Halepová si po týdnu znovu zahraje o titul, čeká ji Flipkensová

21. 6. 2013, 15:57
Aktuality 4
Týden poté, co si připsala největší úspěch v dosavadní kariéře, si Simona Halepová zahraje o další titul. Vítězka z Norimberka dnes ve dvou setech porazila Španělku Suárezovou a v Hertogenboschi postoupila do finále. V něm ji čeká Belgičanka Flipkensová, která podobně hladce porazila další Španělku Muguruzaovou.
Simona Halepová

Když minulý týden nastupovala k boji o titul na premiérovém ročníku turnaje v Norimberku, bylo to pro Simonu Halepové už čtvrté finále v její kariéře. Až v Německu se dočkala prvního titulu, když porazila domácí Andreu Petkovicovou, a zítra bude moci svou sbírku rozšířit o druhou trofej.

Rumunka, která od nepovedeného French Open vyhrála do dneška osm zápasů v řadě, nastoupila v semifinále proti Carle Suárezové-Navarrové. Co do počtu titulů úspěšnější Španělka byla v úvodních gamech lepší, po ztraceném podání další dvě sebrala soupeřce a dostala se do vedení 3-1. Zbytek setu už ale ovládla Halepová, která získala pět her v řadě a sadu vyhrála 6-3.

Se stejnou vervou vstoupila rumunská tenistka i do dalšího setu, ve kterém rychle vedla 2-0. Suárezová ještě vykřesala naději, když soupeřce prolomila servis a snížila, další brejk už ji ale zlomil. Halepová už si zbytek zápasu pohlídala a zvítězila 6-3 6-2.

Už s jistou účastí ve finále mohla Halepová sledovat, kdo bude její finálovou soupeřkou. Ta měla vzejít z duelu mezi čtvrtou nasazenou Kirsten Flipkensovou a další Španělkou Garbine Muguruzaovou. Ani ve druhém semifinále španělská tenistka neuspěla, Flipkensová ji porazila hladce ve dvou setech.

V úvodní sadě stačila zkušenější Belgičance jediná slabší chvilka soupeřky, která ztratila hned své první podání. Další servisy už si Muguruzaová kontrolovala, při podání Flipkensové se ale nedostala k žádnému brejkbolu a set prohrála 3-6. Druhé dějství pak vyznělo jasně pro favoritku, která po dalších dvou brejcích vedla už 4-0. Hrozbu 'kanára' Španělka zažehnala, vzápětí ale ztratila další dva gamy a tím i celý zápas.

Flipkensová, která loni v Québeku uspěla ve svém prvním a zatím jediném finále na turnaji WTA, se s Halepovou utkala dosud dvakrát. V obou případech zvítězila Rumunka, v sezoně 2010 na tvrdém povrchu a o rok později na antuce.

Výsledky - Hertogenbosch  - ženy (tráva, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Halepová (Rum.) - Suárezová (3-Šp.) 6:3, 6:2, Flipkensová (4-Belg.) - Muguruzaová (Šp.) 6:3, 6:1.

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
1) Programy BBC v britském svazku - parabola od 80 cm ve středních Čechách (dál východním směrem signál klesá)

28 stupňů východně: Astra 1N
BBC 1 HD, BBC 2 HD - frekvence 10847 MHz, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 2/3, symbolrate 23000, polarizace V
BBC 1, BBC 2 - frekvence 10773 MHz, symbolrate 22000, polarizace H
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2) Rozšiřující kanály BBC red button v britském svazku - parabola od 80 cm ve středních Čechách (dál východním směrem signál klesá)
Několik let se Wimbledon dal díky BBC ve velké části Evropy sledovat ze 6 kurtů podle vlastního výběru na frekvenci 12440 MHz.
Loni na podzim z nové frekvence 11954 MHz (4 kanály) přešli na frekvenci 10773 MHz, kde jsou jen dva kanály s označením 6390 a 6391.

28 stupňů východně: Astra 1N
6390, 6391 - frekvence 10773 MHz, symbolrate 22000, polarizace H
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3) Rozšiřující kanály BBC red button v evropském svazku - parabola 60 cm kdekoli v CZ/SK

28 stupňů východně: Eutelsat 28A
54380, 54381 - frekvence 12643 MHz, symbolrate 27500, polarizace V
Reagovat
Fandina
Broz, díky za ten přehled a měl si pravdu. To nastavení konvertorů na parabole mi doma nedovolí svazek přijímat, u těch šesti konvertorů je ten pro britský svazek úplně na kraji a nechtějí mi doma změnit konfiguraci programů, ale na chalupě, kde jsou ty konverktory čtyři by to co píšeš mělo jít. Tak alespoň to.
Reagovat
smazaný uživatel
Už do toho nemá smysl šťourat, protože úpravy vyžadující investici se nevyplatí. Frekvence 12643 MHz ovšem samozřejmě musí jít, ty dva kanály se musí přidat do seznamu programů, samo se to tam nepřiladí!
Dočasná Astra 1N bude brzo posunuta na jinou pozici. V létě startuje nový satelit, který už má úzké zaměření na britské ostrovy v pořádku. V Čechách na tak velmi slabý signál bude potřeba parabola okolo 180 cm, kterou si může pořídit leda tak majitel domku se zahradou. Na šikmou střechu nebo lodžii tohle dát nejde.
Reagovat
Fandina
moc ti děkuji, ty dva kanály BBC 12643 mi právě teď naladili doma a zítra bude chalupa. Moc díky, jsi super.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist