Görgesová skolila pasivní Wozniackou a s Radwaňskou si zahraje ve finále

24. 2. 2012, 20:39
Aktuality 33
WTA DUBAJ - Julia Görgesová v Dubaji plně využívá neúčasti zraněné světové jedničky Azarenkové, na kterou měla narazit už ve druhém kole. Německá tenistka si dnes poradila i s loňskou šampionkou Caroline Wozniackou a postoupila do finále proti Polce Radwaňské.
Julia Görgesová

Caroline Wozniacká letos přišla o post světové jedničky a brzy se na něj asi nedostane. Už od loňského srpna totiž čeká na postup do finále, do kterého se nedostala ani tento týden v Dubaji, kde obhajovala titul. Jednadvacetiletá Dánka ve svém prvním semifinále od US Open podlehla 6-7 5-7 Julii Görgesové, na kterou nestačila už ve třetím vzájemném zápase v řadě.

Caroline WozniackáV prvním setu Wozniacká dvakrát dotáhla ztrátu podání, jenže za svou pasivitu dějství zaslouženě prohrála. Svůj první vítězný úder si připsala až v závěru sady ve chvíli, kdy Görgesová předvedla již 16 winnerů. Ve druhém setu Dánka vedla 4-2, z následných šesti her ale získala už jen jednu a nakonec po více než dvouhodinovém boji padla 6-7 5-7.

"Dnes jsem nehrála svůj nejlepší tenis. Příliš jsem chybovala a Julia toho využila," uvědomovala si Wozniacká a dodala, že po celý zápas bojovala s vlastním servisem, zatímco Görgesová ji ve hře nenechala se dostat do rytmu. 

"Cítila jsem, že bych dnes neproměnila žádnou příležitost. A pokud nevyužijete své šance, nevede cesta k vítězství. Je snadné říct, co jsem měla dělat lépe, ale Julia hrála prostě lépe. Pokud jsem zahrála slabý úder, hned mě potrestala," komentovala čtvrtá hráčka světa.

Julia GörgesováTřiadvacetiletá Görgesová měla v Dubaji i štěstí na los, neboť už ve druhém kole měla vyzvat světovou jedničku a letos stále neporaženou Azarenkovou, Běloruska se však na poslední chvíli kvůli zranění odhlásila.

"Když jsem viděla los, nenapadlo by mě, že bych si tu mohla zahrát ve finále. Ve druhém kole jsem čekala velký zápas, ale bohužel jsem se nedočkala. Ale teď jsem ráda, že jsem ve finále turnaje s tak silným obsazením," radovala se německá tenistka z postupu do čtvrtého finále.

O třetí titul se utká s Agnieszkou Radwaňskou, se kterou se utkala zatím jen na letošním Australian Open a prohrála drtivě 1-6 1-6. "Bude to pro mě další těžká soupeřka. V Austrálii mě zničila. Ale zítra je nový den, nový zápas a začíná se od nuly," neskládá zbraně Görgesová.

Radwaňská letos prohrála jen tři zápasy a všechny s Azarenkovou. Na tu by pravděpodobně narazila i v dubajském finále, zranění běloruské hráčky ale dává polské tenistce šanci na první letošní titul. Ve Spojených arabských emirátech si dnes připsala už 14. výhru v novém roce, když po setech 6-2 2-6 6-0 zdolala Srbku Jelenu Jankovičovou.

"Ona (Jankovičová) začala hrát ve druhém setu mnohem lépe a já začala mít problémy. Ale ve třetím jsem se soustředila jen na svou hru a bojovala jsem až do konce," komentovala Radwaňská. "Klíčovým byl druhý game třetího setu, po kterém jsem si zase začala více věřit."

- WTA PREMIER DUBAJ -
(Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.000.000 dolarů)
páteční výsledky (24. 02. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Görgesová (Něm.) - Wozniacká (3-Dán.) 7-6(3) 7-5
A. Radwaňská (5-Pol.) - Jankovičová (8-Srb.) 6-2 2-6 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
wohou ....Carol Carol....klasicky zase neprošla dál....a ten její otec .... je mi jí už líto a to jí nefandim, ale to, co se jí děje...to, jak hraje, je to málo....tak, snad Carol narazíš o zed a v tý hlavě ti dojde, že potřebuješ proste nekoho v tymu, kdo ti da novy impulz....
Reagovat
VlS
buď blbě fandíš, nebo dlouhej Janek blbě hraje. Nesabotuje tě Pes?
Reagovat
smazaný uživatel
je to zatim na levacku: :-(
Reagovat
gigin
dneska jsem si ještě jednou, pořádně prostudoval Julii. Měním názor !! Je fakt krásná !! Sice malinko nožky X, ale tak jenom trošku, roztomile. A forhend luxusní. A super, jak jí tam někdy hodila ten kopec !! Piotr Caro říkal : ona ti tam haže bekhendy do gury a ty nic, Karolina !! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Dokud se nezbaví Piotra, nic jinýho než tenhle stále pokračující úpadek čekat nejde. Se ho tak bojí nebo je jim líto peněz za trenéra? Dnes při kaučingu chtěla něco k jeho radám namítnout, on ji ale hned utřel slovy "nediskutuj se mnou".
Reagovat
gigin
a ten trenér Julie, to je co zač? Ten do ní hustil a ta něho hleděla, nic neříkala, ale nebyla z něho nějak odvázaná.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tebou, už dlouho mám pocit, že ji spíše tatínek sráží sebevědomí, co ji je schopen na kurtu říct, to se jen tak nevidí, ona pak kolikrát má dobře rozehraný zápas, přijde on s radami a Caro zápas projede.
Myslím, že on je ta brzda, je to jen můj laický pohled, ale tak to vidím.
Reagovat
smazaný uživatel
pritom je holy nesmysl hustit hraci dlouhy vety, o srazeni ani nemluve! Normalne se rikaji (Kotyzovsky) hesla - ustup si, bekhend kros, do kolen, vyssi nadhoz, jdi do toho, mas na ni.... vypada to primitivne, ale pri hre se to pak vybavi a clovek to doopravdy udela, nerikate si do gury, ona bekhendem a ja na to nic, ja Karolina.... :-)
Reagovat
gigin
já se strašně směju a nahlas !! děkuji ti :-DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak. Piotr ji dovedl na vrchol, ale už ji nemá co dát a bude to jen horší. Přirovnal bych to k fotbalové situaci Arsenal-Wenger. Snad si to Caro uvědomí, ale chápu, musí to být to těžké dát tátovi košem...Dále pak ji malinko může škodit vztah s Rorym, tam ale těžko říct, rozhodně ji přeji štěstí.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzel se zbavila trenera a zustala u jistoty. Presne jeji navykovy styl hry. Hra na stale a absolutne minimalni riziko, co hur, podle meho nazoru neni nejak specialne poradne technicky vybavena. Otec ji naucil hrat s udery postevenymi na max.fyzicke pripravenosti. Proste returnuje na max zpet. Ale uz dva roky zpatky stacilo, aby dostala na takovem povrchu jak trava treba Kvitovou, a ani se k tomu returnovani poradne nedostala...a dostala od Petry tehdy poradny vyprask, nebot nebyla schopna jakkoliv reagovat, nepodrzela se cimkoliv jinym, co by ji treba pomohlo, aspon hrat vyrovnany zapas. Podle mne Karolina s timhle stylem je jeste dobra tak na beton, nebo do haly s mensi konkurenci. Jednickou se muze stat zpet jen kdyz Petra, Viktorie, Serena, Kim, Marie, Li budou stale zranene nebo nebudou proste hrat:), nebo opusti otce fotbalistu.

Jen me stale napada jedna otazka. Kdyby to uz ted udelala. Byla by schopna se udrzet tak vysoko? Jak dlouho by se asi musela predelavat...a podle mne toho se asi boji jak cert krize:) Tezka situace. Nakonec ta holka je celkem chudak. Otec ji drzi jak prasteny...Jsem zvedavy jak ji to dlouho vydrzi. Snad je pro ni dobre, ze prohrava, az se propadne jeste nize, treba se fakt nastve a od neho odejde. Jen aby nebylo uz pozde na zmeny...
Reagovat
smazaný uživatel
No já jsem si naopak všiml, že jí včera Piotr poradil, aby si na druhý servis Julie víc popocházela do kurtu. Returny včera Carolině úplně nevycházely, ale podle mě to byla dobrá rada. Když pak ukazovali na grafice, kam až vyskočí servis Julie na základní čáře, tak to bylo asi 1,86 metru nebo tak nějak... Jinak nevím, už jsem se k tomu hodněkrát vyjádřil. Někteří trenéři prostě volí monology (Piotr, Nensel - trenér Julie), jiní jsou větší psychologové (Kotyza, Sears). Nepřísluší mi rozhodovat o tom, kdo má trénovat Caroline. Jestli chce pokračovat s Piotrem - OK. Jestli bude chtít změnu a jiného trenéra - OK. Caro prostě musí vědět nejlíp, co jí vyhovuje. Líp než my všichni dohromady... Caro tráví s Piotrem a svou rodinou hodně času na každém turnaji i mimo kurt. Nemyslím si, že by ji to nějak štvalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezká úvaha, kéž bych uměl taky takhle psát. Už od loňského jara je vidět, že tráva nebude její jediný velký problém. Proti kvalitní tvrdě hrající soupeřce se často nechytá na hardu i na antuce. Tráva je už pár desítek let tak minoritní a nevýznamný povrch, že i každoroční wimbledonské propadáky nemusí žádné z top hráček moc vadit.

Pokud se Carol nebude chtít předělávat, dobře jí tak. To je cesta do pekel. Na její otravné vracení míčů s minimálním zájmem aktivně ukončit výměnu už mnohé našly recept, takových bude určitě každým rokem přibývat. Na jedničku s touhle hrou by mohla opět dosáhnout jen při dlouhodobém výpadku více hráček, což není moc pravděpodobné. Narozdíl od úspěšného období ji už dokáže vyklepnout kdekdo, dřív nebo později narazí, takže na body za velké tituly nemá nárok. Turnaje jako Kodaň nebo New Haven na udržení v první pětce stačit nemůžou.
Reagovat
gigin
vyhrál !!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:-( Dalsi citat v japonstine?? ;-)
Reagovat
gigin
nerypkej :-)
Reagovat
VlS
No co ty teda oslavuješ, fuj. Noleho - tomu rozumím, ale počáranýho Janka? kroutím hlavou, kroutím.
Reagovat
gigin
Musíš ho víc pochopit, něco si o něm přečíst. On zase není takový kokin, jak působí. Když jsem ho viděl poprvé, říkám - tak panáčku i když jsi Novakův krajan, tebe nestrávím. Ale postupně jsem si ho proklepl a v klidu. A Viktor je úplně v klidu :-). Tak se na mne nezlob :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Němka byla lepší. Hlavně ten zabijácký forhend!!! :)
Reagovat
pepin
Souhlasím, již včera jsem to předpovídal a dnes se to potvrdilo. Caro se svým opatrnickým tenisem nemá šanci s těmi nejlepšími uspět. Jakmile má někdo snahu ukončovat výměny je hotovo. O jejím otci a jeho přístupu je těžké se vyjadřovat, protože u toho nejsme dost blízko. Pokud bude zítra Julie pokračovat v tomto nátlaku, hlavně z forhendu, bude mít Agn. plno starostí.
Reagovat
smazaný uživatel
bohuzel jsem nevidel posledni 3 gemy:( a prisel jsem o radost Julče... a Wozna? ta sebevedome miri do 2he desitky, tam kam patri;)
Reagovat
smazaný uživatel
Karolinu nemusim, ale uplne asi bych ji jeste neposilal do druhe desitky.:) - teda nevim jestli tam uplne patri, ale treba po zapase Samanty a Jeleny, bych nejradeji Samantu poslal i do ctvrte desitky:) No a jak prijde trava, jsem opet na Samantu zvedavy, jestli to bude jak minuly rok, kdy opet projela uz v 1 kole...s hrackou, ktera se asi ani do te dvacitky nikdy nepodiva. Pak prisel USOpen a Sam vyhrava:)) Takze u holek bych byl opatrnejsi:)
Reagovat
VlS
Souhlasím s tebou, u holek je to opravdu těžký. Letos se zatím stabilita hry (i v jednom zápasu) týká bez problému jenom Viky (což neznamená, že to bude třeba za týden pravda). Když se podívám na adeptky do desítky mimo současné první trojky, Agy a Marion, tak těžko něco předpovídat. Uvidíme kdy a v jakém stavu hry se vrátí Petko. Sabinu jsme viděli jasně na vzestupu, ale nevím, nevím, nějak to teď nevypadá. Serena určitě, pokud bude hrát, ale bude? Věrka je na cestě dolů (moc těm zraněním nevěřím, spíš jí to nejde). Pavlju? Proč?Angelika? Vydrží dva turnaje za sebou? Julie? Snad. Kdo dál? Myslím, že Caro nevydrží v pětce, ale v desítce může vydržet dost dlouho - ale nemusí.
Reagovat
smazaný uživatel
Sabine není v ideální formě, no na twitteru po prohře s Agou napsala, že se pořád cítí slabá, vyčerpaná a že musí zajít za doktorem.
Reagovat
smazaný uživatel
Caro slabá jak čajík, bohužel... :( hlavně ten forhend je tristní. Jsme zvědavý na Julii, více fandím Radwanske samozřejmě, ale rozhodně by mě případný triumf Julie nezklamal :)
Reagovat
VlS
Tý Brďo, Monty tě nebude mít rád!
Reagovat
smazaný uživatel
Monty by měl už konečně sundat růžový brýle (viz ty jeho tradiční řeči u předchozího článku). Carol vždy hrála pasivně a na jistotu. Jenže v tom úspěšném období k tomu přidávala i malý počet chyb a vůli po výhře.
Už pěkně dlouho vyrábí těch chyb pravidelně 2-3x víc. Její hra je obvykle divácky nezajímavá až otřesná a ohavná. Pokud má útočně hrající soupeřka den, naše jednička se dočká akorát pořádnýho zesměšnění po míčích, na které jen bezmocně kouká. Poté legračně rozhazuje rukama.
Loňský IW byl asi poslední turnaj, kde mohla fandy potěšit. Charleston vyhrála taky, tam už to často skřípalo. V současné formě vyhraje tak maximálně Kodaň nebo New Haven, kde bývá minimální konkurence.
Reagovat
freeteepek
Až mě bylo Karol líto, tak se snažila! Dobře ale, že Julie vyhrála. Myslím pro Petru. Nahoře už se rýsuje triumvirát, pro zbytek sezóny. A Karol nabírá ztrátu...
Reagovat
pepin
Myslím si, že nahoře se rýsuje spíše duo, což dokazuje, že Agn. poslední zápasy prohrála jen se sirénou a s Petou. Její hra není až tak agresivní, což bylo dnes opět vidět.
Reagovat
smazaný uživatel
Triumvirát? Abys nakonec nebyl překvapený. Z čísel v žebříčku nepoznáš, že Agnežka pořád může nabírat body a stoupat. Až do začátku srpna (titul z Carlsbadu) toho moc neuhrála. Zítra hraje o posun na #5, snad to vyjde.
Je tady docela reálná šance na to, aby Aga v žebříku přeskočila Karolínu už po Indian Wells. Před Istanbulem na ni ztrácela přes 3000 bodů, kde jsou obě teď?
Reagovat
pepin
Muj názor je ten, že body jsou až druhotný, rozhoduje přece předváděná hra a to když se podíváme na Caro, jak zde většina lidí píše je její hra v současné době špatná, a Agn. má také při zápasech dosti problému a myslím si, že k nátlaku má ještě dost daleko.
Reagovat
freeteepek
Je dobrá. Fandím jí. Ale tak jako ty, to nastudovaný nemám. Škoda, vyhrál bych víc sázek:-))
No tak Aga vystřídá Mášu, která svou pozici neudrží. Třeba...
Reagovat
smazaný uživatel
Já se omlouvám, že odepisuju až teď. Včera jsem napsal komentář k zápasu Caro - Julia a hned jsem šel na akci...

Nevím, proč bych Adama neměl mít rád. Naopak ho mám nejradši ze všech diskutérů, protože píše slušně a má velmi podobné názory jako já. Na svůj pohled má právo a já nemůžu říct, že s ním úplně nesouhlasím. Jak jsem psal včera: "Škoda neproměněných brejkbolů a některých chyb, které Caro normálně nedělá." Hlavně těch nevynucených chyb bylo hodně, asi něco kolem třiceti, nevím přesně (normálně dělá Caro tak polovinu, někdy i méně). Vlastně to samé řekla Caro po zápase... Není ostuda si přiznat, že Julia hrála skvěle a byla lepší. Ale Caro tam rozhodně měla šance a dobré momenty, tak proč bych nemohl pochválit aspoň dílčí věci? Vždyť to se nijak nevylučuje s tím, že tam byly rezervy... Caro to ví moc dobře a ten včerejšek ji určitě mrzí. Já jsem vždycky smutný, když Caro prohraje, ale život jde dál. Koneckonců, prohrát v semifinále není žádná tragédie. Kdyby Caro byla na každém turnaji aspoň v semifinále, tak bych to bral všema deseti. :) Těším se na další zápas a zase jí budu držet palce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist