Halepová se odhlásila ze Zhengzhou, do hlavní soutěže se posunula Martincová

6. 9. 2019, 11:04
Aktuality 4
Simona Halepová se odhlásila z nového turnaje v čínském Zhengzhou. Wimbledonská šampionka se omluvila kvůli zranění levého kotníku, s nímž laboruje už několik měsíců. Do hlavní soutěže se tak místo Rumunky posunula česká tenistky Tereza Martincová.
Profily hráčů
Simona Halepová

Před necelými dvě měsíci Simona Halepová vyhrála Wimbledon a získala druhý grandslamový titul. Během US Open Series ale laborovala s bolestmi Achillovy šlachy a na výsledcích bývalé světové jedničky to bylo znát. 

V Torontu sedmadvacetiletá Rumunka vzdala čtvrtfinále proti Marii Bouzkové a v Cincinnati i na US Open skončila po třísetovém boji na raketě své druhé soupeřky. Naposledy v New Yorku nevyužila mečbol proti Taylor Townsendové a následně se odhlásila ze smíšené čtyřhry, v níž se měla představit s krajanem Horiou Tecauem.

Halepovou totiž dál trápí bolesti v oblasti levého kotníku, kvůli kterému se příští týden nezúčastní prvního ročníku podniku WTA Premier v čínském Zhengzhou.

"Jsem zklamaná, že se musím ze Zhengzhou Open odhlásit, protože jsem se těšila, že si zahraju na novém turnaji v novém městě. Bohužel mám stále bolesti v levém kotníku a lékaři mi doporučili, abych příští týden nehrála. Doufám, že příští rok o turnaj nepřijdu," oznámila Halepová.

Odhlášení světové čtyřky Halepové udělalo radost Tereze Martincové, která tak o víkendu nemusí do kvalifikace a může se těšit na los hlavní soutěže.

V Zhengzhou by se mělo představit celkem sedm hráček Top 25. Roli nasazené jedničky bude plnit Karolína Plíšková, kterou doplňují Kiki Bertensová, Elina Svitolinová, Aryna Sabalenková, Sofia Keninová, Petra Martičová a domácí Qiang Wang.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
tommr
Karolína Plíšková začne nejspíš s Hercogovou a v případných dalších kolech jí budou zřejmě čekat Keninová, Bertens nebo Kerber a Svitolina. Nic lehkýho tedy ...
Vzhledem k tomu, že Karolína letos nebude hrát v Osace musí v Zhengzhou obhájit lonskej titul z Tokia a cokoli mín než titul bude znamenat bodovou ztrátu ...
Reagovat
Haitik
Wang se také odhlásila..
Reagovat
Fransoas
Na novém turnaji je docela velká konkurence.Na US Karolína nepotvrdila roli favoritky.Jsem zvědav jaká situace bude na tomto turnaji.Neni tam sice největší hvězda,ale i přesto jsem u Karolíny v očekávání,jak se jí bude dařit.
Reagovat
tommr
nedělal bych si moc velký naděje. Karolína je úplně z formy a navíc svojí účast v Zhengzhou po vypadnutí na USO zpochybnila takže čekám, že se ještě odhlásí ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist