Fish si v Key Biscayne zajistil post národní jedničky a semifinále s Djokovičem

31. 3. 2011, 00:25
Aktuality 21
ATP MIAMI - Mardy Fish v Miami porazil světovou šestku Davida Ferrera a v žebříčku se posune minimálně na 11. místo. Tak vysoko nikdy nebyl. Devětadvacetiletý tenista se navíc posune před krajana Roddicka a stane se nejlépe postaveným hráčem ze Spojených států. V semifinále ho čeká výzva v podobě letos neporaženého Djokoviče.
Mardy Fish

Mardy Fish měl v úvodu letošní sezony problémy se štítnou žlázou, ani to mu však nezabránilo v pokračování životním posunem žebříčkem ATP. Na loňské povedené výsledky v této sezoně navázal postupem už do celkově třetího semifinále, dnes na turnaji Masters 1000 v Miami si dokonce poradil i se světovou šestkou Davidem Ferrerem.

Čtvrtfinálový souboj se dlouho nesl v duchu kvalitních servisů. Jako první zaváhal osmadvacetiletý Španěl, který za stavu 5-5 a 30-30 spáchal dvě dvojchyby. O rok starší Američan brejk potvrdil a ve druhé sadě už jasně dominoval. Po servisu ztratil pouhé dva fiftýny, trefoval více vítězných úderů a především méně chyboval. Výsledkem bylo vítězství 7-5 6-2 za pouhých 82 minut.

Ferrera evidentně rušil dětský pláč v hledišti natolik, že ve druhém setu vyslal za dítětem forhendový lob. I když nikoho nezasáhl, pláč utichl. Vinu za porážku ale Ferrer na rušivý element svalovat nechtěl, stěžoval si naopak na trávicí potíže. 

Fish naopak potvrdil, že v zápasech proti hráčům top 10 se mu daří. Z posledních devíti utkání jich šest vyhrál. 

Dnešním vítězstvím si také zajistil skok z 15. místa světového žebříčku minimálně na jedenácté, což bude jeho nové maximum. V hodnocení se tak stane nejvýše postaveným Američanem, neboť Andy Roddick na Floridě prohrál už v úvodním zápase, přišel o možnost obhájit loňský triumf a spadne na čtrnáctou příčku. 

"Nemyslím si, že bych mohl mít někdy pocit americké jedničky. Andy má fantastickou kariéru, on bude vždy nejlepším Američanem naší generace," řekl skromně Fish. "Mým sílem je dostat se do top 10."

Teď před Fishem stojí obrovská výzva: v semifinále porazit letos neporaženého Novaka Djokoviče. Srbský tenista v této sezoně získal tituly na Australian Open, v Dubaji a v Indian Wells. Přemožitele zatím nenašel ani v Miami, kde dosud neztratil ani set.

Zatím nejvíce ho potrápil ve čtvrtfinále Kevin Anderson. Čtyřiadvacetiletý Jihoafričan, který už letos vyhrál domácí podnik v Johannesburgu a patří mu 40. místo v žebříčku, světovou dvojku donutil k odvracení pěti brejkbolů a bez dvanácti minut dvouhodinovému boji. O podání však favorizovaného soupeře nepřipravil a prohrál 4-6 2-6.

Djokovič postup do semifinále oslavil vlastní verzí vítězného tance 'Petko Dance', který proslavila Němka s bosenskými kořeny Andrea Petkovicová. Letos vyhrál už 22. utkání v řadě a přibližuje se nejlepšímu vstupu do sezony Ivana Lendla, který v roce 1986 neprohrál 25 utkání v řadě. 

"Když ho vidíte hrát, tak to opravdu není nic překvapivého, že letos ještě neprohrál. On totiž hraju opravdu výborně. Ale jednou prohrát musí, ať už tento týden, nebo v červenci. Tak doufám, že by to mohlo být už proti mně," řekl Fish, který o šest let mladšího rodáka z Bělehradu ještě nikdy neporazil.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
středeční výsledky (30. 03. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (2-Srb.) - Anderson (JAR) 6-4 6-2
Fish (14-USA) - Ferrer (6-Šp.) 7-5 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
VlS
No, mám pocit, že tady dojdeme k prohozu po zadní lajně, kdy hráč prohodí sám sebe a soupeře tím totálně odrovná :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
To ste ještě nikdy neviděli Prohoz po středové LAJNĚ nebo co ????!!!!! jak tady onehdá popsal lopata ! Začal to předvádět Ivan Lendl.....
Reagovat
smazaný uživatel
kdybys o tenisu něco věděl tak bys znal že se dá prohodit více způsoby. troubo
Reagovat
smazaný uživatel
hovado ! pisu prece, ze si to popsal dobre a ty ostatni to nechapou. Nauc se trochu cist mezi radky
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem stěra co? Ty se tu lopaty neustále vehementně a trapně zastáváš a on tě pak takhle sestřelí. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zase tolik se ho nezastavam, spis se divim vsem tem ktere tokik irituje. Ale to me teda sundal !!!! :)) to se musi nechat. Je to opravdu zvlastni rukopis...nevim presne co si o nem myslet.
Reagovat
smazaný uživatel
"Prohoz po středové lajně", to je také výtečné sousloví. Předpokládám, že takový prohoz musí dopadnout nejdále na čáru k podání, páč jinak tam už není žádná středová lajna, kterou by mohl sledovat. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme je to narocnejsi, ale mozne a bezne ( konktretne ja, se tim rad predvadim.... Je to o Úhlech
Reagovat
smazaný uživatel
V zadnem pripade to nehraju v pozici, kdy mohu zasahnout soupere...
Reagovat
smazaný uživatel
Prohoz po lajně je "o úhlech"?
Reagovat
smazaný uživatel
Mysleno vertikalni uhly...viz servis
Reagovat
smazaný uživatel
Blbý je že Berdych bude často nabíhat na sít a Nadal ho tak bude snadno prohazoval. Takhle získá Nadal hodně bodů poměrně lehce.
Reagovat
smazaný uživatel
A bude ho prohazovat po lajně ze středu dvorce že jo?
Reagovat
Teo
Berdycha naběhnout k síti jsem neviděl už hodně dlouho...
Reagovat
smazaný uživatel
To ses už aspoň týden nekoukal na tenis
Reagovat
Teo
Však máš taky pravdu:o)
Reagovat
smazaný uživatel
berdych ty voleje hraje ted opravdu dobře má výbornou uspěšnost jenze nadal je nadal :D .. no uvidíme!
Reagovat
VlS
Berdich poslední dva zápasy 33 a 24 zásahů na síti. Je vám to málo?
Reagovat
smazaný uživatel
jenže on často nabíhá v nevhodný moment! Soupeř ho pak snadno prohodí! Kdžy hrál proti tomu ramirezovi tak mu vychazelo, protože ten ramirez byl uplně slabej a nedokázal ho prohodil, ale Nadal to je jiná liga.
Reagovat
VlS
Bože, bože, vemte na lopatu někdo krompáč, to snad fakt nemůže bejt recese ale chronická hloupost
Reagovat
smazaný uživatel
Lopata má IQ tykve, ale je pravda, že Berdych v těchto zápasech úspěšně chodil na síť po úderech, z nichž by jej Nadal nebo Djokovič většinou bez problémů prohodili. Koneckonců, Nadal má zdaleka nejlepší prohoz ze všech hráčů ATP a je extrémně rychlej. Na Federera by to ale asi stčilo. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist