Grandslam? Jsem blízko, ale musím na tom pracovat, říká Safinová

27. 10. 2009, 17:50
Aktuality 6
Stačí vyhrát na Turnaji mistryň pět zápasů a s jistotou bude jako první Ruska na konci roku v čele tenisového žebříčku. Dinara Safinová přesto cítí, že pokud to dokáže, najdou se kritici její pozice.
Profily hráčů
Dinara Safinová

"Už se o to nestarám. Ať si říkají, co chtějí. Jsem, kde jsem, a hotovo," řekla Safinová v Dauhá se zahořklým výrazem ve tváři. Na otázku, zda si zaslouží být jedničkou, totiž odpovídala během roku velmi často.

Safinová strávila na prvním místě většinu letošní sezony, ale mnozí její úspěch zpochybňovali, protože dosud nevyhrála žádný grandslamový turnaj. Z pozice nejvýše nasazené vstoupila i do Turnaje mistryň, kde o pozici královny sezony bojuje s Američankou Serenou Williamsovou. Na konci týdne bude první ta hráčka, která dopadne v Dauhá lépe.

V sezoně třiadvacetiletá moskevská rodačka získala tři turnajové vavříny. Během antukové části roku vyhrála 20 z 22 zápasů, postoupila do finále grandslamových Australian Open a Roland Garros.

Žebříček WTA oceňuje vyrovnané výkony, a tak se počítá, že Safinová má letos bilanci 55:15 a je první, i když nevyhrála grandslam. To nejvíce z hráček napadala právě Serena Williamsová, letos vítězka z Melbourne a Wimbledonu, která hraje méně menších turnajů.

"Loni jsem hodně vyhrávala a dostávala otázky, proč ještě nejsem světovou jedničkou. Teď jsem první a všem chybí grandslamový titul. Jsem k němu blízko, nechte mě jít krok za krokem," řekla Safinová. "Neznamená to, že nechci grandslam vyhrát, ale musím na tom pracovat."

Výhra na Turnaji mistryň je podle Safinové možná těžší než titul z grandslamového turnaje. "Tady musíte hrát od prvního zápasu skvěle," uvažovala Ruska. "Zatímco na grandslamu do třetího čtvrtého kola nemusíte hrát na sto procent a vyhrajete, i když se nedaří. Tady (na Turnaji mistryň) nejste připraveni a končíte," řekla Safinová.

pva, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Safina asi nikdy nevyhrá grandslam, povedzme si to na rovinu, jednoducho na to nemá. Taká svetová jednotka, ktorá nevyhrala ani jeden turnaj z veľkej štvorky ani nie je svetová 1
Reagovat
smazaný uživatel
Se mi zdá, že Dinára rychle zapomněla, jak špatně na začátku turnajů hraje. Co to vůbec mele? Loni na USO byla ve 3. kole proti Bačinsky jeden míč od mečbolu. Letos na AO ji málem dostala ve dvou setech už Makarova a pak ve 4. kole měla Cornet dokonce dva mečboly.
Reagovat
smazaný uživatel
"Zatímco na grandslamu do třetího čtvrtého kola nemusíte hrát na sto procent a vyhrajete, i když se nedaří."
Kdo vyhrál zápas třetího kola Dinara-Petra, no kdo Dinaro, kdo!
U chlapů bych tuto větu považoval za bezmála pravdivou, u holek to ale již s ohledem na letošní US Open působí dost komicky.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Verim ze ty ho jednou ziskas.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
jestli ta ho získá tak já budu mít zlaté koule
Reagovat
smazaný uživatel
budu si pamatowat!! :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist