Federer zahájil generálku na French Open suverénně. Murray nepřesvědčil

12. 5. 2009, 21:32
Aktuality 7
ATP MADRID - Poslední prověrku před jediným grandslamem, který ještě nevyhrál, zahájil švýcarský tenista Roger Federer snadnou výhrou nad Švédem Söderlingem. Naopak světová trojka Murray měla nemalé problémy.
Roger Federer

Roger Federer v Madridu prohlásil, že si věří na to, aby zase začal porážet světovou jedničku Nadala. Do turnaje vstoupil dnes a první soupeř Švýcara příliš neprověřil. Robin Söderling s Federerem prohrál všech osm vzájemných soubojů a historii nepřepsal ani ve Španělsku.

Úterý v Madridu:
Berdych dál vyhrává. V Madridu je ve 2. kole

Sedmadvacetiletý rodák z Basileje od zahájení zápasu jasně dominoval. Bleskově vyhrál první sadu, a přestože v šesté hře druhé sady ztratil jedinkrát v zápase podání, nezpanikařil a utkání, v němž riskoval na prvním servisu a nasázel 11 es, za 69 minut ukončil.

V dalším kole se utká s vítězem duelu Blake - Karlovič, kteří se střetnou ve středu. Federer letos stále čeká na první titul, finále si zahrál pouze na Australian Open proti Nadalovi. Ve španělské metropoli triumfoval před třemi lety, to se však hrálo ještě v hale na rychlém povrchu.

První zápas v roli třetího hráče světa má za sebou Andy Murray. Brit, jenž v pátek oslaví dvaadvacáté narozeniny, však na úvod španělského turnaje potvrdil, že mu antuka stále příliš nevoní. S Italem Simonem Bolellim se přetahoval takřka o každý game a první set vyhrál až v tie-breaku, přestože ho nerozehrál nejlépe. Nicméně v celém zápase odvrátil všechny čtyři brejkboly, a když po dvou hodinách a sedmi minutách boje poprvé prorazil soupeřův servis, zároveň mohl slavit postup do třetího kola. V něm bude čelit domácímu Robredovi.

Jo-Wilfried Tsonga na antuce díru do tenisového světa neudělá ani v Madridu. Turnajová devítka si vylámala zuby už ve druhém kole na Chorvatu Ljubičičovi, kterému Francouz podlehl 4-6 5-7.

- ATP MASTERS 1000 MADRID (Španělsko, antuka, 3.700.000 eur) -
úterní výsledky (12. 05. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (ČR) - García Lopez (Šp.) 6-0 7-6(5)
Čilič (13-Chorv.) - Granollers (Šp.) 6-2 6-7(4) 6-1
Seppi (It.) - Schwank (Arg.) 7-5 6-4
Fognini (It.) - Mathieu (Fr.) 6-7(5) 6-4 3-0 skreč M.
Chardy (Fr.) - Acasuso (Arg.) 6-3 6-2
Davyděnko (10-Rus.) - Troicki (Srb.) 6-2 6-2
Blake (14-USA) - Hanescu (Rum.) 6-2 6-4
Melzer (Rak.) - Montaňés (Šp.) 4-6 7-5 6-3
Karlovič (Chorv.) - Benneteau (Fr.) 3-6 7-6(5) 6-4

Dvouhra - 2. kolo:
Federer (2-Švýc.) - Söderling (Švéd.) 6-1 7-5
Murray (3-Brit.) - Bolelli (It.) 7-6(9) 6-4
Robredo (16-Šp.) - Fish (USA) 3-6 7-6(5) 6-2
Verdasco (7-Šp.) - Ferrero (Šp.) 6-3 6-2
Ljubičič (Chorv.) - Tsonga (9-Fr.) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
ArcusII
Mám Fedexe rád, ale koukal jsem na ten zápas. Když hrál Soderling s Rafou rek jsem si, takhle presvedcive ma vypadat smeteni z kurtu. 6:0 6:1 Kdyz hral ale sved na fedexe prvni set Ok fedex nezavahal, ale v druhym mel sved 4:2 protoze Fedexe breaknul. Kdokoliv z lepsich antukaru, Wawrinka, Verdasco, Ferer, by meli set.
Swed si to pak pokazil sám...
Roger není v pohodě jak hlásá, alespon v tomhle zapasu byl dost rozstelovanej podle me. Cekal jsem spise titulek ze roger nebyl moc suveréní... Ale podotýkám fandim Rogerovi...:-) a verim ze az dostane lespiho soupere uvidi se jak na tom je
Reagovat
smazaný uživatel
no rogerův forhend uz neni co byval, podani rozhozeny a ten backhand to je mizérie - měl by začít hrát obouruč, protože pokaždý když hraje backhand, tak je to taková sázka do loterie nebo to zahraje tak drasticky že z toho bolí oči, hlava a pak i celý tělo. No Rogere, myslím že tohle je výzva pro tebe!
Reagovat
smazaný uživatel
nevim, jestli hraje jen jednoruč celý život, ale myslím že za měsíc by obouruč vybrousil poměrně dobře s jeho talentem. tolik do toho nevidím, ale na ty rafovo spináče je s tímhle jednoručným docela plonkovej
Reagovat
smazaný uživatel
Re:Arcusll

Myslim, ze sa velmi mylis vo svojom usudku. Fed hraje iny styl tenisu ako hraci ktorych si spominal. Mimochodom so vsetkymi ma vybornu bilanciu aj na antuke. Soderling sa snazil, ale to je vsetko, co moze s Federerom urobit.Pokial mi pamat siaha, este s nim nevyhral. Fed mal zapas pod kontrolou. Ten gem, ktory prehral, podla mna narocky, ihned ziskal spat. Federer hraje to, co potrebuje. Samozrejme aj prehra, nie vzdy to vyjde. Ale kto neprehrava? Povedz mi aspon jedneho hraca. Nadal sice poraza Fedexa, ale prehrava s inymi hracmi. Tak, ako dominoval Fed, ked bol c.1 moze Nadal a ostatni len snivat. To bude musiet Fed prist o oko.
Reagovat
smazaný uživatel
Super super :) 1 set krasne, no v druhom male potiaze ale nevadi fedeeeee GO!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kde sa daju pozerat zapasy ked to NOVA nevysiela /aj dnes vecer davaju fotbal a vcera tiez Rogera davali iba zo zaznamu 2. set
Reagovat
smazaný uživatel
atdhe.net :-DD sorry, ze ta opravujem
skus aj bet365.com, tam sa zaregistruj, ale je to zadarmo. a potom das livestreaming
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist