Hantuchová titul neobhájí

20. 3. 2008, 08:48
Aktuality 0
Slovenská tenistka Daniela Hantuchová titul na turnaji v Indian Wells neobhájí. Ve čtvrtfinále ji vyřadila čtvrtá nasazená hráčka Maria Šarapovová, která zvítězila 7-6 6-1. Na zopakování loňského titulu naopak může stále myslet druhý hráč světového žebříčku Rafael Nadal, který byl v osmifinále s Jo-Wilfriedem Tsongou jediný game od vyřazení, výsledek ale nakonec otočil a vyhrál 6-7 7-6 7-5.
Daniela Hantuchová titul v Indian wells neobhájí

Čtyřiadvacetiletá Slovenka potvrdila, že se jí proti Šarapovové nedaří. V dosavadních devíti vzájemných zápasech dokázala vyhrát jen dvakrát, jedno vítězství si navíc připsala kvůli zranění soupeřky bez boje.

Hantuchová nedokázala Šarapovovou porazit navzdory skvěle rozehranému prvnímu setu. V něm vedla už 5-2, dvacetiletá Ruska však dotáhla sadu do tie-breaku, ve kterém vyhrála. Druhý set už byl jasnou záležitostí Šarapovové, který získala za 35 minut poměrem 6-1 a v semifinále nastoupí proti krajance a druhé nasazené hráčce Světlaně Kuzněcovové. Šarapovová letos ještě neprohrála a připsala si už 18. výhru v řadě.

Nadal byl krůček od vyřazení
Nadal byl v duelu s Tsongou jen krůček od vyřazení. Francouzský tenista vedl nad favorizovaným Španělem 1-0 na sety a ve druhé sadě podával za stavu 5-3 na vítězství, servis však nedokázal využít. Nadal poté v tie-breaku srovnal, ve třetí sadě si zajistil postup do čtvrtfinále a oplatil tak soupeři porážku ze semifinále letošního Australian Open.

"Tsonga je jedním z tenistů, kteří půjdou v tomto roce žebříčkem nahoru. Má neuvěřitelný forhend," věří Nadal v neustálé zlepšování překvapivého finalisty letošního Australian Open. Ve čtvrtfinále se Nadal utká s Američanem Jamesem Blakem, kterého v kariéře ještě nikdy neporazil.

Američan James Blake si v osmifinálovém souboji poradil s Francouzem Richardem Gasquetem překvapivě hladce 6-2 6-4 a poprvé se mohl radovat z výhry nad svým o sedm let mladším soupeřem.

Federer bez zaváhání
Roger Federer vyhrál Pacific Life Open za poslední čtyři roky třikrát a letos je opět nejžhavějším adeptem na titul. Ani v osmifinále s Chorvatem Ivanem Ljubičičem nepřipustil žádné drama a po výhře 6-4 6-3 už může plánovat taktiku na souboj s Němcem Tommym Haasem.

Za pár dní třicetiletý Haas v Indian Wells každým kolem postupuje tak trochu překvapivě. Benneteau, Roddick, Verdasco a včera Andy Murray. Ani jeden nedokázal na německého tenistu najít recept. Murray sice v osmifinálovém souboji vyhrál první sadu bez problémů 6-2, Haas však dokázal otočit sety 7-5 6-4 a zopakoval už loňské čtvrtfinále. Navíc Britovi oplatil porážku právě z loňského ročníku Pacific Life Open a může se pokusit porazit Federera po sedmi neúspěšných pokusech v řadě.

Fish: Na divokou kartu do čtvrtfinále
Domácí tenista Mardy Fish, jenž se do hlavní soutěže v Indian Wells dostal jen díky přidělení divoké karty, se probojoval už do čtvrtfinále. V něm hrál šestadvacetiletý Američan na turnajích série Masters pouze jedenkrát, když v Cincinnati 2003 prohrál až ve finále s Roddickem.

Letos už vyřadil Mayera, Andreeva, Davyděnka a včera i dvojnásobného vítěze Pacific Life Open, Australana Lleytona Hewitta. Po dvouapůlhodinové bitvě pro sebe třísetový zápas získal až v tiebreaku rozhodující sady.

Čtvrtfinálovým soupeřem mu bude Argentinec David Nalbandian. Přemožitel Radka Štěpánka vyhrál nad Španělem Juanem Carlosem Ferrerem dvakrát 6-2 a Fishovi se pokusí oplatit porážku z jediného vzájemného střetnutí, které spolu odehráli před 5 lety v Cincinnati.

ATP Indian Wells - středeční výsledky:

Dvouhra - osmifinále:
Federer (1-Švý) - Ljubičič (23-Cho) 6-3 6-4
Nadal (2-Špa) - Tsonga (17-Fra) 6-7(4) 7-6(3) 7-5
Djokovič (3-Srb) - Caňas (16-Arg) 6-2 6-3
Nalbandian (7-Arg) - Ferrero (22-Špa) 6-2 6-2
Blake (9-USA) - R Gasquet (8-Fra) 6-4 6-2
Haas (Něm) - A. Murray (11-VB) 2-6 7-5 6-3
Fish (USA) - Hewitt (24-Aus) 7-5 3-6 7-6(4)
Wawrinka (Švý) - Lee (Kor) 6-1 5-7 6-4

WTA Indian Wells - středeční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Šarapovová (4-Rus) - Hantuchová (5-SR) 7-6(2) 6-1
Kuzněcovová (2-Rus) - A. Radwaňská (10-Pol) 6-2 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist