Federerovi se proti Gulbisovi odveta za Řím povedla. Nadal dominoval

14. 5. 2010, 17:48
Aktuality 80
ATP MADRID - Roger Federer s Gublisem podruhé během 14 dní neprohrál. Obhájce titulu v Madridu utkání s lotyšským soupeřem dokázal otočit a postoupil do semifinále. V něm jeho loňská finálový soupeř Rafael Nadal, který zametl s Francouzem Monfilsem.
Roger Federer

Roger Federer poprvé od triumfu na Australian Open vyhrál tři zápasy v řadě. Po Beckerovi a Wawrinkovi zvládl i souboj s rozjetým Ernestsem Gulbisem.

Právě s Lotyšem švýcarský tenista vypadl před 14 dny v Římě a měl mu co vracet. Gulbis navíc letos zatím jako jediný sebral set Nadalovi a v Madridu ve třech zápasech jen jednou přišel o své podání. Navíc vyřadil čerstvé vítěze turnajů v Mnichově a Estorilu Južnyjho s Montaňesem, který je posledním Federerovým přemožitelem. 

Gulbis i dnes pokračoval ve vysokém tempu. Hned ve druhém gamu často chybujícího Švýcara brejknul a upevnil si sebevědomí. Náskok v prvním setu udržel a vyhrál 6-3. 

Navíc i v dalším dějství soupeři hned na úvod sebral podání a měl nakročeno k postupu. Jenže pak se třikrát v řadě stalo něco, na co Gulbis v Madridu nebyl zvyklý. Z 36 gamů na servisu jen jednou zaváhal, proti Federerovi však ve druhém setu prohrál všechny hry, ve kterých podával. 

Jediný nabídnutý brejkbol navíc neodvrátil ani v rozhodující sadě, a když sám na returnu už nebyl tolik nebezpečný, prohrál 6-2 1-6 4-6. Federera v posledním gamu nezastavil ani déšť.

O finále si vítěz loňského ročníku zahraje s domácím Davidem Ferrerem, který si po dvou týdnech znovu poradil se čtvrtým hráčem světa Andy Murrayem.

Brit byl navzdory vyřazení v den svých 23. narozenin se svým vystoupením ve španělské metropoli celkem spokojen, protože od finálové porážky s Federerem na Australian Open se mu nedařilo. "Byl to dobrý tenis. Mohl jsem vyhrát, ale musím se naučit zůstat klidný v klíčových momentech. Před French Open se cítím rozhodně líp než před pár týdny," uvedl čtvrtý hráč světa.

Mnohem rychleji zvládl čtvrtfinále Rafael Nadal, který porazil Francouze Gaela Monfilse hladce 6-1 6-3.

Rafael Nadal nejprve v prvním letošní zápase na domácí půdě proti Dolgopolovi podal spíše podprůměrný výkon, který stačil k dvousetové výhře. Proti Isnerovi už musel zapnout na vyšší obrátky a zkušenou hrou porazil i Američana. 

Dnes ho čekal nepříjemný Gael Monfils, španělský tenista však nedal francouzskému soupeři šanci. Ani jednou neztratil podání a mohl se radovat z jasného vítězství. 

Španěl předváděl agresivní hru s minimem chyb, těch se naopak dvanáctý nasazený Monfils vyvarovat nedokázal. Připsal si sedm dvojchyb, často ztrácel koncentraci a to na světovou trojku stačit nemohlo. 

Třiadvacetiletý Nadal, který loni prohrál až ve finále s Federerem, se v semifinále utká s krajanem Nicolasem Almagrem. O rok starší Španěl se na velkém turnaji dostal mezi nejlepší čtyřku vůbec poprvé, navíc dosud neztratil ani set. Dnes si snadno ve dvou sadách poradil s Verdaskovým přemožitelem Jürgenem Melzerem.

"Jestli budu mít to štěstí Nadala porazit, na oslavu skočím do jezera," uvedl outsider Almagro.

- ATP MASTERS 1000 MADRID (Španělsko, antuka, 2.835.000 eur) -
čtvrteční výsledky (13. 05. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
Nadal (2-Šp.) - Monfils (12-Fr.) 6-1 6-3
Almagro (Šp.) - Melzer (Rak.) 6-3 6-1
Federer (1-Švýc.) - Gulbis (Lot.) 3-6 6-1 6-4
Ferrer (9-Šp.) - Murray (3-Brit.) 7-5 6-3

Semifinálové dvojice:
Federer - Ferrer, Nadal - Almagro.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dlouhý/Paes (3-ČR/Indie) - Almagro/M. López (Šp.) 2-6 7-5 10-3

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

80
Přidat komentář
smazaný uživatel
A je to po roce tady !!!
To bude masakr, Roger zabral, Rafa dnes nic moc.
Reagovat
majjkaa
tak to ti poviem ze to bude masaker, Roger musi ist naplno inak sa masakru nevyhne :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ten pojede naplno, Rafa taky, za sebou stadion emotivních Španělů, bude to paráda ;)
Rafa nervózní (je to vždy prestižní záležitost tento souboj), Roger nervózní (z Rafy nervózní bývá), prostě masakr!!!
Reagovat
a.magerova
Masakr to bude hlavně na mé zdraví, si snad budu muset ukrást babiččiny prášky na srdce :-))
Reagovat
majjkaa
:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Postupem do finále v Madridu Rafa v pondělí střídá Novaka na pozici číslo 2.!
Reagovat
smazaný uživatel
Což je i pro Rogera jistě dobrá zpráva před nadcházejícím RG!
Reagovat
smazaný uživatel
To jo :-), myslim, ze to uz psali vcera...teda v jinych mediich, ne u nas, bohuzel... Nevzpominam si uz ale, do kdyz musi Federer vydrzet na postu 1, aby prekonal rekord... nevite?
Reagovat
smazaný uživatel
do 14.6.
Reagovat
smazaný uživatel
diky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem podle me tam vpohode vydrzi...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo? Rafa nako 2. nebo Roger jako 1.?
Reagovat
smazaný uživatel
No, trosku jsem se prepocitala, ale bude to napinave: predpokladam, ze Federer se dostane do finale, kde musi Rafa vyhrat, pak se musi oba dostat do finale na FO a Rafa opet musi vyhrat, aby se posoupl o nejakych 250 bodu na Federerovo misto..
Reagovat
smazaný uživatel
Teda Federer samozrejme nemusi, kdyz to vezmu pouze z pohledu Rafy :-)... ten ale musi...
Reagovat
smazaný uživatel
No právě :D, jako je to hodně překombinovaný scénář, že Rafa vyhraje na antuce všechno, i když zatím vyhrál "jenom" 2 turnaje během jednoho roku ;) a to málem vylítnul s Gulbisem v Římě a dnes to taky ideální postup nebyl, nicméně Roger už ve svém vlastním zájmu by měl vyhrál teď co se dá, protože nikdy neví, zatím měl na GS výsledky super, ale stejně jednou přijde den, kdy mu soupeř nesedne a on se špatně vyspí a může prohrát na 3 vítězný dřív než ve finále nebo v semi. Je to nepravděpodobný, ale náhoda je blbec. Už je to na jeho výkonu dneska myslim znát, že to bere vážně.
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale Federer toho zatim take moc nevyhral :-), 1 turnaj v zime, na bodovy zisk je to vyrovnane ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No to jo, já jenom, že tu střílíme cifru, že Rafa vysekne 4 vítězství v řadě a z toho jeden GS ;) na základě toho, že vyhrál dvě tísícovky Masters za posldní rok... Jinak bych byl rád, já mu fandím.

David se rve jako lev!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Už bylo načase.
Reagovat
smazaný uživatel
On hraje velké h...o a pořád je druhý,přitom už by neměl být ani v první pětce s tím co hraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Pisu ted pod vlivem nezmerneho nadseni, ze se to Rafkovi zase podarilo :-), ale zase jsem si vsimla, a to uz vcera a predevcirem a mnohem driv, jak je hrozne slusny. I kdyz si bali rakety po zapase, zatleska mezitim odchazejicimu hraci, podekuje za vodu, za rucnik... Ja jsem fakt tak rada, ze se objevil na tenisove scene :-), pote, co mi skoncil Pat Rafter, mam zase komu fandit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bez něj by to nebylo ono, teď se mi k ěmu přidal ještě Gulbis, kterej se sice někdy vzteká, ale když jsem viděl poslední zápas na Bet, kde občas nechávají ještě pár minut běžet kameru, tak jsem koukal jako blázen, jak se tento bouřlivák umí chovat k lidem, podpisy, úsměvy, podávání rukou fanouškům, konverzace s nima... byl dobrej. To jsem pak ochoten odpustiti pár rozstřískanej raket, pokud bude takhle pokračovat.. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Presne :-), Gulbis se mi take zacal libit, takze ho radim vedle Rafi mezi me oblibence (i kdyz da se vubec pouzit plural, kdyz tu byl Rafa sam? :-) ). Take je mi sympaticky Ferrer, cetla jsem nejaky jeho blog, na kurtu se chova slusne, vcera dokonce i sam ocenil slovem "bravo" uder Murrayho... i ta jeho hra se mi libila. Preci jen ty zapasy maji trochu jine grady, kdyz clovek ma nejakeho favorita :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Občas si člověk ulevit musí a když už se něco takového stane,je úplná blbost o něm hned říkat,že je to vzteklý a arogantní frajer.
Reagovat
smazaný uživatel
Ajeje, to to zacina... prvni podani a Almagro uz ukoristil game...
Reagovat
smazaný uživatel
Musí s Tonim zapracovat na servisu, tohle prostě v mužským tenise nejde. Sílu má, že by mohl hory přenášet, ale servis je pořád na špičku slaboučkej..
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt ma strasne pomaly servis a sice na antuke mozno je to fuk lebo vybeha ale na harde je to pomale. Ked si zoberieme spicku tak vsetci maju tvrdsi a lepsi servis ako Nadal. Taktiez dava malo es najmenej z top 10. Mozno Davydenko ma len slabsi servis. Silu ma ale rychly servis nema podla mna prave kvoli tym jeho svalom nema taky svih na servis aby daval 220 a viac.
Reagovat
smazaný uživatel
no už to asi začíná vadit i na antuce. Zas tak svalnatej, aby nebyl schopný švihu asi není, ale fakt je, že budou muset vymyslet něco speciálního na míru. Už jeho podání mají hráči přečtený a pak to tak vypadá, no. Almagrovi jeho podání vyloženě vyhovuje i s odskokem ..
Reagovat
smazaný uživatel
No neni zamerany na priamy bod z podania ako vacsina hracov. Ale toto svoje myslenia by mal zmenit ved s tymi jeho kolenami by mal hrat tak aby svoj servis vyhral lahko- napr. tvrdym servisom ako vacsina a bojoval a behal ina na returne. Ved nemoze behat nonstop cely zapas a bojovat o kazdu lopticku pri svojom servise. Minule som si tak kukal statistiky na atp stranke a ma zarazilo ze fakt vsetci maju tvrdsi lepsi servis- Federer-umiestnenie, Djokovic- neni to bohvieco ale furt lepsie, Murray-vie dat esa aj tvrdost tam je, Del Potro-vdaka vyske rychly tvrdy servis, Davydenko-slaby jak caj-je moc malicky:d, Tsonga-tvrdy serve, Verdasco-rychlost lavoruky, Soderling- tvrdy, Roddick-rychly, rotacia, Cilic-tiez lepsi spolupracuje s Goranom:D takto to nejde aby mal z top 10 najslabsi servis. zachvilu doplatia na to jeho kolena ze pri vlastnom servise tiez beha za kazdym fifteenom lebo neni schopny pravidelne uhravat priame body z podania.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, s timhle souhlas.
Snad se to časem zlepší, faktem je, že se teď snažili poslední rok, dohanat 3 pauzy (kolena, břicho, kolena) a dostat ho do původní formy a rytmu. Takže je asi pochopitelný, že neměli čas a prostor makat na změnách. Jediný na čem zapracovali jsou voleje, snad to bude další krok.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslite, ze by to mohlo souviset s tim, ze je preuceny na levaka? Videla jsem na youtube kousek z nejakeho poradu, kde zkouseli, co vsechno umi delat levou rukou a ukazalo se, ze vlastne nic: vycistit si zuby, podepsat se, hazet sipky, chytit mic... Jen hrat tenis, je mozne, ze to proste z fyziologickeho hlediska nejde, aby mel nejaky silnejsi servis... Je tu nejaky medik? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak o tomhle jsem přesvědčenej, že ano. Bůh ví, jaký by hrál tenis, zda by musel údery tlačit takovou silou a rotací, kdyby mohl býval hrát pravou, v které musí mít jako pravák větší cit. Každá mince má 2 strany, na jednu je to pro soupeře nepříjemný, na druhou to bude omezovat i jeho (můj názor).
Jinak k zápasu, v prvním setu Almagro "zavřel oči", prásknul do balónu a vymetl roh, teď už mu to pochopitelně tak nevychází, každopádně dneska Rafa průměrná hra, i když by si vítězství zasloužil, nezabalil to za žádnýho stavu!
Reagovat
smazaný uživatel
Som zvedavy na jeho styl hry na Wimbledone ci bude tak hrat ako posledne dva rocniky ked boli 5 setaky. Inac po Wimbledone ak da SF, ci F- nedajboze by vyhral tak vystrieda Rogera na 1. mieste. Roger potrebuje dat dnes Ferrera a potom dat Finale na RG a urobi rekord, prekona Samprasa ale bude mat naskok malo bodov a Nadal potom staci ze sa len zucastni na Wimbledone a bude jednotka:D
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, musim rict, ze jsem mela strach, i kdyz mu verim, ze se proste nevzda, jeho psychika je obdivuhodna... Ted je to lepsi a zaroven Almagro zacal vic kazit. Mela jsem presne dojem jako vy :-), samy ruzek i kdyby to snad odpaloval zady k siti :-), nicmene i tak hral proste dobre, tedy alespon mne se Almagrova hra libila... Jsem zvedava, jak to jeste dopadne, Rafa ma ted sice naskok, ale Nicolas se zase trosku sbira...
Reagovat
smazaný uživatel
Teď už to vypadá dobře ;), ale on potřebuje i tyhle zápasy, že to dokáže otáčet po roce nepříznivý stavy a pod. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No, ja nemam moc strach, ze by Federer prohral... Je to divny, ale citim to v kostech :-), navic jsem psala niz, ze mi pripada,ze Ferrer ma pred Federerem nejaky respekt, skore 10:0 mluvi za vse, rekla bych...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslim, že Federer vyhraje, jinak já Rafovi první místo přeju, ale nepřeju si, aby klesal někdo z nich (dvou) níže. Tedy jsem pro, ať si podle fomy střídají první pozici, trochu mi vadilo, že se tam mezi ně napral Murray a Djokovič, zatím tam nemají co dělat :), alespoň aktuálně ne ;).
Jinak k zápasům na tři vítězný sety, nevím, jak je na tom fyzicky a zda by udržel tuto sezónu výkon po celou dobu tak dlouhého zápasu na 5 setů..
Reagovat
tito
Souhlas- fandím Rafovi / a vždy ve vzájemném souboji s RF/ ale včera mi Roger udělal radost, jak otočil zápas s Gulbisem. A přesto, že je v této skvělé rivalitě spousta emocí, tak bych Federerovi nepřál výkony, které předváděl na posledních turnajích./natož nějaké zranění/.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to je fakt, Djoker poslední dobou v dlouhých zápasech úplně odpadá a nemusí to být nutně 5 setový zápas, Stačí 3 hodiny na kurtu s horkým sluncem a už je to na něm znát. Hlavně v Austrálii poslední 2 roky po 2. setu byl na ručník. Možná za to může ta jeho alergie a dýchací problémy, párkrát jsem ho viděl jak na kurtu marně lapal po dechu po dlouhé výměně. Jinak podle postavy vypadá že na fyzičce pracuje.
Reagovat
smazaný uživatel
David mu dá a elegánovci zase budou brečet...
Reagovat
carolyn
okoune na co si tu hraješ...
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, však nemusíš vždycky přilýzt a reagovat na mě, ne?! Kdo se tě o to prosí? Tak zase zalez, karolínko, jo?!
Reagovat
smazaný uživatel
Ku.rva, to si tady hraješ na Barneyho a Petra nebo ses už absolutně zbláznil?
Reagovat
smazaný uživatel
okoun a Barney je jedna osoba?
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě je Stanislas jen provokater,který čeká na naše reakce.
Reagovat
smazaný uživatel
A proč by nereagovala, je to přece volná diskuze šmoulo
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě je Stanislas jen provokater,který čeká na naše reakce.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to nevadí já Brožíka mám rád , on kdyby tu nebyl tak Tenis Portal zanikne ... ale jinak díky za podporu ale jak říkám je to v klidu .
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, Brož může být někdy fajn, ale to, jak se tady vysmívá z ostatních, případně z cizinců, je už vážně trošku moc.
Reagovat
smazaný uživatel
14.05.2010 23:44Od: Broz

"...zvedne nad Hlavu trofej Můra zrzavá ze skotská"
To je opravdu chuťovka na dobrou noc. ''

Broži, je zajímavé, jak tady pořád kritizuješ Vapeta ohledně pravopisu, ačkoliv vůbec netušíš, že to ani není Čech. Ano, nebudeš tomu věřit, ale on je Sýrijec. Je sice pravda, že v tom posledním příspěvku použil špatnou interpunkci a pravopis velkých a malých písmen, avšak na druhou stranu bych tě chtěl vidět, jak píšeš a mluvíš arabsky, když se tak strašně rád vysmíváš z cizinců!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
carolyn
no nejen arabsky :-) myslím, že v jakém koli jiném jazyce by Brož nevynikal tak jako v češtině :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, jak se zdá, letos se ''možná'' konečně dočkáme finále Federer - Nadal. Popravdě řečeno jsem očekával, že se do finále probojuje frajer Verdasco, neboť je ve formě, avšak jako obvykle zklamal, neboť ho zastavil ten arogant Melzer, co kdysi za starých časů chodil s Vaidišovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jeden z nich nevybouchne,opravdu bychom se mohli dočkat tzv finále snů.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze nevybouchnou... Pravda, Almagra jsem hrat nevidela, ale verim, ze Rafu moc neohrozi (kdyz dokazal vyhrat i zapas s Gulbisem a Dolgopolovem, kdy hral opravdu jako pod dekou), a Federer ma proti Ferrerovi naprosto jasnou statistiku a ja mam takovy pocit, ze Ferrer ma proste z Fedi "bobky", videla jsem vic zapasu, kdy Ferrer hral naprosto uzasne v predchozim kole, ale pred nim se proste rozklepal...
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem tady dlouho neviděl Barneyho.Asi šetří síly a vrátí se do diskuze až Roger v Madridu zvedne nad hlavu trofej pro vítěze.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, já si zase myslím, že Barneyho administrátor konečně zabanoval. Nedávno jsem mu totiž napsal, aby zabanoval nick Barney a Petr, neboť je to jedna a ta samá osoba.
Reagovat
smazaný uživatel
Abych řekl pravdu,docela mi chybí ta jeho snaha urazit uživatele tohoto portálu,i za cenu toho,že se úplně ztrapní.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se nemýlím, tak Petrovi je třináct let, no a jelikož on a Barney jsou jedna osoba, tak se není čemu divit. :(
Reagovat
a.magerova
Vím, že je Rafa ve formě, ale zase vidět Almagra skákat do jezera (doufám, že kameraman bude přítomen) by bylo taky zajímavé :-))
Reagovat
smazaný uživatel
David prožívá životní antukovou sezónu. Už jsem pomalu přestával věřit, že se dokáže vrátit. Dnes sundá i Rožera a ve finále by si už konečně mohl poradit i s Rafou, i když to je spíš obrovské přání, protože Rafa na antuce je přece jen jinde. V každém případě se nemůžu dočkat Davidova návratu do elitní světové desítky.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím nejlepší zápas v Madridu a hlavně nejlepší Federerův výkon od AO.První set byl Gulbis naprosto bezchybný a Fed se lehce rozkoukával.Od druhého setu se Federer neskutečně zlepšil na returnu a zápas se úplně otočil.Je jasné, že při jejich stylu hry chybu občas udělali, ale byl to výborný výkon z obou stran.A to,že by Gulbis hrál hůře než v Římě, neni vůbec pravda.Jestli někde dělal zbytečné chyby,tak to bylo právě v Římě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tahle zpráva je už docela slušně stará, protože koňská hlava Murray už dávno prohrála s Ferrerem 7-5, 6-3.

Nechápu, jak může být koňská hlava společně s Djokovičem v první pětce, když hraje takový ho.vno. Pravda je ale taková, že žádnému hráči eltní desítky to poslední dobou nejde: Fedexovi jde jenom o grandslamy, Nadal je vždy zraněný, koňská hlava Murray se neustále trápí, simulant Djoker se trápí se servisem, to je příčinou jeho proher, kolohnát Del Potro nebude do konce sezony hrát, koleno si zlomil zápěstí, ranař v čepici Roddick si vymýšlí různé výmluvy, aby vynechal celou neoblíbenou antukovou sezonu, frajér Verdasco je pravidelně labilní, podobně jako ptakopysk Soderling.

Nejlepší výkony tedy vykonávají horší hráči, jako například: Južnyj, co vypadá jako vojáci z ruské armády nebo Gulbis s afrem na hlavě.
Reagovat
smazaný uživatel
se divim, že máš takovou potřebu každého k něčemu přirovnávat... tady je tě škoda s takovou velkou slovní zásobou, měl by ses dát na poezii..
Reagovat
5zdenek5
Andyho jsem čekal, že prohraje...a Federer co předvedl v druhým a třetím setu, dávám palec nahoru :)
Reagovat
majjkaa
No dnes sa Murray doslova "predvadzal v tom naj svetle" narazam na jeho najotrasnejsie spravanie na kurte ake som v poslednej dobe videla. Ferrerovi sa dnes fakt darilo, bravo, antukar jak oci!!! len som zvedava zajtra Roger, ako si poradis :)
Reagovat
a.magerova
Andy má narozeniny
my máme přání jediný
štěstí - zdraví - štěstí - zdraví
hlavně to zdraví !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nepohádal se Andy s matkou? Už neyla několik měsíců vidět v hledišti a jeho výkony nic moc ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Hral super zapas. Jednoznacne to bol jeho najlepsi zapas od AO a jeho vyhry nad Murraym. S takymto vykonom by zajtra mal dat Ferrera-cakam ze postupi cez Murrayho. Vo finale s Rafom odohrat 3 sety a kto vie co sa stane. Co sa tyka Gulbisa tak si myslim ez hral zase dobre len tentokrat mal vyborneho supera. Federer ale verim ze zase zacina ukazovat svoj naj tenis- ked potrebuje uhrat vysledok na Masters tak sa snazi ked o nic neslo v dakom Estorile tak vypadol s Montanesom:D:D. Inac Gulbis pokial nebude mat tazky zreb tak tuto formu si uz drzi daky ten cas cize neni to ojedinele, cize verim ze Gulbis moze na RG ist velmi daleko. Neviem ako je na tom kondicne ci by vedel vyhrat aj v 4-5 setoch ale s tym co predvadza a ostane hrat tento svoj agresivny rizikovy tenis tak po by som ho pasoval do takej velkej 4na RG ak by bola dobra konstelacia rozlosovania tak moji zatial 4 najlepsi hraci na antuke Nadal, Ferrer, Gulbis a Federer, ktory verim ze zase na RG na GS sa vyhecuje k vykonom ako dneska. Cize toto je moja 4najlepsia zatial podla toho co vidim. Verdasco mal formu ale prehnal to ze nonstop hral- asi bude zraneny uvidime.
Reagovat
smazaný uživatel
To je zvláštní, stejný zápas a vidím to trochu jinak. Gulbis hrál sice dobře, ale formy v posledních zápasech Říma nedosáhl. Hodně kazil, ve druhém a třetím setu měl problémy s koncentrací a ani servis nebyl takový, jako v Římě. Každopádně, jde nahoru, potřebuje se konečně dostat do první dvacítky, aby trochu odpočíval a nedostával dobrý soupeře v prvních kolech. Když tam může být Monfils a Berdych, tak on taky, bez debat.
Roger není dobře v rytmu a pořád trpí častými nepřestnostmi v úderech, ale během třetího setu už se dostal docela do formy. Poslouchal ho dneska i servis. Ovšem, aby uhrál 3 sety s Rafou na antuce ve formě, jakou teď hrál poslední 2 zápasy, tak bude muset ještě přidat.
Předpokládám, že si Ferrer moc nestihne odpočinout, když ještě teď hraje, takže zítra nějaký extra výkon od něj nepředpokládám, i když bych ho neodepisoval, protože je bojovník.
Vypadá to na finále R-R s tím, že je potřeba zvážit fakt, že Rogerovi údery Rafy na antuce hodně nesedí, ale i Rafa může mít slabší chvilku. Uvidíme, co předvedou zítra během semi, budeme pak chytřejší ;)
Reagovat
Matti
promiň, ale pokud jak Nadal a Federer předvedou vykony jakými se doteď prezentovali tak Federer bude rád pokud se vleze do hcs 5,5 a pokud si viděl zápasy od obou tak ti s tímto nezbývá než souhlasit. Sorry.
Reagovat
Matti
promiň, ale pokud jak Nadal a Federer předvedou vykony jakými se doteď prezentovali tak Federer bude rád pokud se vleze do hcs 5,5 a pokud si viděl zápasy od obou tak ti s tímto nezbývá než souhlasit. Sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som oba zapasy a nesuhlasim s tebou. Ak som spravne pochopil napisal si ze Nadal ho proste vybucha ne? Nadal hral dneska vyborne s Monfislom ale aj Federer zacal hrat a Nadal sa trapil jak s Dolgopolovom tak predtym v Rime nebol taky suverenny ako v MC, preto si myslim ak Federer zahraje tak ako v 2.sete dneska co si myslim ze dokaze lebo vie ze musi uhrat co najviac bodov tak dotiahne to s Nadalom do 3setov. Nenapisal som ze ho porazi ale ze dotiahne do 3 setov, stale simyslim ze ak budu hrat finale tak Nadal zvitazi. Co sa tyka Gulbisa tak ked som pisal o forme nemyslel som porovnavat dnesok s Rimom. Celkovo vcera s Lopezom aj predtym s Juznym hral na servise vyborne v oboch tie-breakoch viedol 6:0 a suverenne ich vyhral dneska mal slabsi zapas ale bolo to sposobene podla mna kvalitou supera. Inac Gulbis stale si drzi svoju formu- cca nepoklesol velmi tak ako byvalo zvykom ale furt hraje velmi dobre tak to bolo myslene. Ano viem tak dobre ako hral s Nadalom 3setak nehral dneska to je samozrejme.
Reagovat
smazaný uživatel
No ja souhlasim s Mattim a Notesem... Me Federer nepresvedcil, kdyby Gulbis hral jako v Rime, tak mame semifinale Ferrer - Gulbis... Jsou to kdyby, to je jasne, ale proste mi pripada, ze s takovymhle vykonem bude ve finale jasno...
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis nehral zle, a ze nehral ako v Rime, tak to mu Federer nedovolil
Reagovat
smazaný uživatel
Parada Roger. Tento zapas zatial najlepsi v Madride, chlapci hrali super obidvaja.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadherne, Rafek :-), blahopreji a doufam, ze v nedeli zvedne nad hlavu trofej :-)
Reagovat
majjkaa
iba doplnim tvoju vetu "a doufam, ze v nedeli zvedne nad hlavu trofej Roger Federer" :)))
Reagovat
smazaný uživatel
A ja este poopravim: v nedeli zvedne nad hlavu podnos Roger Federer
Reagovat
smazaný uživatel
A já vás úplně poopravím doufám že zvedne nad Hlavu trofej Můra zrzavá ze skotská !
Reagovat
a.magerova
Tak nějak, ale ruku na srdce... Rafa je ve formě !!!
Reagovat
smazaný uživatel
"...zvedne nad Hlavu trofej Můra zrzavá ze skotská"
To je opravdu chuťovka na dobrou noc.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist