Finále ve Wimbledonu už potřetí obstarají sestry Williamsovy

3. 7. 2008, 21:47
Aktuality 5
Téměř totožným způsobem postoupily americké sestry Serena a Venus Williamsovy do finále Wimbledonu, v němž se v sobotu utkají potřetí v historii. Ačkoli dvakrát více titulů z londýnské trávy má čtyřnásobná šampionka Venus, mírnou favoritkou zřejmě bude Serena, která dosavadní dvě vzájemná finále v All England Clubu vyhrála.
Profily hráčů
V roce 2003 ve wimbledonském finále vyhrála mladší Serena nad Sestrou Venus (© AP Photo)

Obě Američanky dosud v letošním ročníku Wimbledonu neztratily ani set a tradici neporušily ani dnes. Postup do sobotního souboje o titul po výhrách nad Ruskou Jelenou Dementěvovou v případě Venus a překvapením turnaje Čeng Ťie v podání Sereny si sestry Williamsovy vybojovaly v tie-breaku druhého setu, poté co první sadu vyhrály hladce 6:1, respektive 6:2.

"Umírám touhou zahrát si se Serenou," řekla po svém postupu Venus, jež hrála jako první, a její přání se jí o několik hodin později splnilo. "Přeju si, abychom se obě dostaly do finále. Pak už půjdeme každá za sebe," dodala.

Ve finále Wimbledonu se sestry utkají po pěti letech, kdy Serena zopakovala svůj triumf z roku 2002. Mladší z dua bývalých světových jedniček má také lepší zápasovou bilanci 8:7 a grandslamovým finále dokonce dominovala 5:1. Venus na ní vyzrála pouze v roce 2001 v souboji o titul na US Open.

"Je to těžká soupeřka. Myslím, že nejtěžší, s jakou jsem kdy hrála. Jsem z toho nadšená," uvedla Serena po vítězství nad čínskou přemožitelkou Nicole Vaidišové.

Postup sester do finále vystavil wimbledonskou stopku otci Richardovi, jenž už ve středu avizoval, že souboj svých dcer tradičně sledovat nebude a v době zápasu bude v letadle směr USA.

"My dvě se ale připravíme jako na každý jiný zápas. Já čtu většinou knížku, Serena se obvykle dívá na video. Bude to prostě jako vždycky," snažila se nedramatizovat vzájemný duel osmadvacetiletá Venus.

ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
zase čierny týžden vo Wimbledone.........
Reagovat
smazaný uživatel
na tomto turnaji jsou nejlepší, proto jsou ve finále, jak prosté.
Reagovat
smazaný uživatel
Verim, ze uvidime super tenisovou podivanou..obe dve si za to co dokazali zasluhuji velkou davku respektu.
Reagovat
smazaný uživatel
nie som rasista,no neznasam ich
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist