Heninová postoupila bez zaváhání

7. 5. 2008, 17:33
Aktuality 1
Bez sebemenších problémů zvládla světová jednička Justine Heninová svůj první zápas v Berlíně. Belgičanka povolila Chan Yung-Jan z Tchaj-wanu jen dva gamy a postoupila do třetího kola. Podobně hladce postoupila také čtvrtá nasazená Srbka Jankovičová.
Justin Heninová

Justine Heninová při svém prvním utkání po více než měsíční pauze na kurtu nestrávila ani hodinu. V prvním setu soupeřku smetla 6-0, ve druhém jí pak dvakrát sebrala servis a došla si pro pohodlné vítězství.

Čtvrtá nasazená Jelena Jankovičová měla v souboji s Číňankou Pengovou problémy jen v prvním setu, ve kterém si její soupeřka vypracovala jedenáctkrát možnost vzít Srbce servis. Ve druhém dějství pak Pengová uhrála proti favoritce pouhých devět výměn.

Obhájkyně titulu Ana Ivanovičová se už na postup nadřela víc. V utkání s Akgul Amanmuradovou z Uzbekistánu dospěl první set do tie-breaku, kde už Srbka nedovolila své soupeřce jediný bod. Až ve druhé sadě Ivanovičová nepřipustila komplikace a postoupila po vítězství 7-6 6-2.

Turnaj žen v Berlíně dnes přišel o jednu z nasazených hráček. Ruska Anna Čakvetadzeová v druhém kole nezvládla souboj s Běloruskou Azarenkovou, která dokázala otočit nepříznivý vývoj zápasu a zvítězit 1-6 7-6 6-4.

Výsledky - Berlín:
Dvouhra - 2. kolo:
Heninová (1-Belg.) - Chan Yung-Jan (Tchaj-wan) 6:0, 6:2, Ivanovičová (2-Srb.) - Amanmuradovová (Uzb.) 7:6 (7:0), 6:2, Jankovičová (4-Srb.) - Šuaj Pcheng (Čína) 7:5, 6:0, Azarenková (Běl.) - Čakvetadzeová (6-Rus.) 1:6, 7:6 (7:1), 6:4, Safinová (13-Rus.) - Kanepiová (Est.) 6:4, 6:3, A. Bondarenková (15-Ukr.) - Medinaová-Garriguesová (Šp.) 7:5, 0:6, 6:3, Duševinová - Klejbanovová (obě Rus.) 6:2, 4:6, 6:3, Dulková (Arg.) - Wozniacká (Dán.) 6:2, 7:5, Bammerová (Rak.) - Lisická (Něm.) 6:3, 1:6, 7:6 (7:5).

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist