Finále se odkládá. Nadal s Djokovičem si o titul z US Open zahrají v pondělí

13. 9. 2010, 01:53
Aktuality 15
Rafael Nadal si na zkompletování kariérního grandslamu bude muset alespoň ještě jeden den počkat. Jeho finále US Open s Novakem Djokovičem se kvůli vytrvalému dešti odkládá na pondělí.
Profily hráčů
Déšť na US Open (© usopen.org)

Finále US Open museli pořadatelé odložit poté, co se nad New Yorkem spustil déšť a ani předpovědi na nedělní večer nebyly příznivé. Nadal s Djokovičem se proto utkají v pondělí ve 22 hodin středoevropského času.

"Obávali jsme se, že pršet hned tak nepřestane a s ohledem na hráče a diváky by nebylo fér je tady držet," uvedl v neděli Chris Widmaier, mluvčí americké tenisové asociace USTA. Třiadvaceti tisíc diváků tak musí do hlediště stadionu Arthura Ashe v pondělí znovu. 

Pro tenisové fanoušky ve Spojených státech to není nic neobvyklého. US Open, na kterém na rozdíl od Australian Open a Wimbledonu nemají na centrálním kurtu zatahovací střechu, se muselo dohrávat ve třetím týdnu i v posledních dvou letech. Před rokem hráli Roger Federer s Juanem Martínem del Potrem rozhodující souboj rovněž v pondělí. Pořadatelé proto možná začnou uvažovat o zatahovací střeše. Ta by odhadem stále 150 miliónů dolarů.

Nečekaný jednodenní odpočinek by měl víc vyhovovat Djokovičovi, který si postup do finále vybojoval ve včerejším vyčerpávajícím souboji s Federerem. Po pětisetovém zápase, trvajícím tři hodiny a 44 minut, dokonce Djokovič zažertoval, že se modlí za déšť.

"Nevím, jakým rituálem bych měl déšť přivolat. Den navíc by byl skvělý," usmíval se Srb, který měl k duelu s Nadalem nastoupit necelých 24 hodin po svém semifinálovém vítězství. "Dělal jsem si legraci, že potřebuji déšť, abych si víc odpočinul a vidíte, tady to je," vtipkoval třetí nasazený Djokovič.

Pro Srba Djokoviče je pondělí finále další komplikací směrem k přesunu do Evropy na semifinále Davisova poháru v Bělehradu proti českým tenistů. Zápas na tvrdém povrchu začne již v pátek.

Nejvýše nasazený Rafael Nadal v New Yorku bojuje o svůj první titul z US Open v kariéře. Pokud ho získá, stane se teprve sedmým tenistou v historii, který získá tzv. kariérní grandslam. Na letošním závěrečném podniku velké čtyřky zatím neztratil set. "Prostě si počkám na další den, není to nic strašného," bere situaci s nadhledem rodák z Mallorky.

Nepříznivé počasí dnes narušilo také finále ženské čtyřhry. Rovněž v ní budou vítězky známy nejdříve zítra: déšť přerušil souboj mezi druhým nasazeným párem Huberová/Petrová a dvojicí Švedovová/Kingová za stavu 6-2 4-6 5-4.

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jasná výhra Djokoviče. Nevsadit na něj za tak nehorázně vysoký kurz je hříchem.
Reagovat
smazaný uživatel
Len aby ti to vyšlo :-) dúfam že ano.. v takom prípade ti prajem kľudne aj milión, zaslúžiš si to :)
Reagovat
Matti
Za co si to zaslouží? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Protože věří Novakovi.
Reagovat
Vojtiik
hmm, nevypada to zatim no :/ :D
Reagovat
smazaný uživatel
věřím, že dnešní zápas bude vrcholem US Open... pokud už ten vrchol nebyl zápas Djoker vs Fedex.. budu přát Nolemu, ale pokud vyhraje Rafa, tak ať! je to fantastický hráč a ukáže jen svou velikost budou už získá ve 24 letecg kariérní grandslam.... oba dva to jsou obrovský talenti a ten zápas by měl být hezký a přinést plno nervydrasájících výměn... dnes bychom si to měli my fanoušci jen pořádně užít stejně jako hráči!

ale jsem rád, že přišel déšť, sice Novak je můj oblíbenec, ale takhle aspoň nebude nikdo Rafovo případné vítězství zpochybňovat, pokud k němu dojde....
Reagovat
smazaný uživatel
snad to bude pětisetová bitva
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určite novakovi pomuže den pauza na regeneraci.. ted to dle meho nazoru bude otevrene utkani .. jak se novak dostane do vedeni tak hraje super udery po psichycke strance. tak jak odvratil dva mečboli s federerem tak to byla velka parada.vžadnem připadě bych ho nepodcenoval. Nadal hraje velmi dobře cely turnaj. a dnes když se mu nebude až tak dařit. tak na to novak ma!
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud djoko bude hrat davis cup, neverim tomu, ze by udelal dva body. To by nasi museli byt uz hodne ubohy.
Reagovat
tito
Alespoň Rafovo vítězství nebude nikdo zpochybňovat.:)
Reagovat
smazaný uživatel
před zápasem s Federerem bych doporučoval nepodcenit Djokoviče. S Monfilsem i Federerem hrál výborně a pro Nadala se může ukázat to, že zatím nehrál s žádným reálným soupeřem, jako nevýhoda. Djokovič je nevyzpytatelný, může stejně dobře 3:0 vyhrát jako prohrát...
Reagovat
tito
já ty zápasy viděl, v tom se shodnem.. Chtěl jsem jen říci, že pokud vyhraje / a v to doufám/, bude to vítězství zasloužené a ne na úkor vyčerpaného Noleho, což by mne jako fandu méně těšilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nowak se dobre modlil, vyslo mu to. Prvni krok ma za sebou. Ted doufam dostatecne odpocinuty bv meli mit vyrovnane sance. Mel by to byt super zapas. Na tvrdem povrchu na nej umi hrat.Kdyz ma skalp Rogera, proc ne i Rafi. Uz se tesim.
Reagovat
smazaný uživatel
Vdaka dnu navyse by mal Novak sa dostatocne zregenerovat aby mohol hrat na 100% s Rafom. Rafa bol az privelky favorit- nestratil set, zlepsil servis a hlavne vycerpany Novak ma hned dalsi den hrat po sebe to boli hlavne veci- teraz ostavame uz len pri tom zlepsenom servise a tom ze nestratil set Rafa:D Novak bude oddychnuty a jeho sance sa dost zvysia a vidim tento zapas 50-50. Rafa moze doplatit na to ze zatial ho nikto nepreveril a ked Novak predvedie svoj top tenis tak mal by vyhrat. Teraz akurat Roger moze lutovat ze nepostupil lebo tiez by mal den navyse na regeneraciu a jeho sance s Rafom by tiez rapidne stupli.
Reagovat
smazaný uživatel
měl by vyhrat ale pokud předvede i nadal svuj top tenis tak to bude hodně těžške..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist