Hradecká se cítí skvěle. Teď se chystá na odvetu proti Azarenkové

25. 5. 2015, 21:57
Aktuality 18
Lucie Hradecká dál prožívá nadmíru vydařenou sezonu. Na antukovém Roland Garros dnes v 1. kole porazila Saisai Zheng z Číny a připsala si dvaatřicátou výhru roku. Strach nemá ani z příští slavné soupeřky Viktorie Azarenkové z Běloruska a ráda by si letos vylepšila žebříčkové maximum.
Profily hráčů
Lucie Hradecká (© Česká sportovní)

"Dobrá sezona pokračuje a doufám, že to vydrží," řekla Hradecká po suverénní výhře nad Saisai Zheng 6-3 6-0 v Paříži a pro štěstí to zaklepala. "Jsem spokojená, jak jsem hrála. Ze začátku mě hodně překvapilo, že nestíhala, ale asi jsem jí nedala čas," uvedla. 

Rok začínala Hradecká na 157. místě světa, ale zvládala kvalifikace a hodně si pomohla postupem do 3. kola Australian Open. Pak prošla z kvalifikace do semifinále turnaje WTA v Charlestonu a dokonce až do finále v Praze na Spartě. "Cítím se na kurtu dobře. Mám odehraných hodně těžkých a dobrých zápasů," řekla. 

Před cestou do Francie se přitom necítila na turnajích v Madridu ani v Římě dobře. "Po Praze jsem byla unavená psychicky, hlava tam nebyla a všechno bylo špatně. Jsem ráda, že jsem si tím prošla a že už to je zas jako předtím," řekla Hradecká. 

Od prvních tréninků na French Open je v pohodě. "Od začátku jsem měla pocit, že balón cítím," pochvalovala si. Byla z toho ale i před zápasem s Číňankou nervózní. "Tenhle pocit je občas svazující. Člověk je v očekávání, tak teď to prodat na kurtu při zápase, ale to se mi dnes povedlo, za což jsem moc ráda," oddechla si. 

I Azarenková je jen člověk
Pohodu a formu bude potřebovat ve 2. kole. Její soupeřkou bude bývalá světová jednička Viktoria Azarenková. S Běloruskou prohrála dvakrát ve třech setech, naposledy letos v Římě. "Zavolala si tam doktora, dlouho se čekalo a trošku jsem vytuhla. Třetí set mi nevyšel podle představ," vzpomínala Hradecká. 

Dvojnásobné vítězky Australian Open, která se po zranění zase dostává do bývalé formy, se nebojí. "Je to pořád člověk a musí se jít na kurt s tím, že se dá porazit, a myslet na balon po balonu. Uvidíme, jestli jí to vrátím. Snad," přála si. 

Případná výhra by pražské rodačce pomohla naplnit cíl pro zbytek sezony. "Byla jsem nejlíp 41. na světě a ráda bych to letos prolomila," prozradila aktuálně 61. hráčka světa a od minulého týdne čerstvá třicátnice. "Ano, na starý kolena po třicítce. Třicet je krásný, kulatý věk a já se pořád cítím skvěle, takže proč nehrát dál," řekla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
PetaM
RG je rychlejší, než Řím, celkově je RG lepším turnajem ... Navíc Lucka přiznala, že v Madridu a v Římě byla trochu zraněná, ale teď je okey ... Takže, do nííííííííí :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ani to nemusela přiznávat, bylo to vidět na první pohled - byla poněkud zabandážovaná a zatejpovaná.
Reagovat
smazaný uživatel
To mě napadlo už včera... Lucka hraje na antuce dobře, ale přesto si myslím, že by Vika měla vyhrát. Počítám s tím, že bude hrát líp než v Římě, kde opravdu nehrála dobře a přesto vyhrála. Zároveň bych řekl, že výkon Lucky ve 3. setu se nedá omlouvat nějakým "vytuhnutím" (během MTO přece nemusí sedět). No, nechci se tady zase dohadovat... Každopádně pro Viku bude zásadní, aby Lucku nenechala moc tlačit. Je lepší tenistka, tak snad to potvrdí.
Reagovat
VlS
Proč to otvíráš, když se nechceš dohadovat? Nejsi masochista ?:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Proto, že se k tomu Lucie vyjadřuje v článku? :D
Reagovat
mrafe
Naopak vyhrát by měla Lucka. Ty budeš mít po problému, že Serena Viku unaví ve třetím kole. Vika si pěkně odpočine. Mně a některým uživatelům, když Lucka vyhraje udělá radost. Takže spokojenost na všech stranách ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím o žádném takovém problému... :D
Reagovat
mrafe
A měl jsi přece starost, že se Vika potká už ve třetím kole se Serenou nebo jsi se nad tím alespoň zamýšlel.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem měl. A taky chci, aby Vika minimálně do toho 3. kola postoupila...
Reagovat
blixa
Ale nechceš ;-) Víš sám že nechceš :D
Reagovat
Oin
Uhejkaný křivák končí, stejně jako mýdlo s ručníkem!
Reagovat
George_Renel
Vytuhnuti není jen v rozhýbání se, je to ve ztrátě kpntinuoty. Nic to nemění na křiváctví Viktorky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta slova o "vytuhnutí" byla spíš diplomatická, protože to bylo trochu jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Vika bude jen předkrm před H vs. H duelem ve 3. kole. Jsem zvědavý, jestli tak prestižní zápas dají Francouzi na centr, ale jelikož jsou to ignoranti, tak s tím ani moc nepočítám.
Reagovat
mikimaus321
to nebude ani na několika sportovních stanic
Reagovat
FulnekUltras
a nenech se už žádnými soupeřčinými opičkami rozhodit. V Římě ses přesvědčila, že na Hejkala s přehledem máš - už zbývá to jen dotáhnout do konce.
Reagovat
horska.kraslice
Hodně sympatický přístup od Lucky. Přeji všechno nejlepší. A držím palce.
Reagovat
Fandina
Dodatečně všechno nejlepší k narozeninám. A souhlasím, krásný věk. Tak držím palce Lucko proti Vice. V Římě to byl pěkný mač, byla jsem na tom zápase a jen škoda, že ten třetí set Lucce nevyšel. Držím palce teď. Lucko pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist