Federer ztratil set, Seppiho ale znovu porazil

5. 1. 2012, 18:47
Aktuality 31
Turnaj v Dauhá už třikrát vyhrál a nyní je Roger Federer v katarské metropoli blízko dalšímu triumfu. Švýcarský obhájce titulu sice v souboji s Italem Seppim prohrál set, postup si ale ujít nenechal. O finále si Federer zahraje s Francouzem Tsongou. V semifinále je i Nadal.
Roger Federer

Do dnešního čtvrtfinálového utkání proti Andreasi Seppimu nastoupil Roger Federer s bilancí vzájemných zápasů 7-0 a s patnácti vyhranými sety proti 38. hráči světa v řadě. Švýcar, který ve svých předchozích duelech v Dauhá prohrál jen devět her, dnes proti oblíbenému soupeři odstartoval sebevědomě: rychle mu sebral podání, na Seppiho rebrejk zareagoval okamžitě dalším prolomeným servisem a úvodní sadu získal poměrem 6-3.

Výhry nad Federerem se dnes Ital nedočkal, poprvé mu ale dokázal alespoň sebrat set. K útoku zavelel hned na začátku druhé sady, kdy se podruhé v utkání prosadil na příjmu, a za stavu 4-1 přidal další brejk. Seppi, který v těch chvílích dokázal často chybující světovou trojku přehrávat ve výměnách od základní čáry, sice vedení ztratil, těsně před tie-breakem ale udeřil znovu a sadu vyhrál 7-5.

Rozhodující set ovšem znovu patřil Federerovi, který se dalšího brejku dočkal ve třetím gamu. Své vedení už Švýcar nepustil a po více než hodině a půl zvítězil 6-3 5-7 6-4.

"Byl to těžký zápas. Začal jsem dobře a měl věci pod kontrolou, ale ve druhém setu se (Seppi) začal trefovat lépe. Třetí už byl vyrovnaný," řekl k průběhu utkání Federer.

Loňského vítěze čeká v semifinále Francouz Jo-Wilfried Tsonga, který se po dvou utrápených výkonech konečně dočkal hladkého vítězství. Španěl Albert Ramos mu vzdoroval jen něco málo přes hodinu, Tsonga ho porazil 6-2 6-1.

"Hrát proti němu (Federerovi) je těžké. Musím hrát perfektně, ale vím, že ho můžu porazit," řekl po utkání ještě na kurtu Tsonga.

Sice jen dva sety stačily k postupu do semifinále Rafaelu Nadalovi, na kurtu však strávil o 11 minut více času, než Federer. Španělský tenista porazil Michaila Južného až za hodinu a 49 minut dvakrát 6-4.

Nadal vedl už 6-4 a 4-1 a měl podání. To však v té chvíli poprvé ztratil a závěr zápasu se ještě zdramatizoval. Južnyj se do zápasu mohl vrátit, favorit si ale postup pohlídal. 

"Ten závěr zápasu byl trochu nervózní. Ale jsem rád, jak jsem to zvládl. Určitě se teď cítím lépe, než po prvním zápase," komentoval nejvýše nasazený Nadal.

Rosol si zahraje o premiérový titul
Ve dvouhře sice v Dauhá neuspěl, český tenista Lukáš Rosol si v Kataru ale alespoň ve čtyřhře zahraje poprvé na okruhu ATP o titul. Spolu se Slovákem Filipem Poláškem porazili v semifinále čtyřhry rusko-srbskou dvojici Dmitrij Tursunov/Nenad Zimonjič 6-2 3-6 13-11 a postoupili do finále.

Česko-slovenský pár se o titul utká s vítězem zápasu mezi německou dvojicí Philipp Kohlschreiber/Christopher Kas a Flaviem Cipollou s Andreasem Seppim z Itálie. Zatímco šestadvacetiletého Rosola čeká na okruhu ATP první finále v kariéře, Polášek má na kontě sedm deblových triumfů. Šest z nich získal s českými partnery.

 

Výsledky - Dauhá (tvrdý povrch, dotace 1,024.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Južnyj (Rus.) 6:4, 6:4, Federer (2-Švýc.) - Seppi (It.) 6:3, 5:7, 6:4, Tsonga (3-Fr.) - Ramos (Šp.) 6:2, 6:1.

Čtyřhra - semifinále:
Rosol/Polášek (ČR/SR) - Tursunov/Zimonjič (Rus./Srb.) 6:2, 3:6, 13:11.

 

Komentáře

31
Přidat komentář
Denis92
Roger na FB
Roger Federer
Unfortunately, I had to take the decision to pull out of semi-finals today in Doha. I had back spasms which I don?t want to aggravate. I am confident that with some treatment and exercise my back will recover fully.
Reagovat
ladka
veru nech je hlavne ok ...
Reagovat
Stan_Borowitz
já jsem si říkal už proti Zemljovi (jak jsem psal dříve), že RF působí nějak divně, jako by ho tenis vůbec nebavil. A u včerejšího zápasu jsem měl podobný pocit. Takže záda. Tím se to vysvětluje. Škoda, ale hlavně aby byl v pořádku na AO.
Reagovat
Denis92
Roger odstupil a nie skrecoval,co je rozdiel.samozrejme je to vaicmenej jedno,ale uz v minulosti sa stalo ze nenastupil na zapas,takze to ze v zivote zapas neskrecoval stale plati
Reagovat
D.A.N
Žel Roger odstoupil kvůli zádům...to je snad poprvé kdy toto udělal....snad ví co dělá a chystá se na Australia Open dáti do kupy na 100%...
Reagovat
Pe3k
Dimitrov, který deklasoval Fishe 6:2 a 6:1 ukázal, že patří do absolutní špičky a časem se tam určitě dostane...

Radost udělal i Miloš Raonič, který porazil Selu 2:0 hlavně díky drtivému servisu.

Ještě aby vyhrál Monfils a byl by to krásný tenisový den od rána až do večera :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díval ses na toho Dimitrova? Jestli hrál fakt tak výbroně, nebo Fish špatně, jelikžo jsem z Hopman Cupu moc neviděl krom Berdycha právě s Dimitrovem, kdy se mi Grigor hodně líbil.
Reagovat
Pe3k
Koukal jsem jen na druhý set a Grigor hrál špičkově. K ničemu Márdyho nepustil. Fish asi nehrál svůj nejlepší zápas, ale nijak bych tím nesnižoval výkon bulhara...
Reagovat
smazaný uživatel
Super, těším se na jeho další vývoj.
Reagovat
Vojtiik
jenom doplnim, že i první set to byla uzasna podivana na Grigorovu hru, pokud by pokračoval ve stejne tempu v sezone jako na Masters Cupu tak ho vyrazný posun nahoru nemine... bylo by fajn, kdyby udělal par kol i v Australii:)
Reagovat
Pe3k
Dneska to náš "elegán" Tsongovi asi pustí...Finále: Tsonga / Nadal.
Reagovat
Pe3k
Tak nakonec to Roger skrečnul...
Reagovat
SwissMaestro
Opravdu? Chtěl jsem to jít vsadit :D Každopádně tedy první skreč v kariéře?
Reagovat
Pe3k
Vypadá to tak...Počkáme si ještě na místní "Expres zprávy" :D
Reagovat
SwissMaestro
Doufam, ze to skrecuje nez aby dostal nakladacku a zraneni si zhorsil....
Reagovat
a.magerova
Si myslím, že skreč je když nastoupí odehraje třebas i jeden míč a odstoupí - tedy prohraje.
Nenastoupení se do statistik nezapočítává a tudíž nikdo nevyhrál a nikdo neprohrál, jen se postoupilo bez boje.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak. Roger v minulosti již k vůli zdravotním problémům několikrát k utkání nenastoupil(např. doma v Bazilei)
Reagovat
a.magerova
http://www.sport.sf.tv/Nachrichten/Archiv/2012/01/05/Tennis/Federer-trotz-Rueckenschmerzen-im-Halbfinal?WT.zugang=front_top3
Reagovat
taffer
Hm, zak po přečtení už nevidím obhajobu titulu jako reálnou, ale je fakt, že důležitější je být fit na AO. Jen nechci vidět ty euforické reakce zdejších nepřátel RF po jeho zítřejší případné prohře, pokud bude limitován těmi bloklými zády.
Reagovat
krbik13
...ja po nemecky moc neviem,čo tam píšu ?
Reagovat
taffer
V zápase se Zemljou za stavu 2:1 si Roger bloknul záda. Říká, že normálně mu stačí 2-3 dny v klidu a zmizí to. Ve středu a ve čtvrtek dopoledne to bylo tak zlé, že myslel, že bude muset skrečovat svůj první zápas v kariéře. Nakonec po tréninku se rozhodl, že nastoupí. Musel ale hrát "se zataženou brzdou". Podle něj teď ale musí být opatrný s ohledem na AO, takže obhajoba titulu v Doha není na prvním místě, proti Tsongovi má podle jeho slov malou šanci, teď je na prvním místě zdraví a pak až vítězství.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si nemůžu pomoct, ale pro mě je Monfils největším zklamáním posledních let na okruhu. Neuvěřitelně zadrbaný talent, má daleko větší dispozice být top než třeba Tsonga, ale od roku 2008, kdy uhrál v Paříži semifinále, se v ničem, opravdu v ničem neposunul výše. Promarněný talent jako blázen, skvělý pohyb, velmi solidní servis, když chce, tak také super forhend. Jenže opravdu buď na sobě nepracuje a prdí na to, nebo potřebuje někoho, kdo by mu vyjasnil, Rasheed s ním nic valného neprovedl, agresivněji nehraje, bekhend na tak vysoce postaveného hráče bídný, kolikrát jen přepinkává míč. Čekal jsem od něj daleko víc, ale vypadá to, že se nedočkám.
Reagovat
gigin
jsem o tom přesně v tomto duchu přemýšlel. Je to velká škoda, protože je symp a opravdu ty dispozice na to má :-(
Reagovat
Stan_Borowitz
s Nadalem ten bekhend zas tak špatný nebyl... ale jinak souhlas, Monfils má na víc. K výčtu jeho předností bych přidal ještě neuvěřitelnou obratnost.
Reagovat
D.A.N
No řekl bych, že Rafa bude mít větší šance na postup než Roger přeci jen Jo...je kvalitnější...ikdyž nevím v jaké formě je Gael, každopádně to budou kvalitní zápasy...
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi dobré štvrťfinále, hlavne Rafov zápas spĺňal prísne kritéria..Bolo to najmä prekvapivo spoľahlivým Youzhnym, naozaj parádny výkon. Pokiaľ si udrží štandard, tak tretie, štvrté kolo v Austrálii uhrá bez problémov..Rafa znova veľmi nádejný výkon, teším sa na semifinále. Obaja favoriti budú mať proti francúzskym mušketierom čo robíť, no dúfam, že obaja postúpia..
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes se mi hodně líbil Rafa. Minimum chyb, dobrá agresivita (až ke konci 2.setu to bylo trochu pasivnější). Takhle by to šlo, jen tak dál ;)
Reagovat
smazaný uživatel
tak tiez sa pridavam konecne sa mi rafova hra zacina pacit a opat mu zacinam verit ze aspon jeden GS tento rok opat urobi ,vyzera dobre zapracovava na kreativite chodi trosku na siet su tam kratasy,je na dobrej ceste potrebuje par titulov aby ho to zacalo zase bavit a zacal si verit ,idealne hned z roka tu v doha.
Reagovat
steve79
Dneska jsem viděl jenom třetí set zápasu Federer-Seppi a tam hrál Fedex docela dobře. Jeho bilance 20 zápasů bez prohry je obdivuhodná. Zítra s Tsongou to vidím pade na pade.
Reagovat
gigin
výprask od Djoka se asi nepočítá, když to byla exhíba :-)
Reagovat
UnrealTom
na exhibice ti sere pes :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist