Heninová v Dubaji vypadla!

28. 2. 2008, 22:38
Aktuality 0
Na dnešní den nebudou rády vzpomínat dvě nejvýše postavené hráčky v žebříčku WTA. Justine Heninová a Ana Ivanovičová se ve čtvrtfinále v Dubaji musely sklonit před výkonem svých soupeřek - Francescy Schiavoneové a Jeleny Dementěvové.
Francesca Schiavoneová si dnes na osmý pokus poradila s Justine Heninovou

Světová jednička Justine Heninová se po Australian Open herně trápí a už před zápasem s Italkou Schiavoneovou se očekával vyrovnaný souboj. A předzápasové prognózy byly naplňovány hned od úvodu. Po celý první set si hráčky udržely svůj servis, což není v ženském tenise často k vidění. Rozhodnout tak musel až tiebreak, ve kterém byla úspěšnější Francesca Schiavoneová.

I v druhé sadě tenistky předváděly tenis nejvyšší kvality. A nebyla nouze o dramatické zápletky. Když už šla osmadvacetiletá Italka podávat za stavu 5-4 na vítězství v celém utkání, dokázala Heninová odvrátit mečbol a otočit stav na 6-5 ve svůj prospěch. Následně se světová jednička dostala dva míče od vyrovnání na 1-1 na sety, ale Schiavoneová si dokázala vlastní servis podržet a i druhý set tak musela rozhodnout zkrácená hra. V té byla k vidění řada dlouhých a vyčerpávajících výměn, které diváky zvedaly ze sedadel a samy hráčky těžko věřily tomu, co je ještě v jejich silách.

Nakonec se i v druhém tiebreaku štěstí usmálo na Francescu Schiavonenovou, která dokázala porazit Justine Heninovou až na osmý pokus . Belgičanka tedy turnaj v Dubaji popáté za posledních šest let nevyhraje. Naopak italská tenistka se zítra o první letošní finále utká s Ruskou Jelenou Dementěvovou.

Dementěvová na Ivanovičovou umí
Jelena Dementěvová letos žádné výrazné výsledky neudělala, ale v Dubaji ji potkala slušná forma - hladce porazila Patty Schnyderovou a Alonu Bondarenkovou a v dnešním čtvrtfinále se jí dařilo i proti druhé hráčce světa Aně Ivanovičové.

Ruská tenistka sice prohrála úvodní set 5-7, ale další sady vyhrála shodně 6-3, když využila až šestý mečbol. Turnajová osmička Dementěvová v zápase sice udělala 9 dvojchyb a šestkrát ztratila svůj servis, ale Ivanovičová prohrávala výměny v důležitých chvílích a to rozhodlo.

Dementěvová se v pátečním semifinále střetne se Schiavoneovou, se kterou má pasivní bilanci 3-4 a navíc poslední tři duely prohrála.

Prvními semifinalistkami se staly Kuzněcovová a Jankovičová.

WTA Dubaj - výsledky 4. dne:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Dementěvová (8-Rus) - Ivanovičová (3-Srb) 5-7 6-3 6-3
Schiavoneová (Itá) - Heninová (1-Bel) 7-6(3) 7-6(4)
Jankovičová (4-Srb) - Čakvetadzeová (6-Rus) 6-1 skreč Č.
Kuzněcovová (2-Rus) - Mauresmová (Fra) 6-1 7-6(4)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist