Haas je v Hamburku jediným nenasazeným semifinalistou

21. 7. 2012, 10:32
Aktuality 0
ATP HAMBURK - Tommy Haas si na domácím turnaji v Hamburku zahraje o druhé letošní finále. Jeho semifinálovým soupeřem bude Marin Cilič, který už sedm zápasů v řadě neprohrál set. Druhou semifinálovou dvojicí jsou antukáři Nicolás Almagro a Juan Mónaco.
Tommy Haas

Nicolás Almagro si ve čtvrtfinále poradil po setech 7-5 7-5 s domácím Philippem Kohlschreiberem. Nejvýše nasazený Španěl sice třikrát přišel o podání, sám ale využil pět z 10 brejkbolů a soupeři vrátil porážku z úvodu sezony, kdy německý tenista vyhrál na rychlém povrchu v Aucklandu.

"Dnes to byl velmi těžký zápas. Phlipp je skvělý hráč a právě teď hraje velmi dobře," uvedl desátý hráč světa Almagro. "Se svým tenisem jsem teď spokojený. Soustředím se na to, co musím udělat, abych své soupeře porazil. Snažím se hrát agresivně a dobře podávat i returnovat," dodal šestadvactiletý Španěl, který v Hamburku obhajuje loňské finále.

Almagro letos usiluje už o páté finále, to poslední si zahrál minulý týden na antuce v Bastadu. V německém přístavním městě si o něj zahraje s třetím nasazeným Argentincem Juanem Mónakem, nad kterým vyhrál 4 ze 6 vzájemných duelů.

Také Mónaco si ve čtvrtfinále se svým soupeřem poradil ve dvou setech. Jerémy Chardyho Jihoameričan porazil letos již potřetí, v Hamburku vyhrál 6-3 7-5.

"Jsem opravdu šťastný, jak jsem dnes hrál. Myslím, že to byl můj nejlepší zápas na turnaji. Se svou hrou na antuce jsem letos velmi spokojený," pochvaloval si osmadvacetiletý Mónaco, který si stejně jako Almagro zahrál před týdnem ve finále - ve Stuttgartu podlehl Tipsarevičovi.

Turnaj v Umagu před týdnem vyhrál Marin Čilič, který natáhl šňůru zápasů bez ztráty setu už na sedm. Ve čtvrtfinále proti Albertu Ramosovi ze Španělska sice třikrát ztratil podání a v obou sadách musel dohánět ztrátu, po necelých dvou hodinách však zvítězil 6-4 7-6 a zajistil si čtvrté letošní semifinále.

"Někdy si postup musíte vybojovat, ale já si dnes zápas užíval a doufám, že zítra mohu dokážu odehrát dobrý zápas," řekl Čilič směrem k semifinále proti Tommymu Haasovi. "(Haas) tu hraje celý týden dobrý tenis. Letos jsme spolu hráli semifinále v Mnichově a byl to velmi náročný zápas. Tady bude mít znovu podporu domácího publika, takže to bude zajímavé," dodal Chorvat, který z posledních 16 zápasů prohrál pouze v osmifinále Wimbledonu s Murraym.

34letý Haas, kterému se letos na domácích turnajích daří (semifinále v Mnichově, titul v Halle, 2. kolo ve Stuttgartu a nyní minimálně semifinále v Hamburku), si i ve čtvrtém vzájemném souboji poradil s krajanem Florianem Mayerem. V Hamburku odvrátil všechny tři brejkboly a za 71 minut vyhrál hladce 6-1 6-4.

"Hrát proti němu není nikdy jednoduché. On (Mayer) má trochu jiný styl hry, který je velmi efektivní," komentoval Haas duel dvou německých tenistů.

- ATP 500 HAMBURK -
(Německo, antuka, 1.015.000 eur)
páteční výsledky (20. 07. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Almagro (1-Šp.) - Kohlschreiber (6-Něm.) 7-5 7-5
Mónaco (3-Arg.) - Chardy (Fr.) 6-3 7-5
Čilič (4-Chorv.) - Ramos (Šp.) 6-4 7-6(5)
Haas (Něm.) - Mayer (7-Něm.) 6-1 6-4

Semifinálové dvojice: Almagro - Mónaco, Čilič - Haas.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist