Federera v Rotterdamu zastavil už ve čtvrtfinále Benneteau!

15. 2. 2013, 15:52
Aktuality 72
ATP ROTTERDAM - Roger Federer v Rotterdamu titul neobhájí. Švýcarský tenista dnes po matném výkonu prohrál s Julienem Benneteauem, na kterého v hale nevyzrál ani na druhý pokus a končí tak už ve čtvrtfinále. Naopak stále bez ztráty podání postupuje Argentinec Del Potro.
Roger Federer

Rotterdam byl po Australian Open pro Rogera Federera druhým letošním turnajem. V úvodních kolech neztratil set ani podání, Slovinec Žemlja a domácí De Bakker ho ale pořádně neprověřili. První těžší test měl přijít až ve čtvrtfinále, ve kterém na jednatřicetiletého Švýcara čekal Julien Benneteau. Francouz, který Federera potrápil v pěti setech na loňském Wimbledonu a který vyhrál jediný dosavadní vzájemný zápas v hale (Paříž 2009). 

A že bude Benneteau, který v prvních dvou kolech nečelil jedinému brejkbolu, nelehkou překážkou, se začalo potvrzovat od začátku zápasu. Hned v prvním gamu Federer neudržel poprvé na turnaji podání, a i když dokázal otočit na 3-2, další dvě ztráty znamenaly i ztracený set.

I ve druhé sadě Švýcar zaspal úvod, z 1-4 ale vyrovnal na 4-4 a v 11. gamu měl navíc celkem tři brejkboly. Jenže je neproměnil, v následné hře soupeři dvojchybou nabídl mečbol, při kterém zahrál bekhend do autu, a po již pátém prohraném servisu musel sklopit hlavu a kurt opustit s porážkou 3-6 5-7. 

Dvojnásobný vítěz rotterdamského turnaje Federer tak neobhájí loňský titul. Příští týden má vítěz 17 grandslamů volno, po kterém by měl startovat v Dubaji. V březnu se už tenisté přesunou do Spojených států na turnaje Masters 1000 do Indian Wells a Miami.

39. tenista světa Benneteau, který stále čeká na první titul, si v sobotu zahraje o 8. finále na okruhu s krajanem Gillesem Simonem, jemuž ve třetím setu vzdal Slovák Martin Kližan.

Del Potro ještě nepřišel o podání
Naopak druhý nasazený Juan Martín Del Potro, který v loňském finále prohrál s Federerem, dnes bez komplikací porazil Fina Jarkka Nieminena a postoupil bez ztráty setu i podání do semifinále.

Zkušený Argentinec vstoupil do pátého vzájemného utkání s Nieminenem jistě a hned v prvním setu za stavu 1-1 sebral Finovi podání a ujal se vedení, o které už v prvním setu nepřišel. Za stavu 5-3 sebral Del Potro finskému hráči servis ještě podruhé a získal tak první sadu poměrem 6-3.

Druhé dějství odstartoval aktuálně 7. hráč světa na podání a nabídnul svému soupeři první brejbol, který však Fin neproměnil a Del Potro se tak ujal vedení 1-0. Za stavu 2-2 se Finovi naskytly další dvě možnosti, jak se ujmout vedení a vzít nasazené dvojce servis, ale ani tuto možnost Nieminen nevyužil.

Zlomový okamžik druhého setu přišel v 10.gamu, ve kterém si čtyřiadvacetiletý Del Potro vypracoval na returnu první mečboly. Ten premiérový ještě proměnit nedokázal, při druhém ale už byl úspěšný a mohl slavit výhru 6-3 6-4. Nieminen v pěti zápasech proti Argentincovi stále nezískal ani set.

Naopak Del Potro turnajem stále postupuje naprosto suverénně, neboť ve třech zápasech neztratil ani jeden set a dokonce ani jediný servis.

V semifinále zkušeného Argentince čeká Grigor Dimitrov z Bulharska, který dnes po boji ve třech setech vyřadil Kypřana Marcose Baghdatise a po Sydney bude usilovat o své druhé letošní finále.

Dimitrov v Rotterdamu bojuje jako lev, dnes takto vzdoroval Baghdatisovi:


- ATP 500 ROTTERDAM -
(Nizozemsko, tv. povrch / hala, 1.575.875 eur)
páteční výsledky (15. 02. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Benneteau (Fr.) - Federer (1-Švýc.) 6-3 7-5
Del Potro (2-Arg.) - Nieminen (Fin.) 6-3 6-4
Dimitrov (Bul.) - Baghdatis (Kypr) 6-7(4) 7-6(0) 6-3
Simon (5-Fr.) - Kližan (SR) 6-7(6) 6-3 3-0 skreč K.

Semifinálové dvojice: Del Potro (2-Arg.) - Dimitrov (Bul.), Simon (5-Fr.) - Benneteau (Fr.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

72
Přidat komentář
Heather_Fedex
tento-krat nic s dopingem ;)
http://hnonline.sk/sport/c1-59333040-federer-tlaci-squash-na-zoznam-olympijskych-hier
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidel som, vysledok ma vsak prirodzene prekvapil..Že by sa nám začalo blískať na nové časy?
Reagovat
spaniel
Na nove casy se blyska uz davno. Ted uz to bude jen rychlejsi, zjevnejsi a porad castejsi. Navic Benneteau byl pro Federera vzdy neprijemny souper, i kdyz na tom byl lepe nez ted.
Reagovat
smazaný uživatel
rýchlejsie,zjavnejsie a cim dalej castejsie presne tak....
Reagovat
smazaný uživatel
fedex byl úplně mdlý, asi bude preferovat jenom GS.
Reagovat
smazaný uživatel
vybíjej si frustraci na někom jiném;-) Tady fakt aby se člověk bál něco napsat, byť jen neškodný vtípek, hned ho zavalí FFF lavina.
Reagovat
Heather_Fedex
to vis, fff jsou nejvetsi prudici na svete
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Roger_Federer
je mi zle, jsem po draku..zadna flustrace..
gigine
no, ja myslim ze Sonja vyvadi i bez toho, aby se sjela..:)
Reagovat
gigin
Frustrace, vole. Hlavně si hlídej, ať nehodíš kilový flus, kilovou slinu :)))))
Jj, Sonja je raubířka. To je absolutní jas.
Reagovat
smazaný uživatel
Zase ten Dominikův drak...a já to pak odnesu:-/
Sonja nevyvádí, nemá důvod:-)))
gigin- Raubířka seš ty, volku:-D
Reagovat
Roger_Federer
slabou eru ...mas v hlave, malo se ti dokrvuje mozek a pak ji neni dobre..jdi si zahulit a bude to dobre.
Reagovat
Roger_Federer
Doba, kdy Nadal a Federer byly 2 "nedostizne"(mysleno, pro hrace top 5 a nize) tenisove ikony a za nimi byla jen propastna dira pomalu konci.., u kazdeho z nich z jineho duvodu..Prohry a spatne zapasy proste budu cindal castejsi..
Reagovat
smazaný uživatel
Zajimavy clanek se objevil na onet.pl

Známý švýcarský tenista Roger Federer je přesvědčen, že omezením finančních odměn by mohlo být účinným nástrojem v boji proti nelegálnímu uzivani latek ve sportu. Prosazuje striktní trest za použití dopingu.
"Musíme udělat všechno, dokonce i za cenu snížení finančních odměn aby naš sport zůstal čistý. Fanoušci musí být přesvědčeni, že na takovou soutez koukaji." - Řekl Federer, který v pátek byl nečekaně vyřazen ve čtvrtfinále haloveho turnaje v Rotterdamu.

17x Grand Slamovy vítěz dodal, že nechápe sportovce, pro něž peníze jsou hlavní motivací.

"Není den, aby se mi nechtělo do treningu nebo zapasu. Mam velkou radost ze samotne hry. Vůbec pak nemyslím o penězích. Ten, kdo je staví na první místo, ten neni skutečný sportovec,..." - Zdůraznil.

Zdůraznil, že je přesvědčen, že úspěch může byt dosazen bez pomoci zakázaných látek. "Já jsem ten nejlepší příklad" - řekl.

31lety tenisový hráč by také zavedl více krevních testů a zavedení biologického pasu. Před pár dny, se v podobném duchu, vyjadril olympijský vítěz z Londýna Brit Andy Murray.

Federer uvítala s radosti úspěšný návrat k tenisu Rafaela Nadala. "Je to dobré pro tenis, když hráč jako on, se vrací do soutěže" - rekl.

zdroj: http://eurosport.onet.pl/tenis/roger-federer-postuluje-ograniczenie-nagrod-finans,1,5422425,wiadomosc.html
Reagovat
smazaný uživatel
tak se da ocekavat 400 prispevku minimalne:D)))
To bude rachot:D)))

Toz Roger si nevybral uplne ten nejlepsi moment, hned po prohre, za tohle ho tu asi nekteri snad ukamenuji:D))))
Reagovat
Roger_Federer
alibismus..to je frajer.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to jasný, Benetka sype:-D
Reagovat
Roger_Federer
posledni dobou mam pocit, ze ty to prehanis z bilim praskem na stole..
Reagovat
gigin
Jj, Dominiku, nedávo jsme se se Sonjou pěkně sjeli. Ona pak hrozně vyvádí....
Reagovat
Heather_Fedex
sonja, tenhle clanek vysel jiz pred tim, jak benetka porazil rogerka
Reagovat
smazaný uživatel
Onlouvam se. Nevedel jsem. Tady ho opublikovali po prohre:) Takze to vyslo dost nestastne:)
Reagovat
smazaný uživatel
však je to jedno, stejně se v tom rozhovoru neobjevuje nic převratného, žádné novinky, co by měly vyvolat nějakou sáhodlouhou diskuzi;-)
Jen mi to kazí můj vtípek s Benetkou, ale já to přežiju:-(:-D
Reagovat
smazaný uživatel
No, Rafa rekl jen neco k betonum, a byl srumec:)))
Rogerovo sahnuti do etickych problemu a penez....stahnuti odmen...no uvidime.:)))
Reagovat
Heather_Fedex
to je v poho vlcku, ja se nezlobim ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to nepřijde jako taková bomba, fandí se tu víceméně 3-4 hráčům a jsem přesvědčená, že všichni z nich hrají tenis proto, že ho milují, ne kvůli penězům;-)
Co se týče Rafy, asi sis sám všiml, že ho tu mají viacerí na mušce a je docela jedno, o čem a co mluví:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak ono se snadno hovoří, že o peníze vlastně vůbec nejde, když jich máte už tolik, že je nemůžete utratit za deset životů...
Reagovat
Roger_Federer
Souhlasim se Stanem, tohle prohlaseni Rogera minimalne alibisticke..Penez ma tolik ze to neutrati za 500let.. navic pochazi z ne vubec chudych pomeru..A co se tyka povolenych podpurnych prostredku tak konkretne Roger ma celou karieru ten nejlepsi servis..I proto, temer nemarodi a neni zraneny.
Reagovat
smazaný uživatel
tu ma na muske kazdy kazdeho a ludia sa tu pretekaju v tom kto na koho vymysli a napise vatciu urázku,no federer to podla mna odnasa zo vsetkych najviac
Reagovat
smazaný uživatel
Ty sem nechodíš moc dlouho, viď?:-))) Nejvíc to zaručeně odnáší Rafa.
Reagovat
tito
Fórek dne. :-)
Reagovat
tito
myšlen pochopitelně příspěvek marca.
Reagovat
smazaný uživatel
som rád,ze som ta pobavil,aj ked presne nechapem,ze čim....
Reagovat
smazaný uživatel
nie nechodim sem skoro vobec ale čitam clanky a diskusie pod mini pravidelne,tak mi tak prislo ,ze najviac ste tu proti rogerovi,ale vy co tu diskutujete dlho to iste viete posudit lepsie
Reagovat
tito
V pohodě, uvidíš časem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nenech se zmást, je tu sice jeden výrazný hater Rogera- Olympiada, ale jinak tu má Roger největší základnu fanoušků a zdaleka se tu do něj nejde tolik jako do Rafy.
Reagovat
dappe
Zase bych z toho tolik nedělal, loni v Rotterdamu taky nehrál dobře. Snad bude jezdit na ty turnaje připravenej, motivace už asi moc nebude. Důležitý je, aby se povedl ještě nějaký ten GS odehrát ve výborný formě a třeba vyhrát. To, že bude na těhle turnajích hrát semtam hrozně, mu musíme odpustit, už hraje strašně dlouho.

Žebříček není důležitej, ale netvrdil bych, že vypadne z top 10 :D Podle mě bude třetí za Djokovicem a Murrayem.
Reagovat
Fandina
škoda, příště bude lépe.
Gratulace Julienovi a přeji tomuhle sympaťákovi další postup.
Reagovat
steve79
Porážka s mě nějak nemrzí. Byl to menší turnaj a o žebříčku se rozhoduje na Grandslamech a na Masters 1000. Je pravda, že jeho podání bylo včera fakt hrozně a poslední dobou mi připadá, že ho servis tak nedrží jako jindy. Z top 3 má servis ted nejhorší. Třeba Murray zlepšil pod Lendlem servis o znatelně.
Reagovat
smazaný uživatel
ten servis ma priserny sa divim ze nevypadol hned v 1 kole a lepsie to už s nim asi nebude naopak skor naopak fandim mu sice ale nie som zaspepeny ani medzihra uz nic moc s jeho strany
Reagovat
steve79
Včera jeho mezihra byla špatná to je pravda, ale celkově si myslím, že není zlá. Proti Murraymu na Astralian Open s ním držel krok. Jenže Murray byl lepší na servisu a to mu pomohlo k vítězství. Roger neměl ani moc breakballu.
Reagovat
smazaný uživatel
servis u neho zacina byt katastrofa na obhajobu titulov z min roka moze zabudnut.co sa tyka Ao tiez nehral veru nic moc no aspon sa snazil,ale 5 set zabalil ako v poslednom case stale ked mu to nejde
Reagovat
smazaný uživatel
Murray má ale pořád co zlepšovat na servisu. První servis zprava na téčko a zleva ven z dvorce měl vždycky dobrý. Co ale zlepšil a přidal do reperoáru, je slajzovaný servis, kterým si hodně pomáhá. Pořád má ale tragický 2. servis, ze špičky daleko nejhorší.
Reagovat
Olympiada
letí se starym kmetem. Je evidentni jak jen trefil slabou éru. Agassi byl jinej frajer.

Ing pe3k ted jen očekava ze poleti i Rafael - čumí s tou svoji mastnou držkou a doufa .... ale španel na to ma narok

hamba svycarovi
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jasně, haMba :DDDDDDDD
Aká je tvoja diagnóza?-/
Reagovat
Olympiada
Tak mas smulu ty uchylaku .....pro tebe rajcovni analni gesta budou i nadale
Reagovat
Heather_Fedex
mas v hlave pekne nasrano
Reagovat
smazaný uživatel
Ach, škoda Kližko, niekde za stavu 7-6 2-3 40:15 som maximálne veril že ho nejako dorazíš v dvoch setoch, potom však prišli tie kŕče či čo to vlastne bolo ..

Zaujímavé, že keď Davydenko prehral 2.set proti Gasquetovi v Dohe, vybral sa na 10 minút preč z kurtum takisto Azarenková na AO - a Kližan sa nechal po 2.sete ošetriť len v rámci limitu. Dúfam, že si nejaký deň-dva odpočinie a v Marseille ako 8.nasadený hráč urobí aspoň štvrťfinále, škoda toho dnes veru.
Reagovat
gigin
Škoda!!! Otočka v TB perfektní, byl na koni, věřil jsem ve výhru. Perkektní BH i FH, to lítalo, jsem čuměl... pak přišel ten zdravotní limit a už to bylo v řiti..
Když vzpomínáš tu Marseille - divošky dostali Monfils, Gulbis a Pouille. Ernie :)))) huráááááááááááá
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Gulbis si v Marseille okrem divokých žien užije aj divokú kartu. Pekne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten bude ešte zhúlený z Rotterdamu. :D
Reagovat
Fandina
Ten Gulbis se má ....... přeji mu to!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To (z)hulení?:-O
Reagovat
Fandina
Sonja ... přeji mu divokou kartu a ostatím tam jmenovaným taky. Jinak Gulba neřeším, je to případ a ty já nějakým způsobem vždycky beru na vědomí a ve zvláštní kolonce ... úsměv
Reagovat
Fandina
Sonja ... dodatek ... a některé případy mám hodně v oblibě ... úsměv
Reagovat
gigin
"Na Holandsku je skvělý, že je tady marihuana legální. Akorát je škoda, že jako tenista si ji nemůžu dát," prozradil bohém Ernests Gulbis během turnaje v Rotterdamu.
copyright Mut(tm)
Reagovat
a.magerova
nevadí.... Julienovi gratuluji.
Reagovat
Heather_Fedex
ja bych ted dokonce ten vysneny titul z rotterdammu julienovi prala ;)
Reagovat
J.M.
Já to beru jako odvetu za Wimbledon. Tam měl Julien smůlu, měl už Rogera na lopatě. Dost možná to tak bere i Roger. :-) Přijde mi, že některé prohry ho mrzí míň než jiné.
Reagovat
smazaný uživatel
Žilijen výborně, Rožér nambr van si může dopřát před dalším turnajem zasloužený odpočinek. Kdo ho klepne příště?
Reagovat
Heather_Fedex
hlavne abys nezastrikal monitor od spermatu
Reagovat
Heather_Fedex
bohuzel ;(((((
Reagovat
smazaný uživatel
to aj bude jeho najhorsia sezona zial servis ziadny mezdi hra tiez o nicom zial skoda sa tym zaoberat na konci sezony bude dakde mimo top 10 s touto hrou nech radej ani nenastupuje na turnaje naco aj.
Reagovat
smazaný uživatel
no kuuuurva tady je zas nalada, prohral ve ČF na pětistovce, stane sei v lepsich rodinach, neni nejmladsi, bude uz jenom hur, ale psat tady veci "uz aby nenastupoval, neni proč" co to jsou za nazory proboha, ma tedka cas se dat pred amerikou do kupy, muze dojit daleko.. pome!
Reagovat
smazaný uživatel
neber to tak doslova je to len trosku sklamanie,no musis uznat ze jeho hra a servis ide velmi dole vodou už vetsinou ked mu zapas nejde tak to zabali
Reagovat
Heather_Fedex
jj. take na ao proti murraymu to bylo videt
Reagovat
Heather_Fedex
posledni rok-2 vyhraval roger zapasy predevsim diki svemu servisu. kdyz mu ale selhava i jeho nejvetsi zbran a nejdulezitejsi prvek hry, tak to dopada presne takto.
jsem vazne zvedava, jestli se mu vubec podari letos obhajit aspon jediny titul z lonska. s touhle hrou nemuze mit narok
Reagovat
J.M.
Je to dost zvláštní, protože na AO přijel výborně připravený, sám říkal, že konečně mohl pořádně trénovat. A bylo to vidět. Ale v Rotterdamu už od prvního kola hrál hodně špatně. Ani bych se nedivil, kdyby vypadl už dřív. Nevím, co před Rotterdamem dělal.

Každopádně je vidět, že prostě na to, aby hrál konzistentně, stabilně dobře, už pomaličku, ale jistě začíná přestávat mít. Jsem zvědavý na Dubaj, protože tam i loni měl ze začátku problém v té rychlosti to vracet. A letos už není v takové formě jako loni.
Reagovat
steve79
Roger zatím nic moc. Za první set si prohrál tříkrát servic, což je neobvykle. Benneteau je lepší zatím. Snad to Federer otočí. Byla by to senzace.
Reagovat
smazaný uživatel
Senzace je, že to neotočil. Ty bláho, to hrál Federer tak zle?
Reagovat
smazaný uživatel
ano hral zle dost zle zasluzena vyhra benetoa
Reagovat
steve79
Uplně nejhůř nehrál, ale prohrál snad pět nebo šest svých podání a udělal dost dvojchyb.
Reagovat
smazaný uživatel
jeho servis je priserny stale viac a viac tákým cinom bude na konci sezony niekde mimo top 10 s tymto servisom a hrou toho vela neobhaji,ale ako sam povedal chce sa venovat rodine a neviem co,tak mu to je už asi aj jedno zbytočne sa nad tym rozculovat porazky budu stale castejsie
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist