Hájek znovu prohrál, nestačil na obhájce titulu

24. 10. 2012, 19:15
Aktuality 5
Ani ve Valencii se Jan Hájek nedočkal prvního vítězství na okruhu ATP po více než tříměsíčním čekání. Český tenista prohrál v úvodním kole po boji s loňským vítězem turnaje Marcellem Granollersem 5-7 a 4-6.
Jan Hájek

Jan Hájek sice ve Valencii prošel bez ztráty setu kvalifikací, hned na první překážce ale znovu pohořel a nepřipsal si tak první vítězství na turnaji ATP od poloviny července. Svůj duel s domácím Marcellem Granollersem přitom nezačal vůbec špatně; soupeři hned v první hře sebral podání a dostal se rychle do vedení. To mu ale dlouho nevydrželo a od té chvíle už se v úvodním setu nedokázal při Španělově servisu prosadit. Za stavu 5-4 ještě při vlastním podání odvrátil tři setboly, těsně před tie-breakem si ale obhájce zdejšího titulu vypracoval další tři a šanci už nepromarnil.

I do dalšího setu vstoupil lépe Jan Hájek, ale znovu mu vedení nevydrželo dlouho a po čtyřech prohraných gamech v řadě to s českým tenistou nevypadalo dobře. Hájek se ještě nevzdal a srovnal na 4-4, v důležitý moment ho ale znovu nepodržel servis, a tak se s turnajem rozloučil porážkou 5-7 4-6.

Rovněž v úvodním kole vypadl ve Valencii také osmý nasazený Milos Raonic. Proti obávanému servismanovi nastoupil další hráč s nepříjemným podáním Gilles Müller z Lucemburska, který si sice oproti Raonicovým 16 esům připsal jen osm "zářezů", ale zato lépe zvládl důležité momenty. V prvním setu nejprve odvrátil za stavu 5-5 brejkbol, aby vzápětí sebral Raonicovi jeho servis. V následujícím setu pak nedotáhl vedení 5-3, ve zkrácené hře však zaváhání napravil a zvítězil 7-5 7-6.

Ještě víc es než Raonic - 21 - dnes ve Valencii nastřílel Američan John Isner, ale ani jemu to nebylo nic platné. Na druhé straně kurtu totiž stál jeden z objevů letošní sezony David Goffin, který znovu ukázal, že jeho žebříčkový skok od začátku roku ze 174. na 45. místo nebyla náhoda. Belgičan si sice v prvním setu nevypracoval žádný brejkbol, sám ale žádný nemusel odvracet a lépe zvládl tie-break.

Následující sadu rozhodla pátá hra, v níž se Isner dostal ke třem brejkbolům a hned ten první využil. Při svém podání už Američan nezaváhal, a tak se muselo rozhodnout ve třetím setu. V něm by na Goffina vsázel za stavu 3-1 pro Isnera asi málokdo, v dramatické šesté hře ale outsider proměnil svůj šestý brejkbol, dostal se do vedení 5-4 a po celkově třetím brejku zvítězil 7-6 4-6 a 6-4.

Výsledky - Valencii (tvrdý povrch, dotace 1.424.850 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Granollers (Šp.) - Hájek (ČR) 7:5, 6:4, Muller (Luc.) - Raonic (8-Kan.) 7:5, 7:6 (7:1).

Dvouhra - osmifinále:
Goffin (Bel.) - Isner (5-USA) 7:6 (7:2), 4:6, 6:4.

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bože můj, jak mohl Raonic prohrát s lopatou jako Muller? Goffin je zázrak, takhle mě prohra Izzyho ani tak nemrzí. A Lleyton obrací, paráda.
Reagovat
smazaný uživatel
muller není žádná lopata :D má podání a to občas zkrátka k úspěch stačí..:) a také má dobrý přechod na sít a voleje no:)
Reagovat
tito
Proč ne? Muller, když mu to tam padá, dokáže potrápit kohokoliv. Letos má skalpy Fishe, Staraceho, Ebdena, Južného, Tomice. Taky ho nemusím, ale o slepém kuřeti a zrnu se rozhodně hovořit nedá.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodně je tenisově z těch servismanů na tom skoro nejhůř. Lepší než Karlovič, ale zase nemá až takový servis, Raonic má každý aspekt hry o dva levely výše než Muller, servis, forhend, hru na síti. Nechápu, jak to mohl prohrát, zápasy s hráči podobnými jemu samému mu zřejěm moc nejdou. Podle mě je muller je nafouklá bublina, ani ten servis nemá fakt kdovíjaký, na síti je slušný, ale xtratřída taky ne. Pár zápasů za rok má, ale takové hráče Raonic musí porážet, jestli chce do top 10.
Reagovat
smazaný uživatel
A šlo vůbec Raoničovi o něco na tom turnaji? Letos má na 500 W,F,SF. Započítalo by se mu semifinále? Přepisuje 500ka 250kový turnaj?

Přiští týden Paříž bude důležitější.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist