Halepové se vstup do sezony nepovedl, proti Keysové uhrála jen pět her

5. 1. 2014, 17:00
Aktuality 14
Simona Halepová, jež má za sebou životní sezonu zakončenou na 11. místě světového žebříčku, začala nový rok porážkou. Dvaadvacetiletá Rumunka se v úvodním kole turnaje v Sydney až v samotném závěru zachránila od debaklu s o čtyři roky mladší Američankou Madison Keysovou.
Profily hráčů
Simona Halepová

Simona Halepová loni získala šest titulů během šesti měsíců a sezonu zakončila sérií devíti výher v řadě a na postu světové jedenáctky.

Na začátku nového roku ale na skvělou formu nenavázala. Dvaadvacetiletá Rumunka v zahajovacím utkání v Sydney zcela propadla v zápase s Madison Keysovou. Poprvé si Halepová servis udržela až ve chvíli, kdy ji hrozil pořádný debakl za stavu 1-6 a 0-5. Pak sice i smazala ztrátu dvou brejků a za stavu 4-5 měla gamebol na 5-5, ten však neproměnila a osmnáctiletá Američanka zvítězila 6-1 6-4.

"Jsem šťastná, že jsem po dvou měsících přestávky zpátky na kurtech," nedělala si Halepová z porážky těžkou hlavu. "Minulá sezona pro mě byla velmi dlouhá, tak jsem si trochu odpočinula předtím, než jsem znovu začala trénovat na letošní sezonu," přiznala Rumunka.

"Chvíle na kurtu si chci pořád užívat, stejně jako jsem to dělala minulý rok. Mým letošním cílem je udržet se v Top 20 a hrát dobře na grandslamových turnajích," řekla Halepová.

Výhra nad 11. hráčkou světa byla pro Keysovou druhou nejcennější v její krátké kariéře. Loni v Madridu už dokázala porazit tehdejší světovou pětku Na Li.

- WTA PREMIER SYDNEY -
(Austrálie, tv povrch, 710.000 dolarů)
nedělní výsledky (05. 01. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Erraniová (3-It.) - Vinciová (It.) 6-4 6-2
Keysová (USA) - Halepová (7-Rum.) 6-1 6-4
Tomljanovičová (Chorv.) - Hantuchová (SR) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Haloooo, bude někdo koukat za chvíli na Lucku? :)
Reagovat
smazaný uživatel
hodně štěstí, pěkný začátek ukořistěného podání :)
Reagovat
smazaný uživatel
velká gratulka !! :)
Reagovat
tommr
tak Lucka má první letošní výhru v kapse - a zaslouženě, protože byla celej zápas jasně lepší. Trochu bych jí vytknul jen těch 5 promarněnejch setbolů za stavu 5:3 v prvním setu ... :)
V dalším kole ale bude muset Lucka trochu přidat, protože jí čeká nejspíš Wozniacká a to bude o dost větší problém než byla dneska poměrně dost chybující Schiavone ...
Reagovat
smazaný uživatel
Fran dneska slabší, Caro je běhavá, i když Lucka naštěstí taky. Celkově jsem čekala větší drama, nicméně jsem ráda, že Lucka postupuje. Neměl být ten její trenér ostříhaný? :D Je fakt, že působí hodně klidně..
Reagovat
tommr
z našich zasáhne do bojů jako první Lucka Šafářová, která od 1:00 našeho času hraje se Schiavoneovou. Doufám, že to nebude takovej propadák jako v Aucklandu ...
Lucka bude v Sydney hrát i debla spolu s Timeou Babos, protože Andrea Hlaváčková v Sydney nestartuje ...
Reagovat
smazaný uživatel
A to muze byt rada ve druhym za 6/4. Kdyby na 3 gamy ve druhem setu Medison neodesel FH, tak 6/1 take... Bohuzel jeji hra byla vazne strasne odevzdana a nemela zadny jisty uder.

http://www.livesport.cz/zapas/rqlvLP8c/#prubeh-zapasu;2
Reagovat
smazaný uživatel
Čekala jsem, že jí tam opravdu zazpívá ptáček. Fakt škoda slov....
Reagovat
tommr
no spíš může bejt ráda Keysová, že to nakonec dotáhla. Kdoví jak by se zápas vyvíjel kdyby Halepová nezačala hrát až od stavu 1:6 0:5. Podle mě to Halepová trochu podcenila - zřejmě si myslela, že jí to půjde samo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Stručně řečeno - vykašlala se na to. Dneska se těším na Lucku s Fran, doufám, že uvidím pěkný zápas na rozdíl od toho včerejšího /dnešního/ :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle me velkou zasluhu na tom, ze to Medison dotahla ma jeji trener. Prisel za ni pri vymene stran za stavu 5:4 a hodne ji uklidnil. Pak sebrala podani Simce naposled a tim ukoncila podani. Podleme Simona spise nemela svuj den, ney ye bz Medison podcenila.
Reagovat
smazaný uživatel
* a tim ukoncila zapas. :-)

Jinak ztoho co jsem videl si nemyslim, ze by ty vyhranne tri gamy Simci byly kvuli zlepsene hre Halep ale spise kvuli tomu, ze Medison zacala vyhazovat. Predtim ji tam padalo skoro vsechno...
Reagovat
tommr
myslím, že tam bylo od obojího trochu: Halepová v závěru hodně přidala a Keysová z toho trochu znervozněla a začala hodně kazit ...
Každopádně to byl zápas dvou velice talentovanejch hráček s velkým potenciálem. Halepová by se letos mohla dostat do první desítky a Keysová určitě taky půjde nahoru ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
:(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist