Hewitt poprvé v Kooyongu: Neporažen si odváží titul

15. 1. 2011, 09:02
Aktuality 3
EXHIBICE KOOYONG - Lleyton Hewitt proměnil premiérový start na exhibici v Kooyongu ve vítězství. Domácí tenista zůstal ve třech zápasech jako jediný neporažen, ve finále porazil 7-5 6-3 Francouze Gaela Monfilse. Třetí místo vybojoval Rakušan Melzer, jenž si připsal skalp Davyděnka.
Lleyton Hewitt

Lleyton Hewitt se v minulosti připravoval na Australian Open v Sydney, ale letos chtěl změnu a zavítal na tradiční exhibici do Kooyongu. Do soutěže vstoupil proti Južnému a zápas přerušený deštěm vyhrál ve třech setech. V semifinále si připsal cenné vítězství nad dalším Rusem Davyděnkem a k radosti domácího publika postoupil do finále.

V něm se střetl s Gaelem Monfilsem, jenž měl na kontě skalp obhájce titulu Verdaska a Rakušana Melzera.

Poslední vítězové:
2011 Lleyton Hewitt (Austr.)
2010 Fernando Verdasco (Šp.)
2009 Roger Federer (Švýc.)
2008 Andy Roddick (USA)
2007 Andy Roddick (USA)
2006 Andy Roddick (USA)
2005 Roger Federer (Švýc.)
2004 David Nalbandian (Arg.)
2003 André Agassi (USA)
2002 Pete Sampras (USA)
2001 André Agassi (USA)
2000 André Agassi (USA)

Australan, jenž koncem února oslaví 30. narozeniny, Monfilse porazil 7-5 6-3 a připsal si s ním třetí výhru v pátém zápase. Naposledy s Francouzem vyhrál loni ve Wimbledonu.

Už na začátku sezony Hewitt řekl, že se cítí být ve výborné formě. Minulý týden na Hopman Cupu ze tří zápasů prohrál jen Djokovičem, nyní v Kooyongu vyhrál všechny tři duely.

"Je to to nejlepší, co jsem mohl udělat. V posledních dvou týdnech se mi všechno dařilo," hodnotil Hewitt.

Nyní ho čeká nejoblíbenější turnaj roku Australian Open, který ale narozdíl od Wimbledonu a US Open nikdy nevyhrál. Navíc hned na úvod ho čeká velmi těžký test. Nemilosrdný los mu přisoudil Davida Nalbandiana, který hrál finále v Aucklandu a oznámil útok na top 10.

Monfils zahájí proti De Bakkerovi z Holandska. Po dnešním zápase ale prý musí na vyšetření, neboť v závěru zápasu ucítil bolest v oblasti břišních svalů. "Něco jsem cítil, ale zatím nevím, co to je. Doufám, že to není nic vážného. Proto jsem v závěru zápasu polevil, bolelo to čím dál víc," řekl čtyřiadvacetiletý Francouz.

Zápas o třetí místo v Kooyongu vyhrál překvapivě Rakušan Jürgen Melzer, který porazil nedávného přemožitele světové jedničky Nikolaje Davyděnka. Ten začne první grandslam sezony proti Florianu Mayerovi, Melzera čeká jeden z kvalifikantů.

V Kooyongu startoval také Tomáš Berdych, ve čtvrtfinále však nestačil na Davyděnka. Turnaj tím pro něj skončit neměl, nejne na ředměstí Melbourne však pršelo a program byl ve skluzu. Oficiální stránky turnaje ani tiskové agentury neuvádějí, zda se zápasy poražených čtvrtfinalistů o 5. až 8. místo konaly.

- EXHIBICE KOOYONG (Austrálie - Melbourne, tv. povrch) -
sobotní výsledky (15. 01. 2011)

Finále:
Hewitt (Austr.) - Monfils (Fr.) 7-5 6-3

zápas o 3. místo
Melzer (Rak.) - Davyděnko (Rus.) 7-6 6-2

Konečné pořadí:
1. Hewitt, 2. Monfils, 3. Melzer, 4. Davyděnko, 5.-8. Berdych, Verdasco, Tsonga, Južnyj

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dovede se proti domacim vyhecovat k vrcholnym vykonum, jen aby ho to prilis nesvazovalo. Los ma opravdu kruty. Mam rada i Davida a preji mu se dostat co nejdale, ale vzhledem k veku at radeji postoupi Hewitt, kolikrat jeste to bude zkouset,asi mockrat jiz ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vlastně ani nevím proč...ale tohle bude vždycky můj nejoblíbenější hráč. Good Luck proti Nalbovi :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hewitta jsem měl vždycky taky rád, vždycky mu přeju, aby doma konečně vyhrál AO....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist