Hernych s Minářem senzačně porazili nejlepší deblisty světa

6. 5. 2009, 22:57
Aktuality 4
ATP MNICHOV - Čeští tenisté Jan Hernych a Ivo Minář se při svém prvním společném startu ve čtyřhře postarali o senzaci. V prvním kole turnaje v Mnichově dnes vyřadili nejlepší pár posledních let a světové jedničky Boba a Mika Bryanovy. Američtí držitelé sedmi grandslamových titulů podlehli české dvojici 6-1 2-6 9-11.
Ivo Minář

Hernych s Minářem, kteří nikdy žádný turnaj ATP nevyhráli se mohli radovat z nečekaného úspěchu za pouhých 52 minut. Jejich dalšími soupeři budou domácí tenisté Michael Kohlmann a Alexander Waske, kteří hrají v soutěži na divokou kartu.
Jednatřicetiletá americká dvojčata vypadla v prvním kole poprvé v sezoně. V ní Bryanové hráli už šestkrát ve finále a získali čtyři tituly. Celkem vyhráli společně už 53 turnajů.

Ve dvouhře dál pokračuje největší favorit - po odhlášení Gonzaleze - Marin Čilič. Chorvatský tenista ve druhém kole nedal šanci domácímu Kohlschreiberovi, kterého porazil 6-0 6-4. O semifinále si v pátek zahraje s Francouzem Chardym, jenž vyřadil dalšího Němce Nicolase Kiefera.

Čilič má letos zápasovou bilanci již 23-6, přičemž získal dva tituly. V žebříčku je na 15. místě, což je jeho nejvyšší umístění. Naopak Kohlschreiber čeká na triumf již dva roky, naposledy se z vítězství radoval právě v Mnichově.

Ze hry je také třetí nasazený Španěl Nicolas Almagro. Poradil si s ním Rus Michail Južnyj, který si první letošní semifinále zahraje s Francouzem Mathieuem, jehož ve všech třech vzájemných soubojích porazil.

Tenisté hrají v metropoli Bavorska o dotace ve výši 450.000 eur a na vítěze čeká 250 bodů do žebříčku s prémií 71.700 eur.

- ATP MNICHOV (Německo, antuka, 450.000 eur) -
středeční výsledky (06. 05. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Čilič (2-Chorv.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-0 6-4
Južnyj (Rus.) - Almagro (3-Šp.) 7-6(2) 6-4
Chardy (Fr.) - Kiefer (6-Něm.) 6-4 7-6(8)
Mathieu (7-Fr.) - Gremelmayr (Něm.) 6-1 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Hernych/I. Minář (ČR) - B. Bryan/M. Bryan (1-USA) 1-6 6-2 11-9
J. Murray/Vízner (Brit./ČR) - Petzschner/Peya (3-Něm./Rak.) 6-4 3-6 17-15

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
no1
dobre kluci usati cesky
Reagovat
smazaný uživatel
tento zapas som mala na tikete ako doplnenie do 5kombinacie.. kurz 1.04 !!!! kurzy cez 2.00 mi vyjdu, dokonca hernandez kurz 4.8 a toto mi odpali 1200 eur... a mas pravdu, supertiebreak je uplna blbost...
Reagovat
smazaný uživatel
To je jen díky nesmyslnému SUPERTIEBREAKU ve 3.setu......ten kdo to zavedl je *******
Reagovat
smazaný uživatel
mlč
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist