Halepová, Dimitrov, Nišikori a Raonic ovládli domácí sportovní ankety

27. 12. 2014, 23:19
Aktuality 8
Tenisté letos znovu dobývají udělování sportovních cen ve svých zemích. Poté, co se Roger Federer stal pošesté nejlepším sportovcem Švýcarska a Petra Kvitová v Česku podruhé ovládla anketu Sportovec roku, se v obdobných soutěžích prosadili Rumunka Simona Halepová, Bulhar Grigor Dimitrov, Japonec Kei Nišikori a v Kanadě vítězství obhájil Milos Raonic.
Simona Halepová

Simona Halepová v druhé polovině loňského roku získala celkem šest titulů a letos svůj vlet mezi elitu vyšperkovala. Do sbírky sice přidala jen dvě další trofeje, zahrála si však finále na Roland Garros, semifinále ve Wimbledonu nebo finále na Turnaji mistryň.

Třiadvacetiletá tenistka se ve světovém žebíčku vyšplhala až na post světové dvojky, což se žádné jiné Rumunce v minulosti nepodařilo. I proto byla Halepová na začátku tohoto týdne vyhlášena ve své zemi nejlepším sportovcem uplynulého roku.

V Bulharsku se stal Sportovcem roku Grigor Dimitrov. Třiadvacetiletý tenista letos získal tři tituly na různých površích (na tvrdém povrchu v Acapulku, na antuce v Bukurešti a na trávě v Queensu) a dostal se do semifinále Wimbledonu. Pár týdnů strávil v Top 10, sezonu zakončil na 11. místě.

Životní sezonu má za sebou také Kei Nišikori a i on byl v zemi vycházejícího slunce vyhlášen nejlepším sportovcem roku. Pětadvacetiletý rodák ze Shimane se letos stal prvním japonským finalistou grandslamového turnaje (na US Open) a vyšplhal se až na 5. místo světového žebříčku.

V Kanadě, která má spoustu vynikajících hokejistů hrajících NHL, se druhý rok po sobě prosadil Milos Raonic. Tenista, který dnes oslavil 24. narozeniny, byl včera vyhlášen kanadským Sportovcem roku. Raonic si letos zahrál wimbledonské semifinále a v žebříčku se postupně prokousal na post světové šestky.

"Je velmi náročné hrát co nejlépe v průběhu celého roku. Byl jsem schopný podávat konzistentní výkony a hrát dobře na velkých turnajích," řekl Raonic. "Dosáhl jem na cíle, které jsem si dal, ale stále mám touhu jít výš a výš."

Raonic v tajném hlasováním sportovních redaktorů získal 29 z 82 hlasů (35 procent), na druhém místě se s 19 hlasy umístil hokejista Grew Doughty, který letos slavil s Los Angeles Kings zisk Stanley Cupu. Akrobatický lyžař Alex Bilodeau, jenž získal olympijské zlato na hrách v Soči, obdržel 14 hlasů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Kozoroh
No vida, tak Milošovi odehrát semifinále Wimbledonu a čtvrtfinále Roland Garros a je pro Kanaďany nej sportovcem, ačkoliv mají za letošek mnoho olympijských vítězů a šampiona Stanley Cupu.
To jen pepíci u nás musí řešit, proč je pro novináře lepší Petra než Martina...
Reagovat
slacker
A co Sarapova?
Reagovat
slacker
Ty delas nejaky monitoring o cem diskutuji Kanadane?
Reagovat
smazaný uživatel
WTA ELBER CUP je najväčší tipovací turnaj zameraní na tenis.
Množstvo cien už čaká na vás!
Táto stránka je venovaná zábave. Preto by sme boli radi, keby ste využili možnosť sa k nám pridať. S chuťou do toho priatelia!
Viac tu: http://elbercup.webnode.sk/
Reagovat
blixa
No vida, tak i Raonic. A to mají Kanaďané 5 individuálních zlatých z OH. Jenže všechno z pidi sportů, akrobatické lyžování 4 a short track jednu. Ale stejně mě překvapili, zrovna tam bych čekal že vyhraje Charles Hamelin, a když už tenista tak Evžena ;-)
Reagovat
tommr
taky bych čekal spíš Bouchardovou. Docela by mě zajímalo na jakým místě skončila ... :)
Reagovat
sprchon
Tak jak Milos, tak Genie letos dosáhli přibližně stejných výsledků, ale ten jediný vyhraný turnaj má Raonic cennější - Washington vs Norimberk mluví za vše.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist