Hernych v Marseille skončil, prohrál s Djokovičem

19. 2. 2009, 16:53
Aktuality 1
Český tenista Jan Hernych vypadl v Marseille ve druhém kole. Jeho soupeřem v něm byl nejvýše nasazený hráč turnaje Novak Djokovič, kterému pražský rodák podlehl 5-7 a 4-6.
Profily hráčů
Jan Hernych

Třetí hráč světa Novak Djokovič měl devětadvacetiletému Janu Hernychovi co oplácet. Jejich jediné dosavadní vzájemné střetnutí totiž před třemi lety na trávě vyhrál český tenista.

V dnešním zápase začal lépe nejvýše nasazený Djokovič, který brzy sebral Hernychovi podání a rychle mířil k zisku prvního setu. Za stavu 5-3 si srbský tenista vybral slabší chvilku, Hernych si vzal servis zpátky a následně vyrovnal na 5-5, koncovka setu ale patřila favoritovi, který zvítězil 7-5.

Také ve druhém setu musel Hernych po ztrátě podání dohánět manko tří gamů. Prvních pět brejkbolů nevyužil, ten šestý za stavu 2-4 už ale proměnil a zápas tak zdramatizoval. V důležitý moment ale znovu své podání proti favorizovanému Djokovičovi neudržel a za hodinu a půl prohrál 5-7 4-6.

Djokovič se o postup do semifinále utká s Němcem Mischou Zverevem.

 

Výsledky - Marseille (dotace 576.000 eur)
Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Hernych (ČR) 7:5, 6:4, Simon (2-Fr.) - Schüttler (Něm.) 6:4, 4:6, 6:2, Tsonga (4-Fr.) - Bolelli (It.) 6:3, 6:2, Llodra (Fr.) - Mathieu (Fr.) 6:3, 7:6 (7:1).

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Berdych, Hernych (ČR) - Benneteau, Santoro (Fr.) 6:3, 6:3.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rozhodně neudělal ostudu, to je dobrý hlavně že nepohral 2X 6:0.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist