Federer ukázal, že na Roddicka umí. Nadal udolal Verdaska

15. 5. 2009, 20:58
Aktuality 11
ATP MADRID - Už podevatenácté vyhrál Roger Federer nad Američanem Roddickem a v Madridu postoupil do semifinále. V něm je již také Rafel Nadal, jenž ve dvouhodinovém boji udolal Verdaska.
Roger Federer

Švýcarský tenista Roger Federer vylepšil v dvaadvacátém vzájemném duelu svou bilanci s Andym Roddickem a po třísetové výhře postoupil do semifinále. Druhý hráč světového žebříčku porazil svého tradičního amerického soupeře podevatenácté, přičemž poprvé za osm let od prvního duelu se s Roddickem utkal na antuce.

Sedmadvacetiletý Federer v duelu dvou čerstvě ženatých mužů vyhrál první set 7-5 a mohl ukončit zápas už ve druhém, ale nevyužil vedení 3-0 v tie-breaku a sadu ztratil. V rozhodující fázi už ale třináctinásobný grandslamový vítěz dominoval a vyhrál 6-1.

"Cítím, že mám tento týden hru pod kontrolou," pochvaloval si vítěz třinácti grandslamových titulů po čtvrtfinálovém zápase.

O své první finálové od porážky na Australian Open si zahraje s Juanem Martinem Del Potrem. Dvacetiletému Argentinci se podařilo vyřadit světovou trojku Andyho Murray, kterého v předešlých soubojích zdolat nedokázal.

Murray se v prvním setu dostal do vedení 5-2, náskok ale neudržel a v tie-breaku prohrál. Ve druhém dějství si vypracoval čtyři brejkboly, ovšem žádný neproměnil. Del Potrovi naopak stačilo k jedinému brejku uhrát za celý set na returnu pouze osm fiftýnů a po výhře 7-6 6-3 se v sobotu pokusí oplatit Federerovi potupnou porážku z Melbourne. "Doufám, že mi tentokrát vyjde začátek," prohlásil argentinský tenista.

I po vyřazení si však Murray pochvaloval letošní antukový pokrok a věřil, že na grandslamovém Roland Garros rozhodně nebude bez šancí. Dosud přitom v Paříži došel maximálně do třetího kola. "Moje hra na antuce je ve srovnání s předchozími lety jednoznačně lepší. O tom svědčí třeba celkem jasná výhra nad Robredem," prohlásil 190 centimetrů vysoký Skot.

Murray těží i z tréninkové spolupráce s někdejším antukovým specialistou Alexem Corretjou ze Španělska. "I dneska jsem mohl a měl získat první set. Nečekal jsem ale, že bych tady došel až do finále, nebo dokonce vyhrál," dodal.

Dvě hodiny strávil na kurtu Rafael Nadal. Stejně jako před 14 dny v Římě si o semifinále zahrál s krajanem Verdaskem. Oba tenisté předváděli famózní tenis. Favorit Nadal vyhrál první set 6-4, ale Verdasco se ve druhém dostal do vedení 4-0. Jenže proti Nadalovi se polevit nevyplácí a světová jednička pěti gamy otočila a vypracovala si dva mečboly. Ty ještě Verdasco odvrátil, další servis si už ale podržet nedokázal a pošesté v řadě skončil těsně před branami semifinále.

Nadal na antuce neprohrál už 32 utkání a na poslední prověrce před French Open může získat čtvrtý titul v řadě. V sobotu se ho pokusí zastavit Djokovič, který se o to marně pokoušel ve finále turnajů v Monte Carlu a Římě.

Novak Djokovič dnes vyhrál dvakrát 6-4 nad Ivanem Ljubičičem, když ani jednou neztratil svůj servis. Chorvat však dlouho vzdoroval a prohrál až po hodině a 44 minutách.

Pokud srbský tenista v semifinále uspěje, vrátí se v pondělí na třetí místo žebříčku. "Pokusím se využít mé psychické i fyzické síly a Rafu překvapit."

- ATP MASTERS 1000 MADRID (Španělsko, antuka, 3.700.000 eur) -
páteční výsledky (15. 05. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Verdasco (7-Šp.) 6-4 7-5
Federer (2-Švýc.) - Roddick (6-USA) 7-5 6-7(5) 6-1
Djokovič (3-Srb.) - Ljubičič (Chorv.) 6-4 6-4
Del Potro (5-Arg.) - A. Murray (4-Brit.) 7-6 6-3

Semifinálové dvojice: Federer - Del Potro, Nadal - Djokovič.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Uz sa tesim na dnesne zapasy :) Fede musis ist do finale!!!:)
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Roger
Reagovat
a.magerova
Nevíte proč má Del Potro vždycky levou nohavici vyhrnutou?!
Reagovat
smazaný uživatel
dobrá otazka XD..taky nad tím zrovna přemejšlim,jk ho tk sleduju:D
Reagovat
a.magerova
No jo máš pravdu. Tak jestli mu ta nohavička vadí, tak mi určitě vadit nebude, když ten "kus hadru" odhodí mimo kurt :-)
Reagovat
smazaný uživatel
... aj ty si si vsimla, aj mna by zaujimalo, kazdy zapas co som videl hrat Del Potro mal tu sortku vyhrnutu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska hrál roger výborně,skoro jako za "starých" časů.šlo vidět že si věří a užívá si to.Tak hlavně rogere, at takhle hraješ i v dalších zápasech.
Reagovat
a.magerova
Souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
tak,tak, suhlasim s Tebou.
Reagovat
a.magerova
Rogere super, hlavně to zítra nepokaz!!!
Reagovat
smazaný uživatel
s murrym, to je přece jasnýýý
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist