Federer posedmé dobyl turnaj v Dubaji, ve finále přehrál jedničku Djokoviče

28. 2. 2015, 17:40
Aktuality 348
ATP DUBAJ - Roger Federer posedmé v kariéře vyhrál turnaj v Dubaji. Švýcar dnes ve finálovém klání porazil světovou jedničku Novaka Djokoviče 6-3 7-5. Švýcar slaví už 84. titul ve dvouhře a dnes také překonal hranici 9000 es, což se mu povedlo jako čtvrtému tenistovi v historii.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer si po nečekaném vyřazení ve 3. kole Australian Open dopřál dlouhou pauzu, věnoval se rodině, svým čtyřem dětem a na kurty se znovu vrátil až tento týden v Dubaji, kde v minulosti už šestkrát triumfoval. Z Dubaje odjel jako šampion v letech 2003-05, 2007, 2012 a 2014, kdy porazil v posledním zápase Tomáše Berdycha

Ani letošní ročník nebyl výjimkou a Federer tu znovu předváděl výborné výkony. Cestou do finále neztratil ani jeden set a v dnešním finálovém klání narazil na svého asi největšího soka současné doby - světovou jedničku Novaka Djokoviče. Oba tenisoví velikáni sehráli ve finále už 37. vzájemný zápas.

Federer v úvodu finále odvrátil dva brejkboly, v osmém gamu pak poprvé sám prolomil Djokovičův servis a v následující hře bez problémů dopodával set k vítězství. Získal jej za 37 minut hry poměrem 6-3.

Statistiky zápasu
Djokovič - Federer
1
esa 11
2 dvojchyby 1
63 % úsp. 1. podání 65 %
19
winnery 37
22
nevyn. chyby 35
3/6
hra na síti 9/21
0/7
brejkboly 2/2
čas: 84 minut

Ve druhém dějství se na rychlém dubajském kurtu odehrál vyrovnaný souboj. V osmé hře měl vedoucí muž žebříčku ATP znovu dvě brejkové příležitosti, ani jednu ale nevyužil. Za stavu 5-4 měl pak Djokovič dokonce i dva setboly, jenže Federer game ze stavu 15-40 zachránil a dorovnal na 5-5. Posilněn odvrácením dvou setbolů si pak sám podruhé v utkání vyšlápl na servis Djokoviče a v následující hře si vypracoval dva mečboly. První ještě neproměnil, při druhém už ale nezaváhal a utkání po hodině a 24 minutách hry ukončil.

Proti aktuální světové jedničce nastřílel třiatřicetiletý Švýcar ve finálovém klání celkem 11 es a pokořil tak už metu 9000 es! To se před ním na okruhu ATP podařilo jen Goranu Ivaniševičovi, Ivo Karlovičovi a Andymu Roddickovi.

"Je těžké vymyslet na něj nějakou taktiku, protože už jsme proti sobě sehráli strašně moc zápasů. Podvedlo se mi ale v závěru otočit dva gamy, což mě povzbudilo. Vždy, když to bylo potřeba, jsem trefil první servis, což byl asi klíč k vítězství. Jsem šťastný, jakým způsobem jsem zápas zvládl," řekl Federer po zápase na kurtu.

"V prvním setu jsem byl lepší, ale ve druhém už to bylo dost vyrovnané. Možná bych i řekl, že ve druhém byl lepší Novak, ale já zvládnul lépe koncovku."

"Mám moc rád zápasy s Novakem, protože je úžasné sledovat to, jaký hráč se z něj postupem času stal. Hraje opravdu skvěle a naše zápasy jsou vždy velké a vzrušující! Mám to moc rád, protože v tom je kouzlo tenisu. Kvůli takovým zápasům stojí za to hrát!"

"Novak se za ty roky stal jedním z nejlepších hráčů na světě. Je opravdu radost proti němu hrát, i když je to nesmírně náročné, protože má neuvěřitelný cit pro míč a zahraje téměř cokoli," dodal na adresu Srba Federer.

"Očekával jsem od Rogera takovou hru," řekl po utkání poražený Djokovič. "Čekal jsem, že bude hru variovat, měnit rytmus a chodit k síti. Podmínky tady v Dubaji mu sedí a může na nich ukázat to, co mu jde nejlépe. Miluje zdejší kurty a moc dobře je zná. Byl jsem si toho vědom, ale bojoval jsem až do konce."

"Bylo to náročné utkání. Roger neudělal moc chyb a často mě dostával pod tlak. Já jsem se snažil, ale on byl vždy dobře připravený a zahrál velmi dobře. Byl prostě lepší. I tak to byl ale skvělý zápas," hodnotil utkání Srb.

"Celkově to byl povedený týden, finále je výborný výsledek. Odehrál jsem tu dobré zápasy, takže si nemůžu stěžovat, naopak. Teď mě čeká Davis Cup a pak samozřejmě velké turnaje v Americe, na které se moc těším. Myslím, že jsem dobře připravený a namotivovaný a v Indian Wells i v Miami se pokusím uhrát co nejlepší výsledky. Cítím se opravdu skvěle a budu spokojený, když si udržím podobnou úroveň," dodal Djokovič.

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2.503.810 dolarů):
Dvouhra - finále:
Federer (2-Švýc.) - Djokovič (1-Srb.) 6-3 7-5

 

Komentáře

348
Přidat komentář
spaniel
Monaco zatim hraje moc dobre, nejlíp co jsem ho kdy viděl. Hral skvěle i s Almagrem, ale proti Nadalovi jsem čekal jeho standard. Treba to nakonec bude vyrovnaný a zajímavý zapas.
Reagovat
spaniel
Jsem ho prechvalil. Hnusny tenis plný chyb a Monaco hrůza. Těžko to nazvat proverkou.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak lidi, je to jen zapas. Radsi uvidim porazky na nizsim turnaji nez na tech vyssich. I Fedexe porazeli, tehdy.. proste se stane, ze jednicku nekdo porazi. To by prece mohli zebricek zrusit. Vy jste jak retardi. Nekdo onanuje nad vytezstvim, div mu neupadne ruka.. nekdo si pocla na to velke..

zapas to by pekny.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Pe3k
Krása. Taky je fajn, že ho zahrál zrovna proti Djokovicovi, současné světové jedničce?
Reagovat
Pe3k
https://www.youtube.com/watch?v=M6IvV2d720I

Zde si můžete vychutnat jak třiatřicetiletý tenisový král postupovat tímto turnajem a všechny soupeř zdolal 2:0, včetně Djokovice.
Reagovat
Frick
Vysvětlí mi někdo, co dělal na Futures, na kterym ani nebyl schopen postoupit do finále?!
Reagovat
Frick
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/men%27s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100033766

Bože, tak ona to byla dokonce jen 10.000

Turnajová dvojka o 127 míst pod nim....
Reagovat
Frick
Nebyly nějaký genderový studie, že tenisový fanoušci sledují více tenis "svého" či opačného pohlaví?

Tedy přepokládám, že jak ATP, tak i WTA sledují ve většině muži. Teď mi jde o to, zda ten poměr muži x ženy je pro ženy příznivější v ATP či WTA.
Reagovat
Rafaeoli25
For R_F: Tady máš výpis mýho tp mailu za poslední rok ty šašku..a hlavně mi neříkej, že jsem tak důmyslnej nebo zmagořenej, že jsem si už loni v létě psal vzkazy z duplikátu, abych ti to za rok moh ukázat..

Seznam doručených vzkazů

Uživatelské jméno

Předmět

Datum

Akce

Nikkki

RE: RE: Rafa:-)
07.07.2014 11:11.27 [odebrat]

Nikkki

Rafa:-)
07.07.2014 10:18.28 [odebrat]

Pete_Sampras

Nejlepší tenistka historie
18.06.2014 18:06.02 [odebrat]

spaniel

RE: RE: RE: RE: RE: RE: :)
02.06.2014 15:44.38 [odebrat]

spaniel

RE: RE: RE: RE: :)
02.06.2014 15:11.42 [odebrat]

spaniel

RE: RE: :)
02.06.2014 15:03.39 [odebrat]

spaniel

:)
01.06.2014 22:09.16 [odebrat]

Rafa_King.of.clay

RE: RE: Serva
12.05.2014 14:21.03 [odebrat]

Rafa_King.of.clay

Serva
12.05.2014 11:49.02 [odebrat]
Reagovat
Rafaeoli25
Nejsem ani Nikki, ani roger44, to ať si s tebou ale vyřídí oni, já do toho zasahovat nebudu.
Reagovat
Roger_Federer
:) ;)...jo
Reagovat
Rafaeoli25
A nejsem ani kanaďan, ano, rafaholic a Marty jsem, to jsem přiznal už dávno..
Reagovat
r.Fever
kámo, keď si priznáš, že máš 3 rôzne nicky, akákoľvek kredibilita pri ďalších výrokoch o ďalších nickoch je v pomyselnej žumpe, pretože ti neverí ani strýček Toni :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já už nevim jaký jiný důkazy mám předkládat než je výpis z mailu.
Reagovat
spaniel
Mohu potvrdit, ze zprávy odeme sedí. Ale ten výpis by i tak vyřadil pouze Nikki. Ne kanadana ani roger44.
Reagovat
Rafaeoli25
A já snad můžu za to, že oni mi nenapsali taky do zpráv, že napsala jen ona?
Reagovat
Rafaeoli25
A další důkaz..R_F tady píše, že roger44 je narychlo vytvořený nick což je blbost, protože nový registrace nejsou povolený, takže se toho na mojí hlavu snáší zatraceně moc a to už se mi nelíbí, když vim, že jsem v právu..
Reagovat
Roger_Federer
ten nuck si mohl mit zalozeny rok, staci se obcad prihlasit aby byl zivej...
psat si zacal dnes.Styl je tvuj.
Reagovat
Rafaeoli25
Ty si fakt myslíš, že si tvořim desítky nicků do zásoby? Nezlob se, ale to je směšný, ty už napadáš kdekoho, kdo je novej a nedejbože podporuje Rafu, vzpomínám si, jaks tu před pár měsíci napadal Nikkki a zaručeně si tvrdil, že jsem to já a vymluvit si to nedáš, takže má smysl se o tom vůbec dohadovat? Ještě jsi zapomněl na Rafu21, to jsem taky určitě já, jak jinak..
Reagovat
Roger_Federer
Hele v podstate je to jedno, ja se tomu smeju, protoze mi unika smysmysl.Vychazim z toho, ze doticne nicky maji stejne slovni obraty, myslenkove podobne prizpevky ,zdrobneliny a vsechny samozdrejme velmi podporuji rafu, stylove stejne jako rafaeoli25 v minulosti.
Reagovat
Rafaeoli25
Nejsem taky Fandina? Prej slovní obraty, to můžu taky nakrásně o spoustě nicků říct, že jejich vyjadřování je podobný, já tu ale nikoho nepitvám, protože je mi to jedno, i kdyby tu měl někdo sto nicků a adoroval Rogera do nebes tak mi to bude fuk.
Reagovat
spaniel
Nepřiznal si to, byl si usvědčen. Zapiral si do poslední chvíle. A vůbec, proč to vůbec děláš?
Reagovat
Cico93
King of clay!!! Kto to?;--))
Reagovat
Roger_Federer
Tak Rafaeoli to dneska dovedl k dokonalosti:)

rano nick kanadanbezhokejky, kousek dole mluvi jako zena Nikkii,
a narychlo zalozil nick roger44 pod kterym se snazi usmirit fans rogera a rafy..
tohle uz chce psichiatra
Reagovat
Roger_Federer
ty si vazne ubozak.
Reagovat
Fandina
Víš co by mě zajímalo? Proč ti tak vadí, že má někdo tři nicky? Nemusíš odpovídat, jen si uvědom, kdo vypadá divně. Jestli ten, kdo o tom píše, nebo ten, kdo to dělá. Děkuji za odpověď.
Reagovat
Roger_Federer
jsi dement? Proc na me reagujes? zase...
Reagovat
Fandina
Reaguji na neslušného člověka, který se neumí chovat. Co ti je do toho, kolik tady kdo má nicků. Neni to tvoje věc.
Reagovat
Roger_Federer
ty opravdu dement?.Cvicena opice ma vetsi cit k pochopeni nez ty?duchodkyne.Uz na me opravdu nereaguj.
Reagovat
Fandina
Nemám zájem se s tebou bavit vůbec. A nikdy jsem ho neměla. Nejsi totiž dostatečně slušný na komunikaci s tebou. I teď odpovídáš neslušně. To ty jsi začal o mě před časem psát urážlivé věci. Nikdo si to nenechá líbit.
Reagovat
Fandina
o mně ... oprava
Reagovat
spaniel
To je logika ala dement. Nekdo neco ukradne, kdo je horsi, ten co to dela nebo ten co o tom pise?
Reagovat
Fandina
Tady někdo něco takového psal? Kde čteš o kradení. To, že je každého věcí, kolik má niků ví každý. Jen hlupák se tomu diví.
Reagovat
Roger_Federer
jsi vubec normalni?..a naco a proc ma mit jeden clovek 8nicku?
Chodime sem snad diskutovat o tenise a kazdy sam za sebe..Sve nazory.KK cemu je potrebne mit 3-vice niku?.Muzes to logicky obhajit prosim te?
Reagovat
Fandina
Co chceš obhajovat na faktu, že nikde není psáno, že nějaký člověk může mít x nicků. Chápeš to vůbec? Každý může mít víc nicků, opakuji kolik chce.
Reagovat
Rafaeoli25
Se asi strefuješ do nepravýho když jsou nový registrace zablokovaný, zkouším to neustále a žádnej novej nick bohužel založit nemůžu ač by rád, kvůli tobě ty blbe :D
Reagovat
Roger_Federer
jj..a ciste nahodou ses tady zrovna ted obevil..;).
Uz jsem ti psal, ze zrobnelinu Rogi tady nikdo jiny nepouziva, jenom ty.
Nejsi normalni.
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, já zakládám nový nicky i když to nejde, jestli tu někdo neni normální tak ty. A já to tu průběžně sleduju, jen sem furt nepíšu, ale kvůli blbci jako ty prostě někdy vyjímku udělám, to si neodpustim jednou za čásek :)
Reagovat
Roger_Federer
:)...:)...:).
Reagovat
Rafaeoli25
Stihomam a další psychický poruchy se dají léčit, měl bys to zkusit než bude pozdě :)
Reagovat
Amputace
Co se týče diskuze níže, tak tady naprosto souhlasím se spanielem a divím se každému, kdo jeho naprosto věcné argumentaci odporuje, ba úplně překrucuje, co spaniel píše. Je přece naprosto jasné, že kdo je sledovanější, tím pádem lépe sponzorovaný, měl by mít i vyšší plat, co na tom komu není jasného? Až například finále ženského Wimbledonu dosáhne prestiže mužského finále Wimbledonu, nechť dostanou obě pohlaví shodné peníze, ale nechápu, proč by tomu do té doby mělo být naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona je otázka kdo je sledovanější a sponzorovanější, Serena a Šarapová jsou na tom podobně jako nejlepší chlapi.
Reagovat
spaniel
Nejsou ani na polovině.
Reagovat
smazaný uživatel
este som sa k diskusii dole nedostal,tak len tak na rychlo,zeny si pozriem v biatlone,alpskom lyzovani,rychlokorculovani a prave v tenise,zbytok nech sa na mna damy nehnevaju pre mna nic moc-este som zabudol atletiku-to ze na GS su rovnake prize money,ide o sledovanost nie kto odohra viac setov,na druhej strane si osobne myslim,ze muzsky tenis ma omnoho vacsiu sledovanost a dokonca aj prestiz ako zensky,hlavny moj argument je ten,ze na okruhu ATP sa toci viac penazi ako vo WTA,z toho vypliva vyssia sledovanost atd.,kedze nikto im tie peniaze zadarmo neda
Reagovat
spaniel
Dik. Občas je důležité utvrdit se v tom, ze mam jeste zdravý rozum, někdy tady člověk v te směsi pseudoargumentu uz pochybuje.
Reagovat
rod_laver
Problém je, že spousta lidí nemá vůbec byznys myšlení a naopak jako správný sluníčkový člověk mají sociální a genderové myšlení. Jenže sport vrcholový sport o byznysu je. Já se rád na ženský sport podívám, ale obecně sledovanost je nižší, točí se v tom menší peníze, a proto i odměny jsou menší a prize money by taky být měly. Jinak je to dotování ženského tenisu mužským.
Reagovat
VlS
Rode, a jak??mimo GS má WTA své turnaje a ATP taky svoje, TV práva prodávaji každej samostatně. Že nevěříš tomu, že ATP pošle prachy WTA. Podle mě je to věc těch, kteří to platí.
Reagovat
smazaný uživatel
ved tenistom ide prave o GS,kde sa vidia financne znevyhodnovani oproti tenistkam,vo WTA ci ATP nech si kazdy zaraba na co ma
Reagovat
Padme
Ženský tenis ani žádný jiný ženský sport nebude nikdy na takové úrovni jako mužský. Může za to lidská biologie a hormony. Dle toho by ženy neměly dělat žádný sport a jenom rodit, protože to zas neumí chlapi...
Reagovat
spaniel
Teď nevim jak to myslis, ale toto si rozhodne nemyslím (aby bylo jasno).
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak, sexismus nesnáším... ženy hezky do jeskyně, chlapci na lov, a je to vyřešeno.
Reagovat
Padme
Někdo dole psal, že ženský tenis nemá úroveň... tak mě to vcelku pobavilo. Myslela jsem to samozřejmě ironicky.
Reagovat
spaniel
Kdo to psal?
Reagovat
Padme
Tys to tam psal... :D
Reagovat
Padme
"Ale rozhodne tvrdim, ze mužský tenis je o hodne kvalitnější nez zensky."
Reagovat
spaniel
Ano. A kde tam vidíš "ženský tenis nema úroveň"??? N I K D E ! Nechápu takové pokroucene interpretace a vkládání do úst něčeho, co jsem nenapsal.

Naopak píšu:
"se dostal zensky tenis na vysokou uroven."
"Ale i tak se radeji podívám na zensky tenis nez skoro na jakýkoliv jiny sport s par výjimkami"
"To ale muze byt dane kvalitou současného českého ženského tenisu."
"Osobne si myslim, ze co se tyka kvality, tak je z ženských sportu na uplne špici."
Reagovat
Padme
Já jsem nahoře psala, že porovnávat hodnotu = kvalitu = úroveň (pro mě synonyma v tomto významu) ženského a mužského sportu je nesmysl.
Reagovat
spaniel
A? Proto si vymýšlíš co jsem napsal?
Reagovat
Padme
hele v klidu, nikde jsem nepsala, že reaguji jen na tebe... ty ses ptal, kdo co přesně psal...
Reagovat
spaniel
A tys napsala ze jsem to napsal ja, coz je lež.
Reagovat
Padme
Hned pod to jsem dala citaci toho, co jsi psal... tak nechápu, kde je problém.
Reagovat
spaniel
Ze ta citace je uplne jina, nez to cos napsala.
Reagovat
spaniel
O nic jine nejde. Kdyz citujes, tak presne. Protoze jsem to myslel jinak, nez si to ty napsala a nechci, aby pak nekdo za mesic tvrdil, ze jsem neco takove tvrdil. O nic jine mne nejde. Samozrejme porovnavat mužský a zensky sport nejde, ale odměny se daji probírat.
Reagovat
Padme
však já myslím, že jsme se na tom vcelku shodli :) Nepsala jsem to dole, protože to byla reakce, tak celkově a rozhodně ne proto, že bych se chtěla pouštet do tebe. Jsem musela dohledávat, co přesně kdo psal... Takže rozhodně sorry, nechtěla jsem tě nějak osočovat.
Reagovat
spaniel
Ok :)
Reagovat
Fandina
Já si osobně myslím, že když se na GS dohodlo, že budou stejné odměny, tak ať jsou. Pokud ten, kdo peníze dává se takhle rozhodl, tak je to jeho věc. Všechno je věc dohody.
Reagovat
smazaný uživatel
Rovnost odměn ve sportu je k diskusi, ale je to věc pořadatelů, daleko víc mě štve, že nejsou stejné odměny za stejnou práci pro muže a ženy v normálních pracích.
Reagovat
Fandina
Vždycky je to ale věc toho, kdo platí. Jak na turnajích, tak ve společnosti.
Reagovat
Pe3k
Gratulace Rogerovi. Gigin měl pravdu, Roger ve dvou :) Vyhrála i Lucka a já jsem taky vyhrál turnaj, byl to veleúspěšný den. Je neuvěřitelné, co Federer i v necelých 34 letech předvádí na kurtu. když to srovnám s o 5 roků mladším Nadalem, který musí jezdit na chalangery, aby něco vůbec vyhrál, tak nechápu o čem se tady celé ty roky přeme. Federer je prostě nejlepší tenista v historii.

Forehand tipoval vítězství Novaka ve dvou setech a opak se stal pravdou. Federer kraluje a neexistují pro něj žádné hranice. Porazit takhle jasně světovou jedničku v těchto letech dokáže jedině on. Gratulace a respekt Rogerovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokracuj please....
Reagovat
smazaný uživatel
Co to prosím tě plkáš? Rogi je i pro mě lepší, Nadal ale o moc nezaostává, je to taky borec jak hrom. Teď byl zraněnej, tak se vrací a to chce vždycky nějakej čas. A na jaký chalengery jezdí když to není pro top10 povolený? Plkáš nesmysly.
Reagovat
Amputace
Mluvíš o 250 jako o challengerech, zato o nemnoho více významné 500 píšeš způsobem, jako by šlo o pátý GS. Ok, to bych ještě bral jako popichování, ovšem co už zavání těžkou demagogií, že v této své (milostné?) ódě na Rogera jaksi opomíjíš dodat, jak uspěl na nejdůležitějším turnaji dosavadního průběhu sezóny: tedy na Australian Open. I po zranění a operaci se navrátivší Nadal tam dokázal dojít dále. To už ti ale zřejmě tolik důležité nepřipadá. Důležité je, že dokázal porazit světovou jedničku na turnaji, který patří k nejúspěšnějším v jeho kariéře.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to primitivní reakce, Nadal vyhrál loni Paříž a pak prostě přišla jedna smůla za druhou, tak to beru i když fandim Rogimu. Je to stejně primitivní jako když v roce 2013 po každý další porážce kdekdo odepisoval Rogera, situace obou v poslední době není jednoduchá, postihují je problémy, to ale neznamená, že nad tím či oním má kdokoli právo dělat kříž.
Reagovat
Pe3k
No asi budeš souhlasit, že jde hlavně o obsazení turnaje. Dubaj je každoročně obsazený těmi nejlepšími až na Nadala, který ví, že by tam neměl šanci tak raději hraje na turnaji kde nemusí hrát s nikým v top 50...

Roger prohrál se Sepim, který hrál famozně. Na tom nic není a nevím proč bych to měl tady zmiňovat. Btw. Nadal utekl hrobníkovi z lopaty už ve druhém kole musel hrát pětiseťák a pak dostal kanára od Berdycha...Opravdu to chceš srovnávat s Federerem, který porazil světovou jedničku 2:0?
Reagovat
Amputace
Já srovnávám Dubaj s AO a Federerovy výsledky tam - ano. Tedy srovnávám významné s bezvýznamným. Ty napíšeš "výborně hrajícím Seppim", protože Federera vypráskal, ale o špatné obsazenosti v Buenos Aires však nepřestáváš vykřikovat a z hráčů jako Berlocq děláš naprosté nuly bez ohledu na to, jak hráli. Berlocq hrál například včera rovněž velmi dobře. O co mi ale především šlo, že na nejdůležitějším podniku dosavadní sezony Federer naprosto vyhořel a zaznamenal svůj historicky nejhorší výsledek na AO, naproti tomu Nadal došel "alespoň" do čtvrtfinále, což mi po těch problémech, co měl a co odehrál během půlroku sedm zápasů a dvě exhibice, přijde jako velice slušné. Ty přesto ale vytáhneš, že mohl vyletět už ve druhém kole. No - a vyletěl? Stejně tak mohu napsat, že při Rogerově cestě za svým posledním GS titulem mohl vyletět už ve třetím kole, přičemž prohrával dokonce už 0:2 na sety. Mění to na výsledku něco?
Reagovat
Pe3k
Napsat, že Dubaj je bezvýznamný turnaj může napsat jen totální ignorant. Na tomto turnaji startovali 3 nejlepší hráči této planety! Seppi hrál úžasně, trpíš dost velkou desiluzí, pokud si myslíš opak. Jen si pust highlights. Roger mohl vyletět s Frantíkem, ale otočil to a na cestě porazil světovou jedničku Djokovice a ve finále Murrayho, který je považován za nejlepšího travaře (pokud si odmyslíš Federera). Nadal otočil zápas, ale pak prohrál s Berdychem a dostal od něj dokonce kanára.
Reagovat
Amputace
Ve srovnání s AO je to turnaj jistě bezvýznamný. Podívej se například, jak hrál Murray na AO a v Dubaji. Myslíš, že oběma turnajům přikládá obdobný význam? Obsazení turnaje ještě není všechno. I třeba Monte Carlo (a to je tisícovka) bývá dobře obsazené, ale neřekl bych, že hráči tam nechávají úplné maximum. Daleko prestižnější je vyhrát Madrid nebo Řím. Tady to samé. Kdo si za dva roky vzpomene, že Federer porazil Djokoviče ve finále Dubaje? Asi málokdo krom fanoušků těch dvou hráčů.

Chápeš ty vůbec, co píšu? Ty tady na jednu stranu vynášíš Seppiho, jak hrál úžasně, abys v jiné diskuzi Berlocqa degradoval na úroveň hráče challengeru a naprostého noname. Viděl jsi včera, jak hrál Berlocq? Pokud ne, pusť si highlihgts.
Reagovat
Pe3k
No nevím, kdyby jsi byl tenista a vyhrál Dubaj, asi by sis nemyslel, že je to bezvýznamný turnaj. Naopak, uvažuje se o tom, že z něj udělají 1000. Právě obsazení turnaje z něj dělá důležitý turnaj. O Dubaji by jsi slyšel, ať by se tam stalo cokoliv, na rozdíl od takového Buenos Aires. Těžko se to hodnotí, ale podle mě je to takhle. Řím, pak MC až pak Madrid.

Btw. jasně Berlcoq hrál tak dobře, že neproměnil 5 nebo 6 setbolů :D a pak už zahrál jen dva gemy :D
Reagovat
Amputace
A viděl jsi, jak zahrál v tom tie-breaku Nadal? Tvá logika je opravdu prazvláštní (nevím, jestli schválně trolluješ, nebo jsi zkrátka tak prostinký). Budeme znevažovat například Djokovičovo vítězství nad Federerem US2011, protože Federer neproměnil matchbally při vlastním servisu?
Reagovat
Pe3k
Jo? A kolik dal nadal winerů? Nebyly to spíše nevynucené chyby soupeře, který byl nervozní?
Reagovat
Amputace
A nedonutil ho k těm chybám svojí hrou třeba Nadal?
Reagovat
Pe3k
Pokud by ho donutil, pak by to nebyly nevynucené chyby.
Reagovat
Rafaeoli25
Říkáš, že by tam Rafa neměl šanci..a jak je teda možný, že to tam vyhrál?
Reagovat
spaniel
Tehdy mel trochu jinou formu, že áno. Vždyť se teď snaží dostat do formy na antuce. Myslim si ze kazdy soudný Nadalovec by s tím souhlasil. Mimochodem je fakt, ze Berlocq ten TB projel svojimi chybami. Mel spoustu SP, některé odvrátil skvěle Nadal sam, ale minimálně jeden zazdil Berlocq kdyz na síti naivně nahrál Nadalovi.
Reagovat
Amputace
Tyhle úhly pohledu opravdu nemám rád: ano, Berlocq za stavu 6:1 v tie-breaku udělal několik zbytečných chyb, zvláště se zbytečně vyházel při servisu Nadala, stejně tak ale Nadal svými chybami stav 6:1 vůbec umožnil. To je vždy třeba dodat.
Reagovat
spaniel
Naskok si nezískal jen díky chybám. Začal opravdu dobre. A ano, da se na to dívat i tak, šle ten jeden konkrétní míček by využil i rekreační hráč. To byla neskutečna minela. Nadal se pak rozehral, poslední gemy hral hodne dobre, takze by nejspíš otočil.
Reagovat
Amputace
Stejně jako nejen díky chybám Nadal ty setbally odvrátil. V tomhle si mohou oba podat ruce. Navíc i Nadal měl v tom setu spoustu šancí, avšak trestuhodně je neproměnil.
Reagovat
spaniel
O to nejde. Vždyť jsem napsal, ze spoustu jich odvrátil sam. Ale ta jedna konkrétní chyba byla proste neskutečná. To nic neubira na te otočce, patři to k tenisu a pokud je schopny takovou chybu udělat, zaslouží si ten výsledek.
Reagovat
Amputace
Já nevím teď, jakou myslíš. Mně se zase jako první vybaví na Nadalova při stavu TB 3:1, kdy neprohodil jasný míč.
Reagovat
spaniel
Bylo to napravo u sítě. Kratší míč, Nadal ho doběhl a dal kratas, ale špatný. Berlocq to doběhl v pohodě, Nadal stal hned před nim a on místo aby peckou z bekhendu ukončil, tak to jemně nahodil po lajne a Nadal dal snadný forhendovy volej křížem.
Reagovat
Amputace
Monte Carlu hodně ubližuje to, že není povinný, tenisty tolik nemotivuje ten turnaj vyhrávat.

Psal jsem, že ve SROVNÁNÍ s AO je Dubaj bezvýznamný turnaj, což samozřejmě je. Stejně tak je Dubaj bezvýznamný turnaj v kontextu Federerových úspěchů. Před nějakými šesti lety, kdy Federer běžně vyhrával pět šest turnajů ročně, by ses na nějakou Dubají pravděpodobně ani nepozastavoval.

Ten příklad, že bych já, nebo kdejaký tenista dal kdovíco za vítězství v Dubaji, je samozřejmě úplně scestný a neříká nic o důležitosti toho turnaje. Spíš se zeptej, jak důležitý je ten turnaj pro Djokoviče, který vyhrál AO, a v Dubaji tedy zřejmě neměl takovou motivaci, jak si možná myslíš. S Buenos Aires Dubaj nesrovnávám, to je 250 a logicky tedy nebude tak dobře obsazená jako 500. Srovnávám to s Grand Slamem, na kterém letos Roger totálně vyhořel, ať už byl Seppi jakkoli dobrý. Prohrál, navíc nedostal zápas s ním ani do pěti setů. Je to jeden z jeho největších GS neúspěchů za poslední roky, na AO vůbec největší neúspěch v kariéře. V race žebříčku je za Wawrinkou, Ferrerem, Berdychem, Murrayem... a ty ho přesto označíš za Djokovičovu největší letošní konkurenci? Navíc teprve po dvou odehrátých měsících?
Reagovat
Pe3k
No Federer vyhrál 5 turnajů + DC loni, ve 33 letech...Že je bezvýznamný tvrdíš jen ty. Nevím jak je důležitý pro Noleho, nevidím mu do hlavy, ale určitě není nadšený z toho, že zase prohrál s Federerem se kterým měl i loni zápornou bilanci. Mluvíš tady o logice, tak proč pořád dokola srovnáváš Dubaj a AO? Roger totálně nevyhořel, prostě prohrál s někým, kdo hrál lépe.

Podle toho co píšeš, je Berdych Ferrer nebo Murray větší konkurence pro Djokovice než Federer. Dobrá tedy, opravdu by mě v této souvislosti zajímal názor Djokovice, protože ho Murray, Berdych nebo Ferrer nikdy neohrožovali, natož nesesadili z pozice světové jedničky (na rozdíl od Federera). Byl to právě Roger s kým se Novak přetlačoval o post světové jedničky na podzim. Nikdo jiný nebyl ani poblíž a na tom se nic nemění ani po nevydařeném AO (z Federerova pohledu). Neboj i v race se Roger posune nahoru. Je to čistě jen o nevydařeném AO a ty to bereš naprosto totalistikcy. Pokud bychom se takhle podívali na Nadala a brali v potaz jen jeno výsledky na Wimbledonu (zdaleka nejdůležitější turnaj na světě). pak by Nadal neměl být ani v žebříčku atp.
Reagovat
Amputace
Víš, co je to match-up? Jeden z vás, spaniel, tady o tom dost často psával. Federer má na Djoka větší zbraně než třeba Nadal, naopak Nadal má zase větší zbraně na Federera. Neříká to ale nic o tom, kdo z nich je lepší, potažmo kdo je jakou konkurencí. Pokud to bereš pouze tak, že Federer na Djoka umí, proto je jeho největší konkurencí, tak dobře, až ale znovu dostane nakládačku od Nadala, budeš se zase odvolávat na věk a na to, že prostě Federer na Nadala nikdy neuměl, což vlastně o ničem nevypovídá. A mimochodem: Murrray podle mě pro Djokoviče představuje ještě mnohem větší nebezpečí než Federer. Jeho letošní prohru v AO přisuzuji naprosto nepochopitelnému zkratu ve třetím setu, jinak měl v tom zápasu dost reálnou šanci vyhrát.

Naposledy ti opakuji, že Dubaj je BEZVÝZNAMNÁ VE SROVNÁNÍ S AO. Stejně jako Buenos Aires je bezvýznamné třeba ve srovnání s Římem.
Reagovat
Pe3k
Ano vím dobře co je to match-up. No Můra by měl představovat (v současné době) větší hrozbu, ale není tomu tak. Pokud myslíš, že hrozba je ten, co se mu povedl za poslední rok (jeden jediný turnaj), (který navíc ani nevyhrál), pak je mi líto tvých deduktivních schopností...Nevím proč pořád srovnáváš Dubaj a AO nebo kterýkoliv turnaj s jiným (Federer je stejně vyhrál všechny). Murray měl skrat na AO, pak v Dubaji. Kde ho bude mít příště? Andy nikdy neohrozil post světové jedničky, ať už jí byl v té chvíli kdokoliv...
Reagovat
Amputace
Dubaj a AO srovnávám proto, že na AO Federer naprosto vyhořel - tedy na tom nejdůležitějším turnaji, co se letos zatím hrál. Co z toho, že vyhrál Dubaj? Navíc já nevím, o jak dlouhém časovém horizontu se tady bavíme.
Reagovat
Pe3k
Jsi mimo. Federer měl za celý poslední rok o parník lepší výsledky než Murray, Berdych Ferrer, atd. Rogerovi se nepovedlo jen AO. Už raději nic nepiš, to se nedá ani číst.
Reagovat
Amputace
Takže se bavíme o celé předešlé sezóně? Tak to ano, minimálně v halové části byl zřejmě největší konkurencí Djokovičovi skutečně Federer, který měl loni prostě skvělou sezonu, podobně jako Agassi v roce 2003, kdy mu bylo tuším 33. A Murray byl loni dost mimo. Na základě ale letos předváděných výkonů si nemyslím, že to tak je i nadále, případně, že Federer největší konkurencí zůstane.
Reagovat
Roger_Federer
Z pohledu Federera povazujes za uspesny?
shodneme se ze nejvetsimi favoryty v Dubai byly po AO Djokovic s Murray?
Reagovat
Amputace
Přesně tak to celou dobu myslím.
Reagovat
Roger_Federer
Vsiml jsem si v posledni dobe, asi rok, ze hodne Vy (fanousci Rafy), jste strasne mic zacali operovat pouze z Granslemi..Uz ani masters (loni Roger vyhral 2), Vam nejsou dost dobre.
Prijde mi to opet hodne ucelove..
Samozdrejme nepopiram, ze Granslemi jsou nejvetsi a nejprestiznejsi turnaje v roce.Ale sezona je sezona a furt tvrdit "bezvyznamne turnaje" je demagogie..
Nejvetsi rozdil je podle me v tom , ze Roger uz nemusi, muze..jako vcera.Od roku 2013 uz malo kdo doufal v takovou sezonu 2014/15..Myslim, ze ted musi Rafa, je na vrcholu a jeho hlavni souper neni neporazitelny.
Z Vasich komentaru mi prijde, ze na 34 leteho Federera kladete vetsi naroky nez jeho vlastni fans..
Jinak ta 500 v Dubai je kazdy rok obsazene stejne dobre jako vetsina masters..A to o tom turnaji neco vypovida.
Reagovat
Amputace
Budu soudit až po IW a Miami, do té doby bych si letošní formou Federera tak jistý nebyl. Ale klidně si ten titul v Dubaji přeceňujte, jak chcete.

Proč bychom měli klást důraz jen na GS, když v počtu Masters Nadal dokonce překonává Federera? To nedává žádný smysl přece. Jo loňská sezona vyšla Federerovi a Nadalovi zase tolik ne, byť vyhrál GS, nic ale neříká, že letos to bude stejné. Mně šlo ale především o to, že soudit na tom základě, že když Federer porazil Djokoviče, automaticky to znamená, že je jeho největší konkurencí, je nesmysl. Navíc se ta výhra udála na 500 turnaji.
Reagovat
Roger_Federer
Ale me ted nejde o posouseni lonske sezony Federer-Nadal..Jde mi ciste oto co jsem napsal.Ucelovou bagatelizaci jeho vysledku.Ani ja si nemyslim, ze Roger zopakuje lonskou sezonu.
Reagovat
Amputace
A čím podle tebe účelově bagatelizuji jeho výsledky - z loňska? Naopak tvrdím, že loni měl skvělou sezonu. Bagatelizuji jeho letošní vítězství v Dubaji - a to navíc pouze v tom smyslu, že by na základě tohoto vítězství na 500 turnaji měl hned být považován za největší konkurenci Djokoviče.
Reagovat
Roger_Federer
nebavim se ted konkretne o tobe ale vseobecne a hlavne o Forehendovi.
Zajimala by jedna vec, pokud Federer dojde v IW do finala a tam padne z Djokovicem..zz tveho pohledu to byl je pronej uspesny nebo beuspesny vysledek.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapojil si sa do diskusie s Amputace, ktorý diskututoval s Petríkom a spomínaš to o čom sme diskutovali my dvaja..Mám pocit, že každá dvojica riešila niečo iné a mal by si oslovovať skor tých, ktorých sa to týka..

Amputace len spomínal, že ak má byť niekto niekomu najvacsou konkurenciou, asi netreba zabúdať na výsledok z AO, ktorý má najvacsiu váhu..
Reagovat
Roger_Federer
Muj prvni komentar v tomto vlakne byl urceny Amputaci, reagoval si na nej ale ty.K te konkurenci..a ktery hrac by mel byt tedy Novakovi nejvetsi konkurenci nez Federer na 2miste a posledni rok 2nejuspesnejsi hrac na okruhu..Rafa? to uz by i na tebe bylo mimo.
Reagovat
spaniel
Zda se mne ze řešíte každy neco jiné. Vítězství Federera v Dubaji je skvele, protože každy titul mu dodává sebevědomí. Top hraci musí vyhrávat menší turnaje, aby byli připraveni na ty vetsi. Tady to bylo jeste znasobene tím, ze porazil světovou jedničku, která je na hardu asi největší proverkou. To mu jistě pomůže v dalších turnajích. Samozřejmě AO byl neúspěch, ale jen naiva by od nej čekal úspěch na každém GS. Myslim ze reálné uz je jen dostat se daleko ve Wimbledonu a na US Open. AO a RG jsou na nej příliš vyčerpávající. Nemyslím ale, ze to byl důvod jeho prohry se Seppim. Vybral si slabší den a kredit Seppimu, ze podal výkon dostatečný k tomu, aby to urval. I tak to ale bylo tesne (Federer uhrál vic bodu, ale důležité bral Seppi). Kdyby ho porazil, mohl dojit daleko, každy zapas je jiný, ale tak je to u všech. Nadal je sice na turnaji se slabší ucasti, ale cíl ma stejný, nabrat rytmus a sebevědomí. Federer je na tom momentálně lépe, takze musí hrát s nejlepšími. Rafa se na to jeďte necítí a chce se nejdřív rozehrat na svém povrchu. Kdyby hral na hardu, mohlo by se stát, ze by se do toho vůbec nedostal.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozumne napísané..
Reagovat
Amputace
Letos je to podle mě třeba Murray nebo Berdych, kteří oba hráli na AO skvěle a chvílemi předváděli nejlepší tenis, co jsem od nich viděl. Wawrinka je rovněž velice stabilní: dva tituly a k tomu semifinále AO, velmi pěkné výsledky zatím. Pak také ve velice dobré formě se zdá být Ferrer, což podle mě naplno ukáže na antukových Masters, potažmo RG. A Rafa si myslím se brzy vrátí tam, kam patří a bude opět Djokovičovi tou největší možnou konkurencí.

Loni byl v určitých částech sezony zřejmě skutečně největší konkurencí Djokoviče Federer, ale to částečně i proto, že spoustu hráčů bylo totálně mimo formu: Murray, zranil se Nadal, neoslňovali ani Berdych nebo Ferrer. Letos jsem si takřka jistý, že to bude jiné.
Reagovat
spaniel
Murray, Berdych ani Ferret nejsou pro Djokovice konkurenci. Mozna Murray, ale jen na některých povrsich a musi byt v Top formě.
Reagovat
Amputace
Murray je schopen porazit Djokoviče na kterémkoli GS kromě RG. I na letošním AO byl až do toho zkratu za stavu 3:3 ve třetím setu lepším hráčem a rozhodně ukázal, že dokáže zadělat Novakovi na nemalé problémy i na jeho nejoblíbenějším GS.

Ano, Berdych či Ferrer nejsou taková hrozba bezprostředně pro Djokoviče, to však neznamená, že nevytváří silnou konkurenci. Bylo by to podobné, jako tvrdit, že Federer není silnou konkurencí pro Nadala, protože na něho Nadal prostě umí. Málokdo na Djokoviče vyloženě umí: napadá mě v podstatě pouze Federer, Murray a Wawrinka. Djokovič totiž není typem hráče, který by se nechal dlouhodobě porážet nějakým hráčem, a když už mu někdo dělá problémy, i tak to bývají mezi nimi velice vyrovnané bitvy - viz jeho zápasy s Wawrinkou.
Reagovat
spaniel
Nemyslím ze byl lepším hráčem. Bylo to vyrovnané a podle me hral Novak příšerně. Ale to je Murray, on mu vzdy vnutí svoji hru.

Jestli si myslis, ze Ferrer a Berdych jsou pro Djokovice konkurenci, tak uz nikdy nechci slyšet o slabé konkurenci Federera.
Reagovat
Amputace
Umí na ně, stejně jako Federer uměl na Roddicka nebo Safina. Navíc já jsem nic o slabé Federerově konkurenci nepsal, nanejvýš to, že Federer neměl v těch nejlepších letech obdobného rivala, jako má dnes Nadal v Djokovičovi. Ale nechce se mi o tom opravdu diskutovat znovu.
Reagovat
spaniel
Nesouhlasím ale ani mne se nechce :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalovci nikdy v týchto žabomyších RF vs RN vojnách nevyzdvihovali ani Masters 1000 ako meradlo, hoci ich má Rafa s prehľadom najviac a s touto štatistikou by sa dalo operovať.. Takže fakt, že predmet diskusie je zameraný čisto na GS mi príde logický..

Nie nadarmo Rod Laver kedysi povedal, že turnaje sa delia na Grandslamové a všetky ostatné..Grandslam je niečo ako Liga majstrov pre kluby, vsetky ostatné turnaje sú svojim sposobom "prípravné"..V podobnom duchu sa kedysi vyjadril aj Murray, keď začal vedome "vypúšťať" Masters so slovami, že vždy v nich dosiel ďaleko a potom pohorel na GS a keď sa koncentroval na GS, tak prišli najcennejšie vavríny..

Grandslamy sú smerodajné turnaje, na základy výsledkoch z nich sa určuje úspešnosť, či neúspešnosť sezóny špeciálne pre hráčov špičky..Je to najcennešia štatistika a tak to navždy zostane..A to je správne.
Reagovat
Roger_Federer
Ale pointa je v tom, ze jsi nove do sve argumentace, ucelove zacal bagatelizovat veskere vysledky 34leteho Federera a cely jeho podzim kariery hrnes, nutis, stahujes pouze a jenom na "nevysledky" na Gr.
Federer je cislo 2..Umi stale porazit cislo 1.
Me osobne to staci abych si udelal obrazek.
Ale ja jsem v klidu i na Rafu jednou dojdou roky po 30 a nejaka takova sezona 2013..
Reagovat
smazaný uživatel
Federer má 33..Ak sa chceš rozprávať o účelovosti a tendenčnosti, vysvetli mi, prečo pises, ze má 34, keď je dnes február a oslavuje v auguste..To znamená, že k 32. má rovnako ďaleko ako k 34..Ale nie o tom som chcel..

Nič nové nezahrňujem, o GS píšem dlhodobo a dlhodobo sú pre mňa tým najpodstatnejším meradlom..Áno, Federer dokázal poraziť Noleho v Dubaji, ale o 10 rokov si na túto výhru nebude nikto pamatat, tak ako si dnes nikto nepamatá na dubajskú výhru Nadala nad Federerom..Kdežto tá z Wimbledonu zostane nesmrteľná..
Reagovat
Roger_Federer
Obavam se, ze o 10-12 let(Nova generace mladych fanousku) si budou Nadala pamatovat jako nejlepsiho antukare vsech dob, ktery vyhral 10x RG..nic vic..
Sam jsem na to zvedavej.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic víc :))

Práve naopak, nová generácia tenistov a tenisových fanúšikov bude rovnaká ako tá naša..Sledovať bude najma Grandslamových vitazov a pri každom každučkom triumfe nového GS víťaza sa spomenie, že najviac ich má Rafael Nadal, vitaz kariérneho Grandslamu a hráč, ktorý dominoval svojmu povrchu a nikdy nikomu nedovolil dominovať inému povrchu..

Ako pikošku možu spomenút, že to vsetko dosiahol bez profesionáneho trénera, stacil mu vlastný strýček..:)
Reagovat
Mayo
bodaj by si mal pravdu s tou 10-tkou (:
Reagovat
Cico93
Pe3k
ano
Nadal tam už nejazdi, ale len ti chcem pripomrnúť, že Dubai už vyhral. A čuduj sa svete koho to porazil vo finále.-))
Reagovat
Pe3k
Monaca? :D
Reagovat
Mayo
ja vám neviem ale Rafa začína na podaní, niekde sa stala chyba, je to už druhýkrát v priebehu pár zápasov, čo nezačal ako tradične na príjme :D
Reagovat
mahycek
Malá připomínka,, Nadal začíná hrát s Berlokem, když vyhrá, bude ho čekat Monoco, není to na hlavu potavené? Nikdy, totiž Monaco neporazí Nadala, to všichni víme. Jsou kamarádi a možná , větší kamarádi. Mám otázku, ve 04.05 hrají Ferrer a Nishikori, dává to Nova Sport, ptám se, jak to ovlivní žebříček ATP. Moc díky. Mahycek
Reagovat
smazaný uživatel
Nishi moze byť #3 pokiaľ vyhrá a Nadal nevyhrá turnaj
Reagovat
tommr
pokud vyhraje Ferrer tak to bude těžká rána pro Tomáše Berdycha, protože ho Ferrer odsune na 9.místo, který znamená nevýhodný nasazení v Indian Wells ...
Reagovat
smazaný uživatel
sa ten No2e pred ľuďmi, keď s ním dokáže starý pán pozametať kurt??
Reagovat
panzer.dragon
This was the first time in Roger Federer's (126 finals) career when he managed to save 100% of the break points that he faced against him and converted 100% of the break-points.

pěknej zářsz do sbírky, novak bojoval dobře, ale šejkové to viděj podobně jako já, světová jednička by měl bejt Roger :-)
Reagovat
spaniel
Juan - Nico parádní tenis. Nico ted po hodne vyrovnaném setu, srovnal v TB. Za stavu 5:4 odvrátil 2MP. Zeby zlepsil hlavu? Spousta krásných winneru. Monaco hraje taky hodne dobre.
Reagovat
mahycek
No, teď asi nas..u mnnoho lidí, ale tenis žen, je velmi zajímavej, ale ta síla, tam i mediální reklama nikdy nebude. Nejsem žádnej novej, jsem ze Šmídů, Kodešů a Lendlů, až po Federera. Myslím si, že ženy nemají právo brát prizemoney, jak muži. To je nezasloužené. Důvodům je mnoho, ale jinak nic proti ženám nemám
Reagovat
mrafe
A jaké jsou ty důvody, že by ženy neměly brát stejné prize money? Máme 21. století.
Reagovat
a.magerova
Tu přece nejde o 21. století ale, že muži mají menší hodinovou mzdu... míněno GS, kdy ženy hrají na 2 a muži na 3 vítězné sety.
Reagovat
spaniel
O case to neni. Kvalita i dřina muze byt vyssi i v mene setech. Je to o tom, kolik penez vytváří ATP v porovnani s WTA. Kolikrat hledím na ty prázdné ochozy na ženských turnajích a zasnu.
Reagovat
spaniel
Budes mit ve firme dve oddeleni. Jedno bude mit zisk 50 milionu, druhe 5 milionu. Dáš prodejcům obou oddeleni stejne penize?
Reagovat
mrafe
Ty zase porovnáváš neporovnatelný. Tak tvůj příklad je jasný, že ne.A
Reagovat
mrafe
GS porovnávat podle setů, to taky trochu ujetý
Reagovat
a.magerova
A proč je to ujetý?
Na Wimbledon na ženské finále se prý prodávaj lístky za 30 tisíc a na mužské za 130 tisíc. Říkal to komentátor na Novasportu loni či předloni.
Reagovat
mrafe
Tak to jsem nevěděla, tak to potom máte pravdu.
Reagovat
spaniel
Kdyz uz nesouhlasíš, tak bys mel napsat proc. Vubec si nemyslim ze je to neporovnatelne. Vis proc v zebricku nejbohatších sportovcu neni treba nejaky lukostrelec? Protoze to zajímá malo lidi, tim pádem to vydělává malo penez. Odměny ve sportu se odviji jen obratu, jaky ten sport vygeneruje. V tenise se rozhodlo, ze dostanou zeny uměle na uroven muzu. Proc podle tebe nejsou dobre placené fotbalistky nebo hokejistky? Protoze si na to nevydělají a nikdo se nerozhodl, ze jim ty odměny proste da. Jiste, tenis je specificky, je to hra jednotlivců a diky teto podpoře se dostal zensky tenis na vysokou uroven. Osobne si myslim, ze co se tyka kvality, tak je z ženských sportu na uplne špici. A to je mozna dobre.
Reagovat
mrafe
Tak je rozdíl v tenise, v hokeji, fotbale je víc peněz, než třeba v atletice.
A podle toho se pohybují odměny sportovců. Ale nevím, proč by výše odměny se měla odvíjet od pohlaví.
Reagovat
spaniel
Nepochopila, nevadi.
Reagovat
mrafe
Já jsem místo hokejistek použila tu atletiku. Tak je jasné, že o hokejistky není jakový zájem jako o hokejisty tak mají menší odměny to je logické. Odměny, se odvíjí od zájmů sponzorů.
Reagovat
spaniel
No a presne tak by to bylo i v tenise, kdyby nebylo rozhodnuto jinak. Tam se to neřídí trhem, ale regulaci, jako EU :) Proto se i stěžovali nekteri hraci, protoze by mohli mit vic penez za prvni kola n
Reagovat
smazaný uživatel
vsimam se, vzdycky tu vystoupis proti urovni zenskych odmen. Pokud ti vsak nevadi spickovy zensky tenis, pak jiste chapes, ze se pro nej musi vytvorit odpovidajici financni predpoklad.. :-)
Reagovat
spaniel
Jsem rozpolceny. Chapu i Stachovskeho a par dalsich, ze cítí, ze ty penize vytváří mužský tenis a ze by meli mit vic (top hraci samozrejme netrpí) a ze je to v podstate nespravedlivě. Na druhou stranu to urcite neskutecne pomáhá ženskému tenisu a to je dobre. Trochu ale nechapu tu slabou účast na WTA turnajích, protoze treba na TP ma zensky tenis asi vice příznivců nez mužský. To ale muze byt dane kvalitou současného českého ženského tenisu.
Reagovat
spaniel
Ale rozhodne tvrdim, ze mužský tenis je o hodne kvalitnější nez zensky. Ale i tak se radeji podívám na zensky tenis nez skoro na jakýkoliv jiny sport s par výjimkami.
Reagovat
smazaný uživatel
domnivam se, ze presne tohle byla i puvodni idea, ktera vedla ke srovnani odmen - ze spickovy zensky tenis pritahne divaky a nabali na sebe dalsi financni "investice".. :-)
Reagovat
spaniel
Asi ano. Plus tlak feministek, jelikož ženský tenis ma docela dlouhou tradici a silné postavy ženského tenisu meli určitě své slovo. Navic tenis je elegantní sport, asi tam ani nebyl nejaky historicky odpor, jako u typických mužských sportu.

Takze mne ty odměny az tak neva, ale líbilo by se mne, kdyby se to na rovinu pojmenovalo. Treba kdyz to Stachovsky kritizoval, tak místo aby se řeklo, ze se to děla kvůli podpoře, tak se na nej sesypali, ze je sexista a ze to nejsou jeho peníze.
Reagovat
smazaný uživatel
tak jeho penize to skutecne nejsou, ale take bych Stachymu radeji nalila sklenku cisteho vina - a ted me napada, ze nic nebrani tomu, abych ji nalila alespon sobe.. ;-)
Reagovat
a.magerova
Přesně tak, máme hned 3 pádné důvody:
1. Roger - 84
2. Roger - 9000
3. Lucka
Reagovat
smazaný uživatel
a na dobrou brazilskou kavu je uz stejne pozde.. ;-) Takze na zdravi, na Lucy a na Rogera! :-)
Reagovat
a.magerova
Na Lucku, na Rogera a...
http://www.toprecepty.cz/fotky_diskuze/na_zdravi[1]_1891519816.gif
Reagovat
spaniel
Zčásti jsou to jeho peníze. Vytváří konkurenci a tím zvětšuje velikost Top hvězd. Někoho porazet musí.
Reagovat
smazaný uživatel
udel.. ani kvalitni komparz prece nikdy nedosahuje vyznamu, lesku a odmeny pro star.. :-)
Reagovat
spaniel
To ne a proto vydělává Fed, Nole, Rafa, Andy daleko vic. Ale nema to nic s tím, ze část peněz jim z okruhu vezmou a převedou jinam. Výsledek je, ze hraci pod 150 místem spí v autech, na spoustě turnajů spis prodělávají a nemůžou si dovolit trenéry, masery atd.
Reagovat
smazaný uživatel
celkem dober vim, jake jsou podminky hracu, uz ale nevim, jestli je to pouze "vina" zenskeho tenisu a zda za tim nestoji i touha po stale vetsim zisku, ktera vede k preplaceni soucasnych hvezd.. :-)
Reagovat
mrafe
LIKE pěkně řečeno.
Reagovat
spaniel
Netvrdím ze je to vina pouze ženského tenisu. Těch důvodu je samozřejmě vic. Osobně si ale myslim, ze hvězdy nejsou přeplacené. Zajem o ne je enormní a jejich účast často znamená pro turnaj obrovsky úspěch (proto jim klidně zaplatí milionové částky, aby přijeli).
Reagovat
smazaný uživatel
myslim samozrejme i cely ten kolotoc okolo hvezd, ktery take "neco" stoji.. :-)
Reagovat
spaniel
Problem je ze sport bez hvězd je mrtvý sport. Zrození hvězdy znamena ze sport ma spoustu fandů a dari se mu. A aby hvězda byla skutečnou hvězdou, musi byt globální a vydělávat. Az budou top hraci vydělávat mene, bude to znamenat ze jsou mene slavni a ze tenis je na sestupu.
Reagovat
smazaný uživatel
mne ta spirala uz pripada nesmyslna..
Reagovat
smazaný uživatel
a tiez ked niekto v tej nasej demokracii s niecim nesuhlasi,alebo ma iny nazor tak je -ista alebo anti,popripade kombinacia oboch
Reagovat
spaniel
?
Reagovat
smazaný uživatel
napr.ten Stachovskij,ihned dostal nalepku sexista a jemu slo iba o peniaze:)
Reagovat
spaniel
A jo. Mas pravdu, politická korektnost, ale vzdy jen jedním směrem. A v poslední době tím špatným směrem.
Reagovat
smazaný uživatel
Na GS by mali brať iba 2/3 odmien oproti mužským.
Reagovat
misa
Neplatím to, takže je mi to jedno.
Reagovat
a.magerova
No ale nějaký názor mít můžeš, máme svobodu slova :-))
Reagovat
Mayo
vamos RAFA!
Reagovat
mahycek
Ano, je to potvrzené, několikát, dnes na Nova Sport ve 21.05 Florida Panthers i s Jaromírem Jágrem, proti Buffalu. Tak přejme Jardovi, ať se v novém klubu uvede, protože, to je neskutečný borec, jako Fedex. A také tam má, na Floridě mého švagra.
Reagovat
mahycek
Jedna netenisová zpráva. Dnes, na Nova Sport, je změna a ve 21.05 dávají zápas NHL, Jardy Jágra, po včerejším přestupu do Floridy Panthers, přímý přenos proti Buffalu. Za to jim dík, tady vidíte, jakej Jarda má tah. Doma i v celém světě. Dnes, zaboduje, jak Roger.
Reagovat
a.magerova
No to čumím, bych na Novasport spíš čekala Horsta než Jardu....
Reagovat
Mayo
jak to vymenili tie zápasy...keby hrá môj obľúbený klub a takto to vymenia by ma porazilo :D
Reagovat
ipko
no, dnes by Rogera neporazila ani no.1 :D
Reagovat
Mayo
Dneska by na neho mal maximálne Dominik Hrbatý.
Reagovat
spaniel
:) skoda ze uz nehraje, 2013 a 2014 mohl získat kalendářní GS.
Reagovat
Mayo
veľká škoda...takého hráča už nebudeme mať dlho...mal som ho veľmi rád a dalo sa mu fandiť narozdiel od tých, ktorých máme dnes...ale čo už
Reagovat
rysan
Hele ty jsi asi blbej co? Roger žádnej arogant není, jedinej arogant jsi tady ty.

P.S. komu fandíš?
Reagovat
mahycek
Já mám mnoho zápasů Rogera, ale s určitostí, to budou na Nova sport, v neděli, pondělí i útterý opakovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevite, jestli nekde narazim na zaznam celeho zapasu?
Reagovat
a.magerova
Určitě bude na YT, ale až později.
Reagovat
spaniel
Tennistv.com v catch up...
Reagovat
spaniel
Vamos Nico!!!
Reagovat
George_Renel
ho Rogerovi pěkně připravil. ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
tak ty opet klasicky rejpes, ale vis, ze me zrovna zapas s Berdou vyhledove opravdu nesmirne uklidnil? Byla to samozrejme smerem k Berdovi silena skoda, hral velmi dobre (videla jsem jen posledni set) ale vzhledem k Fedexove jizde to byl silnej plaminek... :-)
Pro Kozoroha: Kdybych se Djokovice nebala, tak do neho asi nevrtam.. ;-) ;-) ;-) :-)))
Reagovat
George_Renel
Taky jsem poslední set včera viděl v hospodě, tudíž bez potřebného soustředění. Ale je fakt, že ve 2. a 3. setu hrál Tom zase to co chceme.
Jemnou nadsázku si nikdy neodpustím:-))).
Reagovat
mahycek
Včera jsem psal, že jedině Roger může porazit Djokera. Vždyť někteří z vás, jste souhlasili. Nejsem chytrej generál, ale už jsem zmínil, že Rogerovi tento povrch, neskutečně svědčí. Zase to porovnávám, v semi, minulý rok, v Dubaji, kdy Roger hrál hezčí tenis, proti Novakovi, ale nechám si oba dva v archívu. Abych nezapoměl, musím mu také pogratulovat, k vítězství v Dubaji. Tento turnaj, bude navždy Federera. Ani jsem nebyl, tentokrát nervní, bratr měl narozeniny, tak jsme pogratulovali, dali si jednu sklenku a domů na tenis. A té Dubaji, povrch, tam není žádný pomalý, ale snad, 3-5 povrchů v celém seriálu, je rychlejších. Tak oslavujte, já jsem moc rád, že Roger je pořád rovnocený, k Djokerovi, a to není momentálně nikdo,
Reagovat
a.magerova
Jj psals to včera, potvrzuji.
Tak chlapci to maj v Dubaji 7 ku 4..... po dnešku by to taky mohlo být 6 ku 5, takže i Nole v Dubaji umí ;-)
Reagovat
spaniel
Jj, povrch svedci oběma. Ale pomáhá zvětšit výhody, které Roger ma, o ten potřebný kousicek, který je rozděluje.
Reagovat
Nola
vzdy bol a bude,
Reagovat
spaniel
Ano, ten to znasobuje nejvic. Ale jiste to pomáhá i k vynucení si tlaku na forehandu, rychly povrch mu tim dava sanci na nabehy. Taky po voleji ma pak Nole mene casu na prohoz, kdyz to musi hrat v rozku ve skluzu z výšky kotniku. Na antuce a pomalých hardech to bude presne naopak.
Reagovat
pockerface
Roger předvedl výborný výkon. Hlavně vždy výborně zahrál za nepříznivého stavu. Novak už včera od 2.setu s Tomášem hrál v takových vlnách, kdy mu to šlo a kdy dělal na něj netypické chyby. Roger už kdyby nikdy nic nevyhrál, tak je prostě borec. Pěkné finále, já byl spokojený. Škoda, že se hrál současně i zápas Lucky a Viky. Chtěl jsem vidět oba, dal jsem přednost chlapům a nelituji.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem Rogerovi, v poslednom čase to vyzerá tak, že 250 a 500 sú jeho parketa..
Reagovat
spaniel
Trosku invence. Kde jsou ty vtipné rypance?
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD nejak pridávaš tie čísla
Reagovat
Roger_Federer
Az vyhraje Iw uz ti zbude jenom kategorie Granslem.
Reagovat
Roger_Federer
IW
Reagovat
SwissMaestro
A až vyhraje Wimbledon tak nám budou Nadalovci předhazovat zlato z OH
Reagovat
Roger_Federer
tak hlavne aby Rafa vyhral ted tu 250..jinak snima tento rok nevydrzime a tezko jeste bude startovat na tak slabe obsazenem turnaji..:)
Reagovat
Kozoroh
Tak vy jim na oplátku předhazujte TM :-P
Reagovat
Kozoroh
Tak to sis pěkně naběh, neboť nyní jsou 250/500 parketou tvého favorita.
Reagovat
rysan
Ale nadalovi to zatím všude perfektně jde, hlavně minulý týden :)
Reagovat
Denis92
Keby si to tak mohol aj Nadal povedat..
Reagovat
a.magerova
A přitom Nadal vůbec nemůže za to, že mu tu dělá medvědí službu jeden z jeho fanoušků :-/
Reagovat
Mayo
však toto a potom to čítať pche :/
Reagovat
a.magerova
Hele udělej si s Forehandem pořádek !!!! ;-)

Víš, že já mám Rafu ráda, ale Forehand to tu poslední dobou fakt přehání :-/
Reagovat
smazaný uživatel
pššššššššššššššš
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou zase slinty...asi jako když arogant vyhrál v Brisbane a pak na AO plesk plesk a jakej mastro byl..? :DDDD
Reagovat
free2snc
neunášíš? :D
Reagovat
ipko
Roger vyhral opäť po dlhšej dobe turnaj bez straty setu.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
RF byl dneska lepším hráčem a potvrdil fakt, že je v současnosti jediny kdo může Novaka pozlobit a konkurovat mu. Předvedl to loni v Dubaji,Indian Wells, Monte Carlu, Wimbledonu Šanghaji dneska v Dubaji znova.

Nole má neskutečný obranný tenis a jeho hlavní výhodou je to, že s většinou svých soupeřů má svůj herní rytmus a je ve své komfortní zóně kdy diktuje průběhy zápasu a prohrává sety jen tehdy, kdy si je sám zkazí.

Ovšem Roger mu jako jediný dokáže dělat strašně velké problémy. Dneska jsme to viděli. Novak neví kdy Roger naběhne na sít, nebo zkrátí hru, špatně jeho hru čte. A potom jsou tady ty Rogerovi čopované backhandy po kterých musí Nole míček hrát od země s větším top spinem = vyšší odraz a Roger to dneska krásně zabíjel tyhle míče.

Přeji oběma mnoho štěstí do sezóny a snad se potkají brzo znova. :)
Reagovat
steve79
Souhlasim! Kdyz s novakem hraje od zakladni cary, tak neni moc sanci. Na nej plati zmena rytmu a tu muze uplatnit jen roger. Na antuce ho muze ohrozit jen rafa pokud bude ve forme.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že bez šance není ani Nishi, pokud bude zdráv
Reagovat
smazaný uživatel
To právě Novakovi strašně vyhovuje, přebíjet se od základní čáry. Jenže Roger mu to narušuje a to mu moc nesedí.

Ale když jsi vzpomenu na Rogera v r. 2000 tak to byl Servis volley hráč, potom příšel na to, že ho každý prohazuje a lobuje, tak to začal drilovat od baseline, pak přišel nadal s djokovičem kteří jsou od základní lajny lepší, tak všechny svoje styly Roger pospojoval dohromady a teďka je podle mě herně na tom nejlépe jak kdy byl ve své kariéře. Ale problém je v tom, že už nejlepší není sam, jsou 3-4, takže ho to bude stát hodně sil a taky ztratil svou auru strachu a mladí borci se chtějí vytáhnout, takže tahle sezóna bude moc zajímavá pro TOP 4 :)
Reagovat
spaniel
To je podle me hloupost. Roger hral na zacatku servis-volej jen na trávě, protože to hráli všichni (Trava byla rychla a SV plati nejvíc). Všude jinde hral power baseline jako všichni, i kdyz návrhy mel z Top hráčů vzdy nejčastější. Po 2010, kdyz ztratil pul krok, začal vic chodit na sít i na hardu.
Reagovat
smazaný uživatel
Pak angažoval Edberga a začal to měnit.

Je fajn, že to takhle dělá. Protože jsem viděl zápas Murray Coric a bylo to na spaní akorát. Tenhle obranný styl se mi osobně nelíbí, tak doufám, že to takhle nebude v budoucnu.
Reagovat
spaniel
Coricovi nesedí Rogeruv styl ani trochu. Stalo se přesně co jsem čekal a Coric to i potvrdil v rozhovoru, kdyz řekl, ze Roger na nej hral moc rychle. Mnohem lépe mu budou sedět Nole a Rafa a časem jim muže dělat problémy.
Reagovat
gigin
Ještě mi přijde, jak zvětšil hlavu rakety, že už není tolik UE z BH.
Reagovat
spaniel
Jj, sice méně teď z BH útočí, ale zas ho ma solidnejsi. Méně chyb a mnohem méně rámu. Na útok čeká az to bude mit na FH nebo jde na sít. Bekhendem zaútočí tak 5x za zapas.
Reagovat
dappe
Je to pravda, ale zase utrpěla trochu účinnost fh. Potom se oproti létům 10-13 s novou raketou dost zlepšil return. Škoda, že není alespoň o 4 roky mladší no :D
Reagovat
Mayo
byť o 4 roky mladší, to by Djokovič nebol príliš nadšený :D
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, ještě jsi zapoměl Rogeruv servis, který mu dělá velké problémy....Tomašuv servis, i když je větší bombarder přez podání, Nowak hezky rozkouskoval
Reagovat
spaniel
Roger ma lepsi umístěni, i kdyz ma rychlost menší. A druhy servis ma možná nej na okruhu. Proti nejlepšímu returnu je to rozhodne potřeba.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas a myslím, že i huře čitelný kam půjde
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, to umístění servisu dělalo dneska Nolemu velké problémy. Šlo vidět, že mnohdy vůbec nevěděl, kam ten servis jde a jenom stál. Obzvláště ten servis z prava od Rogera. Šílená rotace ven z kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten servis dneska byl neskutečný. Za dobu co Rogera sleduju jsem nepochopil jak to dělá, že na breakballech a matchballech zahraje v 90% první servis, nebo eso :)
Reagovat
UnrealTom
Maestro Roger gratulace k dalšímu titulu dneska jsi hrál skvěle, vlastně celý týden :)
Reagovat
PetaM
Gratulace! Sledoval jsem jen doservirování obou setů, jinak jsem koukal na Lucku. Super, prostě the best :)
Reagovat
Fandina
super. Nádhera a obrovská gratulace. Go Rogere go go go!

Statistiky
http://www.imghosting.cz/images/79dubaifedererdjokovic28.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
top 5000 v ATP rebríčku pojd, pojd, pojd. Aj ty Maxime Authom, Julie Marie, Adam El Mihdawy, Duje Kekez, Henrik Sillanpa, Pawel Cias, Gabor Borsos a v neposlednom rade aj Joel Kincaid a Kaysar Bekimov. GO všetci GO GO GO GO GO GO GO GO no samozrejme ešte GO GO GO GO GO som zabudol!
Reagovat
Cico93
Servis jak víno. Ten rýchly povrch je jeho obyvačkou. Aj ked s poriadnym kusiskom šťastia. BB 0/7 vs. 2/2. ale nato sa už nikto nebude pýtať. Gratulujem jeho fans hlavne spanielovi a R_F.;-)))
Reagovat
spaniel
Díky Ciciak :)
Reagovat
Roger_Federer
:)..dik,doufam ze Rafa dneska prohraje....:):):)
Reagovat
ipko
:DDD
Reagovat
Padme
Jsem opravdu nadšená, na finále jsem mu nevěřila. Zápas byl opět velmi vyrovnaný a terntokrát si sedlo štěstí na Rogera. Ten kurt byl opravdu velmi rychlý a jsem ráda, že i takové turnaje ještě jsou... :)
Reagovat
a.magerova
No díky, že si sedlo !!! :-))))

Ale znáš to, štěstí přeje připraveným.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger má jeden neskutečný dar a to je vytáhnout první servis v momentu, kdy mu nejvíce teče do bot.
Reagovat
smazaný uživatel
tyhle rychlé kurty bych taky ráda viděla častěji, Roger proplouval celým turnajem strašně easy a nakonec ho nedokázal zastavit ani Novak, který přitom předváděl daleko suverénnější výkony, nemyslím si ale, že to bylo o štěstí, Féďa čelil hodně brejkbolům, ale uhrál si to sám a obdržel lodičku zaslouženě :))
Reagovat
Padme
Určitě si to zasloužil, hrál parádně a v těch rozhodujících chvílích byl na správném místě... Loni s Novakem všechna finále prohrál a TM musel vzdát, tak je to taková hezká satisfakce... Moc mu to přeji. Škoda že to AO letos vůbec nevyšlo...
Reagovat
Kozoroh
Roger předváděl po celý turnaj suverénní výkony, ale No1e v SF zakolísal s Berdychem, ten zápas měl vyhrát jasně ve dvou a ne ve třech vydřít nakonec.
Reagovat
smazaný uživatel
jo, s Berdychem jsem se docela divila, jak mu ten druhý set pustil, po té demolici v prvním nějak znejistěl a Tomáš se vrátil ze šatny :D třetí set jsem neviděla, to porovnání jsem myslela tak, že mi ve výměnách ve všech zápasech přišel Nole suverénnější než Roger, proto jsem se dnešního finále trochu obávala, ale co, titul je tam :))
Reagovat
Padme
Po sezóně 2013 jsem nedoufala, že se Roger sebere... Ohromně obdivuji tu vnitřní sílu těhle lidí, nejen Roger, ale i Djokovič a nejvíc Nadal. Fyzická stránka je jedna věc, ale zvládnout tohle psychicky je podle mě teda to nejnáročnější. Jsou to borci, všici.
Reagovat
Kozoroh
Tak výměny jsou Noleho parketa. Roger má zas lepší servis, voleje... Povrch vyhovoval jeho hře a jak píšu, nezakolísal během žádného zápasu. Nejtěžší chvíle měl, když s Ferdou prohrával 1:4, ale to byl začátek, pak už to byl FedExpres ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Vajda zas nebude někde kecat, že Nole neměl dost motivací, když na druhé straně nebyl Rafa
Reagovat
Kozoroh
Roger dnes byl na kurtu lepším hráčem a zaslouženě zvítězil. Novak sice měl šance, ale nevyužil je a doplatil na to. Největší škoda je těch dvou zahozených setbolů za stavu 5:4 v 2. setu. Pak No1e přišel o servis a Roger brejk už nepustil.
Djoker stále čeká na 50. trofej ATP, doufám, že se dočká v březnu na severoamerických 1000.
To Fedex teď slaví zisk 84. vavřínu ATP a do Ivana Hrozného mu jich chybí ještě 10. Snad se mu podaří dostihnout Lendla.
Reagovat
Mayo
no, kto má tú lodičku teda?
Reagovat
spaniel
Podle me Miami vyhraje Nole...
Reagovat
smazaný uživatel
díky, Kozorohu, dneska je Super Saturday pro mě :)) líbí se mi, jak umíš přijmout prohru svého koně s grácií a ocenit soupeře, to tu nedokáže každý ;) a vzhůru na severoamerické betony :D teda škoda, že Roger vynechá Miami, ale třeba se zadaří v Indian Wells :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt,Kozoroh je v tomhle dobrý,,to já bych takhle nedokázal :)
Reagovat
baggik
Co je to za formulaci stále čeká??? Tenhle turnaj byl jeho první šancí tu 50 atakovat. Jasně, že ji získá,, to je jasné.
Reagovat
smazaný uživatel
Takto pasivne hrajuceho Novaka som nevidel uz davno.. slabe podanie.. este horsie loby.. nechapem, ze ked videl, ze neurobil za cely vecer ani jeden lob.. ale ze sa mu Rogera podarilo prehadzovat po stranach, tak sa stale snazil o lob.. dnes by bol Novak prehral i s Birdmanom.. od zaciatku bolo na Novakovi vidiet, ze hral ako posrany, ziadne nasadenie, padnute plecia, po pokazenom udere hlava dole.. po dobrom udere ziadne emocie.. Roger chodil cely vecer ako pav.. good job Nole. vyhra v kapse!
Reagovat
smazaný uživatel
video jak lidský odpad ze švajcu odhazuje dopité láhve by nebylo? Příště by se jim tam mohl bez sebemenších rozpaků i vysrát :DDD
Reagovat
Mayo
Egoista :D
Reagovat
smazaný uživatel
V čem je ten Roger takový lidský odpad, jak jsi tady snad 10 x zmínil. Já jsme za posledních 10 let, kam mě pamět šahá, nic nezaznamenal ...možná máš nějaké insider info, tak se pochlub
Reagovat
smazaný uživatel
A dnes u toho zdřímnuls, že jsi to neviděl???
Reagovat
smazaný uživatel
Prosimtě zalez a neponižuj se ještě víc (o moc víc to už vlastně nejde, jsi skor na dně).
Reagovat
Roger_Federer
TADUZ BY STE MOHLI I ZAKROCIT NEMYSLITE PANE ADMINISTRATOR...?
Reagovat
gigin
Na kurty se nekaká.
Reagovat
Vojtiik
težce neunášiš? :D já vím, musí to bolet :D
Reagovat
dorons
Jedine arogantni hovado jses tady...i.d.i.o.t.e! Rekni mi to face to face a sundam te prvni ranou.
Reagovat
UnrealTom
hahaha análista neunesl další turnajový titul pro Rogera:) doufám že ti praskne cévka ty hovado!!!
Reagovat
smazaný uživatel
:D já se musím smát :D:D:D
Reagovat
Kozoroh
Ty ho ještě nemáš v ignoru? Takové žumpě se jen vyhýbat, jak to jde...
Reagovat
smazaný uživatel
člověk se aspoň pobaví, jaké kreatury pobíhají po tomto světě ;) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi opravdu k pilitování hodná existence :)
Reagovat
dappe
Souboj dvou momentálně jasně nejlepších hráčů. Federer byl před zápasem mírným favoritem a potvrdil to. První set byl lepší, ze začátku často trefoval pásku, ale pak se rozjel. Ve druhém naopak přebíral iniciativu Djokovič a vypracoval si dost šancí, ale nedostal absolutně šanci jí využít. Jestli něco pokazil, tak ten game za stavu 5:5 samozřejmě, jinak hrál dobře. No a Federer odehrál další výborný turnaj.

Federer je pro Djokoviče i v tomhle věku strašně nebezpečný. Djokoviče může těšit, že RF bude mít v sezoně výpadky (tomu se už vyhnout prostě nelze) a ne vždy mu bude komplikovat situaci (viz AO).
Reagovat
spaniel
S kurzem 2,75 nebyl favorit.
Reagovat
dappe
Já to bral ze svého pohledu, dneska jsem favorizoval tak 55:45 Federera, což se mi za poslední roky v jejich soubojích už moc nestává. Ještě loni ve W jsem favorizoval Federera.
Reagovat
spaniel
Tak to jo, taky jsem mu věřil a dokonce na to vsadil, ale favorita obvykle uvádí sazkovky.
Reagovat
steve79
Co rekl novak pri rozhovoru?
Reagovat
ipko
táto štatistika ma veľmi prekvapila.. tu mal jednoznačne Roger dominovať, ale uhral iba 9/21 čo nie je ani 50%.. apoň je čo do Wimbledonu vylepšovať.. Stefan je to na tebe.. :)
Reagovat
spaniel
Ono někdy nemusí mit nad 50%. Někdy stačí, ze Noleho rozhodí, ze si neni jistý, zda Rog jde na sít nebo ne. Narušuje mu to strojový bejzlajnovy rytmus.
Reagovat
janek_da
ano, to jsou ty investice do budoucích fiftýnů
Reagovat
spaniel
Neco jako v pokru implied odds.
Reagovat
ipko
poker nehrávam.. :)
Reagovat
spaniel
Pekny rozhovor Nole. Je to panes :)
Reagovat
Nola
prvy servis mu dnes vyhral zapas, dalsi titul do zbierky, neuveritelne, neskutocne, nadpozemske.... gratulujem
Reagovat
spaniel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je super, tak a šejkové, klaňte se :D
Reagovat
janek_da
Dostal Roger ten pekáč?
Reagovat
Rogers
Super podání made in Fedex
Reagovat
smazaný uživatel
krysy Forehand a Picko93 jsou kde? :/
Reagovat
smazaný uživatel
krysy Forehand a Picko93 jsou kde? :/
Reagovat
mrafe
chudáku :-P
Reagovat
ipko
Roger, krása.. k titulu prekonal aj 9000 es a Ivaniševič by sa mohol začať báť.. :D
Reagovat
steve79
Uzasny tenis a krasny zapas od obouch. Roger mel vice stesti. Uz ted se nemuztj dockat dalsiho zapasu djoko s fedexem.
Reagovat
smazaný uživatel
Krasny zapas...skoda, ze nehral Rafa tam, konečne dostal pyšny Srb na prdelkuuuu !!!joo..ale ho zvalil Roger z kurtu, zmastil ako flak na koseli..,este Rafik aby dnes vyhral a bude to parada...vamooos FEDAL :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi spadl z višně.
Reagovat
gigin
:DDDD
Reagovat
Nola
ty si to pos.al :D verim, ze dohoda plati nadalej .....
Reagovat
gigin
Já? Čím? :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nespadol :D len nemam rad namysleneho Srba :p o hodku zacnem vomosingovat :) ďnes si Roger zakrical casto krat ''Humeee'' :D to zbožnujeem :3 pomeee, vamoos, idemoo, humee, come on !!!
Reagovat
spaniel
Humee? :D
Reagovat
Kozoroh
A ty ses s Djokem potkal osobně, že o něm vykřikuješ takové soudy?
Reagovat
Mayo
tebe dnes ide karta počúvaj ty humee :DDDD
Reagovat
Kozoroh
Užívej si to nadalisto...
Reagovat
Rogers
Velká gratulace pro Rogera Federera, dík Djokomitičovi za sekundování ...
Reagovat
gigin
Bože můj....
Reagovat
Vojtiik
se hrozím dne, kdy mi génius vyzve elegána ve FI :D
Reagovat
gigin
:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Je to krásné, radovat se z maličkostí (500).. sorry ale nahráls :D
Reagovat
spaniel
Nolemu to sbírání GS taky nejak extra nejde a to je v nejlepším veku.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozlišuji rýpaní do Nicku a do hráče. Nic proti Fedexovi, ale tenhle nich si to zasloužil :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na 500 se ještě zmůže,příští rok to budou už jen challengery a přespříště by mohl stavět bábovičky na písku.
Reagovat
smazaný uživatel
Niekto má tituly z 500 niekto mliečko na brade a vyhliadky do budúcna sú naučiť sa žiť bez plienky. :)
Reagovat
spaniel
Novy dement nebo starý s novým nickem?
Reagovat
smazaný uživatel
Koho jsi měl na mysli,toho starýho.?
Reagovat
spaniel
Nevim, proto se ptám.
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
Rogers
Ještě jeden vítězný pláč v Londýně by mu slušel.
Reagovat
Nola
:D
Reagovat
spaniel
Paráda. Roger nam jeste stále přináší radost. Ale bylo to těsně a o nervy. Těch brejkbolu co Nole mel. Další titul do sbírky, další vyhrany zapas a výhra nad Novakem, ta se obzvlášť cení pro dalsi sebevědomí. Chum jetzte!
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem pekny zapas. Chyby na obou stranach. Co bylo rozhodujici, tak vyuzivani sanci. Novak obcas udelal chybu v jasne situaci. Treba posledni gem, kdy mel Nole break, tam to bylo krasne videt. Fedexovo servis ale dnes fungoval.

Gratulace.

Nole, dnes to bylo na prd. Ale nech mu 500 a ty sbirej ty velke. Tak zni dohoda.. :-D
Reagovat
spaniel
Nole nemel brejk.
Reagovat
smazaný uživatel
V poslednim gemu? Na returnu?...ze bych tak blbe videl.. tak to se omlouvam. Ale to nebylo to dulezite, v kontextu.. :)
Reagovat
spaniel
Slovickarim. Mel brejkboly, brejk je využity brejkbol :) Vím ze to tak říkal i nejaky komentátor a byl za to tady strašně kritizovaný.
Reagovat
smazaný uživatel
beru ;)
Reagovat
gigin
Jj akorát 7 bb.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě měl na mysli poslední gem a ne zápas :))
Reagovat
panzer.dragon
král zvítězil
Reagovat
smazaný uživatel
Žádný král to není,dnes měl jenom štěstí.
Reagovat
spaniel
Jasné. Treba by ses mel přihlásit na RG, treba bys mel taky štěstí a vyhrál to tam.
Reagovat
smazaný uživatel
Na to stačí Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
štěstí? odvracel brejkboly se štěstím? ne, vyhrál to jako pán :P
Reagovat
smazaný uživatel
Nebýt jeho podání(zvláště v Dubaji je netvrdší povrh na okruhu),tak neměl dnes šanci.
Reagovat
Mayo
ale veď podanie je základ , to je RF veľké plus, že je to tak skvelý hráč na servise...podľa mňa jeden z najlepších vôbec v tenise
Reagovat
spaniel
Aha, a podání neni součást tenisu? Nemít Nole return jaký ma, prohrál by jeste vic. To jsou kecy, tvl.
Reagovat
ipko
dosť trapný argument.. Roger má dobré podanie vždy a na to už koľko súbojov s Novakom odohral, ktorý je považovaný za najlepšieho returnistu, by nemal byť problém s jeho servisom.. :P
Reagovat
spaniel
A jeste ze v Dubaji je nejtvrdsi povrch :D Tak to je asi nejvetsi blbost, co jsem četl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo?Tak kde je teda rychlejší,čekám odpověd něco jako Madrid,:)
Reagovat
spaniel
Tys psal nejtvrdší, ne nejrychlejší. Nebo přesněji řečeno netvrdsi.
Jinak rychlejsi je v Cinci, v Torontu, US Open, Sanghai, Washingtonu a v Memphisu (posledni 2 ale nehraje). Na trave ma jeho servis jeste vetsi výhodu, hlavne v Halle.
Reagovat
smazaný uživatel
Promin,já se přepsal,ale někde jsem četl,že v Dubaji a v Cinci je nejrychlejší.
Reagovat
spaniel
To mne pak doslo :) Ono na to ma vliv vic veci, treba mice a podnebí. Dubai pusobi rychle, ale povrch ma Decoturf (medium), stejne jako treba Peking nebo Tokio. Dokonce i AO ma rychlejsi povrch (Plexicushion medium-fast)
Reagovat
smazaný uživatel
Ok.Dík za přednášku.
Reagovat
spaniel
Pfff
Reagovat
panzer.dragon
to že Novak neudržel (nekolikrát) svý podání nesouvisí s tim jak podává Fedex :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bylo to jenom 2x v zápase.
Reagovat
Kozoroh
Král dnes zaslouženě zvítězil nad carem.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
a.magerova
Měla jsem původně napsané MOJE, ale vzpomněla jsem si na Tebe ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
hele, a co já? :D
Reagovat
a.magerova
Pardón, Tys mi nějak na čas vypadla ze systému.... šup a už jsi zase tam ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
nojo, nějakou dobu jsem tu skoro vůbec nepřispívala, ale už jsem zas ve hře ;))
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak :) naše zlato na "starý kolena" poráží Dominátora :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist