Heninová: Potřebuju cítit adrenalin

24. 9. 2009, 18:18
Aktuality 0
Už když hrála během své "první" kariéry, vynikala Justine Heninová touhou vítězit. Ta bývalou světovou jedničku neopustila ani během šestnáctiměsíční pauzy. Mám ráda velké výzvy, říká Heninová, která chce zpátky na vrchol.
Profily hráčů
Justine Heninová

"Dnes vím, že v životě jsou i jiné věci, než jen tenis," řekla sedminásobná grandslamová vítězka ve své tenisové škole v centrální Belgii krátce poté, co oznámila návrat mezi profesionály. "Ale tenis umím ze všeho nejlíp. Je mi 27 a pořád jsem na tom fyzicky dobře."

Nyní Heninovou čekají týdny a měsíce tréninku, stejně jako je čekaly její krajanku Kim Clijstersovou, když se připravovala na exhibici ve Wimbledonu a potom i na návrat na okruh WTA.

"Teď mi začíná dřina. Musím si začít věřit a projít si něčím, na co už jsem zapomněla," tvrdí Heninová. "Čas je na mojí straně, ale čeká mě dlouhá cesta. Mám ráda velké výzvy. Jsem ctižádostivá, potřebuju zažívat něco výjimečného, cítit adrenalin. Je to mou součástí," dodává.

Dlouhá cesta Belgičanku čeká, pokud chce opravdu dosáhnout svých cílů. Tím hlavním je triumf ve Wimbledonu, který jediný jí v grandslamové sbírce chybí. A ještě by ráda uspěla i na příštích olympijských hrách.

"Když se vracím, tak ne na jeden rok. Mělo by to být na tři nebo čtyři roky, a potom je tu důležitý turnaj, olympiáda v Londýně v roce 2012 - v tom roce mi bude třicet," uvedla držitelka zlaté medaile z OH v Aténách v roce 2004.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist