Garciaová porazila Jankovičovou a na antuce v Bogotě slaví premiérový triumf

13. 4. 2014, 19:40
Aktuality 7
WTA BOGOTA - Caroline Garciaová při svém premiérovém startu ve finále turnaje WTA slaví titul. Dvacetiletá Francouzka na antuce v Bogotě porazila 6-3 6-4 obhájkyni titulu a světovou devítku Jelenu Jankovičovou, proti které zaznamenala první skalp hráčky Top 10.
Profily hráčů
Caroline Garciaová

Před letošní sezonou se Caroline Garciaová dostala na okruhu WTA celkem jedenáctkrát do 2. kola, dál se jí ale projít nikdy nedařilo. Až letos začátkem března si v mexickém Acapulku zahrála semifinále a nárůst formy i zisk zkušeností potvrdila tento týden na antuce v Bogotě.

Talentovaná dvacetiletá Francouzka v kolumbijské metropoli postoupila po výhrách nad Molinerovou, Koviničovou, Oprandiovou a Kingovou do svého premiérového finále. V něm dnes vyzvala bývalou světovou jedničku a současnou světovou devítku Jelenu Jankovičovou, která na bogotské antuce vyhrála všech devět zápasů a obhajovala loňský titul.

Garciaová měla před dnešním utkání s hráčkami Top 10 bilanci 0-6, Jankovičové ale měla co oplácet. Oba předchozí vzájemné duely prohrála poté, co neproměnila mečboly; v roce 2012 v Kaula Lumpuru zahodila tři příležitosti ukončit zápas, loni pak na antuce v Charlestonu nevyužila mečboly dva.

Jelena Jankovičová a Caroline GarciaováTentokrát ale proměnila hned svůj první mečbol. Do utkání sice Garciaová vstoupila ztraceným servisem a v druhé sadě neudržela vedení 3-1, obě situace ale proti o devět let zkušenější favoritce zvládla a po hodině a 22 minutách vyhrála 6-4 6-3.

Garciaová tak vybojovala svou první trofej z turnaje WTA, díky které se ve světovém žebříčku posune ze 74. na 51. místo.

"Jsem velmi šťastná, že jsem vyhrála svůj první titul na turnaji WTA. Byl to pro mě dobrý týden, i když nebylo vůbec snadné hrát v této nadmořské výšce. Je velmi těžké se tomu přizpůsobit, ale v průběhu týdne šla úroveň mé hry nahoru. Myslím, že v dnešním finále jsem tu předvedla nejlepší tenis z celého týdne," komentovala Garciaová.

"Jsem moc ráda, že jsem ve finále dokázala porazit Jelenu. Je to opravdu milá a skvělá hráčka. Byla nejlepší na světě a já musela hrát nejlépe jak umím, abych ji porazila... Vyhrát turnaj je vždy mým cílem. Dnešní den je tak nejlepší, jaký si jen umím představit," rozplývala se Francouzka, jež už včera vyhrála po boku Španělky Arruabarenaové i čtyřhru. Vyhrát dvouhru i debl na jednom turnaji se na úrovni WTA povedlo naposledy Sereně Williamsové před dvěma lety na olympijských hrách.

- WTA INTERNATIONAL BOGOTA -
(Kolumbie, antuka, 250.000 dolarů)
nedělní výsledky (13. 04. 2014)
Dvouhra - finále:
Garciaová (5-Fr.) - Jankovičová (1-Srb.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Gratulace Caroline! Je to určitě překvapení, protože jsem čekal výhru Jeleny... Každopádně jsem rád, že Alizé a Caroline v tomto týdnu ovládly turnaje a snad to francouzské holky potvrdí při Fed Cupu v USA. Jak už jsem psal včera: Kiki se kvůli zranění bohužel nemůže zúčastnit, tak ať má radost aspoň jako fanynka. :)
Reagovat
smazaný uživatel
V květnu 2011 skotský tenisový vizionář Murray prohlásil, že Garcia bude světová jednička. Se nám to čekání pořádně protahuje, až do letošního Acapulka tahle budoucí hvězda na žádném turnaji WTA nepřešla přes 2. kolo :-DDDDD
Reagovat
Fandina
Ale teď hraje dobře, takže pořád je šance, že se vize naplní. Go Caroline go!
Reagovat
VlS
Je jí 20 nebo kolik, dej jí ještě 2 roky. Možná tohle může bejt ten moment.
Reagovat
smazaný uživatel
Garcia gratuluji. Mrzí mě Jelenka. Ale vyhrát může jen jedna. Snad Garcia něco předvede na French Open....
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace! Konečně se začíná prosazovat. Snad bude takhle pokračovat a půjde nahoru.
Reagovat
VlS
Hru a dispozice na to má, teď ještě doladit psychiku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist