Hercogová si z Bastadu odváží svůj první titul

9. 7. 2011, 16:52
Aktuality 0
Slovinská tenistka Polona Hercogová se dvaceti letech dočkala premiérového triumfu na turnaji WTA. Přemožitelka Barbory Záhlavové-Strýcové zvládla dnešní finálový souboj s domácí Johannou Larssonovou, kterou porazila 6-4 a 7-5.
Profily hráčů
Polona Hercogová

Polona Hercogová má sice ve sbírce už pět titulů z turnajů ITF a dva deblové triumfy z okruhu WTA, první velký úspěch ve dvouhře ale vybojovala až v Bastadu. Ve Švédsku měla už dvakrát namále, ovšem proti domácí Johanně Larssonové šla v dnešním finále od začátku za vítězstvím.

Slovinka od prvních míčů těžila z chyb dvaadvacetileté soupeřky, která za stavu 3-3 poprvé ztratila podání. Larssonová si v úvodním setu vypracovala jediný brejkbol, ten ale nevyužila a sadu prohrála 4-6.

Úvod dalšího setu patřil jasně Hercogové, jež k malé radosti diváků v Bastadu znovu sebrala Larssonové servis. Pro švédskou tenistku mohlo být ještě hůř, vzápětí ale odvrátila tři brejkboly a do stavu 5-4 pro Hercogovou už držela se soupeřkou krok. Svůj první brejk si Larssonová načasovala dobře, srovnala na 5-5, radost jí ovšem dlouho nevydržela. Zarputilá Slovinka jí okamžitě znovu sebrala podání a po krátké poradě s trenérem zápas při vlastním servisu ukončila.

"Je to těžké," řekla švédské televizi TV 4 zklamaná Larssonová, která prohrála i své druhé finále na okruhu WTA. "Ve druhém setu jsem to měla alespoň dotáhnout do tie-breaku."

Také pro Hercogovou bylo dnešní finále druhé v kariéře: v tom premiérovém loni v Acapulku podlehla ve třech setech Venus Williamsové.

Výsledky - Bastad (antuka, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - finále:
Hercogová (8-Slovin.) - Larssonová (Švéd.) 6:4, 7:5.

Čtyřhra - finále:
Domínguezová/Martínezová (Šp.) - Llagosteraová/Parraová (3-Šp.) 6:3, 6:3.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist