Federer podlehl Karlovičovi, post jedničky nemá ve svých rukách

31. 7. 2008, 22:53
Aktuality 63
ATP CINCINNATI - Rogeru Federerovi dnes nestačil soustředěný výkon na to, aby v Cincinnati porazil skvěle servírujícího Chorvata Karloviče. Švýcar sice ani jednou neprohrál vlastní podání, přesto se s turnajem loučí. Otevřela se tak cesta na trůn pro Rafaela Nadala, který pokud získá titul, sesadí Federera po více jak čtyřech letech z čela světového žebříčku.
Roger Federer

Roger Federer podal v úvodní sadě jistý výkon, když téměř nechyboval. Proti skvěle servírujícímu Ivu Karlovičovi se však po returnu jen těžko dostával do hry. Už podesáté v sedmém vzájemném střetnutí tak o vítězi sady musel rozhodnout tie-break. V něm za stavu 5-5 poslal Švýcar míček těsně do autu a daroval tak soupeři první setbol. Ten ještě odvrátit dokázal, na následující už ale recept nenašel.

Světová jednička tak v té chvíli musela proti 206 centimetrů vysokému Chorvatovi uhrát dva sety v řadě, aby z posledních čtyř utkání už potřetí neprohrála. Hned ve druhém gamu Federer soupeři nabídl poprvé v zápase dva brejkboly, oba však odvrátil. Následně si i sám švýcarský tenista vypracoval dvě možnosti k prolomení Chorvatova servisu, nicméně ani on neuspěl.

Až v pátém gamu druhého dějství bylo k vidění první ztracené podání - Roger Federer využil třetího brejkbolu a tím i rozhodl o osudu druhého setu, který vyhrál 6-4.

V rozhodujícím dějství se Karlovič, podobně jako v celém utkání soustředil hlavně na svůj servis. Na returnu uhrál ve třetím setu pouze dva vítězné fiftýny, přesto sadu "dotlačil" do své oblíbené zkrácené hry. V té si vytvořil tři mečboly: dva obhájce titulu ještě odvrátil, ale třetí už Karlovič přímým bodem z druhého servisu proměnil v premiérový skalp světové jedničky a zároveň postup do čtvrtfinále.

Švýcarský tenista mohl být se svým výkonem spokojen, doplatil však na v současnosti nejlépe servírujícího soupeře, který si dnes pomohl 22 esy. Na Karloviče nestačil poprvé v sedmém vzájemném střetnutí.

Federer se dnešní prohrou možná po více jak čtyřech letech připravil o post světové jedničky. Pokud totiž v Cincinnati získá Španěl Rafael Nadal už šestý titul v řadě, stane se v pondělí poprvé v kariéře světovou jedničkou.

Karlovič se o postup do semifinále utká s Kohlschreiberem, který si dnes poradil s Robinem Söderlingem. Švéd na Philippa Kohlschreibera nevyzrál ani ve čtvrtém vzájemném zápase. Přestože se německý tenista v posledních týdnech spíše trápil, dokázal dnes svého soupeře udolat po setech 7-6 5-7 7-6. Söderling v rozhodujícím tie-breaku odvrátil 4 mečboly v řadě a díky šňůře šesti vítězných úderů si sám vypracoval mečbol, který však nevyužil.

Do čtvrtfinále postoupil také třetí hráč světa Novak Djokovič. Narozdíl od svého úvodního vystoupení proti Bolellimu dnes zvládnul zápas třetího kola bez většího problému, když Berdychova přemožitele Andrease Seppiho porazil 6-1 6-2. V dalším utkání se utká s devatenáctiletým Ernestsem Gulbisem, jenž ve třech setech porazil sedmého nasazeného Jamese Blaka.

Včerejší nedohraný zápas 2. kola dokázal dotáhnout do vítězného konce španělský tenista Carlos Moya. Bývalá světová jednička se v posledních týdnech sice trápila, v Montrealu však vyřadila po setech 7-6 4-6 6-2 pátého hráče světa Nikolaje Davyděnka. Moya se ještě dnes utká o postup mezi nejlepších osm s Rusem Andrejevem.

ATP MASTERS SERIES CINCINNATI (USA, tvrdý p., 2.615.000 dolarů) - čtvrtek:

Dvouhra - 2. kolo:
Moya (Šp.) - Davyděnko (5-Rus.) 7-6 4-6 6-2

Dvouhra - osmifinále:
Karlovič (16-Chor.) - Federer (1-Švý.) 7-6(6) 4-6 7-6(5)
Djokovič (3-Srb.) - Seppi (It.) 6-1 6-2
Gulbis (Lot.) - Blake (7-USA) 6-4 1-6 6-3
Murray (8-VB) - Tursunov (Rus.) 6-3 6-3
Kohlschreiber (Něm.) - Söderling (Švé.) 7-6(4) 5-7 7-6(8)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

63
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Hej to je konec.. To mě fakt poserte, ale ten Mario nebo jak se jmenuje je fakt mamrd. Já jsem snad většího pi*uska neviděla
Reagovat
smazaný uživatel
Poslouchej ty nádhero ...tady jsi na tenisovém portále a ne na lidé.cz..
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda je že Mario všechno zveličuje ale svím způsobem pravdu má....
Reagovat
VikiCabadaj
Dávám bolševíkovi rok, maximálně dva:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěděl jsem,že Španělsko někdy patřilo pod CCCP!
Reagovat
smazaný uživatel
Mario to měl být vtip ale podstata jasná!! Jenže ty to vlastně nepochopíš......
Reagovat
VikiCabadaj
S Váma je sranda:)
Reagovat
smazaný uživatel
a mario tebe skoda komentovat maximalne 15 let, ale treba z toho vyrostes a pokud ti je vic je to smutny ze jsi tak zaostaly
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim si ,ze Rafa bude 1 a dokonce dyl nez mesic jak tady nekdo psal,ale na druhou stranu si myslim ze to udrzi letos a prsti rok bude obhajovat moc moc bodu, a proto si myslim ze se Roger vrati . Pouze muj nazor. A o tom ze Rafa tenhel turnaj vyhraje neni pochyb 90%. Come on Roger
Reagovat
smazaný uživatel
neni pochyb ??? nevyhrajeho i nevim kdyby co ... semifinale konecna
Reagovat
smazaný uživatel
taky bych si to pral ,ale objektivne to musim priznat.Ja taky fandim rogerovi a Nadala nemam moc rad. Ps. psal sem na 90 %
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, prečo sa tak mučím a čítam si tieto komentáre. Z tých sračiek, čo tu píšete sa mi akurát tak zvýšil tlak. Akoby mi nestačilo, že som si musel vytrpieť včerajší zápas... Karlovič nebol okrem štatistiky es v ničom lepší. V ničom! Prehrať zápas kvôli dvom nevynúteným chybám v dvoch tajbrejkoch je neskutočne kruté. Tenis je skrátka ako život: niekedy vyhrá ten šťastnejší.
Reagovat
BatigoL18
Nevím co se TI nelíbí, Fedex včera nebyl horší to nikdo neříká, ale prostě ty dvě chyby, které udělal v těch tie-breakach prostě Karlovič neudělal, a proto vyhrál!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ti ďakujem, že si mi to objasnil a zobudil ma zo sna. Ja som si totiž myslel, že víťazstvo sa dáva za umelecký dojem.
Reagovat
BatigoL18
Ano uznávám, že to měl Roger hodně těžké, ale tady vidíte že porazit Karloviče na betoně, to je opravdu umění a málokomu se to povede....jsem však 100% přesvědčen že Rafa by ho udělal i kdyby jej o půlnoci vzbudili, že s ním má jít hrát :) Jinak Nadal tento turnaj v klidu vyhraje, nějaké komentáře o tom, že ho zastaví Djokovič, těm se musím jen smát!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nadal se svetovou jednickou stane,ale dlouho tam nevydrzi,federer ho stejne behem mesice sesadí......Nadal je jenom záchvěv tenisu,vyhral jednou wimbledon a dost,,priste ho nevyhraje,pristi rok uz mit takovou formu nebude..I jeho zdravotni stav tomu nahrává.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi další tenisový "odborník", který ví, jak dlouho Rafa bude jedničkou, kolikrát vyhraje nebo spíš už nevyhraje Wimbledon, jak dlouho mu vydrží forma, jaký je jeho zdravotní stav atd. Sorry, ale víš velký kulový. A po tom, co už všechno Rafa dokázal, tomu ty říkáš záchvěv tenisu? Prosim tě, nebuď směšný...
Reagovat
smazaný uživatel
CO to meles? AJeho zdravotní stav je vybornej akorat ma posvazany kolena ale to ma porad uz 3 roky :D a nevyhral jen 1wimbledon aletaky 4x ROLAND GAROS jestli ti to neco ríká a za rok uvidis sam nedelej zase ukvapený závery.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom chci rict ze Nadal
na prvni pozici dlouho nezustane.Ale aspon si to okusi jake to je byt prvni.Jenom se bojim toho ze federer po US OPEN ukonci karieru.Pak by to mozna rok na prvnim miste stacilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger bohužel prohrál a Rafa vyhrál, nová jednička je Nadal, gratuluji. Obdivuji jeho cílevědomost, zarputilost, bojovnost. Snad toho dosáhl poctivým způsobem
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by neměl???
Reagovat
smazaný uživatel
Otevřu tuhle stranku a nedalo mi to co to tu melete za nesmysli ohledně toho že Federer neměl prohrát s Karlovičem atd... Nechápu jak se neustále může někdo Rogera zastávat už v tom smyslu že Karlovič proti němu nasázel sice (myslím asi) 24 es ale naposledy když hrál Rafa s Karlovičem tak mu nastřílel 35 es a Rafa přesto dokázal vyhrát. To snad hovoří za vše... A jestli někdo Rafovi nepřeje post světové jedničky, tak at si strči hlavu do belíku se studenou vodou, to co dokázal vyhrát za letošní rok je úžasný .. a myslím že si zaslouží být světovou jedničkou .... ze srdce mu to přeju...
Reagovat
smazaný uživatel
Rogerova bilance je otřesná,z posledních 4 zápasů 3 porážky,to je docela dosta na to že je nejlepší!!!
Cha,cha,cha!JE JEN JEDNA JEDNIČKA A TOU JE RAFA!!!!VAMOS RAFA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mario, Mario ty jseš fakt ještě děcko co se raduje z nový hračky .... Buď prosim tě aspoň normální jo? Jinak souhlasím s článkem níže od nepofaty. Roger prohrál, je to veliká škoda měl na to ho porazit. Ale je to jen člověk. Nadal ho vystřídá na pozici prvního hráče světa o tom není asi pochyb i když se může stát cokoliv. Ale alespoň z něho opadne ten tlak, stres a uklidní se. Bude hrát tu svojí hru a myslím, že ukáže že se na tu pozici může vrátit!! Takže Go Roger!
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodující bude siobota a to zápas Rafa Djokovič,věřím postup Rafy do finíle,kde se utká s A.Murray,
VAMOS RAFA NUMERO UNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Už jen dvě vítěžství nás dělí od toho nádherného okamžiku,kdy Roger federer nebude král!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VANOS RAFA,NUMBER ONE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal nevyhraje skonči v semifinale na rakete Djokovice, Rogera vystřídá až Djokovič ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jéé to by bylo krásný:))
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych měla dotázek. Podle článku, co jsem našla na netu se Rafa stane No.1, ať už v Cincy vyhraje nebo ne. Jenom jde o to, kdy? Pokud vyhraje, tak v pondělí a pokud vypadne byť už dnes tak k 18.8., kdy se odečtou loňské body za Montreal a Cincy. Takže - je to tak správně?
Reagovat
smazaný uživatel
Ak Nadal vyhrá celý turnaj, bude svetovou jednotkou od pondelka. Ak prehrá finále, bude jednotka od 11.8. Ak prehrá semifinále stane sa svetovou jednotkou 18.8. Svetovou jednotkou sa v období nasledujúcich troch týždňov nestane jedine v prípade, ak prehrá teraz štvrťfinále s Lapenttim a zároveň ak Federer získa zlato na olympiáde a zároveň Nadal na olympiáde nedôjde do tretieho kola. Toto všetko dokopy je len veľmi málo pravdepodobné...
Je mi velmi luto, ze Roger prehral s Karlovicom, jeho hra bola skvela, takmer ziadne nevynutene chyby, koncentracia .....
Nadal je vyborny hrac a stane sa svetovou jednotkou, ale nebude nou dlho, z Federera opadne vsetok ten nezmyselny tlak a zacne hrat uvolnene ako vzdy a este tento rok bude znovu cislo jedna. Je hra sa stale zlepsuje od zapasu k zapasu, ma na to aby vyhral US aj Peking, budeme s nim pritom.....
Go Roger, Dano
Reagovat
smazaný uživatel
Změna světové jedničky, myslím, že tenisu prospěje...
Reagovat
smazaný uživatel
to prostě nejde vzít někomu servis když na vás letí z 35 míčků 20krát servis při rychlosti 220 km/h..:-(...Strašně mě mrzí tahle prohra Roger!
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem bohužel neviděl, takže nemůžu ten zápas komentovat, nicméně dovedu si živě představit zápas , když hraje Karlovič takový hráči by neměli ani hrát, jelikož nejsou to žádní tenisté jen servirující hráči.Je mi lítzo Rogera , protože jsi nezaslouží prohrát s takovým hráčem jako je Karlovič.Nazvat ho vůbec hráčem je urážka.Rogere muselo to přijít, nicméně nečekal jsem to tak brzo a né vůbec ještě od Karloviče kterého vůbec nepovažuji za tenistu.Lets go Roger.
Reagovat
dabelsobul
Jasne, Karlovic ani zdaleka nema na Federerovi udery, ale stejne jako ma Federer bekhend jednoruc, ma Karlovic servis, kterym dokaze vyhravat zapasy. Zlepsil i mezihru, ale nebyt vyborneho podani, byl by sotva v elitni stovce, to je fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
ja ten zapas videl a muzu jenom rict,ze to,jak hral Karlovic,bylo na jeho pomery famozni...a neuhral si to jenom servisem...byl schopen prehrat Rogera i pri vymenach...vsechna cest...vitezstvi si zaslouzil
Reagovat
BatigoL18
Přesně tak, jak už říké matys, včera hrál Karlovič perfektně a ne vždy si míček uhrál jen díky servisu. A to co říkáš je hloupost, v mužském tenise rozhoduje hlavně servis a na betonu vůbec. To bys pak mohl zakázat tenis i Djokovičovi, který si taky valnou většinu míčků na betonu uhraje díky servisu, jen třeba nedá tolik es a na ostatních površích je již Djoko velmi průměrný v posl. době!
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, aj podľa mňa je víťazstvo v Ríme a semifinále na Roland Garros dosť priemerný výsledok. Že sa ten Novak nehanbí ísť medzi ľudí!
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jednou mám výzvu k Adminovi,nenapadlo tě někdy zablokovat IP Mariovi???
Reagovat
dabelsobul
Proc by to delal ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
protože je jeho chování silně nevhodné?
Reagovat
dabelsobul
Tak nevim co tu napsal nevhodneho, ale necht posoudi admin :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tady nic,já na to upozorňuju hlavně s ohledem na článek o Rafovi
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu co to tu vůbec meleš???? Článek o Rafovi??? Rafa je momentálně nejlepší hráč světa a zaslouží si to!!!! Federer je sice pan hráč ale poslední dobou je tragickej....
Reagovat
smazaný uživatel
vžsyť ty vůbec nevíš o jakym tématu mluvim tak co se do toho vměšuješ?
Reagovat
smazaný uživatel
A nelíbí se to nejen Tomasovi ale i mě a ostatním. Tak si přečtěte článek nebo spíš komentáře k tomuto článku "Nadal deklasoval Serru ....." Mario je ubožák .......!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Musím uznat, že Karlovič se zlepšuje.. super podání, o tom žádná, ale tentokrát i solidní mezihra, když už na ní teda došlo ;-). Asi vyhrál Ivo zaslouženě, v rozhodujících momentech nechyboval, měl pevný nervy. Bohužel Roger ty nevynucený chyby udělal v nejhorší možnou chvíli..to se mu dřív nestávalo. Ale co, i na mistra může někdy spadnout deka a nejde to tak skvěle, jak bývalo zvykem. Věřím, že Fedex to rychle překoná :-) Jo a jestli se Nadal stane teda světovou jedničkou, tak mu to budu přát, myslím, že tu letošní sezonu si to zaslouží.
Reagovat
smazaný uživatel
Se vsím s tebou souhlasím, jen ne s tím ze na mistra nekdy spadne deka, letos nezískal zádný titul a to na hrace č1, je moc velka ostuda.
Reagovat
dabelsobul
Jo, Rafa by si to urcite zaslouzil. Aspon pak bude mit Federer o motivaci více. Teprve podruhe v kariere usilovat o post svetove jednicky :)
Reagovat
dabelsobul
A tech nevynucenych chybu u Fedexe tolik nebylo, obcas mu to o par milimetru bohuzel do autu ulitlo, ale to Karlovicovi taky... Myslim ze vyhru by si dnes Roger zaslouzil, ale Ivo to zvladl skvele takticky, kdyz se setril hlavne na sve servisy...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak letos nezáří jako v letech dřívějších. Vyhrál jen v Estorilu a v Halle, jinak Austráli SF, Paříž F, Wimbledon F. Když se na to člověk takhle podívá, řekne si: jo, pro normálního hráče by to byla super sezona, ale na Federera je to málo. Jenže my se na to díváme pohledem, že Fedex je dominující hráč a jak nevyhraje minimálně dva tři grandslamy za rok, je to neúspěch. Ale po pěti vynikajích letech prostě musí přijít slabší sezona, Roger je taky jen člověk. Navíc se hodně zlepšili mladí dravci, takže to měl ještě těžší. Ale letošní sezona ještě nekončí a pevně doufám, že letos ještě uhraje nějakej vynikající výsledek :-)
Reagovat
dabelsobul
Jasne no, nerikam ze Federer je v zivotni forme ... :) Trapi se, to je jasne. Ma tak trochu i smulu, kdyz odehraje dobrej zapas, plnej skvelych uderu, udela chybu v nejdulezitejsich momentech. Jako treba dnes. Fandim Rogerovi, aby se do toho dostal zpet a jeste dokazal dominovat ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, souhlasím, že pro Rogera by to byla nová motivace, bude to zajímavější i pro tenisové obecenstvo :-)
A co se týká toho dnešního zápasu.. Federer hrál dobře, teda aspoň mně se jeho výkon zdál rozhodně lepší, než proti Gineprimu. Myslel jsem to tak, že ty chyby bohužel udělal v tý rozhodující chvíli, v TB třetího setu. Tam byl Karlovič trpělivější a jistější..
Reagovat
smazaný uživatel
A titul v Estorile a Halle ti nehovori nic???ty asi snad sledujes tenis raz za rok
Reagovat
smazaný uživatel
ty kokůtku to ale nejsou turnaje série masters si fakt smesnej tadyto byli mensi turnaje spis ty jednou za rok sledujes tenis :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Kokutko je ten co ta urobil le vychovat ta nevedel
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám už kvůli ulhanými debilovi Mariovi, který podle svých vsadil 10 000 na karloviče ,ale dokázat to nemůže páč sázet nesmí, že se Karlovič dostane do finále,což by přes Kohlschreibera nemusel být zas takový problem...
Reagovat
malkito
Prečo máte hore v článku pod nadpisom že Nadal bude jednotka ak uhrá finále a niekde v strede článku že musí vyhrať titul???? Opravte si ten stred, totižto Rafovi stačí na post svetovej jednotky uhrať finále na turnaji v Cincinnati. Dúfam že to Rafa dokáže
Reagovat
smazaný uživatel
Aje to tady peknej tenis od obou a karlovic ukazal ze nema dobrej jen servis tak doufam ze ho tu nebude hlasit ze je to zasranej basketbalista :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa se do finále dostane a pojede na olympiádu jako světový hráč číslo jedna!VAMOS RAFA!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos Mario,uz si stasny dietatko???Fedex vam vsetkym este ukaze a zvlast takym zakomplexovanym deb!lkom ako si ty
Reagovat
smazaný uživatel
Mario je čuran!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty taky:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist