Federer: Pro tenis je dobře, že je Djokovič jedničkou

5. 7. 2011, 21:04
Aktuality 16
Nástup wimbledonského vítěze Novaka Djokoviče na trůn je přínosem pro tenis. Před utkáním Davisova poháru to řekl někdejší první hráč světa a vítěz šestnácti grandslamových titulů Roger Federer.
Roger Federer

"Za ten ohromující start letošní sezony si zaslouží být jedničkou," ocenil Federer skvělou bilanci Srba. Djokovič vyhrál 48 z 49 zápasů, triumfoval díky tomu mimo jiné na Australian Open, v neděli poprvé i ve Wimbledonu a o den později se poprvé stal světovou jedničkou.

"Je dobře pro tenis, že k tomu došlo," doplnil Federer, který Djokovičovi v semifinále Roland Garros uštědřil jeho jedinou letošní porážku.

Devětadvacetiletý Federer, šestinásobný vítěz na trávě v All England Clubu, letos prohrál v Londýně už ve čtvrtfinále s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou.

Na finále mezi Djokovičem a obhájcem titulu Rafaelem Nadalem ze Španělska, které ovládl Srb ve čtyřech setech, se Federer nedíval. "Bohužel, nemohl jsem to sledovat, ale bezpochyby se hrálo na velmi vysoké úrovni," řekl Švýcar.

ČTK, Adam Bárta

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ale sa ten Federer bojí, žeby ho ten Nadal predbehol, je ten rád, že je tu niekto kto ho môže spomaliť ...
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Tobě se Roger nezavděčí nikdy, že, Nadalovče?
Reagovat
Pe3k
Je to dobré ve všem. Soupeření mezi Federerem a Nadalem přitáhlo k tenisu spoutu lidí a ted navíc je někdo další kdo je dokáže porážet. Pro tenis je to jen dobře.

Nadal se vrátil na post světové dvojky, kde patří a jestli jste si ve své zabedněnosti nevšimli, Federer Nadalovi spíše pomáhal k zisku titulů než že by mu nějak škodil.
Reagovat
smazaný uživatel
Inteligence sama, že??
Reagovat
smazaný uživatel
armstrong:Vždyť má pravdu. Federer nechce přijít o rekordy (což je ovšem pochopitelné já bych o ně taky nechtěl přijít)

Pe3k:jo to je taky pravda, ale neřek bych, že to Federer myslel z tohoto důvodu.

Holy:od tebe to fakt sedí. Podle tvých komentářů ve kterých jen demonstruješ svou nenávist vůči Nadalovi bych řek, že máš tak maximálně IQ padajícího flusu.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem. Už jste viděli nominaci Švédů na DC? To jestli na ně nalítne Djokovič, tak to bude hodně vtipný. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidel som ale ak naoazj nehra Soderling, tak je jasne, ze SWE team v QF DC je asi to najslabsie co moze byt a sa divim Nolemu, ze tam ide- ako neviem na jeho mieste by som sa zregeneroval na druhu cast sezony, Tipsy a Viktor nebudu mat problem rozstrielat tento ,,super,, SWE team
Reagovat
smazaný uživatel
Ryderstedt (297.),Eleskovic (355.)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tych by mohol dat aj Marko Djokovic ale neni nominovany:D
Reagovat
Teo
Roger je Pán a sleduje už jen svoje vlastní zápasy:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Sleduje jen ty, které hraje.

Pak se není čemu divit, že je občas mimo realitu ....
Reagovat
spaniel
Jasné experti...kdybyste hráli tenis x hodin denně od svých 5ti let, určitě byste ve volném čase sledovali tenis. Navíc těžko by ho něčím překvapili.
Reagovat
a.magerova
když hrál Federer finále FO se Soderlingem, taky tenkrát řekl Rafa, že byl na golfu a viděl jen poslední 3 míčky, takže bych v tom nic nehledala !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Muzes mi rict jedinej duvod, proc by se na to mel koukat? Ja si myslim, ze si spis chce od tenisu odpocinout.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Jako myslim, že má důležitější věci na práci ve svém volném čase, než doma dřepět u televize a koukat na tenis.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist