Halepová stoupá dál, bude už pátá na světě

13. 3. 2014, 14:57
Aktuality 9
Loni zažila svou zatím nejlepší sezonu, vyhrála šest turnajů a za své zlepšení získala i ocenění od WTA. Hvězda rumunské tenistky Simony Halepová ale stoupá dál i letos. Po postupu do čtvrtfinále v Indian Wells má jistotu, že se posune na páté místo světového žebříčku a stane se nejlépe postavenou Rumunkou v pořadí WTA v historii.
Profily hráčů
Simona Halepová (© BNP Paribas Open)

"Znamená to pro mě opravdu hodně," řekla Halepová. "Ale mým cílem je grandslamové vítězství, pak se možná stanu nejlepší Rumunkou," uvedla dvaadvacetiletá hráčka, která se jako třetí tenistka své země dostala do první desítky. Před ní to dokázaly její současná manažerka Virginia Ruziciová, někdejší světová osmička, a Irina Spirleaová, která to dotáhla až na sedmé místo.

Maximem Halepové na grandslamu je letošní čtvrtfinále na Australian Open. Ještě musí přidat, aby napodobila Ruziciovou, která vyhrála French Open v roce 1978 a je jedinou rumunskou granslamovou vítězkou v ženské dvouhře.

Již šestiletou pomoc právě Ruziciové, která kdysi inspirovala i Richarda Williamse, aby začaly jeho dcery Serena a Venus hrát tenis, si Halepová nemůže vynachválit. "Jsem šťastná, že ji mám po svém boku. Bude tam do konce mé kariéry," řekla.

Rumunku trénuje od ledna Wim Fissette, mimo jiné bývalý kouč světové jedničky Kim Clijstersové. Pokouší se rozvinout její herní styl založený na výměnách od základní čáry, kterými se snaží diktovat tempo. V posledním roce a třech měsících se jí to daří náramně - loni vyhrála šest turnajů a letos přidala v Dauhá další titul.

"Nejdůležitější je cítit se na kurtu dobře a nestresovat se," řekla Halepová. "Když je napětí příliš velké, tělo se nemůže hýbat a z toho plynou špatné údery. Proto se snažím každý zápas užívat, nemyslet na výsledek a hra je lepší."

Halepová, která si před pěti lety nechala zmenšit kvůli tenisu příliš velká ňadra, se za poslední rok stala doma celebritou. V Rumunsku ji lidi poznávají všude, kam přijde. "Dokonce i na parkovišti. Neměla jsem místo, ale najednou někdo přišel a řekl, že můžu zastavit přímo před hotelem. Byla jsem překvapená," řekla.

Po osmifinálové výhře v Indian Wells mluvila Halepová o sobě a přiznala, že ráda nakupuje. "Sluneční brýle, boty, oblečení. Jako každá jiná. Ale nic moc drahého, musím šetřit, proto pracujeme, že," usmála se Rumunka.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Chytrá holka, ví koho si vzít za trenéra. Ne jako Peťule podprůměrného Kotyzu, který ji ordinuje palba ze všech pozic za každé situace a taky to pak takto vypadá.

Snad ji kápo Stepec nasměruje k jinému trenérovi
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nic moc drahého, musím šetřit, proto pracujeme, že," usmála se Rumunka.

Ked to porovnám s Cibulkovou, ktorá v poslednom showbizz dieli pretŕčala svoje hodiny za 25,000 euro vychádza mi jasný rozdiel..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten klid na kurtu, to je svata pravda, to by se Petra mela taky snazit naucit... Ale pockejme, az i SImona bude obhajovat GS a TM, jako kdysi Petra....
Jinak na Simonu dost zarlim, ale nejde ji to neprat ;).
Reagovat
Fandina
žárlíš? a není to zbytečné?
Reagovat
Fandina
Zajímavý rozhovor. A od letoška jí trénuje Wim Fissette, bývalý kauč Kim Clijsters, pokouší se rozvinout její herní styl založený na výměnách od základní čáry, kterými se snaží diktovat tempo. Zatím tedy dobře.
Reagovat
nouma
Konečně někdo vnese novej vítr do Top 10 :D :D :D Moc Simoně fandím, propadnul sem kráse jejích očí a skvělého pohybu na kurtu. Je to kočka
Reagovat
UnrealTom
zmenšení koziček pomohlo:)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju, i když zpočátku jsem Simče nemohla přijít na chuť, o to víc jí fandím :) Jen doufám, že ten hvězdný vzestup není sezónní záležitost, jak už to někdy bývá, že? :)
Reagovat
spaniel
Super! Jen škoda těch prsou :p
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist