Heninová je na prvním turnaji ve finále a vyzve Clijstersovou

8. 1. 2010, 09:29
Aktuality 10
WTA BRISBANE - Před rokem by asi málokdo čekal, že se tyhle dvě tenistky ještě vůbec někdy na okruhu WTA potkají. Ale stalo se a belgické rivalky se střetnou rovnou ve finále. Heninová do něj postoupila přes Ivanovičovou, Clijstersovou příliš nepotrápila Petkovicová.
Justine Heninová

Vydařený vstup do sezony při svém návratu na kurty po rok a půl dlouhé pauze prožívá Justine Heninová. Bývalá světová jednička porazila Srbku Anu Ivanovičovou 6-3 6-2 a zahraje si o titul.

Heninová na vítězství nad třetí nasazenou Ivanovičovou potřebovala jen 66 minut. Sedmadvacetiletá belgická tenistka nad o pět let mladší Srbkou vyhrála i pátý zápas v kariéře a zahraje si o 42. titul.

"Je to perfektní. Můj první turnaj po návratu a hned finále. Prostě neuvěřitelné," citovala vítězku sedmi grandslamů agentura AP. "Jsem překvapená, protože to pro mě rozhodně není tak lehké, jak to možná z tribuny vypadá," dodala Heninová. "Nevěděla jsem, co od návratu čekat, ale tohle jsem si rozhodně nepředstavovala. Beru to jako bonus, hodně mi to pomůže," uvedla.

Finálovou soupeřkou Heninové bude její krajanka Kim Clijstersová, která Heninovou inspirovala svým návratem loni v létě. Úřadující vítězka US Open, jež se k tenisu vrátila loni po osmnáctiměsíční pauze a narození dcery, v semifinále porazila Němku Andreou Petkovicovou 6-4 6-2.

"Myslím, že nikdo v Belgii ani po celém světě neočekával, že k tomu znovu dojde," řekla Clijstersová směrem k finále s Heninovou, která vede ve vzájemné bilanci 12-10. "Je skvělé být opět součástí nového belgického finále," dodala Clijstersová. "Je to perfektní, že jsme spolu zase v duelu o titul. Na den, kdy hraji proti Kim, se vždy těším," dodala Heninová.

Úspěch českých tenistů - Štěpánek a Berdych jsou v semifinále dvouhry - v Brisbane ve čtyřhře ještě zvýraznily Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková, které po vítězství 2-6 6-4 10-7 nad uzbecko-tchajwanskou dvojicí Akgul Amanmuradovová/Chan Yung-jan postoupily do finále.

- WTA INTERNATIONAL BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (08. 01. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Clijstersová (1-Belg.) - Petkovicová (Něm.) 6-4 6-2
Heninová (Belg.) - Ivanovičová (3-Srb.) 6-3 6-2

Čtyřhra - semifinále:
Hlaváčková/Hradecká (ČR) - Amanmuradovová/Yung-Jan Chan (3-Uzb./Tchaj-wan) 2-6 6-4 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Joo Aňuš = uzlíček nervov. Tento zápas som videla ako jej prvý a myslela som si, že keď je už v semi, tak že asi niečo vie a je v nejakej forme... hlavne keď si pochvalovala tréning a vravela jakú má strašnú chuť, jak sa teší a že sa cíti dobre atď... a hlavne som čakala, že si nebude nadhadzovať balón dva metre pred seba. A výsledok? Na kurte sa zjavila s výrazom uplakanej devčice, nič jej nefungovalo, nemala žiadnu taktiku, a zbrklo riešila "problémové tenisové situácie"... a jakkeby už volala: už nech to skončí, netrápte mňa... hej fakt som mala z nej taký pocit... Ano, zobuď sa už, lebo to bude len a len horšie..
Reagovat
smazaný uživatel
Nicy, já ti to řikal, že je taková.. ;(
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je opravdu zajímavé,jak se obě tenistky dokázaly vrátit.Nevidím důvod,proč by za nejaký čas nemohly obsadit v žebříčku 1 a 2 místo
Reagovat
smazaný uživatel
naprosto souhlasim, je vidět, že ani jedna své tenisové umění nezapomněla, a doufám, že bude končně k vidění nějaká ženská rivalita. něco jako je federer-nadal, by mohly být po letech opět heninová a clijstersová
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas,ale samozřejmě williamsky taky ještě budou hrát prim,alespoň Serena určitě a já letos vkládám hodně nadějí do Melanie Oudin,ta půjde nahoru
Reagovat
a.magerova
Tak na tohle finále se fakt těším, jsou to FRAJERKY, smekám před jejich výkony!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Na tomto příkladě je přeně vidět, jakým způsobem šel ženský tenis dolů, resp. odešlé osobnosti nebyly adkvátně nahrazeny. Hráčky se můžou vrátit po dvou letech a zametají s první dvacítkou, která nevypadla z herního laufu... neuvěřitelné :)
Letos se k ženskému tenisu jako divák na 90% vrátim, to už jsem skoro nečekal.
Reagovat
smazaný uživatel
Hráčky se můžou vrátit po dvou letech a zametají s první dvacítkou, která nevypadla z herního laufu... neuvěřitelné :)

To si teda pekne napísal.
No ale v mužskom tenise by také niečo nebolo možné.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, v mužským je to jiné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist