Ferrer vyhrál ve Valencii, o Londýn by už přijít neměl

7. 11. 2010, 18:03
Aktuality 0
ATP VALENCIA - David Ferrer udělal velký krok směrem k Londýnu, kde se koncem listopadu sejde osm nejlepších tenistů sezony. Španělský hráč ve finále turnaje ve Valencii porazil krajana Marcela Granollerse a má téměř jistou účast na Turnaji mistrů. O ten ho může připravit již jen shoda okolností.
David Ferrer

David Ferrer ve finále domácího halového turnaje porazil svého krajana Marcela Granollerse 7-5 6-3 a získal titul v městě, kde předloni triumfoval ještě na antuce.

Dnes proti němu dnes nastoupil 67. hráč světa Granollers, jenž se do hlavní soutěže dostal po vyřazení z kvalifikace až jako takzvaný lucky loser. Svého mnohem slavnějšího krajana neporazil ani na druhý pokus, přestože s ním po většinu zápasu hrál vyrovnanou bitvu. Granollers se více specializuje na čtyřhru a finále z Valencie je jeho největším úspěchem na tvrdém povrchu. Z antuky už má předloňský titul z Houstonu.

Ferrer se díky triumfu výrazně přiblížil druhému startu na Turnaji mistrů. O ten může přijít již jen v případě, že Verdasco ve finále turnaje v Paříži, na němž budou tenisté bojovat příští týden o poslední body, porazí Roddicka a Berdych se dostane alespoň do čtvrtfinále.

Ve čtyřhře se dočkalo ve Valencii triumfu britské bratrské duo Andy a Jamie Murray. Pro slavnějšího Andyho je to vůbec první deblový titul na okruhu a svému bratrovi Jamiemu tak dal dodatečně dárek k týden staré svatbě, na které byl jako svědek.

"Je to určitě jedno z mých největších vítězství v kariéře. Je neuvěřitelné vyhrát titul s bratrem, to se mnoha lidem nepoštěstí. Je to skvělé i pro Jamieho, který se od toho může odrazit," prohlásil dvojnásobný grandslamový finalista a vítěz 16 turnajů ve dvouhře Andy Murray, který ve dvouhře vypadl překvapivě už ve druhém kole s Monakem.

- ATP 500 VALENCIA (Španělsko, tv. povrch / hala, 1.357.000 eur) -
nedělní výsledky (07. 11. 2010)

Dvouhra - finále:
Ferrer (4-Šp.) - Granollers (Šp.) 7-5 6-3

Čtyřhra - finále:
A. Murray/J. Murray (Brit.) - Bhúpathí/Mirnyj (3-Indie/Běl.) 7-6(8) 5-7 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist