Granollers vyřadil i Južného, zahraje si o druhý titul

30. 7. 2011, 14:34
Aktuality 3
ATP GSTAAD - Španěl Marcel Granollers ve švýcarském Gstaadu vyřadil nasazenou dvojku Wawrinku i trojku Južného a potřetí v kariéře postoupil do finále. O druhý titul se utká s lepším z dvojice krajanů Almagro - Verdasco.
Marcel Granollers

Marcel Granollers si ve čtvrtfinále vyšlápl na domácího favorita Wawrinku a se ztrátou pouhých deseti gamů postoupil poprvé v této sezoně do semifinále. V něm narazil na Rusa Michajla Južného a po nasazené dvojce si poradil i s turnajovou trojkou.

Pětadvacetiletý Španěl si v zápase připsal pět es, a i když čtyřikrát přišel o podání, sám proti světové čtrnáctce využil 6 z 15 brejkbolů a po dvou hodinách a šesti minutách zvítězil 6-3 3-6 6-2.

"Jsem tu od neděle a každý den se zlepšuju. Myslím, že ani dnes jsem nehrál špatně, dva hráče Top 20 během dvou dnů neporazíte na každém turnaji. Jsem rád, že si zahraju v nedělním finále na tak krásném místě," radoval se rodák z Barcelony, jenž svůj dosud jediný titul získal v roce 2008 na antuce v Houstonu (ATP 250). Loni byl ještě jako lucky loser ve finále halového klání ve Valencii (ATP 500).

V druhém semifinále na sebe znovu po týdnu narazili Španělé Nicolas Almagro a Fernando Verdasco. Zatímco v Hamburku byl úspěšnější Almagro, ve Gstaadu coby obhájce titulu a nasazená jednička neuspěl.

V úvodních dvou setech nebyl k vidění jediný brejk a tenisté si sady rozdělili půl na půl v tie-breacích. Sedmadvacetiletý Verdasco nakonec odvrátil čtyři z pěti brejkbolů, Almagrův servis prolomil třikrát a po 130 minutách zvítězil 6-7 7-6 6-3.

"V prvních dvou setech jsme měli málo šancí na brejk, protože jsme oba hráli velmi slušně a dobře jsme podávali. V prvním tie-breaku hrál lépe on, ve druhém zase já. Třetí set jsem začal sebevědoměji, on postupně více chyboval a to mi hodně pomohlo. Byl to velmi náročný zápas, především psychicky," komentoval 20. hráč světa Verdasco. 

Levoruký Verdasco tak postoupil do třetího letošního finále, v němž už utrpěl tři porážky v řadě. Naposledy triumfoval loni v dubnu na antuce v Barceloně. 

Granollers s Verdaskem se na okruhu ATP utkají vůbec poprvé.

Čermák opět ve finále čtyřhry
Deblista František Čermák si po týdnu zajistil další finále, v němž může získat už 25. titul ze čtyřhry. Český tenista se Slovákem Filipem Poláškem ve gstaadském semifinále porazili 6-4 6-3 rumunsko-holandské duo Hanescu/Wassen.

- ATP 250 GSTAAD (Švýcarsko, antuka, 450.000 eur) -
sobotní výsledky (30. 07. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Granollers (8-Šp.) - Južnyj (3-Rus.) 6-3 3-6 6-2
Verdasco (4-Šp.) - Almagro (1-Šp.) 6-7(2) 7-6(2) 6-2 

Čtyřhra - semifinále:
Čermák/Polášek (1-ČR/SR) - Hanescu/Wassen (Rum./Niz.) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snáď sa už Verdasco vrátil a dostane sa aspoň do top 10.
Reagovat
hatatytla
to těžko, možná někdy, ale ne na základě dnešního výkonu, Nico už toho měl dost, ve 3. setu sotva pletl nohama i tak si to Verdasco zkomplikoval ze 4:0 na 4:3. Měl by zase začít spolupracovat s trenérským týmem okolo Aggasiho, tak jako v zimě 2008, pak na začátku roku začal konečně prodávat svůj talent a hrál úžasnej tenis na AO, kde sehrál jeden z nejlepších zápasů historie s Nadalem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist