Haddadová Maiaová zhatila ruské finále na pětistovce v Soulu, o titul se utká s Kasatkinovou

21. 9., 13:43
Aktuality 6
WTA SOUL - Beatriz Haddadová Maiaová (28) si i při svém druhém startu v Soulu zahraje o titul. Brazilka v semifinále porazila 6:4, 6:4 Rusku Veroniku Kuděrmetovovou (27) a na dvou z posledních tří turnajů postoupila do finále. O triumf na jihokorejské pětistovce se popere s Darjou Kasatkinovou (27), která vyhrála poměrem 6:3, 6:4 ruské derby s Dianou Šnajderovou (20).
Beatriz Haddadová Maiaová nedovolila v Soulu ruské finále (© JUNG YEON-JE / AFP)

Haddadová Maiaová – V. Kuděrmetovová 6:4, 6:4

Beatriz Haddadová Maiaová od únorového Dauhá po srpnové Cincinnati startovala na 16 turnajích a pouze na jednom dokázala vyhrát více než dva zápasy. Od druhé poloviny srpna však exceluje a na dvou z posledních tří turnajů se dostala až do finále.

Ve zlepšené formě pokračuje čtvrtfinalistka nedávného US Open na pětistovce v jihokorejském Soulu, kde nepovolila set Ajle Tomljanovicové ani ruským sestrám Polině a Veronice Kuděrmetovovým, kterým čelila kvůli deštivému počasí v jednom hracím dnu.

Proti starší a úspěšnější z tenisových sester, s níž prohrála oba předchozí souboje, odehrála 20 gamů a v osmi z nich byl k vidění brejk. Brazilce se podařilo využít pět ze sedmi brejkbolových šancí a bezmála dvouhodinové utkání dopodávala na druhý pokus.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Haddadovou Maiaovou čeká v neděli sedmé kariérní finále. V tom posledním před pár týdny v Clevelandu nevyužila jedinečnou příležitost triumfovat a prohrála s divokou kartou a až 98. hráčkou světového pořadí McCartney Kesslerovou. Třetí a zároveň poslední triumf slavila na konci loňské sezony na WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai.

V Soulu si zahraje finále i při svém druhém startu. Před sedmi lety tady absolvovala svůj první souboj o titul na nejvyšším okruhu a prohrála ve třech setech s Jelenou Ostapenkovou.

Kasatkinová – Šnajderová 6:3, 6:4

Haddadová Maiaová překazila skalpem Kuděrmetovové ryze ruské finále. Ve druhém semifinále se utkaly nasazená jednička Darja Kasatkinová a v životní formě hrající kometa této sezony Diana Šnajderová.

Derby zvládla lépe zkušenější z Rusek, přestože v obou setech doháněla manko 1:3. Kasatkinová, které vzdala ve čtvrtfinále Emma Raducanuová, vyhrála i své páté letošní semifinále a čeká ji další finálová účast, přičemž všechny zapsala na podnicích série WTA 500. V neděli zaútočí na svůj druhý letošní a celkově osmý titul. Ve finálových duelech má negativní úspěšnost 7:10.

Ve vzájemné bilanci má navrch 2:1 Haddadová Maiaová. Poslední souboj letos v únoru v semifinále v Abú Zabí však ovládla Kasatkinová, a to v tie-breaku rozhodujícího setu.

Výsledky turnaje WTA 500 v Soulu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
zfloyd
ségry zaplakaly , obě vyprovodila Hadí Mája
Reagovat
tommr
tak snad vyprovodí i Kasatkinu ...
Reagovat
Serpens
Co je na ní špatného? Já ji fandím, jako jedné z mála z její země
Reagovat
tommr
pokud by Kasatkina získala v Soulu titul tak by vytlačila Báru Krejčíkovou z top-10 ...
Reagovat
fandorin78
Holt se musí Krejčíková víc snažit.
Reagovat
fandorin78
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist