Gasquet ve finále v Estorilu vyzve obhájce titulu Del Potra

6. 5. 2012, 09:22
Aktuality 7
ATP ESTORIL - O titul z antukového turnaje v Estorilu si zahrají oba nejvýše nasazení hráči. Jedničku a obhájce loňského prvenství Argentince Juana Martín Dal Potra vyzve bývalý finalista Francouz Richard Gasquet.
Richard Gasquet

Druhý nasazený Richard Gasquet v semifinále prohrával se Španělem Albertem Ramosem Viňolasem už 2-6 a 1-3, obrovskou bitvu ale otočil a po 3 hodinách a 3 minutách boje zvítězil 2-6 7-6 7-5.

"On (Ranos) hodně útočil a já byl skoro pořád v v defenzivě. Hrál opravdu skvěle, antuka je jeho nejoblíbenější povrch a donutil dnes mě tvrdě bojovat," komentoval Gasquet. "Po vyhraném tie-breaku jsem se cítil lépe a na konci zápasu jsem především dobře podával, což mi pomohlo. Odehráli jsme spoustu skvělých výměn a fanoušci museli být spokojení," dodal.

Pětadvacetiletý Francouz tak postoupil do svého celkově 15. finále, prvního po necelých dvou letech. O titul hrál v Estorilu už v roce 2007, tehdy však nestačil na Novaka Djokoviče.

O svůj 7. titul a druhý antukový se utká v nedělním finále s obhájcem loňského vítězství Juanem Martínem Del Potrem. Argentinský tenista letos zůstává po pěti zápasech na antuce neporažený i bez prohraného setu.

V semifinále v Estorilu porazil 7-6 6-4 Stanislase Wawrinku, aniž by čelil jedinému brejkbolu. Švýcar sice za stavu 6-7 3-5 a 0-40 odvrátil celkem čtyři mečboly, v následné hře na returnu už ale utkání zdramatizovat nedokázal. Třiadvacetiletý Argentinec tak na antuce Wawrinku porazil i potřetí a bilanci vzájemných zápasů otočil na 3-2.

"Hrát proti Stanovi mje vždy těžké. On vám nikdy nedá nic zadarmo," řekl Del Potro.

Bývalý vítěz US Open Del Potro si v Estorilu zahraje pošestnácté ve finále a může načít druhou desítku titulů. Letos už vyhrál antukový turnaj v Marseille, kde mimochodem porazil právě i Gasqueta. S tím má aktivní bilanci 3 výher a jediné porážky.

"Proti Richardovi to bude jiné než dnes. On je na antuce skvělý a pokud chci vyhrát, musím svou hru ještě zlepšit," uvedl Del Potro. Gasquet dodal: "Fyzicky se cítím dobře, ale uvidíme v neděli. Nemám co ztratit a budu se jen snažit hrát svou hru."

- ATP 250 ESTORIL -
(Portugalsko, antuka, 398.250 eur)
sobotní výsledky (05. 05. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Del Potro (1-Arg.) - Wawrinka (3-Švýc.) 7-6(2) 6-4
Gasquet (2-Fr.) - Ramos (4-Šp.) 2-6 7-6(1) 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
7 stupňů východně: Eutelsat W3A (Eutelsat 7A)
Feed - frekvence 12556 MHz, symbolrate 5632, polarizace H, parabola 80 cm
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13A
Supertennis HD - frekvence 11096 MHz, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 2/3, symbolrate 29900, polarizace H, parabola 80 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Obavám sa ,že turnaj v Marseille má ďaleko od antuky ,hrá sa tam totiž indoor hard.
Reagovat
Tominoo
ano ,je to hala..
Reagovat
Heather_Fedex
del po dokaze zahrat dobre i na antuce. dyt loni ho (turnaj v estorilu) vyhral
Reagovat
Tominoo
Pochop ze on myslel ze v clanku je chyba

Letos už vyhrál antukový turnaj v Marseille, kde mimochodem porazil právě i Gasqueta. S tím má aktivní bilanci 3 výher a jediné porážky.

Nie je to turnaj na antuke ...
Reagovat
Heather_Fedex
dobre, ted rozumim
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist