Hamburk: Južnyj odvrátil mečboly, Monfils se loučí kanárem

23. 7. 2011, 10:15
Aktuality 7
ATP HAMBURK - Ve čtvrtfinále turnaje ATP 500 v Hamburku uvízli oba nejvýše nasazení tenisté. Gilles Simon vyprovodil jedničku Gaela Monfilse dokonce 'kanárem', Jürgen Melzer podlehl Verdaskovi. Namále měl Rus Južnyj, jenž postoupil po odvrácení dvou mečbolů.
Michajl Južnyj

Pořádně divoký závěr zápasu viděli diváci v souboji turnajové čtyřky Michajla Južného s Marinem Čiličem. Ruský tenista ve třetím setu vedl 3-1, Chorvat ale dokázal vyrovnat a o vítězi tak musel rozhodnou až tie-break. V něm se nedříve Južnyj ujal vedení 4-1, o to ale přišel a za stavu 4-6 odvracel mečboly. Byl úspěšný a nakonec se mohl radovat z vítězství 4-6 6-3 7-6.

"Byl to velmi těžký a dlouhý zápas. Při mečbolu jsem měl více štěstí, když míček škrtl o pásku. Dnes jsem byl šťastnějším hráčem," uznal čtvrtý nasazený Južnyj. "V prvním setu hrál lépe než já.Hrál velmi dobře a nedělal téměř žádné chyby. Při mečbolu jsem se snažil hrát stejně, jako celý zápas. Finálový set nabídl hned několik zlomových bodů," dodal Rus, který Čiliče porazil popáté v šestém vzájemném střetnutí.

Gilles SimonO první letošní finále se utká s Gillesem Simonem, s nímž má výrazně aktivní bilanci 7-1, poslední zápas ale letos v Dubaji prohrál. Až v Hamburku se poprvé utkají na antuce.

Francouzský tenista Simon ve čtvrtfinále zdolal svého krajana a přemožitele Radka Štěpánka - nejvýše nasazeného Gaela Monfilse. Francouzi divákům příliš atraktivního tenisu nenabídli. Už výměna, během které míček přeletěl přes síť celkem 61krát, v prvním gamu naznačila, kudy se utkání bude ubírat. Za stavu 1-1 na sety se očekávalo alespoň dramatické rozuzlení, Monfils ale v posledním dějství uhrál jen jedenáct míčků a s přístavním městem se rozloučil 'kanárem'.

"Myslím, že zítra to bude hodně těžký zápas. Jen jednou jsem ho (Južného) porazil a sedmkrát jsem s ním prohrál. Ale dobré je, že jsem ho naposledy letos v Dubaji porazil. To mi zítra na kurtu může pomoct. Doufám jen, že budu schopný hrát tak, jako dnes ve třetím setu," řekl šestadvacetiletý Simon, jenž bude hrát o první finále od lednového klání v Sydney, kde si připsal svůj osmý titul.

Druhou semifinálovou dvojici vytvořili Španělé Nicolas Almagro a Fernando Verdasco, které čeká včetně domácích mistrovství celkově osmé vzájemné střetnutí. "S Nicolasem jsou to pokaždé skvělé zápasy - velmi vyrovnané a náročné. Jsme dobří přátelé, známě se už dlouhou dobu, jsem téměř stejně staří. Těším se, bude to velký zápas," kometoval Verdasco.

Třetí nasazený Almagro, jenž může postoupit už do pátého letošního finále, zdolal ve dvou zkrácených hrách Němce Floriana Mayera. "Když hrajete proti domácímu hráči, tak je to trochu obtížné s podporou publika. Ale jsem spokojený, jak jsem dnes hrál. Myslím, že to byl dobrý zápas, po celou dobu jsem se soustředil jen na svou hru," komentoval pětadvacetiletý Almagro.

Bývalý sedmý hráč světa Verdasco, který je letos stále bez titulu, si ve čtvrtfinále poradil ve třech setech s druhým nasazeným Rakušanem Jürgenem Melzerem.

- ATP 500 HAMBURK (Německo, antuka, 1.115.000 eur) -
páteční výsledky (22. 07. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Simon (5-Fr.) - Monfils (1-Fr.) 6-4 3-6 6-0
Verdasco (8-Šp.) - Melzer (2-Rak.) 6-3 2-6 6-4
Almagro (3-Šp.) - Mayer (6-Něm.) 7-6(5) 7-6(3)
Južnyj (4-Rus.) - Čilič (12-Chorv.) 4-6 6-3 7-6(6)

Semifinálové dvojice: Simon - Južnyj, Verdasco - Almagro.

Čtyřhra - semifinále:
Čermák/Polášek (4-ČR/SR) - Stachovskij/Štěpánek (Ukr./ČR) 7-5 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
V zápase Verdasco : Almagro bylo jasně znát kdo má formu a kdo ne. Almagro velmi dobrý - spolehlivý na servisu, výbušný při úderech jako bývá většinou. Byly tam od něj velmi pohledné bekhendové winnery směrem ven z kurtu, ty mu fakt šly. Přišel mi taky pohyblivější než dřív, hodně výměn si doslova "vybránil", jako tu, kterou získal dva setboly v prvním setu. Verdasco zkazil kraťas a rozhodující moment zápasu byl na světě :).
Reagovat
smazaný uživatel
Je to pravda. Almagro byl dnes na servisu přesvědčivější než Verdasco, čemuž nasvědčuje i fakt, že hry při vlastním podání získával rychleji a snadněji než Nando, popř. se mu povedlo servis Nandovi vzít. Jinak je Almagro velký bojovník a výměna prvního setu, ve které vybojoval dva setboly, se dá označit i za nejlepší (a nejdůležitější) výměnu celého zápasu, i když byla ukončena nepovedeným kraťasem Verdaska.

Nando mě již v kariéře několikrát zklamal, je veliká škoda, že má výkyvy a je svým způsobem labil, protože když chce, dokáže zabojovat (viz třeba jeho letošní souboj druhého kola na AO proti Tipsymu). To dnes nedokázal a s prvním prohraným setem se nechal strhnout. Sice ještě byly k vidění poslední tzv. "záškuby před smrtí" (z *1:4 a *0-30 dokázal hru ještě zdramatizovat), ale Almagrův servis na vítězství v zápase už jen povinně odchodil.
Reagovat
a.magerova
Ale toto je pro mě velké zklamání!!! :-(( http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/108054/djokovic-provokuje-nadala-co-das-kdyz-me-zastreli.html
Reagovat
smazaný uživatel
Novinári to prekrútili ako vždy. :) Bolo to na twitteri a bol to len vymyslený vtipný komentár od Tipsareviča, vôbec nie od Djokoviča. Ale treba zo všetkého treba urobiť senzáciu, veď je suché obdobie.
Reagovat
smazaný uživatel
konecne to chapu! Ten "vtipny" komentar je Tipsarevice a pistoli na Djokovice miri novinar!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no. Každý sa tu hrá na pacifistu. Zachvílu si nebudeme môcť robiť srandu z ničoho, lebo sa to môže niekoho dotknúť. Novinári to napísali v takom tóne, že sa Djokovič vysmieva a ponižuje Nadala, že si myslí, že naňho nikto nemá, pričom to nie je pravda. To je prekrútenie. Tvoj komentár je len zľahčovanie. :)
Reagovat
smazaný uživatel
myslim si, ze mam smysl pro humor i odlehceni, ale v tomto pripade rozhodne nic nezlehcuju. Primo naopak, uplne smrtelne vazne prohlasuju, ze je mi militantni "sranda" odporna. S pacifismem to nema co do cineni a tomuhle "foru" se prece nemuzou smat ani na Balkane. Alespon doufam!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist