Haas zdolal ve finále Djokoviče a má tituly ze všech povrchů

14. 6. 2009, 20:30
Aktuality 3
Německý tenista Tommy Haas se na turnaji v Halle dočkal po více než dvou letech dalšího triumfu na okruhu ATP. Jedenatřicetiletý hráč, jehož kariéru v posledních sezonách přibrzdila série zranění, dnes ve finále na domácí trávě porazil druhého nasazeného Srba Novaka Djokoviče 6:3, 6:7 a 6:1.
Profily hráčů

Bývalý druhý hráč světového žebříčku Haas hrál ve finále poprvé od února 2007, kdy v Memphisu získal dosud poslední titul. Triumfem v Halle zkompletoval svou sbírku titulů, když dokázal vyhrát na každém povrchu. Celkem má na kontě dvanáct turnajových vítězství.

„Je to opravdu skvělý pocit držet znovu trofej pro vítěze. V tuto chvíli nepřemýšlím o Wimbledonu, užívám si aktuální moment. Ale pochopitelně mi vítězství dodá potřebnou sebedůvěru před nadcházejícím grandslamem,“ dodal spokojený 41. tenista žebříčku ATP.

Oba hráči si v úvodu utkání drželi servis, ale toto pravidlo zlomil za stavu 4:3 domácí tenista a v další hře se radoval ze zisku prvního setu. Druhé dějství dospělo až do tie-breaku, ve kterém rodák z Hamburku vyprodukoval tři dvojchyby, čímž ulehčil Djokovičovi vítězství 7:6. Byl to však právě 22letý Srb, který při svém podání za stavu 0:1 v rozhodujícím setu zahrál dvojchybu, čímž se Haas dostal do trháku. Následně Djokovič nevyužil tři breakboly a ještě jednou ztratil své podání.

„Ve druhém setu jsem měl štěstí. Tommyho dvojchyby to rozhodly. Prožil jsem zde skvělý týden a odehrál dostatek zápasů před Wimbledonem,“ řekl po prohře Djokovič, který však odmítl sám sebe pasovat do role jednoho z favoritů granslamového turnaje, který startuje již 22. června.

„Minulý rok se mi tam nedařilo, prohrál jsem ve druhém kole. Proto sám sebe raději nestavím do role aspiranta na zisk titulu ve Wimbledonu,“ dodala světová čtyřka, která si na zisk svého prvního turnajového prvenství na trávě ještě musí počkat.

Výsledky neděle 14.6. - Halle (tráva, dotace 750.000 eur)

Dvouhra - finále:
Haas (Něm.) - Djokovič (2-Srb.) 6:3, 6:7, 6:1

Čtyřhra - finále:
Kas, Kohlschreiber (Něm.) - Beck, Chiudinelli (Něm./Švýc.) 6:3, 6:4.

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Velká gratulace pro Tommyho. Na závěr kariery to teda ještě rozhodně nevypadá. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
nabubřelý a drzý Tommy zraje jako víno
Reagovat
smazaný uživatel
novaku, co mi to delas? doufam, ze to je jen trik, jak odradit pozornost, aby na tebe nebyl upreny moc pohled :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist