Hlaváčková s Hradeckou Turnaj mistryň nevyhrály

28. 10. 2012, 15:45
Aktuality 14
České tenistky Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková Turnaj mistryň nevyhrály. Stříbrné olympijské medailistky a turnajové dvojky dnes ve finále v Istanbulu podlehly nasazeným čtyřkám Marii Kirilenkové a Nadě Petrovové z Ruska 1-6 4-6.
Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková

Hradecká s Hlaváčkovou nevstoupily do finálového zápasu dobře a v první sadě získaly game až za stavu 0-5.

Ve druhém setu se české hráčky po prvním gamu dostaly poprvé a naposledy v utkání do vedení. Vzápětí ztratily servis a Kirilenková s Petrovovou získaly klíčový náskok.

Hra českého dua však gradovala a po zbytek zápasu byla na velmi dobré úrovni. Při vlastních servisech české reprezentantky gamy získávaly poměrně snadno a při servisech soupeřek nebyly daleko od smazání ztráty jednoho brejku.

Hlaváčková s Hradeckou měly ve druhém setu tři brejkboly, nevyužily však žádný. Někdy kvůli nepřesnostem, jindy se proti českým barvám obrátilo zády potřebné štěstí. Kirilenková s Petrovovou byly v rozhodujících momentech úspěšnější.

Utkání mělo jeden sporný moment. Za stavu 40:40 ve druhém gamu při podání Hradecké Rusky tvrdě returnovaly k základní čáře a Hradecká zahrála aut. Češky chtěly zkontrolovat míč Jestřábím okem, které by ukázalo, že aut daly už Rusky, ale hlavní rozhodčí jim to neumožnila s tím, že žádaly o video pozdě.

"Mám zato, že jsem zahlásila 'challenge' jako v každém zápase letošního roku. Bylo mi ovšem řečeno, že mám křičet 'challenge', když žádám o Jestřábí oko, a ne jen zvedat ruku. Nemůžeme si to vyčítat, protože 365 dní v roce to hrajeme tak, že ruku zvednout stačí," řekla Hlaváčková. "Vzala nám šanci na vyrovnání na začátku zápasu. Pak by se hrálo asi Ruskám trochu jinak. Nechci říct, že to změnilo zápas úplně, ale rozhodně to nepomohlo."

Česká dvojice prodloužila neúspěšnou sérii ve velkých finálových zápasech v letošní sezoně. Utkání o titul Hlaváčková s Hradeckou nezvládly ve Wimbledonu, US Open i na olympijských hrách v Londýně.

"Od začátku nás dostaly pod tlak a hrály dobře, aktivně. Na jejich servis jsme v prvním setu neměly šanci ani na brejk. Druhý set jsme se dostaly zpátky a bylo to hodně těsné. Škoda," řekla Hradecká Radiožurnálu a deníku MF Dnes.

"Rusky neměly ani jednu slabou chvilku. Když už to vypadalo, že bychom je mohly brejknout, tak některá z nich skvěle zahrála. Vyšel jí servis. V posledním gamu Lucce zůstalo prase na pásce a vrátilo se k nám. Měly i štěstí, ale vyhrály, protože udělaly méně chyb," řekla Hlaváčková.

Petrovová získala druhý titul z Turnaje mistryň v kariéře, v roce 2004 vyhrála spolu s Američankou Meghann Shaughnessyovou. Kirilenková dokázala zvítězit při své premiérové účasti.

"Jsem velmi pyšná na naši hru, myslím, že jsme dnes předvedly velmi solidní tenis. Hrály jsme s klidem a zápas jsme měly od začátku pod kontrolou," řekla Petrovová v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

"Máme pocit, že jsme dnešní finále ovládly. Zní to jednoduše, ale ve skutečnosti to bylo docela obtížné," řekla Kirilenková. "Jsme rády, že jsme vyhrály další společný titul," dodala.

Hlaváčková s Hradeckou se z Istanbulu přesunou do Prahy, kde budou bojovat s Petrou Kvitovou a Lucií Šafářovou o obhajobu Fed Cupu. V pražské O2 areně budou připraveny na čtyřhru proti Srbsku. "Cítíme se fit. Věříme, že se v týdnu ještě uvidíme s fyzioterapeutem Kolářem a doktorem Voráčkem. Snad nás doladí, abychom byly plné energie a dobré pohodě," řekla Hlaváčková.

- TURNAJ MISTRYŇ 2012 -
(Istanbul / Turecko, tv. povrch / hala, 4.950.000 dolarů)
nedělní výsledky (28. 10. 2012)

Čtyřhra - finále:
Kirilenková/Petrovová (4-Rus.) - Hlaváčková/Hradecká (2-ČR) 6-1 6-4

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
No tak to je šalamounské rozhodnutí: http://sport.idnes.cz/exhibice-advantage-tenis-v-dc6-/tenis.aspx?c=A121028_161555_tenis_ma
Reagovat
tommr
tohle jsem tak trochu čekal. Pořád si ale myslím, že to není dobrý rozhodnutí a že si proti Sharapovový měly zahrát Lucka Šafářová a Klára Zakopalová ...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra ale evidentně hrát chtěla, co naděláš.
Reagovat
PetaM
Zajímalo by mě, jestli to sport.cz kopíruje od vás, nebo vy od něho. Některé odstavce jsou na chlup stejné ... Každopádně, holky byly super. Nezahrály nejlepší výsledek, ale to se někdy stane, dotáhly to daleko :) Příští rok vyhrát všechny 4 grand slamy holky, je to jasné jo? :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidíš ČTK?
Reagovat
vendulkabendulka
..ted jeste vedet co je CTK..
Reagovat
smazaný uživatel
ČTK = četka = Česká tisková kancelář
Reagovat
tommr
ale jinak je finále TM velkej úspěch a holky měly opravdu skvělou sezonu: stříbrný medaile z OH, finále TM, Wimbledonu a USO, semifinále AO a FO, 4 WTA tituly a třetí resp. čtvrtý místo v deblovým žebřícku na konci roku. Ještě by to chtělo vyhrát ve finále FC ... :)
Doufám, že spolu budou hrát i nadále. Příští rok budou mít jako druhej nejlepší pár velkou výhodu v tom, že budou všude nasazovaný. A když se bude dařit tak první místo není tak daleko - momentálně ztrácí na první deblovej pár Erraniovou+Vinciovou už jen 1870 bodů ... :)
Reagovat
Jan
Myslím, že než pořadí v žebříčku by braly vítězství na GS. Ale s tím by nakonec to pořadí přišlo také.
Reagovat
tommr
já si pod tím pojmem že se jim bude dařit představuju právě vítězství na nějakým GS nebo na TM. Už letos k tomu měly několikrát velmi blízko a příští rok tu smůlu snad konečně zlomí. Pak by i to první místo v žebříčku bylo možný ... :)
Reagovat
Jan
Škoda. Bylo to o psychice nebo o něčem jiném ? Ve 2. setu už jim to šlo. Ještě to chce asi něco navíc. Stejně měly holky nádhernou sezónu. Ať se jim povede stejně i ta příští.
Reagovat
smazaný uživatel
že je rozhodil ten incident ve druhém gamu. Pak jim ujely a než se vzpamatovaly, bylo po zápase.
Reagovat
dadaft
ale i tak VELKÉ BLAHOPŘÁNÍ.
jste hvězdy holky. ))
Reagovat
a.magerova
Taky velká gratulace!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist