Haase v Rotterdamu zastavil Murrayho. Dál jde i Berdych

20. 2. 2008, 22:11
Aktuality 1
Skot Andy Murray hrál letos dva turnaje ATP - v Dauhá i v Marseille vyhrál. Čistého hattricku se ale nedočká. Na halovém turnaji v Rotterdamu totiž dnes už v prvním kole nestačil na domácího Robina Haaseho.
Robin Haase zastavil v Rotterdamu Murrayho
Andy Murray dnes nedokázal navázat na výkony z Francie, kde se mohl spolehnout i na spolehlivý servis. Proti Haasemu špatně podával a nabídl mu celkem 11 brejkbolů. Když Nizozemec dva využil, a naopak sám byl na podání nekompromisní, postoupil po výhře 7-5 6-3 do druhého kola. Haase si připsal druhou výhru nad hráčem z první desítky světového žebříčku v kariéře. První vybojoval loni v Montrealu, kde porazil Berdycha.

Právě Tomáš Berdych dnes postoupil v Rotterdamu také do druhého kola. Po úspěšně zvládnutém daviscupovém utkání s Belgií se vrátil vítězně na okruh ATP. Nejlepší český hráč porazil v dnešním utkání prvního kola na turnaji v Rotterdamu dvakrát 6:3 Chorvata Ivana Ljubičiče. Dvaadvacetiletý Berdych zdolal bývalého třetího tenistu světového žebříčku podruhé v kariéře a srovnal s ním stav vzájemných zápasů na 2:2. V příštím utkání v Nizozemsku, kde je nasazen jako číslo pět, ho čeká další vítěz Davis Cupu z roku 2005, 208 cm vysoký Ivo Karlovič.

V turnaji pokračuje i Španěl Fernando Verdasco. Proti Finovi Nieminenovi, který nastoupil i přes nemoc, prolomil pětkrát podání a využil druhý nabídnutý mečbol. Španělský tenista vyhrál hladce dvakrát 6-2.

Dál jde i Verdascův krajan - druhý hráč světového žebříčku Rafael Nadal ve svém prvním utkání od vyřazení v semifinále Australian Open porazil po setech 6:4, 6:4 Rusa Dmitrije Tursunova.

Překvapivé je vyřazení Australana Lleytona Hewitta. První set proti Italovi Seppimu sice vyhrál 6-4, ale následné sady prohrál v tiebreaku. Andreas Seppi tak vyhrál už druhý vzájemný zápas ze tří hraných.

ATP Rotterdam - výsledky 3. dne:

Dvouhra - 1. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Tursunov (Rus.) 6-4 6-4
Berdych (5-ČR) - Ljubičič (Chorv.) 6-3 6-3
Haase (Niz.) - A. Murray (6-Brit.) 7-5 6-3
Verdasco (Šp.) - Nieminen (Fin.) 6-2 6-2
Seppi (It.) - Hewitt (Austr.) 3-6 7-6(4) 7-6(4)

Dvouhra - 2. kolo:
Gabašvili (Rus.) - Mahut (Fr.) 6-2 7-6(7)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist