Ferrer odstartoval vítězně, čeká ho Nadal

31. 12. 2009, 15:41
Aktuality 1
Španělský tenista David Ferrer vyhrál první zápas nové sezony. Sedmnáctý hráč světa, který na exhibici v Abú Dhabí nahradil zraněného Jo-Wilfrieda Tsongu, obrátil nepříznivý vývoj utkání s Rusem Davyděnkem a zvítězil 2-6 6-2 6-4. O finále si zahraje se svým krajanem Rafaelem Nadalem.
Ferrer David

Úvod prvního souboje v Abú Dhabí přitom naznačoval, že Nikolaj Davyděnko začne novou sezonu ve stejném stylu, v jakém zakončil tu minulou. Vítěz Turnaje mistrů zahájil první set sebevědomě, Davidu Ferrerovi sebral dvakrát podání a sadu získal v poměru 6-2.

Ferrer, který na výborně obsazeném turnaji na poslední chvíli nahradil zraněného Francouze Tsongu, se ale nevzdal. Ve druhém setu to byl naopak on, kdo svému soupeři prorážel servis, zatímco své si držel.

Jeho druhý brejk za stavu 5-2 znamenal vyrovnání na 1:1 a rozhodnout musela třetí sada. V ní jako první udeřil Davyděnko, když Ferrerovi za stavu 2-2 znovu prorazil podání a i přes tři Španělovy brejkboly si následně své udržel. Ferrer ale trápil Rusa na příjmu dál a po dalších čtyřech neproměněných brejkbolech nakonec dokázal vyrovnat na 4-4. Sám pak zažehnal nebezpečí ztráty servisu a obrat dokonal v desátém gamu, když Davyděnkovi - čistou hrou - znovu sebral podání a zvítězil 2-6 6-2 6-4.

Příštím Ferrerovým soupeřem v Abú Dhabí bude jeho krajan a světová dvojka Rafael Nadal.

Čistě švýcarskému druhému semifinále zabránil švédský tenista Robin Söderling. Stanislase Wawrinku zdolal dvakrát 7-6 a v pátek se utká se světovou jedničkou Rogerem Federerem.

Söderling má na Federera špatné vzpomínky. Porazit ho nedokázal ani na dvanáct pokusů a letos s ním vypadl na třech grandslamech.

 

Výsledky - Abú Dhabí (exhibice):
Čtvrtfinále:
Ferrer (Šp.) - Davyděnko (Rus.) 2-6 6-2 6-4
Söderling (Švéd.) - Wawrinka (Švýc.) 7-6 7-6

Semifinálové dvojice: Federer - Söderling, Nadal - Ferrer.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak to zase začalo. Už jsem měla trochu tenisový absťák.Hned první zápasy. Utkání plné zvratů a hezkých tenisových momentů. Jen tak dále, Uvidíme zítra, jak se pochlapí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist