Hantuchová nadělila Radwaňské kanára, přesto končí

6. 8. 2011, 12:00
Aktuality 9
WTA CARLSBAD - Slovenka Daniela Hantuchová nedotáhla do vítězství čtvrtfinálový duel s Polkou Radwaňskou, když prohrála po setech 6-0, 4-6 a 4-6. Čtyři nejvýše nasazené tenistky se mohly probojovat do semifinále Mercury Insurance Open. Turnajová čtyřka Shuai Peng ale nestačila na Anu Ivanovičovou, která v semifinále vyzve Rusku Zvonareovou.
Daniela Hantuchová

Daniela Hantuchová prohrála s Agnieszkou Radwaňskou i třetí zápas a ve vzájemných duelech je skóre už 2-5. Hantuchová ovládla první sadu po čtyřiadvaceti minutách jasně 6-0, následující dvě prohrála shodně 4-6. „Daniela začala opravdu velmi dobře. Po prvním setu jsem už neměla co ztratit a začala jsem hrát víc agresivně. Byla jsem potom už víc uvolněná,“ řekla po utkání polská tenistka.

V souboji o postup do finále vyzve světová třináctka druhou nasazenou Andreu Petkovicovou. Němka zdolala za 66 minut hladce Američanku Sloane Stephensovou po setech 6-2 a 6-1. Petkovicová se díky postupu do semifinále dostane poprvé v kariéře do elitní desítky světového žebříčku.

Ana Ivanovičová nezačala čtvrtfinále proti Pengové příliš dobře, když prohrávala už 1-4. Poté ale získala jedenáct z následujících třinácti her, aby nakonec zvítězila 6-4, 6-2. Další soupeřkou srbské tenistky a páté nasazené bude turnajová jednička Věra Zvonarevová. Ta si poradila se Sabine Lisickou po setech 6-3, 3-6 a 6-4. Favorizovaná Ruska zvítězila po dvou a čtvrt hodině hry, když proměnila až pátý mečbol.

Zvonarevová po vítězství na turnaji v Baku vyhrála osmý zápas na tvrdém povrchu v řadě. „Užívám si každou chvilku a prostě chci být v každém utkání úspěšná,“ řekla světová trojka.

- WTA PREMIER CARLSBAD -
(USA / Kalifornie / San Diego, tv. povrch, 721.000 dolarů)
páteční výsledky

Dvouhra - čtvrtfinále:
Zvonarevová (1-Rus.) - Lisická (Něm.) 6:2, 3:6, 6:4,
Petkovicová (2-Něm.) - Stephensová (USA) 6:2, 6:1,
Radwaňská (3-Pol.) - Hantuchová (8-SR) 0:6, 6:4, 6.4,
Ivanovičová (5-Srb.) - Peng Shuai (4-Čína) 6:4, 6:2.

Semifinálové dvojice: Petkovicová - A. Radwaňská, Zvonarevová - Ivanovičová.

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Zvonareva si v červenci zvolila velmi rozumnou taktitku vybírání turnajů. Když se to vezme, v Baku žádná konkurence nebyla, což ihned znamenalo, že byla Vera jasnou favoritkou turnaje a ani turnaj v Carlsbadu se nemůže pyšnit vyjma Very žádnou z hráček první světové desítky. Carlsbad by tedy měla Vera zvládnout, myslím že ani Petkovičová ani Radwanska nepředstavují pro Zvonarevu větší hrozbu, jedinou otázkou je, jak zahraje závěrečná kola nevyzpytatelná Ivanovič. Každopádně by se měla Věrka ještě nějaký ten pátek udržet v elitní trojce světového pořadí.
Reagovat
Mistr
Sabine jí měla včera na lopatě. Bohužel to nezvládla.
Reagovat
smazaný uživatel
No, nevím jestli na lopatě, ale měla šanci získat break navrch v tom rozhodujícím setu, tam vedla 40:0 při podání Zvonarevy a pak měla minimálně ještě jeden nebo dva další breakboly v tom gamu. Šanci nevyužila (většinou díky vlastním chybám) a pak si vzápětí prohrála vlastní podání. Na závěr slušně bojovala, ale nakonec marně.

Verka herně stále nic moc, jestli Ana zopakuje svůj výkon proti Peng od stavu 1:4, má myslím velmi slušnou šanci ji porazit.
Reagovat
Mistr
Myslím, že po vyhraném druhém setu by proměněným BP na *4-2 Zvonarevu dorazila. Naopak srovnáním na *3-3 šla psychicky dolů Lisicki.
Reagovat
smazaný uživatel
No, to je právě otázka. Já mám bohužel v živé paměti jejich vzájemný zápas na letošním RG; mám za to, že když soupeř ví, že jsi poměrně psychicky labilní a máš potíže s koncovkou (= Verka o Lisické), tak jej v zápase jen tak něco nezlomí. :-))
Reagovat
Mistr
Taky jsem ho viděl. Ten zápas Sabča dohrávala v slzách a odnášeli ji na nosítkách. To nemohla vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Snáď na US open bude aspoň štvrťfinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň? :-) To jsi dost neskromný; si myslím, že čtvrtfinále by pro ni byl fantastický úspěch. Její problém bohužel spočívá v tom, že skoro všechny těsné, vyrovnané souboje s hráčkami top 20 prohrává (řekněme, 9 z 10).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist