Hlavně ať je zdravá, přejí si trenéři Kvitové Vaněk a Vydra

28. 1. 2019, 19:47
Aktuality 14
Jediným přáním trenérů Petry Kvitové je, aby jejich svěřenka byla zdravá. Tenisový kouč Jiří Vaněk a kondiční David Vydra jsou přesvědčeni, že v takovém případě bude čerstvá semifinalistka Australian Open dál patřit do světové špičky.
Profily hráčů
J. Vaněk, P. Kvitová a D. Vydra

Vaněk s Vydrou stáli při Kvitové, když se zotavovala po vážném zranění levé ruky z přepadení v prosinci 2016 a nevěděli, zda ještě bude někdy hrát tenis. I s jejich pomocí se ale dvojnásobná vítězka Wimbledonu dostala zpět do formy.

Proto měli Vaněk s Vydrou stejnou odpověď na otázku, co Kvitové přejí. "Zdraví, protože pak si může plnit svoje cíle. Z toho budeme nejvíc šťastní," řekl Vaněk, který ke Kvitové přišel krátce před zmíněným přepadením. Vydra se o fyzickou přípravu Kvitové stará od poloviny roku 2015. "To je stejné jako v každém zaměstnání. Když bude zdravá, může dělat svoji práci na kurtu," řekl Vydra.

Především nyní nastává pro Kvitovou zrádné období. Z australských veder přiletěla do evropské zimy. Navíc vyrazí do mrazivého Petrohradu. "Vezmu si zimní bundu, čepici a budu brát vitamíny," plánovala Kvitová před obhajobou titulu v halovém turnaji, na který odletěla bez koučů.

V minulé sezoně se Kvitové v první půlce sezony dařilo na menších turnajích, ale neuspěla na grandslamech. Letos prorazila hned na prvním majoru roku. "Titulem v Sydney chytla rytmus, ale přitom jsme tam původně hrát nechtěli," řekl Vaněk.

Ze Sydney se Kvitová narychlo přesunula do Melbourne a před startem neměla čas myslet na to, že začíná grandslam. "Měla trošku hektický program a asi pomohlo, že se nesoustředila, kde hraje a jak hraje," uvedl Vaněk, ale jedním dechem dodal, že to není pravidlem. "Nejsem si jistý, že to takhle bude fungovat pokaždé. Příště tohle nemusí platit, záleží na rozpoložení a dané situaci před turnajem."

Do dalšího grandslamu, pařížského Roland Garros, by měla Kvitová hrát většinu větších turnajů WTA. Trenér ani neuvažoval, že by třeba antukovou část sezony částečně vynechala. "To by byla po loňských výsledcích škoda a bylo by to zbytečné, když se jí dařilo," poukázal Vaněk na tituly z klouzavého povrchu v Praze a Madridu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
vojta91
hlavně rozum do hrsti... plynaře by domů nepustila ani moje věkem již lehce poznamenaná 85 letá babička...
Reagovat
George_Renel
S tvým rozumem a příspěvky tomu odpovídajícími hádám ani nejsi ten ročník 91.
Měl by sis prvně, než ze sebe uděláš volá, zjistit všechny dostupné informace. To by ses třeba dozvěděl, že od správce věděla že ty revize opravdu probíhají.
Reagovat
vojta91
takže správce v tom jel se Žondrou? nebo jak se Žondra dozvěděl, že zrovna se má provádět revize plynu..? nebo co tím chcete říct? :-O
Reagovat
Fandina
Chce tím říci, že se revize kotlů dělají a že jsou zloději, kteří se za ně vydávají. Jenže to bys musel být alespoň trochu inteligentní, což evidentně nejsi.
Reagovat
Fandina
jsou zloději, kžeří se za revizory kotlů vydávají
Reagovat
George_Renel
Kyž jsi nepochopil co jsem tím chtěl říci, jsi ještě omezenější, než jsem si myslel a nějaká další diskuse je zbytečná.
Užívej si to tvoje.
Reagovat
PetaM
Když se u nás provádí nějaká revize, tak je to vyvěšené na vstupních dveřích :D :D A každý, kdo umí aspoň trochu číst, si to prostě přečte a - světe div se - tak se dozví, kdy je revize :D :D
Reagovat
vojta91
takže Žondra "šel náhodou" kolem, přečetl si na vstupních dveří, že bude revize plynu, viděl na zvonku Kvitová a řekl si
1. Hmm.. to bude plný prvotřídního zboží- Rááádia, vííídea a taky hračky a šel do toho.
2. Spletl se, nedošlo mu o jakou Kvitovou jde, třeba myslel, že to bude nějaká stará vdova
I tak, když se jde na vloupačku, tak je lepší samozřejmě počkat, až je dotyčná doma, příliš se nezamaskovat a preventivně ji pořezat?
Reagovat
Fandina
Člověk nechodí náhodou kolem a nepřečte si na dveřích o revizích a pak jde krást. To dělá zloděj, ten se vždycky za někoho vydává, když je po bytech krást a zazvoní na někoho, kdo je zrovna doma a otevře mu.
Reagovat
vojta91
...a proto to věděla od toho správce, že se revize budou provádět?
Reagovat
Fandina
Všude to chodí jinak. Někde se dokonce vyvěšuje na internetu, kdy a kde se budou revize provádět. Někde se to vyvěšuje na dům, někde uvnitř domu. Možnosti, jak se to člověk dozví jsou různé.
Reagovat
Fandina
Někdy se obchází po domech. Mně si x krát stalo, že přišli na odpočet vody, elektriky a nevěděla jsem to, že budou chodit, i když to předtím dávali na vědomí.
Reagovat
vojta91
uvidíme již brzy, až bude líčení ukončeno, více nad tím nemá cenu debatovat..:)
Vás si Fandino vážím aspoň za to, že ač jsou věci, na kterých se neshodneme, dokážeme se bavit slušně..!
Více takových, jako jste vy!
Reagovat
Blondie
Jsi hňup. Neinformovaný, ale z tím sebevědomější. Typické.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist