Federer se se Štěpánkem příliš nezapotil, nezaváhal ani Djokovič s Nadalem

30. 4. 2009, 18:11
Aktuality 27
ATP ŘÍM - Český tenista Radek Štěpánek nedokázal na antuce v Římě zopakovat rok staré vítězství nad Rogerem Federerem a loňské semifinále neobhájí. Dál kráčí loňský vítěz Djokovič, který deklasoval Robreda.
Roger Federer

Roger Federer měl s Radkem Štěpánkem bilanci zápasů hraných na antuce vyrovnanou 2-2. Dnes však po dobrém výkonu zcela zaslouženě vyhrál 6-4 6-1 a postoupil do čtvrtfinále.

Štěpánek měl dnes šanci v úvodních gamech obou setů při Federerově podání, ale brejkboly nevyužil a naopak pokaždé sám ztratil hned v následující hře svůj servis.

V první sadě měl ještě český daviscupový reprezentant šanci na zvrat, když za stavu 3-5 vzal Švýcarovi jedinkrát v zápase podání a snížil na 4-5. Brejk však nepotvrdil a set zakončil volejem do sítě z riskantního náběhu po druhém podání.

V druhé sadě už Štěpánek na stále jistěji hrajícího soupeře zbraň nenašel. Za stavu 0-5 však alespoň téměř exhibičními kousky odvrátil hrozícího kanára a pobavil diváky.

Federer ve čtvrtfinále narazí na nečekaného soupeře. Stal se jím překvapivě Misha Zverev. Německý kvalifikant, který vyřadil Tomáše Berdycha a Francouze Mathieua, dnes zaskočil i světovou sedmičku Gillesa Simona. Zverev favoritovi nedal prakticky žádnou šanci, když po servisu prohrál pouhých osm výměn a za 63 minut vyhrál jednoznačně 6-4 6-1.

V cestě za obhájením loňského triumfu i udržením si třetího místa v žebříčku dál úspěšně pokračuje Novak Djokovič. Jednadvacetiletý Srb dnes nemusel podat ani optimální výkon, aby Španěla Robreda smetl dvakrát 6-1.

Ve čtvrtfinále mohl narazit na svého loňského protivníka z finále, Švýcar Stanislas Wawrinka však ve třech setech podlehl Argentinci Juanu Martinu Del Potrovi. Djokovič s Del Potrem ve dvou zápasech ještě neztratil ani set, na antuce se však potkají poprvé.

Řím uvidí reprízu melbournské bitvy Nadal - Verdasco
Stroj jménem Rafael Nadal naděloval i dnes. Robina Söderlinga deklasoval 6-1 6-0 a na antuce vyhrál již 27. utkání v řadě. V měsíci dubnu tak neprohrál jediné utkání už pět let. V cestě za čtvrtým titulem z Říma bude pokračovat zítra proti krajanu Fernandu Verdaskovi, který po téměř dvou hodinách udolal Francouze Gasqueta.

Fanoušci se v italské metropoli můžou těšit na reprízu letošního semifinále Australian Open, kde v nejdelším utkání historie turnaje Nadal po dramatické bitvě Verdaska v pěti setech udolal a nakonec v Melbourne poprvé triumfoval.

Po výhře nad sedmým nasazeným Davyděnkem byl blízko dalšímu překvapení Rakušan Jürgen Melzer. V zápase s turnajovou dvanáctkou Fernandem Gonzalezem od úvodu zápasu diktoval tempo hry a poměrem 6-3 získal první set. Nicméně Chilan dokázal utkání otočit a po boji postoupit mezi nejlepších osm.

O semifinále bude usilovat s kvalifikantem Juanem Monakem. Argentinský tenista po skalpu Murrayho dnes vyřadil i patnáctého nasazeného Chorvata Čiliče.

- ATP MASTERS 1000 ŘÍM (Itálie, antuka, 2.750.000 eur) -
čtvrteční výsledky (30. 04. 2009)

Dvouhra - 3. kolo:
Federer (2-Švýc.) - Štěpánek (16-ČR) 6-4 6-1
Nadal (1-Šp.) - Söderling (Švéd.) 6-1 6-0
Djokovič (3-Srb.) - Robredo (13-Šp.) 6-1 6-1
Del Potro (5-Arg.) - Wawrinka (10-Švýc.) 6-2 6-7(5) 6-3
Verdasco (6-Šp.) - Gasquet (Fr.) 7-5 6-4
Zverev (Něm.) - Simon (7-Fr.) 6-4 6-1
Gonzalez (12-Chile) - Melzer (Rak.) 3-6 6-3 7-5
Monaco (Arg.) - Čilič (15-Chorv.) 6-4 6-4

Čtyřhra - 2. kolo:
Dlouhý/Paes (3-ČR/Indie) - Karlovič/Vemič (Chorv./Srb.) 6-1 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
no se vzděláním na tom si asi taky nic moc:-),jinak mi přídeš,že si nejspíš gay, protože z toho jak píšeš o tvém fedim:-D něco napovídá,nadal se ti nelíbí tak si to tu chodíš vybít:-D:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Uz si aj tu. S tym gayom si to trafil teda. Cha. To si ma pobavil. Dnes sa budem uz len smiat.
Reagovat
smazaný uživatel
tak když ty si řádíš nadala a simona mezi opice,já si tě řadím mezi 4 procentní populaci,kldně se směj,ale když sem si přečet ty tvoje příspěvky tak sem se smál já :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jaj, tie opice ta nahnevali. Tak sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
nee to nee,to sem neslyšel poprvé:-)to bylo použito jenom jako přirovnání
Reagovat
smazaný uživatel
Tak aspon si sa zasmial, tak sa smej a nebud agresivny.
Reagovat
smazaný uživatel
sem byl mírný a to hodně
Reagovat
smazaný uživatel
hm, tak to mi ta je luto.
Reagovat
smazaný uživatel
to dokazuje jenom to, že roger nebyl oceněný nejoblíbenějším tenistou na okruhu pro nic za nic:)takže let's go roger!!!
Reagovat
a.magerova
Všimli jste si, že tu probíráme jen Rogera a jeho předchozího a příštího soupeře. Všude čtu jak jen pořád ( my Federerovci)opěvujeme Rogera a ostatní přehlížíme a nedoceňujeme. Ale tady v tomto článku se píše i o Novakovi a Rafovi, tak kde jsou jejich fanoušci, kteří by opěvovali zase je? Nebo fakt všem ostatním dělá jen dobře si do Federera kopnout?!
Reagovat
smazaný uživatel
hej co je už jsme tady:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Pááán Nadal Bravo!Nadalova forma roste zápas od zápasu,turnaj od turnaje.Dnes velmi dobrý výkon.Švéd nastoupil hodně z ostra a když nevyužil break tak bylo hotovo.Konečně naprostá dominance z forehandu,solidní servis,beckhand taktéž a k pohybu není co dodat.Dneska pěknej den až na ty naše hokejsty :(
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas první set byl perfektní tenis z obou stran,radost se na to dívat,ten druhý už potom excesu soderling dohrál odevzdaně,ale dneska to byl ten starý nadal,krerého znám:-)
Reagovat
a.magerova
Secaa: Tobě omluva, sestavovala jsem ten příspěvek déle tak jsi mě myšlenkově předběhl. Alespoň někdo vyzdvihl Rafu. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ten příspěvek byl aktualizovaný 22-39 až pak tam napsali něco o nadalovi a djokovi do té doby tam byl jenom roger s radkem
Reagovat
a.magerova
majkl, Secaa

OK beru toto vysvětlení a máte u mě malé bezvýznamné plus.
Reagovat
smazaný uživatel
Fede bol dnes suprovy, drzim palce dalej......!!
Reagovat
smazaný uživatel
Zvereva jsem ještě nikdy neviděla hrát, tak jsem na něj zvědavá, je to levák, to nebude moc příjemný ... no, uvidíme, jak se s tím Roger popasuje
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev je lavak, a asi cca 70 na rebricku ATP. Federer porazil na antuke aj lavaka Verdasca a ten je lepsi. Podla mna, by mal tento zapas zvladnut. Jednosezonna hviezda Simon uz zhasol, vypadava v prvych kolach. Su taki co zasvieta, vela sa o nich pise a potom uz po nic ani pes nestekne. Napr. Tsonga, Monfils. Co sa tyka francuzov, velkou nadejou bol Gasquet. Je obdareny talentom, ale prisli zranenia ... drzi sa vsak okolo 20 v rankingu. Este si spominam na Berdycha, tam mali tiez niektori reporteri z ceska velke oci, citujem " kludne môže byť druhy za Federerom". Ukazuje sa, ake tazke je udrzať sa "hore" v rankingu. Tym chcem len povedať, ze ak bol Fedi 4,5 roka c.1 a nikto si ani netukol, tak klobuk dole. Hra co potrebuje a verim, ze caka, ked pride jeho chvila a ta pride !!!!! Zavyjajuci Nadal tam nie je ani rok, uvidime kolko vydrzi. Cakam, ze to raz s nim zatrasie a smari o antuku. Bude sa hladať len odpoveď preco??!!!
Reagovat
a.magerova
Souhlas. Simon od té doby co porazil Nadala v Madridu a Federera na turnaji mistrů nic moc neuhrál, ale protože je to i pěkný chlap, jela na něj i ostatní Francouze podívat do Ostravy na Davis cup a můžu říct vypadá dobře, hraje špatně. Monfils tam dělal super show i když nehrál. Gasquet ve čtyřhře projel co se dalo, ale uznávám dvouhry mu jdou lépe. Berdych se překonal na AO proti Rogerovi a zas máme na dlouho klid. Takže přesně jak řekl komentátor po AO: čtyři roky je tu Federer a Nadal ve vrcholné formě a ostatní na ně jen koukají z povzdálí. Jak jsem již mnohokrát psala Rafu mám ráda, ale Rogera víc! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sme na jednej vlne. Fediho tennis je nadherny, zazitok. Mimochodom, ako som predpokladal, zapas so Zverevom zvladol, prave dohrali. Fedi hral dobre, aj ked boli nejake zbytocne chyby.Mam pocit, ze niekedy ho zvazuje pocit zodpovednosti, alebo inak povedane tlak. Ked prehra Nadal, nic sa nestane. Ked prehra Fedi, zivo sa o tom diskutuje. Nie je to jednoduche.
Este na zaver otázka pre Teba?? Hm, Simon je pekny chlap?? To fakt? Lebo ja ho mam zaradeneho tam kde Nadala, volne pobiehajuce tenisove opice. Pre mna je fesak Fedi /postava, rozum,cit,usmev, spravanie/ a aj zlost niekedy,primerane, to patri ku sportovcovi. Nechcem ta urazit,live som ho nevidel!!
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je velmi elegantní tenisově i postavou. K Nadalovi: když hraje, mám pocit, že "skládá uhlí", ale na to si člověk zvykne, je to prostě jeho styl. Horší jsou ty jeho tenisové "mezihry", to neustálé otírání rukou snad po každém úderu, až po to nechutné vytahování trenek. Buď má nějaký psychický problém, anebo tím chce znechutit soupeře, ale to snad nemá zapotřebí jako momentální tenisová jednička, nebo ano?
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalove chovanie je fakt zvlastne. Ja som sa ho pokusil raz v diskusii "rozanalyzovat" a asi traja diskuteri, Nadalovi fanuskovia,to psychicky neuniesli. Podla mna si trochu pomaha nejakymi praskami, a tiez si myslim, ze ma nejaky problem o ktorom vie len on. Jeho mentalna a vzdelanostna výbava/a tym nemyslim vyssie vzdelanie/je podla mna biedna. Jeho tenisovy koniec bude prenho peklo. Peniaze sice ma, ale slava pominie, pridu ini. Jedine, zeby jeho stryko, opat nieco vymyslel. K voli uspechu z neho urobil lavaka. Neskor mozno transfestitu, aby to opat sypalo bubaky.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěléé:)
Reagovat
smazaný uživatel
Inak... Federer má na tomto obrázku takú zlaťunkú tvár, že? =))
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD To mas uplnu pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Len tak ďalej! -_*
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist