Fritz přehrál Ruuda a vyrovnal grandslamové maximum. Ve čtvrtfinále jsou i Dimitrov a Zverev

1. 9., 23:34
Aktuality 27
US OPEN - Taylor Fritz (26) na domácím US Open porazil 3:6, 6:4, 6:3, 6:2 norského finalistu z roku 2022 Caspera Ruuda (25), na třetí pokus si připsal jeho skalp a na čtvrtém z pěti posledních grandslamů postoupil do čtvrtfinále. O premiérové semifinále na majorech se americký tenista utká s Němcem Alexanderem Zverevem (27). Grigor Dimitrov (33) překvapil skalpem Andreje Rubljova (26) a po pětisetové bitvě postoupil mezi osm nejlepších.
Taylor Fritz (© Profimedia)

Ruud – Fritz 6:3, 4:6, 3:6, 2:6

Tayloru Fritzovi se před US Open nedařilo, v New Yorku ale porazil už čtyři soupeře. V osmifinále s Casperem Ruudem sice poprvé na turnaji ztratil set, ale vývoj otočil, zvítězil 3:6, 6:4, 6:3, 6:2 a na třetí pokus si připsal Norův skalp.

"Věděl jsem, že jsem ho ještě neporazil, ale vždy to bylo relativně vyrovnané. On letos na antuce v Paříži vyhrál zaslouženě, ale já cítil, že na domácím hardu mám šanci. Jsem rád, že se mi povedlo vývoj otočit a postoupila jsem dál," hodnotil Fritz postup přes finalistu z roku 2022.

Šestadvacetiletý Fritz postoupil do čtvrtfinále na čtvrtém z pěti posledních grandslamů a celkově popáté v kariéře, dál se ale ještě nedostal. Dvakrát ztroskotal na Novaku Djokovičovi a jednou na Rafaelu Nadalovi a Lorenzu Musettim.

O první semifinále na majorech si světová dvanáctka Fritz zahraje s krajanem Brandonem Nakashimou, nebo Němcem Alexanderem Zverevem.

Rubljov – Dimitrov 3:6, 6:7, 6:1, 6:3, 3:6

Přemožitel Jiřího Lehečky Andrej Rubljov vypadl v osmifinále. Ruský tenista na betonu v New Yorku podlehl v duelu hráčů TOP 10 Grigoru Dimitrovovi z Bulharska 3:6, 6:7, 6:1, 6:3, 3:6.

Dimitrov vyhrál i navzdory tomu, že zahrál méně vítězných míčů (41:48) a udělal více nevynucených chyb (67:59). O sedm let mladšího soupeře porazil po třech hodinách a 39 minutách.

Třiatřicetiletý Dimitrov postoupil do čtvrtfinále grandslamu podruhé v sezoně po Roland Garros a celkově poosmé v kariéře. Ve Flushing Meadows se mu to povedlo podruhé a poprvé od roku 2019, kdy si v New Yorku zahrál jedno ze tří grandslamových semifinále.

O první semifinále na majorech po pěti letech a vyrovnání grandslamového maxima si bývalý třetí hráč světa zahraje s domácím Francesem Tiafoem.

Zverev – Nakashima 3:6, 6:1, 6:2, 6:2

Alexander Zverev prošel počtvrté v řadě do čtvrtfinále US Open. Finalista z roku 2020 v utkání s domácím Američanem Brandonem Nakashimou přišel o úvodní set, další tři však ovládl naprosto jednoznačně a zvítězil 3:6, 6:1, 6:2, 6:2.

Čtvrtý nasazený letos už ve třetím ze čtyř zápasů ztratil set, ale znovu zvládl potvrdit roli papírového favorita. Po prohrané úvodní sadě už ani jednou nezaváhal na servisu a nebezpečnému Američanovi povolil už jen pět her.

Němec byl nejblíže k zisku trofeje na majoru právě na US Open. V roce 2020 nedopodával finále proti Dominiku Thiemovi. Jeho dalším soupeřem k cestě za premiérovým grandslamovým titulem bude americká jednička Taylor Fritz.

Výsledky US Open ve dvouhře mužů

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
dorsch2
skoda, ze Rublev asi nikdy nevyhra GS, so Sinnerom ho mam momentalne najradsej
Reagovat
diskuse
Chudák Rublev, to si snad nezaslouží, aby skončil ve škatulce s hříšným chemikem Sinnerem, za kterým stojí kabinet v podobě šedé eminence podvodů Cahill. :)
Reagovat
alcaraz.dva
Sinnerovi titul se srdce preji... Jsem si temer jista, ze kvuli teto "kauze" ztratil na nejakou dobu zajem o tenis.. Ja mu verim.. Come on
Reagovat
Nola
nastuduj si, kolko sportovcov bolo suspendovanych kvoli klostabolu, a ze to boli vacsinou Taliani nemusim prizvukovat, ja som Hriesnika predtym vnimala ako take mile neviniatko, taky tim aby nevedel, aky pripravok pouziva jeho fyzioterapeut a neboli znali dosledkov je neuveritelne, mali to dokonale osetrene, keby sa to stalo raz, ale dvakrat o niecom svedci, mali pripravene alibi, mozno tym zakryvali aj iny doping, ale ja nie som sudca, oni vedia, my nie, svedomie ich raz dozerie, ako toho Armstronga, ked to blbo osestrili musia niest aspon nasledky, ze strati nejakych tych fanusikov
Reagovat
alcaraz.dva
Ano, Rublev je milionar s cistou dusi, ktery.. musi bojovatse svou dusevni poruchou(nemuze ji ovlivnit silou vule).Je to proste procentualni zastupce spolecnosti...
Reagovat
Nola
vcera mal nato vyhrat, babyFedex bol v koncoch s kondickou v 3. a 4. tom sete, nedopozerala som, a neverila som, ze to nakoniec Grisha dal, preto neverim, ze da kondicne dalsi zapas, on by aj hru nato mal, ale nestiha, ani v mladosti to zial nedaval, skoda ho, tomu by som ten titul najviac priala, najkrajsi chalan na Tour a co s Mrazikom, ten sa musi upratat hlavne emocne, je mi ho luto
Reagovat
Patik
Popyrin ako inak..vonku..to je úplná klasika..
Reagovat
peRFect
Obvyklý obrázek kohokoliv mimo top 10, kdo vyřadil v průběhu turnaje někoho z big3, tak následné kolo shoří jak papír.
Reagovat
Patik
Ja mám nato také nervy keď sa toto deje..nedal by som im prizemoney zato..ani body nič.. zákaz na ďalšie us open..a ďalší stret s Djokovičom povinné prehrať alebo sa odhlásiť pred zápasom
Reagovat
PetaM
Ty jsi komediant :D :D :D :D
Reagovat
QacO
Hmmmm toto je detské ihrisko...?
Reagovat
dappe
Trochu se uklidnit. Však Popyrin prohrál ve vyrovnaném zápase s výše postaveným hráčem. To tě dokáže rozhodit?
Reagovat
diskuse
Patik v klidu ty vole, ještě ti praskne cévka v hlavě. Neklesej na úroveň psychoušů typu amPUTAcia, Kakamil, PetaM nebo Ondra. :))
Reagovat
Patik
Samozrejme to beriem s humorom...heej nemyslím to úplne vážne..ale hnevá ma to je pravda.
Reagovat
Krisboy
Kdyby Pop vyřadil Sinnera, Alcaraze, Nadala nebo Medveděva a prohrál v následujícím kole, také by tě to hněvalo?
Reagovat
Patik
Ehmm...okej dostal si ma..ale Medvedeva mám rád..
Reagovat
Krisboy

Na Méďovi se shodnem.
I když já mám rád i ty ostatní.
Reagovat
Pe3k
Botic ještě horší...
Reagovat
Patik
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Brandon je v hodně velké krizi a obávám se, že tenhle duel už ani nezdramatizuje. Od druhého setu ho Alex nejen lépe returnuje, a je úplně jedo jestli to jde na Téčko, na nohy nebo tam přiletí zatáčka, ale bohužel Brandonovi už nevychází to mixování délky úderů od BL, na které si prostě Alex zvykl... a tolik z toho už nevyhazuje... prostě nefungujemu teď už nic...
...škoda asi pro zápas... začíná to být hodně jednoznačné...
...na druhou stranu, to příslovečné a teď babo raď se tu dost hodí... rád bych napsal, aby ten Brandon zkusil víc úderů po lajně, potom cross a přejí na sako, ale asi by mě zabil už pohledem, né jednou to už zkusil... a fakt jsem si myslel, že mu to vyjde... ale ten Zverev se rozjel parádně...
Tak už to jen hrát na nohy, tlačit se do kurtu...a hledat insajdout údery... jinak chválím Brandona teď ve čtvrtém, že zkouší na servu zatáčku a jít na to Téčko... pěkně... snad z toho zápasu ještě něco vytáhne...jak bude na svém servisgemu, aby neprofrčel i tím čtvrtým setem...
Reagovat
Patik
Voľajako sa to tam preriedilo..dúfam že to vyhrá Medvedev alebo Zverev..snáď nebude finále nejaký outsider ako Dimitrov verzus dopingový podvodník Slimmer.
Reagovat
diskuse
Tommy Paul vs Zverev... Ať je jistota nového šampiona. Zverevovi bych to přál za ta předchozí finále na GS.

Snad ta zrzavá podvodná sv*ně vypadne už v následujícím kole. :))
Reagovat
PetaM
Úplně mě fascinují trubíci, kteří vůbec nic neví, ale názor mají a hlásají ho. :D
Reagovat
diskuse
Mně zase fascinují mentosové tvého typu, kteří mají nulové kritické myšlení a jejich myšlenkové pochody jsou hnané emocionálními masivními pocitovými výstřiky. :)
Reagovat
Dovodo6
Můj tip před US Open byl Zverev nebo Medvědev
Reagovat
Marduch
Já to naopak BabyFedovi velmi přeju. Hrát jednoručák je v dnešním atletickém tenisu řehole a získat GS v pokročilé fazi kariéru musí být pro hráče obrovská euforka
Reagovat
Ondra979
taky bych mu to pral, ale na titul to asi neklapne..nicmene i SF by byl vyborny vysledek, tak uvidime kam to dotahne, hraje ted moc hezky tenis, tak at to slape
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist