Finále ve Valencii bude španělské

6. 11. 2010, 23:08
Aktuality 2
Titul ve Valencii získá jeden z domácích hráčů. Do finále dnes totiž postoupili dva Španělé, kteří byli v bojích o něj outsidery. David Ferrer porazil turnajovou dvojku Söderlinga a Marcel Granollers-Pujol ve dvou setech vyřadil Francouze Simona.
David Ferrer

Marcel Granollers-Pujol postoupil do finále turnaje ATP teprve podruhé v kariéře, pro Davida Ferrera je ale dnešní vítězství stejně důležité. Osmý hráč světa totiž bojuje o účast na Turnaji mistrů, které se znovu přiblížil.

V dnešním prvním semifinále se v netypické hale ve Valencii představil Ferrer, proti kterému nastoupil druhý nasazený Robin Söderling. Už jistý účastník Turnaje mistrů byl sice před utkáním papírovým favoritem, ale lépe odstartoval zarputilý Španěl, který v prvním setu podával s jistotou. Když v deváté hře prorazil Švédovo podání, neměl už problém set získat.

Ve druhé sadě se karty obrátily. Söderling hned v jejím úvodu udeřil a rychle se ujal vedení 3-0 a zlepšeným výkonem si vynutil třetí set. V něm už ale druhého nasazeného hráče tolik neposlouchalo podání, Ferrer mu dvakrát servis sebral a hned svůj první mečbol proměnil.

"Hlavně bych chtěl vyzdvihnout první set, protože hrál výborně, a přesto jsem ho dokázal brejknout," řekl po utkání spokojený Ferrer, který turnaj ve Valencii vyhrál v roce 2008, když se ještě hrál na antuce. "Ve druhém setu hodně přitlačil na pilu, ale díky dobrému servisu jsem třetí set ovládl a vyhrál. Zvítězit i ve finále by bylo jedním z mých největších potěšení v kariéře," dodal Španěl.

O něj ho může připravit už jen jeho krajan Granollers-Pujol, který se z kvalifikace, z níž navíc postoupil jako lucky loser, dostal až do finále. Jeho posledním turnajovým skalpem je bývalý hráč světové desítky Gilles Simon.

Vítěz nedávného turnaje v Métách Simon sice ve Valencii vyřadil Fernanda Verdaska a Nikolaje Davyděnka, na hráče sedmé desítky světového žebříčku ale recept nenašel. V prvním setu se Španělem držel krok, dokud Granollers nevyužil jeden ze svých brejkbolů a následně sadu dotáhl do vítězného konce.

Povzbuzený Granollers potom ve druhém setu trápil Simona při téměř každém jeho podání a za stavu 5-2 byl krůček od svého prvního finále na okruhu ATP od roku 2008. Simon ještě zápas zdramatizoval, když mu sebral podání, odvrátil při vlastním mečboly a snížil na 4-5, další možnost už ale Granollers nezahodil a za 93 minut zvítězil dvakrát 6-4.

Výsledky - Valencie (tvrdý povrch, dotace 1,357.000 eur):

Dvouhra - semifinále:
Ferrer (4-Šp. ) - Söderling (2-Švéd.) 6:3, 3:6, 6:3, Granollers-Pujol (Šp.) - Simon (Fr.) 6:4, 6:4.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
dvakrát 6:4 maximálně, déle se s ním nezdržuj Davide :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dost prekvapil postupom. Myslim ze by si to nemal nechat ujst uz a porazi Granollersa v 2 setoch. Celkovo aj keby prehral vo finale Ferrer je uz viac menej na isto v Londyne, lebo ma pred Verdascom presne 295 bodov naskok, cize Ferrer by musel hned vyletet v Parizi a Verdasco dat minimalne SF co pri jeho forme je nerealne plus hned v 2.kole tam ma asi Lopeza, potom asi Monfilsa a v QF aj keby sa dostal mu da stopkku Murray.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist