Hájek: Na prohry z Ostravy jsem nezapomněl

4. 4. 2013, 13:31
Aktuality 6
Po skoro dvouleté pauze se Jan Hájek vrátil do daviscupového týmu a v Astaně se jako první pokusí obhájce titulu nasměrovat k postupu do semifinále. Na Kazachy přitom nemá dobré vzpomínky: v roce 2011 s nimi v Ostravě obě dvouhry prohrál a český tým následně spadl do baráže. Přemotivovaný nejsem, přistupuju k tomu zodpovědně, řekl po dnešním losu Hájek.
Profily hráčů
Jan Hájek

"Lhal bych, kdybych řekl, že jsem na Ostravu zapomněl," řekl Hájek k porážkám s Andrejem Golubjovem a v rozhodujícím duelu s Michajlem Kukuškinem, proti kterému bude v pátek začínat čtvrtfinálové utkání.

"Ty zápasy v Ostravě byly těsné, v obou jsem měl šance, ale prostě to nevyšlo. Tenkrát byli Kazaši o trošku lepší a doufám, že teď budeme lepší my," řekl Hájek, který naposledy hrál soutěž o 'salátovou mísu' v roce 2011 v Rumunsku. "Jsem zpět, vždycky jsem rád reprezentoval a udělám vše, abych byl platný," prohlásil.

Motivaci má proti Kazachstánu po nevydařeném ostravském duelu velkou. "Tu mám sám dost velkou, chci vyhrát jakýkoli zápas," řekl tenista z Olomouce. "Člověk ale nesmí být přemotivovaný, aby nehrál hru, na kterou není zvyklý. Nesmí mít krev v očích a přistoupit k tomu zodpovědně."

Uplynulé dvě sezony zvládl Hájek bez větších zdravotních komplikací a opět se vrátil do elitní stovky. Ve srovnání s rokem 2011 je nejen o dva roky starší, ale doufá, že i ostřílenější. "Člověk dozrává, hraje víc lepších zápasů, což hráče utužuje, a ve svých skoro třiceti doufám, že už jsem dost zkušený, abych to zvládl," uvedl.

V minulosti měl Hájek mnoho různých zdravotních problémů. Přechodil mononukleózu, měl potíže se zády, ramenem i s koleny a léčil zánět srdečního svalu. "To už je minulost a nemá cenu se k tomu vracet. Bolístky jsou pořád nějaký, když člověku není dvacet, ale zaklepu to, nic velkýho teď nemám," řekl.

Devětadvacetiletý Hájek hrál letos čtvrtfinále v Montpellier a povzbudilo ho také, že na turnaji série Masters v Miami prošel kvalifikací. "Určitě jsem v rytmu, je to posílení sebevědomí. Pár zápasů se mohlo povést líp, ale tady to je jedno. Jsme na Davis Cupu, hrajeme za Česko a doufám, že tři body získáme," řekl.

V Davisově poháru debutoval před čtyřmi lety a ve stejném roce ve finále v Barceloně prohrál za rozhodnutého stavu s Rafaelem Nadalem. Bilanci v soutěži má vyrovnanou 4:4. Nejvíce se mu povedlo čtvrtfinále v Chile, kde v roce 2010 v roli jedničky týmu vyhrál dvouhru i čtyřhru a pomohl k postupu.

Na žebříčku ATP je Hájek aktuálně na 94. místě. "Doufám, že se ve stovce udržím, chci samozřejmě výš, ale konkurence je obrovská. Všichni jdou nahoru a není to jednoduché," řekl. Jeho maximum je už skoro sedm let staré, v listopadu 2006 se dostal na 71. místo. "To bych chtěl, to je jeden z mých cílů," prohlásil.

pva, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
Fandina
Přeji ať se zadaří a vyhrajte to! Držím palce. Pojď!
Reagovat
darek.vrana
Fandino ty nemáš ráda Háječka? Že tentokrát jen jednou pojď:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ochotskýho radši, ten porazil Nadala.. -_-
Reagovat
Fandina
Ale néééééé, Háječka mám ráda, tak nějak se to hodilo jen jednou, tak jsem to napsala jak to přišlo ... úsměv
Reagovat
Fandina
Ochotský je také dobrý ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist