Finále s Hewittem si zahraje Del Potro, Berdych o 3. místo s Baghdatisem

11. 1. 2013, 02:27
Aktuality 1
KOOYONG - Juan Martín Del Potro na exhibici v Kooyongu porazil Kypřana Marcose Baghdatise a postoupil do sobotního finále. O titul se v poslední generálce na Australian Open utká s předloňským vítězem turnaje - domácím Lleytonem Hewittem. S poraženým Kypřanem si v sobotu zahraje Tomáš Berdych o konečné 3. místo.
Juan Martín Del Potro

Juan Martín Del Potro si tradiční exhibici v Kooyongu naplánoval jako jediný přípravný turnaj před Australian Open. Ve středu v úvodním utkání zdolal Francouze Mathieua až v tie-breaku třetího, dnešní semifinále s Marcosem Baghdatisem však sedmý hráč světa zvládl už mnohem lépe. 

Čtyřiadvacetiletý Argentinec sice hned v úvodním gamu ztratil podání, ovšem hned si ho dokázal vzít zpátky, ve třetí hře ještě odvrátil dva brejkboly a pak už se o servis mohl opírat. Kypřana, na kterého se mu v Austrálii nedařilo - loni s ním prohrál v Sydney a předloni na Australian Open - zlomil v závěru prvního setu. Od stavu 4-4 získal 8 z 9 gamů a za rovnou hodinu hry zvítězil 6-4 6-1. 

V sobotním finále si bývalý vítěz US Open zahraje s domácím Lleytonem Hewittem, který ve včerejším semifinále porazil Tomáše Berdycha akterý v Kooyongu může navázat na svůj triumf z roku 2011. 

Poražený Baghdatis si v sobotu zahraje o konečné 3. místo s Berdychem. Sedmadvacetiletý Čech má se svým kyperským vrstevníkem bilanci vzájemných zápasů - včetně exhibice v Abú Dhabí - v podobě čtyř výher a dvou porážek. Poslední vítězný duel loni v Rotterdamu mu ale soupeř usnadnil skrečí už po třech gamech. 

Pro všechny tenisty budou zítřejší zápasy poslední generálkou před Australian Open, které začíná v pondělí 14. ledna.

- EXHIBICE KOOYONG -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch)
páteční výsledky (11. 01. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Del Potro (2-Arg.) - Baghdatis (Kypr) 6-4 6-1

Sobotní program (časy jsou předběžné):
3:00 Berdych (1-ČR) - Baghdatis (Kypr.) ... zápas o 3. místo
5:00 Del Potro (2-Arg.) - Hewitt (Austr.) ... finále

Dnešní přípravné zápasy v Kooyongu:
Fognini (It.) - Raonic (Kan.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist