Haddadová Maiaová zvládla nápor Rusek v Soulu a má první letošní titul, Krejčíková se vrátí do TOP 10

22. 9., 11:36
Aktuality 8
WTA SOUL - Beatriz Haddadová Maiaová (28) porazila v posledních třech zápasech na pětistovce v Soulu tři ruské soupeřky a získala svůj celkově čtvrtý titul, první v probíhající sezoně. Brazilka smazala ve finále v jihokorejské metropoli manko setu a brejku a zdolala 1:6, 6:4, 6:1 letošní specialistku na turnaje série WTA 500 a kolegyni z TOP 20 světového pořadí Darju Kasatkinovou (27).
Beatriz Haddadová Maiaová získala v Soulu první letošní trofej (© ČTK / AP / Ahn Young-joon)

Kasatkinová – Haddadová Maiaová 6:1, 4:6, 1:6

Beatriz Haddadová Maiaová si v letošní sezoně prošla od února až do srpna krizí, ovšem na posledních třech turnajích excelovala. Zatímco v Clevelandu ve finále neuspěla, ačkoli čelila outsiderce McCartney Kesslerové, na pětistovce v Soulu už se z prvního letošního titulu radovala.

Čtvrtfinalistka nedávného US Open, která se musela v sobotu vypořádat s oběma ruskými sestrami Kuděrmetovovými, prošla do závěrečného kola stejně jako její další ruská soupeřka Darja Kasatkinová bez ztráty setu.

Ve finále dlouho tahala kratší konec a prohrávala už 1:6, 1:3. Kasatkinová však dominanci neudržela a pustila Haddadovou Maiaovou do zápasu. Brazilka zvládla kritický moment v deváté hře, když odvrátila brejkbol. Následně proměnila hned první setbol na returnu a v rozhodujícím dějství už měla jednoznačnou převahu.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Haddadová Maiaová si vylepšila svou finálovou bilanci na 4:3. Úvodní dva triumfy slavila předloni na britských pažitech v Nottinghamu a Birminghamu a loni ovládla "malý Turnaj mistryň" v čínském Zhuhai. V žebříčku si bývalá světová desítka polepší o pět míst na 12. příčku a bude figurovat za Kasatkinovou. V Soulu došla do finále i při druhém startu, v roce 2017 prohrála s Jelenou Ostapenkovou.

Porážka Kasatkinové znamená, že se Barbora Krejčíková vrátí do TOP 10 hodnocení. Ruska má po nezdaru v Soulu finálovou úspěšnost 7:11. V aktuální sezoně se probojovala do finále už popáté a ve všech případech na turnajích série WTA 500. Uspěla pouze v červnu na trávě v Eastbourne.

Obě aktérky nyní čeká přesun na tisícovku v Pekingu, hlavní soutěž v čínské metropoli startuje ve středu. Haddadová Maiaová i Kasatkinová však budou mezi nasazenými, a proto do turnaje vstoupí nejdříve v pátek.


Výsledky turnaje WTA 500 v Soulu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Hadí Mája se plazí nahoru a před sebou tlačí Báru
Reagovat
Trojchyba_Mat
Bára je teď jedenáctá, takže se spíš do desítky vrátí, než že by se tam udržela
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak to jsem se překoukl, díky. opravím.
Reagovat
com
je desata.. Jedenacta je v race pro letosni TM
Reagovat
Trojchyba_Mat
https://www.tenisportal.cz/zebricky/wta-zeny/
Jedenáctku snad ještě poznám
Reagovat
frenkie57
V oficiálním rankingu je č.11, v živém č.10. Takže pravdu máš ty a zítra jí bude mít com.
Reagovat
Trojchyba_Mat
To mi stačí
Reagovat
Trojchyba_Mat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist