Halepová v Dauhá slaví svůj nejcennější triumf

16. 2. 2014, 17:31
Aktuality 147
WTA DAUHÁ - Simona Halepová ve finále turnaje v Dauhá přehrála Němku Angelique Kerberovou získala svůj celkově sedmý titul. Trofej z podniku WTA Premier 5 je pro 22letou Rumunku tou dosud nejcennější.
Profily hráčů
Simona Halepová

Právě na turnaji kategorie WTA Premier 5 na sebe Simona Halepová upozornila poprvé. Loni na antuce v Římě prošla z kvalifikace až do semifinále, když porazila několik elitních soupeřek a získané sebevědomí v druhé polovině sezony proměnila v celkem šest titulů.

A letos se už začala prosazovat i na větších turnajích. Na Australian Open si zahrála poprvé v grandslamovém čtvrtfinále a tento týden v Dauhá dosáhla po třech skalpech hráček Top 10 životního výsledku, když poprvé vyhrála dvoumilionový turnaj prestižní kategorie WTA Premier 5.

Halepová v Kataru, kde startovala poprvé jako světová desítka, po výhrách nad Erraniovou a Radwaňskou porazila v dnešním finále také devátou hráčku světa Angelique Kerberovou. Za celý zápas neztratila podání a za 67 minut zvítězila 6-2 6-3.



"Cítím se teď velmi, opravdu velmi dobře. Jsem šťastná, že jsem mohla tento turnaj vyhrát. Je to pro mě úžasný pocit, protože jsem si nemyslela, že bych se tu mohla dostat do finále, nebo dokonce vyhrát. Je to paráda. Tohle je největší turnaj, který jsem vyhrála. Tady v Dauhá je to něco neuvěřitelného," rozplývala se po svém vítězství Halepová, která přitom měla namále už v prvním kole s Kanepiovou.

"První kolo tu pro mě bylo velmi obtížné, protože jsem přiletěla z Fed Cupu, který se hrál v hale. Bylo to velmi těžké se takhle rychle přizpůsobit po jednom dnu tréninku," přiznala Rumunka.

"Kanepiová ve třetím setu vedla 5-3 a já si zavolala trenéra. Řekla jsem mu, že je konec. Ale on mi odpověděl, že můžu vyhrát. A povedlo se. Od té chvíle jsem byla jistější na podání a postupně jsem začala věřit, že turnaj mohu vyhrát. Bojovala jsem o každý bod a hrála svou hru," dodala bývalá juniorská vítězka Roland Garros, jež vyhrála už šest zápasů proti hráčkám Top 10 v řadě.

Obě finalistky si v zítřejším vydání světovém žebříčku WTA polepší o jednu příčku, Halepová bude devátá, Kerberová osmá.

"Dnes jsem na začátku zápasu udělala několik laciných chyb," hodnotila Kerberová svou porážku. "Ale Simona hrála velmi dobře, celý týden tu hrála na vysoké úrovni. Dnes jsem do toho dala všechno, co jsem mohla, ale ona si vyhrát zasloužila. Já jsem za tento týden štastná," dodala pětadvacetiletá Němka, kterou příští týden v Dubaji čeká hned v prvním kole Srbka Ivanovičová.

- WTA PREMIER 5 DAUHÁ -
(Katar, tv. povrch, 2,440.070 dolarů)
nedělní výsledky (16. 02. 2014)
Dvouhra - finále:
Halepová (7-Rum.) - Kerberová (6-Něm.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

147
Přidat komentář
VlS
Lucka potvrzuje formu, Sloane asi není snadné sousto, ale neviděl jsem. Karolína taky pěkně. Gratulace .
Reagovat
pepin
Opravdu, ale opravdu úchvatná diskuze a jak je zde poslední dobou normální zcela o ničem. Zásadní otázka, zda Simona vyhrála zaslouženě či ne, zda půjde nahoru či ne, zda je Petra lepší či ne, na to přijde odpověd v brzké době. Jedna je však již zodpovězená, prostě Simona vyhrála a další kolem jdoucí "cancy" jsou zbytečné, je to prostě realita a realitou je i to, že v současné době je Petra tam, kde je v podstatě poslední 2 roky. A ještě dodatek, dnes je rozhovor s Tomášem o jeho herním vzrůstu a kromě jiného i o podání, které je v poslední době jeho ozdobou. Cituji "V posledních utkáních vypadáte, že Vás je téměř nemožné brejknout. Za posledních 17 setů jste jen 2x ztratil vlastní servis". Odpověd "Na podání jsme se zaměřili již po US Open a v tréninkových blocích na něm hodně pracujeme. Není to o tom, že bych odservíroval 200 servisů za trénink, spíš rozhodují i drobnosti kolem rutiny před podáním a tak dále." Docela rozdíl v efektu po tréninku oproti Petře, kde také říkají již delší dobu, že usilovně pracují na servisu, ale nějaký očividný dopad to až tak nemá. Ale zase bychom se zde vraceli k otázce, zda má Petra kolem sebe opravdu špičkové zabezpečení po všech stránkách. Zatím poslední vývoj jejího růstu 2 roky nazpět tomu až tak neodpovídá.
Reagovat
Fandina
Neuraž se, ale ty víš, jak Petra trénuje?
Reagovat
misa
Myslím si, že tenis je jeden z nejspravedlivějších sportů, takže Simona si svoje výhry 100% zaslouží. Za chvíli bude před Petrou, navíc ani nevypadá, že by ji loňské úspěchy nějak zaskočily a psychicky všechno zatím zvládá v pohodě. Petřin servis dělá starosti i mně. Hráčka s jejím stylem hry by měla podávat mnohem lépe.
Reagovat
smazaný uživatel
Halep me rozhodne netrapi, ale nezlob se, mas prehnana ocekavani v souvislosti s TP a v souvislosti s Petrou to uz zrejme bude něco osobního, jinak si tva vystoupeni nedovedu vysvětlit. Budes se muset smířit s nepříjemnou realitou, ze si tu každý placne, co ho napadne, bez ambic na trenéra ci analytika roku, a ze si Petra jde svou cestou, ze se jeji osobnostni i hracsky rust vyviji jinak, nez kam smeruji tva ocekavani, ci o co vlastne jde... Pokazde konfrontacne zminis Toma a pokazde zapomenes, ze jde o uplne jinou povahu, jiny aspiracni stupeň vedomi, jinou pristupnost a tvarnost (při vnejsim pusobeni), jiny somatotyp.. abych alespoň něco zminila. Pokazde se trefíš do Kotyzy, spolehlive. Pritom tvrdis, ze rozumíš sportu, mas s nim osobní zkušenost. Pak jiste vis, ze existuje spoustu spickovych treneru, kteří obchazeji holky obloukem a v zivote by je netrenovali. Vedi totiž sve. ;-) Kotyza si na holky nejen troufne, je přitom i dostatecne inteligentni, fundovany a prijdes mi se svým napalovanim jeho osoby uz usmevny. Jestli vnímáš například jeho pristup, jeho rady - tak, jak mame moznost při jeho vstupech na kurt, tak musíš uznat, ze mu nedokazes vytknout chlup. Problém je v tom, ze ho Petra neposloucha. Nekdy ano, ale trochu necitlive ty rady zakomponuje. Petra je totiž strasne "sva" a je zrejme unikum ji dat do lajny. Pozoroval jsi ji při servisu, který tak často také zminujes? Porovnej si ji s disciplinovanosti Tomase! Tukne si jinak a celou pripravu otrocky opakuje. Petra si blbe nadhodi, je cela z osy, je to nizky a klidne necha beh věci na osudu? ? Každý jsme proste jiny, každý mame jiné tempo zrani, jiné prahy citlivosti, jiné předpoklady. Jedine, v cem s tebou naprosto souhlasim, je, ze nas rozsoudi az cas. Ale Petre nech, prosim, ten jeji.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tvuj prispevek prekrocil jakakoliv ma ocekavani...8-0
...a to jsem dneska neshanel ani orechy...

Jen houst...jen houst...ma vlci povaha vrni blahem;)
Reagovat
Fandina
Já moc ráda čtu takovéhle postřehy od tebe a mám radost, že je píšeš tady v té šedi TP příspěvků, které bývají o ničem, co bych nevěděla, nebo už nečetla. Sice v tom tvém příspěvku jsou některé věci, které vidím jinak, ale jinak souhlas s tebou.
Reagovat
VlS
nemůžu než souhlasit. Jen jeden moment co bych zkusil dělat jinak, než jak to dělá Kotyza. Možná bych přišel za Petrou a zeptal se jí, co s tím bude dělat a donutil bych ji tím zapojit hlavu. Znovu se vrátím k zápasu s Venus. Kotyza jí radí, rozebírá co a jak. Petra sedí a dívá se do země . Když Kotyza odchází, tak jediná reakce je, že má ztuhlý nohy. Podle mě ho vůbec nevnímala a zabývala se sebou.
Párkrát v životě se mi ten trik s otázkou " co budeš dělat, jak to budeš řešit " vyšel a toho člověka jsem do problému dostal. A párkrát mi taky nevyšel a odpověď byla nevím.
Taky jsem si všiml, že třeba trenér Lucky dřepí proti ní a udržuje oční kontakt. David sedí vedle Petry a ta kouká do země. Ale to jsou drobky a kdo musí chtít je řešit je Petra. První krok k uspěšnému řešení problému je uvědomit si, že mám problém. Pak už to jde skoro samo.
Reagovat
misa
Díky za dobrý příspěvek.
Reagovat
Fandina
Souhlasím s tebou, co se týká toho, když přijde Kotyza na kurt za Petrou, já viděla v zápase s Luckou a tam byl dvakrát a vždycky se dohodli a nakonec to vyšlo. Někdy mi připadá, že za Petrou nejde, jako s Jankovic a to podle mě byla chyba. Jinak Petra se i při jeho návštěvách chová po každé jinak, stejně tak jako na kurtu je to pokaždé jiné. Ale jinak je vždycky dohovor dvou věcí těch dvou, nedá se říci, že jen ten jeden neposlouchá. Je to na schopnosti obou dvou.
Reagovat
pepin
Vážená milá paní Sojko, děkuji za Tvůj obsáhlý příspěvek k moji osobě, ale nezlob se jsi úplně vedle nebo máš mezery ve čtení a pamatování si. Tak například, aby vyměnila Kotyzu jsem snad v životě nenapsal, mám dojem, že si mě s někým pleteš. Ale i kdybych to napsal, tak by to byl můj názor, zrovna tak jako Ty máš vlastní názory. Tomáše jsem zde vzpomenul poprvé a nevidím na tom nic špatného. Zrovna tak jsem tu nedávno zmínil Noleho, co podstoupil a jak změnil z gruntu svůj přístup ke stravě, zrovna tak jsem tu vzpomenul Serenu co ji stálo úsilí a tvrdé dřiny při zdokonalení servisu. To není nic chytrého z mé hlavy to je jen opakování co ti dotyční napsali a zveřejnili. Jestliže Ty a někteří ostatní mají dojem, že jde Petra kupředu, je to Vaše věc, ale já ten dojem prostě nemám, nejsem určitě sám, a tak jsem to napsal. Nikoho neurážím, nikomu nenadávám. A to co jsi napsala, že jde o osobní věc, tak to nebudu ani komentovat. Již jsem to tu napsal a okomentoval, Petře fandím, ale nejsem slepý ani fanatický, takže pokud mám výhrady tak to řeknu nebo napíšu. Ohledně Tebou zminovaného servisu, je to Tvůj názor a pohled, já Ti jej neberu ani nekritizuji, ale podle mě má Petra strašně málo jeho variací. A to, že vše ukáže čas je pravda, škoda jen, že Petře strašně rychle utíká. A to, že píši k Petře je normální, asi mi na ni záleží, jiní píšou a oslavují a kritizují zase svoje hráčky a hráče. Od toho je to diskuze, pokud je pochopitelně slušná.

Fandina - neurážím se, jistěže nevím jak trénuje, ale výsledky v posledních 2 letech lecos naznačují, a stou šedí, nezlob se, neuraž se, ale přispíváš k ní i Ty.
Reagovat
misa
Petře asi tohle pojetí kariéry stačí. Objede řadu zajímavých zemí, navštíví krásné obchody, přijme sponzorské dary, atd. Myslím, že jí to stačí, své už vyhrála a nic podstatného měnit nebude. Touha po úspěších chybí.
Reagovat
pepin
Co se týče Davida v kontaktu s Petrou při zápasech, tak já jsem to tu psal již nedávno. Přesně můj dojem byl, že jej neposlouchá a v podstatě si stejně udělá co chce nebo dokonce mu odsekne. Toho jsem si nevšiml jen já. Co píšeš např. o tom očním kontaktu tak to je pravda a to jsou maličkosti o kterých třeba píše v tom článku Tomáš. Je to spousta drobností ze kterých se potom složí celý obraz. Známe to z normálního života, že je lepší si sednout, věc rozebrat a vyříkat si to. Pokud se to neudělá, nebo není někdo schopný to podstoupit pak je cesta velice složitá.
Reagovat
Fandina
Já se neurážím za šeď, já opravdu jen fandím a nikdy jiného jsem tu nedělala, nejsem tenisový odborník. A jinak co se týká toho trénování, tak jsem se ptala proto, že ty tu píšeš o Petře ve stylu všichni vědí, jak by měla hrát, jen ona to nechápe a proto nevyhrává. Jenže ona každá chce vyhrát a vyhraje opravdu jen ta lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
ten ocni kontakt není od věci, to je dobra poznámka. Ale co Davidova kolena? :-)) Jinak na otázky asi moc casu nebude, chápu ale, kam míříš.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nebud zbytecne podrazdeny, skutecne jde jen o diskusi a vymenu nazoru. Mozna jsi i ty ale precetl v mem prispevku něco jinak, nemam však prilis casu... třeba to nekdy "doresime".. :-) O nekompetentnosti Petrina tymu však pises často a tve vstupy mi proste prijdou malo laskave, s laskavosti si totiž spojuji nadhled, proto to podezreni z nejake osobní zainteresovanosti.. :-)
Reagovat
VlS
Sojka - já vím
Misa - tomu nevěřím, sportovec chce vítězit, jinak sport nedává smysl.
Reagovat
misa
Nicole Vaidišová v určitém časovém okamžiku evidentně přestala chtít... to je jen příklad. Třeba i Petra nemusí mít takovou motivaci, jakou měla před lety.
Reagovat
smazaný uživatel
pepin: no když si vzpomenu, jak Petra servírovala před půl rokem a jak teď..

sojka: souhlas

misa: takovéhle pitomé spekulace přímo nesnáším. Kdyby Petra opravdu neměla motivaci hrát tenis, tak se dávno uklidila někam do ústraní, aby nemusela snášet podobné kecy..
Reagovat
pepin
To není směrodatné, to bys mohl říci, že také vyhrála Wimblas. To, že před půl rokem podávala jak podávala, tak Ty jsi určitě nebyl ten, kdo to kritizoval nebo na to poukazoval. O to je to horší, že za půl roku není až takový posun. A nevím, proč píšeš, že někdo píše kecy, to by u Tebe nezlob se muselo platit v podstatně větší míře, protože Ty jsi je tady psal v podstatě celé 2 roky jak je na tom Petra dobře apod. Tak nikoho nenapadej a zamet si před vlastním prahem.

sojka - já nejsem podrážděný, já píši svoje názory a jak to vidím já. Podráždění jste tady především Vy někteří, kteří máte zapotřebí pořád někoho napadat za jeho názory, viz. naposledy Jirka.

Fandina - promin, fandění vypadá jinak, než se do všeho a každého kdo tady co napíše navážet. Podívej se, kolik lidí Ti již napsalo, že se s tebou nedá diskutovat, že to je zbytečné. Jinak já Petře neradím, to jsi se tam nikde nedočetla, já jen říkám svůj názor.
Reagovat
Fandina
Hodně lidí tady píše, že se se mnou nedá diskutovat, ale to není můj problém. Já nikoho nežádám, aby se ke mně vyjadřoval. Nikdy jsem tu nikoho sama o sobě nenapadla a ještě poznámka, když tu napíši, že tu fandím, tak to vem jako realitu a neurčuj mi, že to nedělám.
Reagovat
Fandina
pepin ... jinak díky, za ten kartáč, tady už jsem si na něj zvykla, že místo tenisu se tu probírá, jestli Fandina umí diskutovat, nebo jestli rozumí psanému textu. Úsměvné.
Reagovat
smazaný uživatel
Co není směrodatné?

Hele, to, že nemám potřebu do diskuzí vykřikovat, jak hrála/servírovala mizerně ještě neznamená, že to nevidím. Třeba teď proti Jeleně servírovala otřesně, proč to nepřiznat. Nicméně z dlouhodobého hlediska jí servis prostě šlape líp než v nedávné minulosti. K těm kecům - já jsem tu nepsal, že je to promarněný talent, že vsází na své zápasy (ano, i s tím už jsem se setkal), že netrénuje, že nemá na tuhle a tuhle, že vyletí z top 10, že se fláká, že nemá motivaci, že je to druhá Vaidišová...

Btw. je zajímavé, že já s Fandinou problémy nemám a její styl fandění mi je daleko bližší než věčný pesimismus a kritizování. A ani nemám pocit, že by se tu do někoho navážela.
Reagovat
Fandina
Díky. Jasně, že se do nikoho nenavážím. Nikdy. Někdy se bráním, když si někdo ze mě utahuje nebo vysmívá, ale i to nějak neřeším. Ale nikdy se do nikoho nenavážím, nemám to zapotřebí.
Reagovat
dadaft
takže zde máme dva tábory:

1/ Simona je hráčka malých turnajů, která svůj sedmý titul vyhaluzila.
(v militantnější verzi je to vracečka neschopná jakékoliv akce)

2/ Simona vloni začala dostávat svému talentu a je na vzestupu.

stavím se do tábora 2/.
čas to rozsoudí. ))

to blbec - s trochou fantazie:: Simona dá semi na RG a USO + dalích pár titulů (4 až 6)))... - abychom se pak nedivili, jak si stojí v žebříčku. ))

turnaj podle mě nabídl dost vynikajících zápasů, třeba obě semifinále lahůdková (bohužel jsem viděl celé jen první z nich).
Reagovat
VlS
Tak to druhý SF mělo k lahůdce hodně daleko. Jinak jistě nelze kategoricky vyloučit další vzestup Simony ani tvůj scénář 2 SF na GS a několika dalších titulů. Osobně si tipnu, že to tak růžové nebude, ale jako většinou je přání otcem myšlenky a nebudu zastírat, že přání je otcem myšlenky, já ji nějak nemusím. Průběh posledního roku a výsledky mluví spíš pro tvou verzi. Uvidíme.
Reagovat
dadaft
upřímně - i mně příjde představa dvou grandslamových SF trochu moc, ale v diskusi to zaujalo.
a je fakt, že razantní hráčky typu Šarapova ji většinou prostě přestřílí,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,, nicméně Simona má v sobě něco nepoddajného a houževnatého, včera Kerberové nedala šanci,,,,,,,,, a taky musím říct, že vypadá namakaně, ona už dlouhodoběji fyzicky ustojí dost razantní hru,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
(((a prostě 7 (slovy sedm) titulů v krátké době + juniorský GS titul)))
no jsem na Simonu letos fakt zvědavý.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem na Simonu take letos zvedavy, ale vidim to na pohyb mezi 7. ? 11. mistem treba. A na GS dve SF je podle me trochu moc uz jen kvuli tomu, ze na trave SF rozhodne neda (tu ma tragickou) a na antuce ji take moc neverim. Na tom USO uz to je trosku vice realne.
Reagovat
VlS
Za dnešní diskusi si Vám dovolím udělit bobříka trpělivosti :-D
Reagovat
Fandina
A co výkon, jak oceníš jejich výkon? Vyhráli?
Reagovat
VlS
Fandino, Freedom a Soňa si zaslouží bobříka trpělivosti, já ne
Reagovat
Fandina
Já jsem se ptala, jestli vyhráli, ne jestli si zasloužili bobříka trpělivosti.
Reagovat
Mr.Pink
:D
Reagovat
Fandina
VlS ... samozřejmě se nevylučuje, že můžeš mít bobříka trpělivosti také, obvzlášť když k tomu ještě přidáš pár odpovědí případně odpovíš jestli podle tebe vyhráli ... úsměv
Reagovat
Fandina
deset úsměvů ... palec hore
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ještě jednou, včetně videa... :)
http://oh.idnes.cz/sarapovova-soci-tenisovy-klub-pokrteni-olympiada-fsr-/zoh-dalsi-zpravy.aspx?c=A140215_180822_zoh-dalsi-zpravy_vov
Reagovat
smazaný uživatel
Mášo !! Kdyby jsi radši místo toho cupitání s ohněm na ZOH hrála v Dauhá a ukázala Halepové, jak se hraje tenis !!
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem zareagoval níž... Je celkem pochopitelné, že ZOH v Soči pro Mashu hodně znamenají. Navíc bych ještě dodal, že právě turnaj v Dauhá hrála Masha v posledních letech hodně nepravidelně...
Reagovat
VlS
Když je někdo v mládí tak šikovnej a pilnej, že se zajistí na celej život dopředu, tak se občas může vykašlat na práci a může si udělat radost ( nehledě na to, že i za tu radost nejspíš dostane slušně zaplaceno)
Reagovat
smazaný uživatel
To snad není možné. Hráčky z první světové desítky by se nad sebou měly zamyslet. To, co letos zatím předvádí, to je opravdu k pláči. Kde je ta stará Vika a Máša ?? Člověk se těší po roce zase na jeden z nejoblíbenějších turnajů a ono nic. Úroveň tenisu celého turnaje nulová, až na zápas Kerber-Jankovic. To jakž takž ještě šlo. Doufám, že se hráčky dají dohromady a na turnajích V Miami a Indian Wells konečně předvedou svůj standart.
Reagovat
Sonja
Není právě ta nejistota, kdo vyhraje turnaj (na kterém nestartuje zdravá Serena), to, díky čemu na WTA spousta lidí ráda kouká?:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím jak Vy, ale já koukám na WTA, abych viděl zápasy jako např. loňské finále Vika-Serena. Tohle prostě není ono.
Reagovat
Fandina
Vika Serena jsou a byly zajímavé zápasy, ale problém je v tom, že ani jedna tady nehrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě. Hodně mě zklamalo, že se Vika odhlásila.
Reagovat
Jan
Mně se ty změny líbí a moc. Jen ať těm starým hráčkám z top 10 vypráší kožich. Když se nechají. Žádná škoda. Aspoň je na co koukat.
Reagovat
Jan
Stejně tak kvituji :) s povděkem rozpad top 4 u mužů a zůstatek silné dvojky.
Reagovat
smazaný uživatel
Masha je v Soči, Vika a Serena zraněné. To se holt nedá svítit... Já myslím, že na finále mezi Simonou a Angie není nic špatného. Jsou to obě hráčky Top 10, takže rozhodně žádná druhá liga. Sice bych si osobně taky přál jiné obsazení, ale mým zúčastněným favoritkám se v Dauhá bohužel vůbec nedařilo...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak pravil jeden nejmenovaný expert, "tyhle dvě" nemají ve finále důležitého turnaje kategorie Premier 5 co dělat!
Za předchozí zásluhy měla finále hrát naše Petra. Dýchavičná, věčně nemocná a dva roky uvadající Kvitová je pro tenisové fandy ouplně jiné pošušňáníčko. Radost pohledět na její útočnou, elegantní a téměř bezchybnou hru :-D
Reagovat
PetaM
Máte vycházky?
Reagovat
slacker
Vy evidentne ano
Reagovat
Fandina
Petra je už třetí rok v osmičce nejlepších a fandit jí je pořád zajímavé, protože už toho hodně dokázala a ještě dokáže. I teď je na tom v žebříčku líp než Kerber s Halep. A když se Petře daří, tak je radost na její vítězství pohledět. Souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to hulíš, Broži, já to chci taky :-DDD
Reagovat
Sonja
:-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
jsi 1 :-) Díky.
Reagovat
Fandina
Broz tu píše s nadsázkou, to už je o něm známé ... úsměv
Reagovat
Jan
Ale má pravdu. Řekni, že ne :)
Reagovat
Fandina
V čem má pravdu? Že je Petra tři roky před Halep a Kerber to nenapsal.
Reagovat
Fandina
A ještě stihnul Petru urazit.
Reagovat
smazaný uživatel
nebyla Kerber nějakou dobu před Petrou? Simona se vyšvyhla až loni a zažívá momentálně progres. Před Petru se dostane pravděpodobně co nevidět..
Reagovat
smazaný uživatel
vyšvihla
Reagovat
Fandina
Kerber asi byla před Petrou.
Reagovat
smazaný uživatel
Přátelé, nedělejte paniku. Jak pravil náš expert, Halep stejně nejpozději do švestek z Top 10 vyletí! Pro Petru tohle není žádná soupeřka.
Petra brzo překoná jedno kratší slabší období a grandslam je doma. Osobně tipuju Wimbledon, s vysokou pravděpodobností už letos. Tenisovou kvalitu má s Petrou srovnatelnou jen Serena, Marfuša a Vika. Ty další pinkalky ze špičky nejde brát vážně. Hlavně doufejme, aby se jí nevrátilo astma, rýma, chřipka, bolesti zad apod.
Reagovat
Fandina
Do švestek uvidíme, buď bude mít expert quesh pravdu, nebo nebude. V každém případě je evidentní, že věří Petře a tak to má být. Každý ať si dělá předpovědi jak chce, je to jeho věc. A každý ať přeje komu chce. Já přeji Petře, aby vyhrála Wimbledon, TM, FED a samozřejmě, aby jí netrápily nemoci, astma, rýma a další. A držím palce. Peti ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
:-DDD
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku WTA k dnešnímu dni tj. po odehraným finále v Doha.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru.

1. Williams, S. 12660 (+7950)
2. Li 6690 (+1980)
3. Radwanska, A. 5705 (+995)
4. Azarenka 5681 (+971)
5. Sharapova 5206 (+496)
---------------------------------------
6. Kvitová 4710
---------------------------------------
7. Jankovic 4535 (-175)
8. Kerber 4490 (-220)
9. Halep 4435 (-275)
10. Errani 4390 (-320)
11. Wozniacki 3195 (-1515)
12. Ivanovic 3155 (-1555)
13. Cibulková 3056 (-1654)
14. Vinci 3020 (-1690)
15. Lisicki 2820 (-1890)
16. Suarez Navarro 2685 (-2025)
17. Stosur 2605 (-2105)
18. Stephens 2415 (-2295)
19. Bouchard 2355 (-2355)
20. Flipkens 2295 (-2415)
...

Petra zatím zůstává na šestým místě, ale její náskok na hráčky na 7.-10.místě je už jen minimální. Vzhledem k těžkýmu losu Petry v Dubaji je proto skoro jistý, že to šestý místo neudrží a hrozí jí dokonce, že vypadne z elitní osmičky ...

Na cestě do elitní osmičky je naopak Halepová, která v nejbližší době skoro nic neobhajuje a je proto vysoce pravděpodobný, že bude v žebříčku dál stoupat nahoru ...
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Halepová dostane rozum a začne zase v žebříčku klesat. Na ní se opravdu nedá koukat.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Simonu se krásně kouká. Sympaťačka s obrovským talentem. Její cesta nahoru bude nepochybně pokračovat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To nepochybně ke vší smůle bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr: jisté je především to, že jako obvykle zase nebudeš mít pravdu :-)

Blbec: Nebude. Teď těží z toho, že - jak správně podotkl Tommr - nic neobhajuje. Zato v druhé polovině toho obhajuje poměrně dost a moc bych se nedivil tomu, kdyby se z top 10 zase poroučela, ev. se v lepším případě udržela na jeho chvostu. Na dlouhodobé udržení se v top 5 zatím nemá..
Reagovat
tommr
co konkrétně ti na hře Halepový tak vadí? Mě osobně sice moc sympatická není, ale její hra se mi líbí a kdyby tak hrála kterákoli z našich holek tak bych byl v sedmým nebi ... :)
Reagovat
lars
Skoda, ze Halep neprohrala tie-break ve 3.setu s Kanepi. Mohla se Peta udrzet v Top 8.
Porazit Kerber ve 2 setech je vykon. Jsem zvedavy ,jak dlouho ji to vydrzi.
Nejlepsi by bylo kdyby si Peta s Halep vymenily tenis. formu pri vzajem. zapase pristi tyden :))
Reagovat
smazaný uživatel
na tu pětku podle mého má. Na grand slamech má ještě rezervy a právě tam letos může nahrabat hodně bodů. Věřím, že letos ještě zazáří. Neříkám, že nějaký GS vyhraje, ale nějaké to semíčko by mohla dát.
Reagovat
smazaný uživatel
To tak prostě je. Něčí hra se ti líbí, něčí zase ne. Mě ta Halepová není sympatická ani trochu. Je mi líto Kerberové, určitě si zasloužila vyhrát víc.
Reagovat
smazaný uživatel
"Mě ta Halepová není sympatická ani trochu. Je mi líto Kerberové, určitě si zasloužila vyhrát víc."

A z ceho usuzujes, ze Angie si zaslouzila vyhrat vic? Z toho, ze ti neni Simona sympaticka?
Reagovat
smazaný uživatel
Simona je především hráčka malých turnajů. A podle mě na tom ani tak trochu náhodný titul z Dauhá nic nezmění.
Reagovat
smazaný uživatel
nahodny titul? :-D Ony ji vsechny souperky skrecovaly? Ze jsem si toho nevsiml :-D
Reagovat
smazaný uživatel
no jenom aby ses v budoucnu nedivil :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nedělej tu ze sebe blbce, víš dobře, co jsem tím myslel. A pokud ne, tak se podívej, s kým a jak hrála, pak ti to třeba dojde.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože Angie už v jednom finále takhle velkého turnaje byla loni v Tokiu a prohrála s Petrou. Její výkony na tomto turnaji byli nadstandartní, zvláště proti Jankovičové. Škoda, že dneska tolik chybovala a hrála krátké míče, čímž tak nahrávala Halepové.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten kdo tu ze sebe dela blbce ja nejsem :-) A vsiml si toho i Broz, kterej toho dotycneho nahore hezky vystihl :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba se budu divit. Ale moje soukromé prognózy mi celkem vychází. I když připouštím, že se taky občas seknu - třeba s tím, že Simona takhle zahaluzí v Dauhá jsem fakt nepočítal, to přiznávám.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě proto, s kým hrála, si ten turnaj vyhrát nezasloužila. Ona vlastně nic moc udělat nemusela, když se proti ní všichni vyházeli. To Kerberová alespoň porazila Jankovičovou.
Reagovat
Fandina
neděláš ze sebe blbce???
Reagovat
smazaný uživatel
Satelitní ubožák Brož fakt není ten, jehož hodnocení čehokoliv by bylo možné považovat za relevantní. A že se o něj musíš opírat jasně svědčí o tom, že jsi, co se obviňování mé osoby, v dost zoufalé situaci. ;-)
Reagovat
Fandina
Co tu píše Broz nemůže myslet vážně, ber ho s nadsázkou ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
"Právě proto, s kým hrála, si ten turnaj vyhrát nezasloužila."
Tvuj koment z jednoho prispevku.

"Protože Angie už v jednom finále takhle velkého turnaje byla loni v Tokiu a prohrála s Petrou."
Tvuj koment z jineho prispevku.

Kdyz se to da dohromady, tak mi z toho vychazi, ze si Petra take ten turnaj nezaslouzila vyhrat, protoze finale hrala s Angie. Tvoje logika mi prijde hodne "divna". Dale zustanu u toho si myslet, ze si to jeji vitezsti neprejes, protoze ti neni sympaticka. To bych jeste pochopil...
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám z Brože akorát srandu, to ani jinak nejde. ;-)
Reagovat
lars
Tak, ze ty tvrdis , ze Peta Halep porazi pristi tyden ??
Reagovat
Sonja
Broz queshe vystihl perfektně:-) A zase ukázal, jakou medvědí službu tu quesh Petře prokazuje.
Reagovat
Fandina
Já také, ale Freedom a jemu podobní ne :-))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina: Ne. Broz narazi na jedno vlakno, ktere se tady predtim probralo. Jak je videt, tak ty nevis co on tim myslel :-)

quesh: Nedelej, ty vis moc dobre co Broz tim myslel. Podle smajliku, to vi i Sonja :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Možná, že kdyby sis to přečetl ještě jednou, tak bys to pochopil. Já to myslel tak, že Halepová na cestě do finále měla umetenou cestičku na rozdíl od Kerberové. A co sem pleteš Petru ?? Ta snad finále nehrála pokud vím.
Reagovat
Fandina
Broz napsal jeden expert, tím mě pobavil, proč rovnou nenapsal quesh, té bylo už úsměvné :-))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina - Ja Broze znam :-) A me ten koment pobavil, protoze jsem vedel, co tim mysli. Ty evidentne ne :-D

Sonja: :-)
Reagovat
lars
Kerber porazila 2 unavene cesky
Reagovat
Fandina
Musím tě zklamat, ať napíšeš co chceš, nikdy se netrefíš, co se týká mě, jsi úsměvný ... úsměv
Reagovat
Fandina
A co podle tebe myslel Broz?
Reagovat
smazaný uživatel
Mimo jiné. Jankovičová ale hrála velmi dobře, hlavně v druhém setu.
Reagovat
Fandina
Nejsem si jistá, jestli Freedom umí číst, ani tvůj příspěvek nepochopil.
Reagovat
smazaný uživatel
Az zacnes sledovat Halepovy zapasy a vykony, tak mi dej vedet, protoze bez toho se evidentne neshodneme. A urcite me jeji souperky neprisly jako umetena cesta. Simca si titul zaslouzila a vyhrala ho svym vykonem.

Fandina - ja vim :-) Furt to ale nemeni nic na tom, ze nevis na co Broz narazel... usmev
Reagovat
smazaný uživatel
Také si myslím, že jsem to napsal dosti srozumitelně.
Reagovat
Fandina
A to je to tak tajné, na co Broz narážel, že to nemůžeš napsat?
Reagovat
smazaný uživatel
lars: doufám, že jo, protože - ač to vzhledem k tomu, jak Dauhá dopadlo, bude znít paradoxně - tam Petra minimálně ve dvou zápasech předvedla daleko lepší tenis než Halepová za celý turnaj.

Sonja: Já že vykonávám medvědí službu? Nevykonávám. Už čistě protože to ani není možné.

Freedom: já ten Brožův chabý pokus mě urazit pochopil. Že ty a Sonja mu to žerete, cosi vypovídá především o vás, ne o mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rad, ze toto forum je verejne a tvoje prispevky si muzou precist i jini lide :-) Proto to ani nemuzu brat jako pokus o utok na moji osobu :-D

Narazel na jedno vlakno probirane tento vikend. Hledej smudlo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano kveši, náhodný titul, o tom není pochyb, Jinak Simona vyhrává jen menší turnaje, vůbec žádný progres!
Nejdřív vyhraje nějaké ty International turnaje, pak dva Premier, jeden mizerný TŠ kdesi v zádeli na Balkáně a dnes Premier 5, který nejlepší hráčky letos bojkotovaly. Naše Petra je furt nejlepší, Halep je nula a nulou vždy bude!
Reagovat
smazaný uživatel
Halepová měla problém akorát s Kanepiovou, ale tam hrálo roli hodně faktorů. Zvykala si na povrch, nebyla rozehraná, její výkon nebyl ideální a standartní a hlavně, Kanepiová byla jediná soupeřka, která hrála útočnou hru ! Becková, Erraniová jen pinkaly přes síť, hráli krátké míče a nahrávaly Halepové. Radwanska za stavu 5:2 v prvním setu začala dělat moc nevynucených chyb a sama se tak vyházela. To samé Angie. Já nevím jak ty, ale Halepová se opravdu moc nenadřela na vítězství na tomto turnaji.
Reagovat
Fandina
Děkuji, že si mě zase urazil. Jsi neslušný. Nehledám, proč bych měla. Zeptala jsem se tě, neodpověděl si, ptám se proč.
Reagovat
smazaný uživatel
Když už se mě snažíš urazit, laskavě mi nepřipisuj to, co jsem neřekl. Děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Stim, ze Petra zahrala ve dvou zapasech lepe nez Simona za cely turnaj rozhodne nesouhlasim. Zajimalo by me, kolik si videl Simoninych zapasu. Podle me maximalne toto finale, takze tim to samozrejme konci. Budes se muset smirit stim, ze titul vyhrala Simona a ne Petra. Petra bude mit dalsi sanci v Dubaji a v ostatnich turnajich ve zbytku sezony. Tam se stejne rozhodne jestli do topky patri Simona i Petra a ostatni hracky. Ze tu jsou nejake vitezstvi hracek zpochybnovany jsou vec tech nicku, kteri to pisou. Me ten koment Broze docela pobavil a souhlasim s nim :-)
Reagovat
Fandina
Sice to nebylo na mě, ale pro mě je Petra pořád lepší než Halep. Až bude před ní na žebříčku, tak pak bude lepší. Do té doby ne. A možná také, až vyhraje Wimbelon a TM a FED. Zatím je u mě lepší Petra.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Aga delala moc nevynucenych chyb, ale ty pramenily z moc dobreho pohybu Halep. Aga ochutnala vlastni medicinu. Mimochodem jsem fanousek Agy i Petry. Simca k mojim nej nepatri ale rozhodne jeji vitezstvi nad Agou a dneska na Angie nezpochybnuju. Titul si zaslouzi. Holt, to je tenis. Nekdy rozhoduji UE, nekdy winnery, nekdy servis.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě porovnávat to, co dokázala Petra a Halepová, to nelze. Ale doufejme v to, že je to jeden z mnoha případů a po slibném začátku nastane propad.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě. Je to subjektivní věc, máš na to svůj názor a i když s ním nesouhlasím, nehodlám s ním polemizovat, ono by to stejně nikam nevedlo - což není myšleno nijak hanlivě. Co se týče zpochybňování něčích vítězství, já tu ničí vítězství nezpochybňoval - nebo jsem tu snad někde psal, že vyhrála neoprávněně nebo že měl vyhrát někdo jiný?

Na příspěvku, který uráží jak diskutéra, tak hráčku, nic vtipného nevidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Halepová měla prostě jenom štěstí na los. To je vše. A že si ho zaslouží ?? To je věc názorů. Ale až narazí na opravdu kvalitní hráčku a porazijí jí, tak jako třeba loni Vika Serenu, pak můžeš tvrdit že si ho zaslouží.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukni se v tomto vlakne na co jsem poprve v tvem prispevku reagoval. To mi prijde jako zpochybnovani neciho vitezstvi/titulu/uspechu.
Reagovat
Mr.Pink
Od: quesh Re: blbec
Simona je především hráčka malých turnajů. A podle mě na tom ani tak trochu náhodný titul z Dauhá nic nezmění.
Reagovat
smazaný uživatel
Na jakou hracku v tomto turnaji mela Halep narazit, aby si podle tebe zaslouzila vyhrat titul? Pripominam, ze ani Vika a ani Serena zde nestartovaly.
Reagovat
smazaný uživatel
Na takovou, aby Halepová taky musela něco předvést a ne takovou, která jí dá vítězství zadarmo.
Reagovat
smazaný uživatel
Takze na jakou?
Reagovat
smazaný uživatel
kterákoliv hráčka, jež vyhraje turnaj si titul zaslouží.. jiné by bylo, kdyby její vítězství bylo ovlivněno např. sporným, respektive chybným výrokem rozhodčího. Simona Halep vyhrála. Trofej si zasloužila.
Reagovat
smazaný uživatel
To chceš konkrétní jméno ?? Hraješ tenis ??? Já ano. Ono je rozdíl, jestli na tebe z druhé strany letí pomalý, vysoký a krátký míč. To se potom snadno rozdávají vítězné údery. ( Mimochodem takhle proti ní hráli všechny hráčky až na Kanepiovou.) Naproti tomu, když na tebe letí rychlý topspin, umístěný na základní čáru, těžko můžeš z této pozice útočit. A právě tahle hráčka tam chyběla. Kdyby narazila třeba na Petru, měla by veliké problémy s těmi prudkými útočnými míči.
Reagovat
smazaný uživatel
Zasloužila ??? Z daleka ne tak, jako loni Vika. To byl pro ní jeden velký tréning tento turnaj.
Reagovat
Sonja
Ocenila jsem Brozův trefný sarkasmus, předpokládám, že to o mně vypovídá, že mám ráda trefný sarkasmus:-)
Reagovat
Mr.Pink
Halep - Kvitova 6:2 6:2
Reagovat
Sonja
Jinak pochopitelně, že Petře prokazuješ medvědí službu, když tu někteří vidí, jak řádíš a znevažuješ úspěch Simony, tak si piš, že až Petra nebude mít na některém z turnajů za soupeřky "špičkové hráčky" (a možná že už takový turnaj proběhl, jsem líná hledat), obijou ti to tady ti stejní lidé o nos.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsme se konecne nekam dostali. Tenis hraju docela casto ale ne na "zavodni" urovni. Hraval jsem dlouho fotbal, abych vedel jak to ve sportu chodi a ze kazdy sportovec / tym nezahraje pokazde sve nej, nebo svuj standart. Pokud jsi videl zapas Agy se Simcou, tak jsi musel videt, ze tam Simona kolikrat litala po celem kurtu a dobehla mice, ktere by sposuta hracek nedobehlo. To vitezstvi si vybojovala a ne, ze ji spadlo do klina. Kazde vitezstvi se pocita a zadne neni zadarmo. Souhlasim s tim co pise nick blbec...
Reagovat
smazaný uživatel
Vy jste se dal na jasnovidectví ?? Takhle by to dopadlo pouze v případě, že by se Petra sama vyházela. A na tom je právě založená hra Halepové. Sama si nic neuhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, zápas jsem viděl. A že by se teda Halepová nějak nadřela.. Stačilo jí vrátit míč přes síť.
Reagovat
Mr.Pink
Hmm, tenisovy odbornik.

Nic si sama neuhraje? Tak to byl vtip dne

6:2 6:2 porazila Simona Petru minuly rok
Reagovat
Fandina
Řeči o medvědí službě jsou nedospělé. Je přece každého věcí komu fandí a jestli je někdo ovlivnitelný podle toho co píše druhý, tak to není tvůj problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože se Petra vyházela. Dělala moc UE a měla pouze 50 procent prvního servisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Freedom: nějak nechápu, kde v tom vidíš znevažování Simony.

Sonja: v žádném ze svých příspěvků jsem nikdy nezpochybňoval Simonino vítězství v Dauhá. Btw. nazvat hloupou urážku sarkasmem je docela ubohost. Btw2.: jestli někdo hodnotí Petru podle toho, co tu předvádím já či jakýkoliv jiný diskutér, je to blbec.

Když už se tu tolik předhazuje jejich poslední vzájemný zápas, ano, Simona vyhrála, protože jí to Petra svým nic moc výkonem dovolila. Pokud Petra předvede svoje maximum, tak se Simona nechytá.
Reagovat
Mr.Pink
:D Uz dost, na tohle nemam

Broz, Sonja, Freedom, Blbec - pevne nervy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu.
Reagovat
Sonja
Pro mě je zas nedospělé shazovat tady něčí úspěchy a nazývat je "haluzí".
Reagovat
Sonja
Pro mě to byl skvělý sarkasmus, pro tebe pochopitelně nic moc, když jím Broz rejpnul do tebe (trefně);-)
Reagovat
Sonja
No já už se tady taky dohadovat nebudu, není to moc zábavné ani:-) Dobrů s kobrů.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímalo by mě, jak bys to viděla, kdyby se takhle nesmyslně otřel o tebe. ;-)
Reagovat
Fandina
Upozorňovat druhé na medvědí službu je nedospělé, protože to upozorňuje na neschopnost si udělat vlastní názor na věc a řídit se názory druhého. To je nedospělé. Když tady někdo nazývá vítězství někoho haluzí, tak je to jeho názor. Můžeš s ním souhlasit nebo nemusíš, ale není to nic nedospělého. Jeho pohled.
Reagovat
Fandina
To mě také napadlo, jak by se druzí tvářili na něčí sarkasmus, kdyby byl o nich a ne autentický. To by mě také zajímalo, jestli by jim to připadalo vtipné. Navíc tam byl útok na Petru. To to jim nevadí?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že oni byli tak zaujatí tím, co Brož napsal o mé osobě, že jeho urážku Petry absolutně ignorovali..
Reagovat
Fandina
V každém případě to bylo rýpání do někoho jiného než oni a proto se jim to líbilo. Aha. Co k tomu dodat.
Reagovat
Sonja
Ale to je mi krása, jak si notujete:-)))
Dobrů i vám.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tenisportal.cz/zpravy/halepova-a-kerberova-si-v-dauha-zahraji-o-svou-nejcennejsi-trofej-13767/pridat-komentar/#add
Od: quesh 15.02.2014 20:31
Se ženskou špičkou musí být něco hodně špatně, když do finále pustily tyhle dvě..

Brozuv:
"Jak pravil jeden nejmenovaný expert, "tyhle dvě" nemají ve finále důležitého turnaje kategorie Premier 5 co dělat!?

Trefne povedeny sarkasmus. Zde je hezky viditelne, ja si nejaci nickove samy nabehnou na podle nich "nezaslouzene" urazky. Takze Fandino a queshy, to nebyl zadny utok na Petru nebo na queshe ale moc dobre vyvedeny prispevek, na ktery si quesh sam nabehl. A ty Fandi, pocitej s tim, ze se spalis, kdyz lezes do diskuse, kde nemas ani tucha o co go...

Brozi, povedene, moc jsem se zasmal :-)
Reagovat
Fandina
je až úsměvné, jak si myslíš, že víš co vím já. A ve skutečnosti je to podle přísloví Vím, že nic nevím.

Samozřejmě, že Broze příspěvek byl ironický, ale také osočující. Jestli to necítíš, tak se není o čem bavit.
Reagovat
Sonja
Gratuluji!
Reagovat
ptpc
Velká velká gratulácia...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist