Gstaad: Hájek je po skreči ve 2. kole, vyzve Lópeze

17. 7. 2012, 12:25
Aktuality 4
ATP GSTAAD - Na antuce ve švýcarském Gstaadu jsou oba čeští zástupci ve 2. kole. Po včerejším úspěchu Jana Hernycha si o čtvrtfinále zahraje také Jan Hájek, kterému v úvodním zápase vzdal ještě v průběhu prvního setu Francouz Edouard Roger-Vasselin. V druhém kole vyzve nasazeného Španěla Feliciana Lópeze.
Jan Hájek

Jan Hájek si před týdnem zahrál po roce na turnaji ATP a po téměř dvou letech na něm vyhrál zápas. Nakonec dokráčel až do svého premiérového semifinále a nyní na něj může navázat na dalším antukovém klání ve Gstaadu.

Osmadvacetiletý český tenista, který byl letos už na sedmi antukových challengerech minimálně v semifinále, už ve Švýcarsku postoupil do 2. kola a ani se na to příliš nenadřel. V duelu s Francouzem Edouardem Rogerem-Vasselinem soupeře v každém gamu přehrával, po třech neproměněných brejkbolech prohrál pouze ten třetí a po 23 minutách vedl 4-1. V tu chvíli Roger-Vasselin utkání skrečoval.

Hájek si o čtvrtfinále, ve kterém byl na okruhu ATP pouze v roce 2010 na antuce v Mnichově a minulý týden v Bastadu, zahraje v prvním vzájemném souboji s pátým nasazeným Felicianem Lópezem. Favorizovaný Španěl měl dnes namále proti Adrianu Ungurovi z Rumunska, proti kterému musel odvracet dva mečboly.

V prvním setu López přišel dvakrát o podání a prohrál 2-6, ve druhém však už čtyři z pěti gamů na servisu získal čistou hrou, brejk ze sedmé hry po odvrácení brejkbolu potvrdil a vynutil si třetí dějství. V něm za stavů 2-2 a 4-4 španělský tenista neproměnil brejkbol a za stavu 5-6 čelil dvěma mečbolům. Oba však dokázal úspěšně smazat a v rozhodujícím tie-breaku se pak ujal vedení 5-1. I když ale náskok neudržel a zahodil tři mečboly, čtvrtý už využil a po 125 minutách vyhrál 2-6 6-4 7-6.

Už včera do 2. kola postoupil Jan Hernych, který si na svého příštího soupeře počká až do středy a o čtvrtfinále tak bude hrát až ve čtvrtek.

- ATP 250 GSTAAD -
(Švýcarsko, antuka, 1.015.000 eur)
úterní výsledky (17. 07. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Hájek (ČR) - Roger-Vasselin (Fr.) 4-1 skreč R.
F. López (5-Šp.) - Ungur (Rum.) 2-6 6-4 7-6(7)
Kubot (Pol.) - Dodig (Chorv.) 3-6 6-3 6-4
Dimitrov (Bul.) - Benneteau (6-Fr.) 3-6 6-4 6-1
Bellucci (Braz.) - Kavčič (Slovin.) 6-1 6-1
Brown (Něm.) - Stachovskij (Ukr.) 3-6 6-4 7-6(8)
Gulbis (Lot.) - Volandri (It.) 7-6(2) 4-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
ma set! Ze zajmu jsem zachytila TB od minibrejku na 4:2, Feli podivne laxni, hraje blbe...
Reagovat
tommr
pořadatelé se rozhodli, že Giraldovi vyjdou vstříc a dají mu den odpočinku navíc. Tím je prakticky rozhodnuto o tom, že Hernych skončí ve druhým kole. Proti odpočatýmu Giraldovi nemá šanci ...
Reagovat
r176
jen tak dal!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist